Kragujevac - Društvo - B92 Lokal

Dobijaju zgradu nakon 20 godina - na najskupljem zemljištu u gradu; Evo kako će izgledati VIDEO

Filološko-umetnički fakultet (FILUM) u Kragujevcu trebalo bi da posle dve decenije postojanja konačno dobije svoju zgradu. Kada se očekuje da počne izgradnja zgrade?

Izvor: B92, TV Prva Kragujevac
Podeli
Foto: Printskrin, TV Prva
Foto: Printskrin, TV Prva

"Posle nekih 20 godina, FILUM će imati priliku da dobije novu zgradu. Mi se nalazimo na lokaciji koja je opredeljena za tu namenu. Ono što ja mogu da kažem jeste da se radi o najskupljem zemljištu u gradu Kragujevcu, sama lokacija vredi više od milion evra", rekao je za TV Prva zamenik gradonačelnika Kragujevca Ivica Momčilović.

Lokaciju je obezbedio Grad Kragujevac i formalno prebacivanje na državu, kao jedan od preduslova za realizaciju ovog projekta, završeno je pre dva dana.

"Trenutno smo u fazi obezbeđivanja izdavanja lokacijskih uslova. Usvojili smo urbanistički projekat, a nakon izdavanja lokacijskih uslova idemo na projekat za građevinsku dozvolu i to je onaj poslednji formalni uslov, nakon koga mi idemo na Ministarstvo prosvete, koje vodi ovaj projekat", dodaje Momčilović.

Sredstva za finansiranje projekta je obezbedila država i očekuje se da će formalno gradnja početi u drugoj polovini ove godine.

Prema projektu, reč je o objektu ukupne površine od oko 9.000 kvadrata bruto i on će biti izgrađen na parceli od 1,3 hektara.

Vrednost ove investicije se procenjuje na oko osam miliona evra, ali će projekat za izvođenje dati tačnu cenu i vrednost projekta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.