Novi Sad - Društvo - B92 Lokal

Novi Sad dobija prvi spratni parking za bicikle – saznajte gde i kada će biti izgrađen

Prvi spratni parking za bicikle u Novom Sadu biće izgrađen iza zgrade Naučno-tehnološkog parka, u Fruškogorskoj ulici.

Izvor: novisad.com Novi Sad
Podeli
Foto: SebastianO Photography / Shutterstock.com
Foto: SebastianO Photography / Shutterstock.com

Sve najnovije informacije iz lokalnih sredina možete pronaći u rubrici LOKAL.

Tender za izradu tehničke dokumentacije, a potom i postavljanje ovog inovativnog rešenja za parkiranje većeg broja bicikala je raspisao JKP "Parking servis“, a investicija bi trebalo da košta pet miliona dinara bez PDV-a, prenosi novisad.com.

Kako je navedeno u javnoj nabavci, spratni parking se pravi baš na ovoj lokaciji, iza NTP-a, da bi se ispunili visoki zahtevi za kapacitetom na što manjoj površini, a usled velikog broja zaposlenih, posetilaca i studenata.

Predviđeno je da se parking za bicikle sastoji od čelične nadstrešnice sa panelima koji formiraju vertikalnu zelenu površinu sa jedne strane i krovom od lima. Zauzimao bi površinu od 12x4 metra, sa visinom do tri i po metra. Ispod nadstrešnice bi bio spratni nosač sa kapacitetom do 60 bicikala. Spratni nosač za bicikle mogu da dizajniraju projektanti ili da bude nabavljen kao gotov proizvod.

U tenderu se dodaje i da je rok za izradu idejnog rešenja do 25 dana, projekta za izvođenje do 20 dana nakon predaje idejnog. Firma koja dobije posao biće u obavezi i da dobije Odobrenje za izvođenje radova, pri čemu je rok za gradnju spratnog parkinga do 60 dana.

Ponude za javnu nabavku za izradu prvog novosadskog spratnog parkinga za bicikle je 12. decembar.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.