Najnovije

petak 20. 5. 2022.

Makron objasnio

Francuski predsednik Emanuel Makron rekao je da "Evropska politička zajednica" dopunjuje proces pristupanja EU i da nije njegova "alternativa".

Ukrajini "legle" pare

Ukrajini je uplaćeno oko 530 miliona dolara bespovratnih sredstava od SAD i Velike Britnije iz fonda koji je osnovala Svetska banka za donacije vladi u Kijevu.

Briga o zubima nikad nije bila jednostavnija

Ovogodišnji Svetski dan oralnog zdravlja bio je povod da se podsetimo važnosti oralnog zdravlja, ali i čuvene izreke “Usta su ogledalo zdravlja” budući da su brojne studije pokazale povezanost neadekvatnog vođenja računa o oralnom zdravlju i hroničnih bolesti kao što su dijabetes, bolesti srca i moždani udar

Privremena izmena režima saobraćaja za vikend u Kovilju

Zbog održavanja biciklističke trke "Trofej sajamskih gradova", određuje se privremena zabrana odvijanja saobraćaja u ulicama: Duška Vickova, Manastirski put i Grobljanska (Jovice Pavlice) u Kovilju, i to 21. maja u periodu od 12.00 do 18.00 časova i 22. maja u periodu od 10.30 do 19.00 časova.

Na današnji dan, 20. maj

1349 - Car Dušan je proglasio zakonik kojim su utvrđena opšta načela uređenja srpske države. 1498 - Portugalski moreplovac Vasko da Gama (Vasco) stigao je u luku