Automobili

Petak, 16.08.2013.

09:39

BMW M4 Coupe Concept

Naslednik odlazećeg modela M3 Coupe najzad je stigao, a pre produkcijske verzije, BMW će najpre predstaviti koncept ovog automobila.

Izvor: B92

Default images

BMW je otkrio izgled koncepta M4 Coupe uoči njegove premijere na manifestaciji Pebble Beach Concours d’Elegance koja se održava u Kaliforniji.

Pogledajte video u kojem njegovi prethodnici "dočekuju" svog naslednika:



BMW M4 Coupe zasnovan je na nedavno predstavljenom modelu Serije 4 Coupe. Spoljašnjost koncepta nedvosmisleno otkriva da je reč o automobilu koji nosi "M" oznaku.

Izbočina na haubi, veliki usmerivači vazduha na braniku, ventilacioni otvori na prednjim krilima, karakteristične 20 inčne alu felne, krov i zadnji difuzor izrađeni od ugljeničnih vlakana, sve to već na prvi pogled ukazuje o kakvom BMW-u je reč.
Ipak, ono što fanove ovog automobila najviše interesuje, a to su specifikacije motora koji ga pokreće, BMW još uvek drži u tajnosti.

U saopštenju se navodi samo ono što smo već znali, da je reč o motoru "visokih performansi" i "ogromne snage". U prevodu, to najverovatnije znači da se ispod haube nalazi 3.0 litarski šestocilindraš sa otprilike 450 ks i maksimalnim obrtnim momentom od 550 Nm.
Prema rečima šefa BMW-ovog M odeljenja, Fridriha Ničkea (Friedrich Nitschke), "BMW M4 Coupe Concept predstavlja M filozofiju u njenoj idealnoj formi - kombinaciju motora sa trkačkim genima sa automobilom koji nije ograničen samo na trkačku stazu, već se može svakodnevno koristiti".

Osim ovog koncepta, očekujemo da nemački proizvođač uskoro izađe u javnost i sa pretprodukcijskom verzijom novog BMW-a M3.

Više fotografija pogledajte u našoj Galeriji.

Pročitajte o poslednjem proizvedenom primerku modela BMW M3 Coupe.

Pročitajte o modelu BMW Serije 4 Coupe.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: