Čačak - Društvo - B92 Lokal

Za Čačane nema više zime: Odlične subvencije zainteresovale građane

Čačani kojima su odobrena sredstva za poboljšanje energetske efikasnosti potpisali su trojne ugovore sa izvođačima i predstavnicima Grada. Potpisano je 398 ugovora, prema kojima je predviđeno da radovi budu završeni do kraja juna.

Izvor: RINA Čačak
Podeli
Foto: RINA
Foto: RINA

Komisija za mere energetske sanacije će još jednom, nakon završetka radova, posetiti domaćinstva, kako bi bilo iskontrolisano da li su poslovi urađeni u skladu sa predviđenom procedurom.

"Gradskoj upravi izvođači radova već dostavljaju podatke da li su građani uplatili kompletan deo svog iznosa, kao i urednu finansijsku dokumentaciju i ateste, nakon čega će i Grad Čačak uplatiti deo svojih novčanih obaveza. Maksimalan iznos koji Grad Čačak finansira po domaćinstvu ne može biti veći od do 140.000 dinara", kažu za agenciji RINA u Gradskoj upravi.

Najveće inteteresovanje građana, oko 90 odsto, bilo je za zamenu fasadne stolarije, dok je za zamenu ili ugradnju kotlova na pelet ili gas, za toplotne pumpe i solarne kolektore, kao i i za izolaciju objekata, bilo mnogo manje zainteresovanih

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.