Automobili

Četvrtak, 25.09.2014.

15:05

Ford "frizirao" zvuk EcoBoost motora u Mustangu

Pritiskom na papučicu gasa, fanovi Mustanga očekuju da čuju prepoznatljiv, gromoglasan zvuk koji je karakterističan za ovaj automobil. Izgleda da zvuk EcoBoost motora u novom Mustangu nije bio zadovoljavajući, pa su inženjeri morali da ga veštački poboljšaju.

Izvor: B92

Default images

Urednik sajta Road & Track, Jason Cammisa, otkrio je prilikom testiranja Mustanga 2.3 EcoBoost, da je zvuk ovog četvorocilindraša elektronski poboljšan.

Kad je izvukao jedan od električnih osigurača u vozilu, primetio je da se audio uređaj u automobilu utišao, ali se isto dogodilo i sa zvukom motora koji se čuje u kabini.
Jason Cammisa/Road & Track (Izvor: Twitter)
Fordu je potvrdio da je u Mustang 2.3 EcoBoost instalirao takozvani Active Noise Control sistem, a u toj kompaniji kažu da ovaj sistem ima dvostruku funkciju.

"Njegova uloga je da filtrira određene neprijatne, grube zvuke koji dolaza iz motora, ali i da pojača neke zvučne karakteristike koje su prirodno prisutne u ovom motoru", izjavio je Fordov inženjer Shawn Carney.

On je dodao da je sistem razvijen u saradanji i sa fanovim Mustanga, nakon što ih je Ford zamolio da izaberu najbolji od nekoliko ponuđenih zvučnih koncepata.

Ford je i ranije intervenisao na zvuku motora u svojim modelima, pa je tako Focus ST 2.0 EcoBoost opremio sistemom Sound Symposer.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

16 h

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

21 h

Podeli: