Najnovije

petak 24. 3. 2023.

Našli su nešto... FOTO

Danska agencija za energetiku (DEA) pozvala operatera Severnog toka, "Nord Strim 2 AG", da učestvuje u izvlačenju predmeta koji je pronađen u blizini gasovoda.

Kijev bi da zove Peking

Kijev i Peking još uvek nisu u stanju da organizuju telefonski razgovor predsednika Ukrajine i Kine Vladimira Zelenskog i Si Đinpinga zbog stava Kine.

Čuvena Ibarska magistrala doživela tužnu sudbinu: Svaka druga kafana zatvorena

Simbol bivše Jugoslavije, odstupna tačka mnogih velikih estradnih imena, Ibarska magistrala uvek je bila više od puke saobraćajnice. Na putu od Beograda ka Kraljevu sa obe strane puta načičkane su stajale kafane, moteli i restorani a tokom poslednjih sedam godina na većinu njih stavljen je katanac. Izgradnjom i puštanjem u funkciju deonice auto-puta Miloš Veliki kao da je život stao na nekada najživljoj deonici, a one ugostitelje koje nije u poslovnom smislu uništio auto-put, dotukla je korona.

Francuska opet "gori"

Zapaljena zgrada gradske skupštine u Bordou, a u Parizu policija ispaljuje suzavac. Uhapšeno više desetina osoba tokom protesta širom Francuske.

Na današnji dan, 24. mart

1603 - Umrla je engleska kraljica Elizabeta Prva (Elizabeth). Tokom njene 45-godišnje vladavine Engleska je postala vodeća zemlja u proizvodnji tekstila i vune,