Ruska ofanziva: 7 novih lada na moskovskom sajmu

Na aktuelnom auto-salonu u Moskvi, pored već najavljenog krosover koncepta XCode, Lada je izložila još šest vozila koja nagoveštavaju nove produkcijske automobile ovog brenda.

Automobili

Izvor: B92

Petak, 26.08.2016.

10:29

Ruska ofanziva: 7 novih lada na moskovskom sajmu
Lada XCode na štandu u Moskvi

XCode je mali urbani SUV, u klasi modela Nissan Juke, koji bi u neznatno izmenjenom obliku trebalo da počne da se proizvodi 2017. godine. Tehnički detalji nisu poznati, ali očekuje se da će motorizacija serijske verzije obuhvatiti i turbo agregate, dok će kupci moći da odaberu i verziju sa pogonom na sva 4 točka, a na raspolaganju će biti i Lada Connect sistem koji omogućava povezivanje smartfona sa multimedijalnim uređajem.
Lada XCode
Osim koncepta XCode, posetioci sajma automobila u Moskvi u prilici su da vide i Vesta Cross Concept Sedan, vozilo sa 4 vrata prilagođeno vožnji van asfalta, a na štandu se našao i Vesta Cross Concept karavan, automobil slične namene koji je prvi put predstavljen 2015. godine.
Lada Vesta Cross Concept Sedan
.
Lada Vesta Cross Concept karavan
Treći koncept iz familije modela Vesta je verzija Vesta Sport, limuzina sa sporskim izgledom i ambicijama. Automobil je opremljen sportskim oslanjanjem, koje vodi poreklo iz trkačkih Lada koje učestvuju u WTCC takmičenju.
Lada Vesta Sport Concept
U Moskvi je prikazana i Lada Vesta Signature, sa produženim međuosovinskim rastojanjem.

O ovom automobilu pisali smo u maju. Vozilo sa oznakom Signature zamišljeno je kao pristupačan, komforan sedan sa elementima karakterističnim za skuplje, premijum automobile. U odnosu na običnu Vestu, međuosovinsko rastojanje produženo je za 250 mm, iznosi 2.885 mm, i veće je čak i od novog Mercedesa C klase.

Automobil je dugačak 4.660 mm, a najviše koristi od dodatnih centimetara imaju putnici na zadnjim sedištima koji su dobili još 200 mm prostora za noge.
Lada Vesta Signature
Lada je na moskovskom auto-salonu izložila i dva XRay koncepta, zasnovana na istoimenom serijskom krosoveru.
Lada XRay Cross Concept
XRay Cross Concept razlikuje se od obične verzije po zaštitnim dodacima na karoseriji i povećanom rastojanju od tla, dok drugo vozilo, XRay Sport Concept, ima spušteno oslanjanje jači motor i spotrtske karakteristike.
Lada XRay Sport Concept
Ostaje da se vidi koji će od ovih konceptnih automobila dobiti svoje serijske verzije.

Kakvi su vaši utisci o dizajnu nove generacije Lada?

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

60 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

19 h

Podeli: