Kruševac prestaje sa refundiranjem troškova sahrana preminulih od kovida 19

Iz gradskog budžeta Kruševca više se neće refundirati troškovi sahrane preminulih lica od zarazne bolesti kovid 19, odlučeno je na sednici Štaba za vanredne situacije grada.

Izvor: B92

Subota, 10.07.2021.

11:20

Kruševac prestaje sa refundiranjem troškova sahrana preminulih od kovida 19
Ilustracija: Depositphotos, vanploy

Zaključci na zasedanju, kako se navodi, doneti su u skladu sa epidemiološkom situacijom, koja je od aprila 2020. godine uvela praksu da se troškovi sahrane, ali i prevoz tela i obezbeđivanje opreme za radnike koji preuzimaju tela građana Kruševca preminulih od posledica koronavirusa, obezbeđuju iz gradskog budžeta bez obzira na to da li se smrtni slučaj dogodio u Kruševcu ili u zdravstvenim ustanovama van Kruševca, pišu Novosti.

Prema podacima ZZJZ Kruševac, od početka epidemije, sa teritorije grada od posledica kovid infekcije preminulo je 436 lica.

"Po preporuci i obaveštenju Zavoda za javno zdravlje Kruševac i Doma zdravlja Kruševac, punkt za masovnu imunizaciju u Hali sportova izmešta se u ambulantu Dijagnostičkog centra,a SJP Sportski centar se nalaže da objekat hale vrati u prvobitnu namenu", stoji među zaključcima Štaba za vanredne situacije.

Domu zdravlja i Zavodu za javno zdravlje predloženo je da nastave medijsku kampanju o važnosti i značaju imunizacije stanovništva, putem štampanih i elektronskih medija na teritoriji grada Kruševca.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: