Poznati prvi detalji: Šta donosi novi Huawei Mate 30 Pro?

Ni dva meseca od predstavljanja Huaweijevih flegšip modela serije P30, već su počele da kruže glasine o sledećem premijum modelu kineskog tehnološkog giganta - modeli Mate 30 Pro.

Izvor: B92

Četvrtak, 09.05.2019.

10:30

Poznati prvi detalji: Šta donosi novi Huawei Mate 30 Pro?
Foto: Depositphotos/alexeynovikov

Reč je o veoma ranim specifikacijama prema kojima bi, kako navode stručni mediji, uređaj trebalo da bude zasnovan na novom HiSilicon Kirin 985 čipsetu, čija bi proizvodnja trebalo da počne u trećem kvartalu ove godine.

Taj čip je unapređena verzija Kirina 980 koga odlikuje smanjena potrošnja energije, do čega se došlo zahvaljujući 7-nanometarskom EUV proizvodnom procesu, kao i podrškom za 5G standard za mobilne mreže.

Huawei i ovoga puta izgleda nastavlja da unapređuje svoje brze punjače baterije, pa će tako kod Matea 30 Pro biti primenjna SuperCharge 55W tehologija, koja je najavljena i za predstojeći "savitljivi" model Huawei Mate X. Za prepostaviti je i da će telefon imati mogućnost, već dobro pozantog, reverzibilnog bežičnog punjenja.
Ilustracija / Foto: Depositphotos/ismail.mastika
Što se sistema kamera tiče, uređaj bi trebalo ih ima četiri i to u kombinaciji kakva se nalazi i na modelu P30 Pro, naravno, uz dodatna poboljšanja.

Novi Huaweijev flegšip će tako najverovatnije imati kombinaciju: regularnog, ultra-širokog, telefoto i 3D ToF senzora. Ono što se još uvek ne zna je i da li će, kao P30 Pro, biti opremljen periskopskom kamerom.

Prema prvim podacima koji su dospeli u javnost, novi Mate će imati zakrivljeni OLED ekran dijagonale 6,71 inč, u koji će biti integrisan čitač otiska prsta. Uređaj će napajati baterija kapaciteta 4.200 mAh.

Zvanično predstavljanje premijum telefona Huawei P30 Pro očekuje se na jesen.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Amerika ima poruku za Rusiju i Kinu

Zvaničnik Stejt departmenta u Birou za kontrolu naoružanja Pol Din pozvao je danas Kinu i Rusiju da objave deklaraciju po uzoru na SAD u kojoj se obavezuju da će o korišćenju nuklearnog naoružanja uvek odlučivati ljudi, a ne veštačka inteligencija (AI).

8:01

2.5.2024.

1 d

Podeli: