Bešnjaja na proleće dobija odmaralište "Bogdan Milanović" FOTO

Izgradnja Dečjeg odmarališta na Bešnjaji "Bogdan Milanović" trebalo bi da počne na proleće.

Izvor: B92

Utorak, 07.02.2023.

08:51

Bešnjaja na proleće dobija odmaralište
Foto: shutterstock/TinnitusDoll

Zbog toga su gradonačelnik Kragujevca Nikola Dašić i Slavoljub Milanović, otac rano preminulog Bogdana, potpisali danas Ugovor o regulisanju međusobnih prava i obaveza o zajedničkom finansiranju izgradnje odmarališta na Bešnjaji. Odmaralište će, na inicijativu oca, poneti ime "Bogdan Milanović, navodi se na zvaničnom sajtu Grada Kragujevca.

"Ideja se rodila pre nešto više od dve godine, ali potpisivanju ugovora i pokretanju postupka izgradnje, prethodio je čitav niz pripremnih radnji i papiroloških procedura, s obzirom na to da se parcela nalazi na teritoriji grada Jagodine, što je dodatno usporavalo svaki korak. Konačno, usvojeni su svi neophodni planovi i predat zahtev za izdavanje građevinske dozvole. Potpisivanjem ugovora pokrećemo postupak izgradnje novog dečijeg odmarališta na mestu starog koje je zbog dotrajalosti porušeno", rekao je gradonačelnik Dašić zahvaljujući se u ime grada Slavoljubu Milanoviću, koji tom, ali i drugim projektima i donacijama, čuva sećanje na svog sina.

Slavoljub Milanović obezbedio je deo sredstava u iznosu od 380.000 evra za izgradnju dečijeg odmarališta, a grad Kragujevac se ugovorom obavezuje da izgradi objekat u skladu sa namenom i saobraćajnicu do samog odmarališta.
Foto: Grad Kragujevac
"Konačno, posle dve godine želja nam se ostvarila i gradnja odmarališta kreće na proleće. Očekujem da čitav projekat privedemo kraju u 2024. godini, da bude dostojan sećanja na Bogdana, ali dostojan i grada Kragujevca, na radost sve kragujevačke dece i roditelja. Desilo se to što se desilo, ja sam ostao sam, nemam više nikoga i nemam više ništa. Imam samo želju da sačuvam ime svoga sina ako nisam mogao da sačuvam njega. Nadam se da će kroz ovo odmaralište koje zajedno gradimo i koje će nositi ime moga sina, sećanje na Bogdana biti sačuvano od zaborava duži niz godina i da će generacije i generacije nekih novih klinaca u odmaralištu provoditi prva zimovanja i prve nastave u prirodi. Želim da se sećaju svog detinjstva, kao što se ja sećam Bešnjaje pre 40 i 50 godina", kazao je Bogdanov otac.

Inače, Bogdan Milanović je vrhunac svoje karijere ostvario u Americi, kao programer. On je još kao srednjoškolac, nakon treće godine matematičkog smera Prve gimnazije otišao na usvaršavanje u Olimpiju. Tokom doktorskih studija, počeo je samostalno da pravi sajtove, radio je za razne agencije i prestižne avio kompanije, nakon čega se osamostalio. Napravio je program koji je bio uvršten među deset u svetu. Bogdan Milanović rođen 1990. godine, a preminuo je 3. januara 2019. godine na putu od Amerike do rodnog Kragujevca, od posledica kancera.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: