Automobili

Utorak, 13.10.2020.

09:30

Golf sa W12 motorom i 650 "konja"? Volkswagen ga je jednom napravio FOTO

Motor je pozajmljen od modela Bentley Continental GT, kočnice od Lamborghinija...

Izvor: Izvor: B92, revijahak.hr

Golf sa W12 motorom i 650
Foto: VW promo

Danas je W12 i Volkswagen gotovo nemoguće čuti u istoj rečenici, a pre samo trinaest godina nemački proizvoiđač je uspeo da ovaj monstruozni agregat spakuje u Golf GTI.

Osim specijalnog motora, ovaj koncept Golfa GTI pete generacije pretrpeo je i druge modifikacije - proširen je za 16 centimetara, a ogibljenje je spušten za sedam centimetara, podseća Revijahak.
Foto: VW promo
Idemo redom – W12 motor sa 650 KS pozajmljen od Continentala GT, smešten pozadi, zadnja osovina i kočnice su iz Lamborghinija Gallardo, dok su prednje kočnice preuzete od Audija RS4 a automatski menjač od VW Phaetona.

To je, ukratko, Golf GTI W12-650, konceptni unikatni automobil, koji je pripremljen 2007. godine za samo dva meseca za tradicionalni festival tjuniranih vozila Wörthersee, u Austriji.
Foto: VW promo
Golf GTI W12-650 danas možete videti u Volkswagenovom muzeju u Volfsburgu, a nama dolaze neka nova vremena u kojima ćemo ovakva i slična vozila po svemu sudeći viđati samo u muzejima, dok će putevima gospodariti elektroautomobili.
Foto: VW promo
Foto: VW promo

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Dobili su naređenje: Zatvarajte sve

Kanada je naredila da dve tehnološke kanadske kompanije Bluvec Technologies i Pegauni Technology obustave poslovanje, zbog zabrinutosti za nacionalnu bezbednost, saopštilo je kanadsko ministarstvo za inovacije.

9:53

25.5.2024.

1 d

Svet

"Brže, gomilajte dok EU ne odreaguje"

Evropa gomila zalihe kafe kako bi izbegla teškoće koje bi mogle izbiti početkom naredne godine stupanjem na snagu uredbe Evropske unije o suzbijanju krčenja šuma, objavila je Međunarodna organizacija za kafu (ICO).

13:19

25.5.2024.

1 d

Podeli: