Četvrtak, 23.11.2023.

11:27

Grad uskoro dobija parking neobične namene MAPA

Gradska uprava za građevinsko zemljište i investicije u Novom Sadu raspisala je javni poziv za gradnju parkinga za kamping odmorište i izradu tehničke dokumentacije.

Izvor: eKapija

Grad uskoro dobija parking neobične namene MAPA
Foto: Shutterstock/Pol Sole

Plan je da parking za ove potrebe uredi u zoni obuhvaćenoj između prostora šetališta nasipa Sunčanog keja i zone Kreativnog distrikta (Kineske četvrti). Okvirna površina obuhvaćena projektom je 0,45 hektara.

Dobavljač je, kako stoji u dokumentaciji, u obavezi da izradi tehničku dokumentaciju za izvođenje radova za izgradnju samog parkinga i internu saobraćajnicu i pratećih sadržaja kao što su montažno-demontažni objekti za održavanje higijene kampera, priključci za vodovod i kanalizaciju, pejzažno uređenje i osvetljenje i ograda po obodu kompleksa.

"Koncept uređenja prostora planiranog za parking kamping odmorišta neophodno je uskladiti sa planiranom pretežnom namenom i podelom prostora, urbanističke celine obrađene Planom detaljne regulacije Kineske četvrti sa češkim magacinom. Ozelenjavanjem parking prostora i ostalih slobodnih površina unutar kompleksa obezbediće se zaštita od aerozagađenja, uticaja prašine kao i zaštita od buke. U svrhu obezbeđenja dovoljnog broja parking mesta za kampere i planiranih pratećih sadržaja, neophodno je preuređenje postojećeg prostora u zpni uređenog šetališta na Sunčanom keju i zone Kretativnog distrikta (Kineske četvrti) čija je rekonasttrukcija u toku. U tu svhu potrebno je planirati kontrolni punkt iz pravca zapada kji će omogućiti dolazak vozila koji će kontrolisati ćuvar uz pomoć rampe sa automatom za naplatu", navodi se između ostalog u dokumentaciji i dodaje da treba planirati i pristupnu ulicu širine šest metara koja prati liniju parking mesta.

Pored asfaltirane ulice, pristup parking mestima na duži period planiranih na južnom delu odmorišta obezbeđen je preko tucanika ili privremenih parking mesta koja su definisane u zoni asfaltirane ulice.

- Na taj način ostvariće se mogućnost kretanja vozila u dolasku i odlasku na racionalniji i pouzdaniji način kako ne bi dolazilo do prekida sobraćajnog toka.

Funkcionalnoj celini kamperskom servisu, kako se pojašnjava, treba obezbediti servisni stub za hemijsko čišćenje i pražnjenje. On će se nalaziti kod evakuacionog izlaza i time će se maksimalno odvojiti od mirne zone koja će se nalaziti prema nasipu. Planirani su i priključni servisni stubići, sanitarni kontejner opremljen pratećim sadržajima i čajnom kuhionjom, tri betonske česme savrermenog izgleda, kaoi zelena površina za kampovanje onih koji dolaze biciklom - takozvani social point. Procenjena vrednost nabavke je 55 miliona dinara, a rok za ponuđača koji dobije posao je da sve obavi za 180 dana (uz mogućnost produženja ugovora).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: