Čačak - Hronika - B92 Lokal

Uhapšena opasna "manekenka" koja je krala novčanike po čačanskim buticima

Osnovni sud u Čačku izrekao je kaznu od jedne godine zatvora Kraljevčanki S. M. (25) zbog produženog krivičnog dela krađe.

Izvor: RINA Čačak
Podeli
Foto: Shutterstock/Zoka74
Foto: Shutterstock/Zoka74

U presudi se navodi se da je završila pet razreda osnovne škole, bez zanimanja je i neudata, a zbog raznih krađa već je osuđivana 11 puta u osnovnim sudovima Novog Pazara, Raške, Kruševca, Kraljeva i Kragujevca.

U Čačku je maja prošle godine počinila dve zbog kojih joj je određena jednogodišnja robija.

"Najpre je ušla u butik na čačanskoj zelenoj pijaci, gde je isprobavala tekstilnu robu, majice i druge odevne predmete i od prodavačice stalno zahtevala da je uslužuje sa robom. Posle izlaska iz kabine kazala je da ova odvoji svu robu koju je probala i da će je kupiti, ali kad naknadno dođe sa majkom kako bi platila. Dok je prodavačica donosila robu na probanje okrivljena je iskoristila njenu nepažnju i ukrala joj novčanik sa drvene stalaže u kome je bilo 12.000 dinara, pa sa parama pobegla iz radnje", potvrđeno je za agenciju RINA.

Dve sedmice kasnije, a bio je 31. maj, okrivljena je u butiku robne kuće "Partizanka" u centru Čačka razgledala kapute i zimske jakne, pa je jednu jaknu isprobala. Tada je u radnju ušla druga mušterija kojoj je prodavačica posvetila pažnju a okrivljena je iskoristila trenutak i iz tašne radnice, odložene upravo na strani gde su bile jakne, ukrala novčanik sa 8.000 dinara i 60 evra. I tu je na kraju ispričala istu priču kako će doći sa majkom da plati jaknu i onda pobegla sa ukradenim parama.

Međutim, inspektori su joj ubrzo ušli u trag.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.