Automobili

Ponedeljak, 12.02.2024.

11:53

Prvi grad na svetu koji dobija leteći taksi

Taksi, sa maksimalnim dometom leta od 161 kilometar i maksimalnom brzinom od 320 kilometara na sat, biće na usluzi u blizini međunarodnog aerodroma i u centru grada.

Izvor: Izvor: eKapija

Prvi grad na svetu koji dobija leteći taksi
Foto: DedMityay/Shutterstock

Ujedinjeni Arapski Emirati potpisali su u nedelju sporazum o pokretanju leteće taksi usluge do 2026. godine. Dubai će time postati prvi grad na svetu koji će pokrenuti komercijalnu električnu taksi uslugu za celi grad.

Novinska agencija Emirates (WAM) objavila je na platformi X da je vazdušni taksi Joby Aviation S4 dizajniran da primi pilota i četiri putnika i da ima nultu emisiju izduvnih gasova.

Taksi, sa maksimalnim dometom leta od 161 kilometar i maksimalnom brzinom od 320 kilometara na sat, biće na usluzi u blizini Međunarodnog aerodroma u Dubaiju, u centru grada, Dubai Marini i Palm Jumeirahu, piše ekapija.

Vreme putovanja između Međunarodnog aerodroma Dubai i Palm Jumeiraha, koje trenutno traje 45 minuta automobilom, biće smanjeno na 10 minuta letećim taksijem, navodi se u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Putin pobesneo; "Kazna je zaslužena"

Ruski predsednik Vladimir Putin besan je zbog napada dronom na vojni aerodrom u kome su pogođena dva napredna borbena aviona Su-57, rekao je portparol ukrajinske obaveštajne službe.

8:28

13.6.2024.

1 d

Svet

Orban je kažnjen, i to žestoko

Najviši sud Evropske unije doneo je odluku da Mađarska mora da plati kaznu od 200 miliona evra zbog nepoštovanja politike migracija i azila, javlja Dojče vele.

10:55

13.6.2024.

1 d

Podeli: