Beograd - Servisne informacije - B92 Lokal

Glavna ulica u Zemunu otvorena za saobraćaj nakon 10 meseci VIDEO

Ponovo je uspostavljen saobraćaj u Glavnoj ulici u Zemunu od jutros, nakon što je ova ulica bila zatvorena za saobraćaj od aprila prošle godine zbog rekonstrukcije.

Izvor: Tanjug, B92.net Beograd
Podeli
Foto: Opština Zemun
Foto: Opština Zemun

Predsednik GO Zemun Gavrilo Kovačević izjavio je za Tanjug da je juče u popodnevnim satima pušten putnički saobraćaj, a da je od jutros uspostavljen redovan režim linija javnog prevoza u Glavnoj ulici na delu od zone raskrsnice sa ulicom Avijatičarski trg do zone raskrsnice sa ulicom Karamatina.

Dodao je da je završena kompletna rekonstrukcija ulice u dužini od 800 metara i da je rekonstruisano 12 raskrsnica, 10 bočnih ulica i dve velike raskrsnice - Karamatina i Avijatičarski trg.

"Posebna pažnja je posvećena hidrotehničkim radovima, rekonstrukciji vodovoda, fekalne i kišne kanalizacije. Obnovljena su i autobuska stajališta, postavljeni su granitni ivičnjaci i ploče", rekao je Kovačević. Naveo je da su ugrađene svetiljke sa LED tehnologijom, kao i 16 novih kamera za praćenje saobraćaja.

"Završetkom radova na rekonstrukciji Ulice Glavna, na delu od zone raskrsnice sa ulicom Avijatičarski trg do zone raskrsnice sa Ulicom Кaramatina, od 12. februara uspostavlja se redovan režim linija javnog prevoza: 17, 45, 73, 82, 83, 84, 88, 610, 611, 703, 704, 705, 706, 706E, 707, 704N i 706N", navodi se u saopštenju Sekretarijata za saobraćaj.

Rekonstrukcija Glavne ulice u Zemunu počela je u aprilu 2023. godine, kada je bilo najavljeno da će biti završena za 300 dana.

Ovaj projekat, vredan više od 600 miliona dinara, prema prvom potpisanom ugovoru, obuhvatio je kompletnu rekonstrukciju ulice u dužini od 800 metara. Kroz ovaj projekat rekonstruisano je i 12 raskrsnica, 10 bočnih ulica i 2 velike raskrsnice (Karamatina i Avijatičarski trg).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.