Za selfi sa žrtvom saobraćajne nezgode traže kaznu i do 15.000 evra

Glavna svrha zakona koji je predložila jedna belgijska politička partija bila bi zaštita žrtava i njihovih porodica - bolno je saznati putem društvenih mreža da je voljena osoba učestvovala u nesreći.

Automobili

Izvor: Izvor: B92, revijahak.hr

Subota, 17.04.2021.

11:37

Za selfi sa žrtvom saobraćajne nezgode traže kaznu i do 15.000 evra
Foto: Gorodenkoff/shutterstock

Pametni telefoni menjaju naš život i ne čine ga nužno kvalitetnijim. Belgijska politička stranka Vooruit predlaže uvođenje drakonskih kazni od 15.000 evra ili dve godine zatvora za one koji snimaju mesto nesreće, a nisu ovlašćeni za to (izuzeti bi bili policajci, sudski službenici ili novinari), piše Revijahak.

Povoda za ovaj predlog ima mnogo, a najviše se ističe jedan slučaj u mestu Houthalen-Helhteren, kada je mlada žena napravila selfi sa jednom od žrtava saobraćajne nesreće koja je u tom trenutku bila na nosilima.

Glavna svrha zakona bila bi zaštita žrtava i njihovih porodica. Politička stranka navodi da je bolno saznati putem društvenih mreža da je voljena osoba učestvovala u saobraćajnoj nezgodi.

Oni smatraju da bi, pored objavljivanja direktnih fotografija na kojima su vidljiva lica unesrećenih, i bilo koji drugi način snimanja koji omogućava prepoznavanje osobe, na primer fotografije automobila ili odeće, takođe trebalo da bude kažnjiv.

Sada se čeka reakcija ostalih političkih stranaka u Belgiji na ovaj predlog.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: