Pobrkao kočnicu i gas, pa uleteo Lamborghinijem u jezero FOTO

Italijanski superautomobil brzo je počeo da tone, ali je vozač uspeo da se oslobodi i dopliva do obale.

Automobili

Izvor: B92

Četvrtak, 21.10.2021.

14:35

Pobrkao kočnicu i gas, pa uleteo Lamborghinijem u jezero FOTO
Fotot: Twitter/Polizei OÖ

Kako navodi austrijska policija, incident se dogodio u utorak oko 23h, kada je Lamborghini sa 31-godišnjim vozačem i 40-godišnjim suvozačem skrenuo na parking pored jezera Mondze.

Nakon što je putnik izašao iz automobila , vozač je nastavio da manevriše po parkingu i, kako tvrdi policija, pomešao je pedale kočnice i gasa, da bi zatim Lambo uleteo u 15-ak metara udaljeno jezero.

Italijanski superautomobil je brzo počeo da tone, ali je vozač uspeo da se oslobodi i dopliva do obale. Njegov saputnik je u međuvremenu pozvao hitne službe i pružio mu prvu pomoć. Iz policije navode da je vozač odveden u lokalnu bolnicu, sa povredama čiji stepen "nije određen na licu mesta".

Ipak, pretpostavlja se da su u pitanju lakše povrede, s obzirom da se austrijska policija u objavi o ovom događaju na Tviteru našalila na račun nesrećnog vozača.

Oni su nezgodu uporedili sa čuvenom scenom iz filma "Špijun koji me je voleo", iz serijala o Džejsmu Bondu, kada Lotus Esprit uleće u more, da bi se ispod površine transformisao u podmornicu. Inače, Lamborghini koji je upao u jezero Mondze potonuo je do dubine od oko 5 metara.

U izvlačenju automobila učestvovalo je pet ronilaca, a korišćen je i balon - kako bi se vozilo podiglo na površinu, kao i kran sa kamiona.

Operacija spasavanja vozila trajala je skoro tri sata.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

17 h

Podeli: