Najprometnija ulica u Čukarici konačno poprima novi izgled

Zvuk putarskih mašina i radovi na uređenju saobraćajne infrastrukture najavljuje početak proleća na Čukarici. Sa prvim lepim danima putari su uradili dosta posla, a ekipe JKP "Beograd put" trenutno se nalaze u ulici Crveno barjače u naselju Bele vode, gde je u toku postavljanje završnog sloja asfalta.

Izvor: B92.net

Petak, 24.03.2023.

11:14

Najprometnija ulica u Čukarici konačno poprima novi izgled
Foto: GO Èukarica

Reč je o jednoj od najprometnijih ulica u ovom čukaričkom naselju, koja se nalazi u neposrednoj blizini Osnovne škole "Miroslav Antić", navodi se u saopštenju Gradske opštine.

Radove je danas obišao predsednik Gradske opštine Čukarica Srđan Kolarić, koji je istakao da se pomenuta ulica sanira posle više od decenije.

"U ovoj saobraćajnici kolovoz je saniran na potezu od Ulice prote Milorada Pavlovića do raskrsnice sa ulicom Belo vrelo u dužini od oko 500 metara. Radovi su podrazumevali skidanje starog sloja asfalta, popravku slivnika i šahtova i postavljanje novog sloja asfalta. Sanacijom ulice Crveno barjače biće kompletno uređen prilaz školi i omogućeno daleko bezbednije kretanje vozila", poručio je Kolarić.

Ukupna vrednost radova na uređenju ulice Crveno barjače iznosi oko 16,5 miliona dinara, a investitor radova je JP "Putevi Beograda".

Kolarić je podsetio da su tokom prošle godine u naselju Bele vode sanirane Komovska ulica i deo Ulice Zdravka Jovanovića, kao i da se radovi trenutno izvode u Ulici Buda Tomovića, koja nije sanirana više od tri decenije.

"Radovima, koji se trenutno sprovode u Ulici Buda Tomovića, biće obuhvaćen kolovoz u dužini od oko 700 metara, kao i uređenje trotoara. Vrednost radova je oko 25 miliona dinara, a investitor je JP 'Putevi Beograda'", rekao je Kolarić dodajući da su u toku i radovi na sanaciji Ulice poručnika Spasića i Mašere na Julinom brdu, kao i Ulice Vuka Karadžića u Ostružnici, gde se radi i proširenje kolovoza.

Pored ovih radova čiji je investitor JP "Putevi Beograda", Gardska opština Čukarica je izdvojila iz opštinskog budžeta oko 25 miliona dinara za uređenje osam ulica u naseljima Sremčica, Rušanj, Umka i Velika Moštanica, ističe Kolarić.

Uskoro se očekuje početak radova u Ulici Momčila Čedića na Belim vodama, Milorada Ćirića u Železniku i Živojina Tabakovića u Velikoj Moštanici, gde će se pored sanacije raditi i proširenje kolovoza.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: