Novi terminal na niškom aerodromu do kraja leta

Ponude za nabavku opreme za novu terminalnu zgradu Aerodroma "Konstantin Veliki" biće otvorene u utorak, a nakon izbora najboljeg ponuđača, krenuće i opremanje prostora čija izgradnja se završava ovih dana, najavio je direktor aerodroma Dušan Knežević.

Izvor: B92

Utorak, 20.02.2024.

12:07

Novi terminal na niškom aerodromu do kraja leta
Foto: Aerodromi Srbije

Knežević je TV Zona Plus rekao da je pitanje dana kada će zgrada kompletno građevinski biti završena.

"Možda za jedno dvadesetak dana sve bude gotovo i onda ide opremanje zgrade. Jednu javnu nabavku smo već završili, odabrali najpovoljnijeg ponuđača za jedan deo opreme i već potpisali ugovor, sutra je otvaranje druge javne nabavke i time će se steći uslovi, kada sva ta oprema stigne i instalira se, da se taj dograđeni deo terminala pusti u rad", kaže Knežević.

U novoj zgradi biće 10 check-in šaltera, četiri prolaza za bezbednosnu kontrolu, osam pasoških kućica, četiri gejta, plus jedan gejt za biznis avijaciju.

"Za dolaske će biti dva karusela (stepenice koje vode do aviona, prim. aut) I takođe osam pasoških kućica, što značajno skraćuje vreme da se obave sve formalnosti na međunarodnim letovima", kaže Knežević.

Objašnjava da zgrada verovatno neće biti kompletno instalirana za početak letnje sezone, jer su neophodna i tesitranja svega ugrađenog.

Knežević je i najavio sezonske i čarter letove ugovorene za ovu letnju sezonu, kao i vraćanje avio linije Rajanera do Stokholma.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: