Četvrtak, 20.10.2022.

10:49

Počinje investicija vredna 322 miliona dinara u Kragujevcu

U Kragujevcu je počela rekonstrukcija i uređenje Trga vojvode Radomira Putnika, a vrednost radova iznosi 322 miliona dinara.

Izvor: ekapija.com

Počinje investicija vredna 322 miliona dinara u Kragujevcu
Foto: TinnitusDoll/Shutterstock

Rok za završetak radova, kako je naveo gradonačelnik Nikola Dašić, je 14 meseci, odnosno kraj 2023. godine, prenosi portal eKapija.com.

Pored ukidanja saobraćaja ispred nekadašnje zgrade suda, sada Gradske kuće i transformacije parking mesta u pešačku zonu, predviđeno je povezivanje novoformiranog trga i postojeće pešačke zone u jednu celinu. Uz proširenje zone spomenika, biće formirane dve kružne parterne fontane u osnovi trga, prečnika 35 metara, kao i izgradnja dve linijske fontane sa ambijentalnom rasvetom na prostoru između zgrada Moskva i Zlatna ruža, navedeno je na zvaničnom sajtu Grada.

"Naša je želja da ovo bude tek početak razvoja gradskog centra, da vratimo sugrađane iz tržnih centara u pešačke zone, gde mogu da prošetaju i ugoste svoje i goste Kragujevca i to radimo na ovakav način umivajući lice grada", stakao je Dašić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: