Niš na listi poželjnih destinacija magazina Forbs; "Grad u kome nikada nije dosadno"

Čuveni američki magazin Forbs uvrstio je Srbiju na listu pet evropskih desetinacija koju treba posetiti odmah posle pandemije navodeći i Niš, koga prepoznaje kao istorijski važan grad.

Izvor: B92

Petak, 27.11.2020.

21:45

Niš na listi poželjnih destinacija magazina Forbs;
Foto: Grad Niš

U izjavi za RTS tim povodom gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski rekla je da će Niš već od proleća biti spreman da primi turiste.

Ona je pozvala sve da po završetku epidemije korona virusa dođu i osete toplinu, merak, probaju burek, roštilj. Niški aerodrom i novi autoputevi omogućavaju da se do Niša brzo i bezbedno stigne iz bilo kog dela sveta.

Arheološko nalazište Medijana posle 10 godina otvoriće svoja vrata za posetioce i pružiti priliku da se vide mozaici i prostor gde je rođen car Konstantin. To će ujedno biti i ulaznica za pravu turističku mapu sveta. Spomenici u Nišu biće obeleženi i lako će moći da se stigne do njih, navodi se na sajtu grada.

"Niš je grad u kome nikada nije dosadno, odiše lepotom prirode a Niška banja i Sićevačka klisura su mesta koja svakako treba posetiti. Odavde će u svakom slučaju poneti lepe uspomene", rekla je gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: