Novi Sad - Društvo - B92 Lokal

Tri studentska doma i Velika menza u Novom Sadu će biti uređeni

I ovog leta nastavlja se sređivanje studentskih domova u Novom Sadu. Više od devet miliona dinara biće investirano u radove u tri studenska doma i Velikoj menzi.

Izvor: RTV Novi Sad
Podeli
Ilustracija: Shutterstock/sonofalerik
Ilustracija: Shutterstock/sonofalerik

Najnovije vesti iz Novog Sada čitajte ovde.

U studenskom domu "Slobodan Bajić" biće saniran kompletan krov, a u Studentskon centru Novi Sad podsećaju da je prošle godine investirano u zamenu vrata na studentskim sobama i izvršeno uređenje svih terasa. Veliku menzu očekuje krečenje celog objekta. U studentskom domu "23 Oktobar" će biti obnovljene postojeće hidrantske instalacije, a kompletno će biti okrečen studentski dom "Feješ Klara", prenosi RTV.

"Već nekoliko godina zaredom Studentski centar Novi Sad intenzivno radi na poboljšanju uslova za život i boravak studenata u našim domovima. Prošle i ove godine ulaže se preko 50 miliona dinara u domove i menzu. Prošle godine su zamenjena sva vrata na prvom spratu u domovima "Slobodan Bajić" i "Veljko Vlahović". A prvi put posle izgradnje izvršeno je uređenje terasa u oba doma. Takođe, zamenjen je krov na domu "Sajmište", a oko pet miliona dinara investirali smo u uređenje "Restorana 2" - velike menze, gde su pored krečenja, zamenjena vrata na toaletima i postavljene nove pločice u celom restoranu. U domu "Nikola Tesla" umesto starih ugradili smo nove tuš kabine, a otvorili smo još jedan restoran u glavnom holu Spensa u kom se poslužuje 500 porcija ručka dnevno. To je samo deo ulaganja da bismo ambijent u kom boravi i hrani se 3.500 studenata bio što udobniji i uređeniji", kaže Zoran Martinović, direktor Studentskog centra.

Svi radovi biće izvedeni tokom leta dok se studenti nalaze na letnjem raspustu.

"Izuzetno je važno da tokom leta kada su studenti na raspustu unapredimo prostore u kojima studenti borave, kako bismo im omogućili što bolje uslove za školovanje i život", rekao je Martinović.

On podseća da je u cilju rasterećenja Velike menze i unapređenja usluge ishrane studenata u glavnom holu Spensa, preko puta ulaza na bazene otvoren novi restoran od 127 metra kvadratnih, u kom se svakog dana poslužuje ručak za 500 studenata.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.