Palma: Još jedan poklon za zdravstvene radnike

Predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma potpisao je danas u Hurgadi, u Egiptu sa vlasnikom lanca hotela Titanik i Ali Baba Samehom Hevedom ugovor o dolasku 144 zdravstvena radnika iz 30 gradova Srbije u Hurgadu 7. aprila ove godine.

Izvor: B92.net

Ponedeljak, 03.01.2022.

10:55

Palma: Još jedan poklon za zdravstvene radnike
Foto: Skupština grada Jagodine

"Upravo sam sa Samehom Hevedom vlasnikom lanca hotela Titanik i Ali Baba potpisao ugovor o dolasku 144 zdravstvena radnika iz 30 gradova Srbije 7. aprila u Hurgadu. Ovim ugovorom dobili smo izuzetne uslove za dolazak zdravstvene delegacije iz Srbije, za 50 posto delegacije, odnosno 72 zdravstvena radnika je sve besplatno i to je poklon gospodina Sameha Hevede mog prijatelja, a za 72 zdravstvena radnika ceo trošak putovanja i boravka u Hurgadi plaćaju donatori", rekao je Marković nakon potpisivanja ugovora i podsetio da su u njegovoj organizaciji 2021. godine zdravstveni radnici iz 30 gradova Srbije boravili dva puta u Hurgadi, njih 300, sve o trošku donatora i da će sa ovom delegacijom koja stiže na sedam dana 7. aprila, ta cifra biti ukupno 444.

Tome treba dodati i 600 zdravstvenih radnika iz cele Srbije koji su juna meseca boravili u Paraliji, takođe o trošku donatora i 992 poljoprivredna proizvođača iz cele Srbije koji su krajem avgusta i početkom septembra boravili u Paraliji, a za to putovanje je 80 posto troškova snosila Jedinstvena Srbija sa svog računa, od para koje dobija iz budžeta na osnovu 8 poslanika u Skupštini Srbije.

Ukupno je za godinu dana 1100 lekara, medicinskih sestara i tehničara iz kovid zona iz cele Srbije boravilo u Hurgadi i Paraliji u organizaciji Dragana Markovića Palme, a o trošku donatora i 992 poljoprivrednika iz cele Srbije i dolazimo do ukupnog broja od preko 2000 ljudi.

"Ja sam rekao da je moja kuća Srbija, moja druga kuća je Grčka, a moja treća kuća je Egipat – Hurgada, a moj dom u Hurgadi je Hotel Titanik Palas. Želim da se zahvalim mom prijatelju Samehu Hevedi na ovom poklonu za zdravstvene radnike iz Srbije", izjavio je Dragan Marković Palma.

Sameh Heveda je vlasnik lanca hotela Titanik i Ali Baba sa ukupno preko 6000 soba.

"Moramo da vodimo računa o onim ljudima koji su spasili mnogo života, a to su lekari, medicinske sestre i tehničari iz cele Srbije i ova putovanja su na neki način naše 'hvala' herojima cele Srbije, zdravstvenim radnicima”, kazao je Marković koji je imao i jedan predlog za sve građane Srbije.

"Moj predlog građanima Srbije koji se odluče da negde letuju je da idu tamo gde ih vole, u Grčku i u Egipat. Grčka i Egipat su prijateljske države Srbiji", rekao je.

Marković je najavio da će krajem maja, početkom juna, u Grčku voditi delegaciju od 700 ljudi a koju će činiti zdravstveni radnici, poljoprivredni proizvođači, zaposleni u vrtićima, i da će to isto učiniti i avgusta meseca.

Vlasnik lanca hotela Titanic i Ali Baba u Egiptu Sameh Heveda zahvalio je Draganu Markoviću Palmi na saradnji i najavio svoj dolazak za februar ove godine u Srbiju, gde je moguće da počne izgradnju hotela iz svojih lanaca.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: