Beograd - Hronika - B92 Lokal

Stravičan epilog proslave mature: Kako sprečiti ovakve tragedije VIDEO

Nakon utapanja dva dečaka na Adi ciganliji Ministarstvo unutrašnjih poslova još jednom je apelovalo na građane da pre početka kupališne sezone ne koriste kupališta i da kada sezona počne ne idu na divlje plaže. Kupača, ipak i pored ovog upozorenja ima, a u javnom preduzeću Ada Ciganlija kažu da je voda izutetno hladna i da kupanje može biti fatalno.

Izvor: B92.net, TV Prva Beograd
Podeli
Foto: PrintScreen/ TV Prva Video
Foto: PrintScreen/ TV Prva Video

Za mnoge Beograđane je Ada, beogradska kada. Međutim mutne vode Ade Ciganlije ugasile su veliki broj života, posebno onih koji su potcenili
opasnost, a precenili svoje sposobnosti.

Procenjeno je da je tog dana bilo između 2.500 i 3.000 maturanata, koji su proslavljali na čitavoj teritotiji Ade. Dežurno obezbeđenje je preventivno delovalo i udaljavalo decu od vode.

Međutim oko 17:20 je primećena veća količina maturanata putem videoo-nadzora, ali dok je obezbeđenje stiglo prijavljeno je da od cele grupe fali dvoje maturanata, a epilog je bio tragičan.

Kupanje u sezoni je znatno bezbednije zbog prisustva spasioca i medicinske službe, ali nije bez rizika. A i tada je važno pridržavati se svih pravila koja važe za bezbedno kupanje na savskom jezeru. Da se poštuju saveti spasilaca da se kupa u obeleženim zonama odnosno zonama koje su predviđene za kupanje da se ne pokušava preplivavanje savskog jezera da se boravi u vodi isklljučivo u radno vreme spasilačke službe.

Za još informacija o ovoj temi pogledajte video-prilog Prve TV:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.