Kako do stana u Beogradu za 2.000 evra mesečno? Nije šala, nije ni to lako ANKETA

Bazeni, sauna, teretana, recepcija - neki su od sadržaja koje možete dobiti iznajmljivanjem stana u Beogradu. Ali samo u određenem delovima, naseljima i zgradama i "samo" ako ste spremni da izdvojite 2.000 i više evra mesečno.

Izvor: B92

Sreda, 10.02.2021.

14:15

Kako do stana u Beogradu za 2.000 evra mesečno? Nije šala, nije ni to lako ANKETA
Foto: Patino/Shutterstock

Nekretnine od 2.000 evra i skuplje svakako spadaju u luksuzni deo ponude, kaže za B92.net Miloš Mitić, operativni direktor u City Expertu i dodaje da je za tu cenu podjednaka zastupljenost i stanova i kuća.

U tom cenovnom rangu nalaze se stanovi za izdavanje u okviru novoizgrađenih kondominijuma, koji imaju kvadraturu veću od 80 metara kvadratnih, i koji su uglavnom opremljeni kvalitetnim nameštajem i tehnikom. Mitić navodi da se uglavnom radi o novogradnji, a cenu nekretnine povećava "lifestyle" koji nudi kondominijum u okviru kojeg se stan od 2.000 evra i više nalazi.

Lokacija, odnosno mikrolokacija je jedna od osnovnih stvari koja kvalifikuje nekretninu za izdavanje po ovoj ceni.

Svi ostali faktori služe da dodatno podignu vrednost, ali bez dobre mikrolokacije, vrlo je teško podići cenu nekretnine iznad 2.000 evra, objasnio je Mitić.

Ako se govori o traženim lokacijama, to su uglavnom Vračar, Stari grad, Savski venac, Novi Beograd kao i delovi grada gde se nalaze novi kompleksi, kao što su Central Garden, Beograd na vodi, West 65, Blok A, Kneza Miloša Residence, Skyline.

Iz kompanije 4zida kažu da se veliki broj luksuznih stanova nalazi na Dedinju i Senjaku, kao i na Vračaru, pogotovo na potezu oko Hrama Svetog Save. Takođe, sve je više ovakvih stanova i na Dorćolu, pogotovo na Donjem Dorćolu gde je u poslednje vreme sagrađeno dosta luksuznih zgrada.

Bazeni, saune, teretane: Šta sve dobijate za te pare?

Vrednost stana povećava i njegovo okruženje, odnosno sadržaji kao što su bazen, teretana, parkovi za decu, recepcija, obezbeđenje, koje ti zatvoreni kompleksi nude, navodi Mitić.
Foto: PlusONE, Shutterstock
Slično su nam rekli i iz 4zida. "Ono što neku nekretninu dodatno karakteriše kao luksuznu jeste upravo prisustvo nekih dodatnih sadržaja – saune, đakuzija, velnesa ili bazena, recepcije, kao i garaže koja može da primi nekoliko vozila".

Dodaju da karakteristika luksuznijih nekretnina nije samo velika kvadratura, nego i to što sobe same po sebi imaju veliku kvadraturu. Postoje neki stanovi od 500 metara koji su po strukturi četvorosobni, a u kojima sobe prosečno imaju površinu od oko 100 metara kvadratnih.

Luksuzne kuće imaju znatno veću kvadraturu, ali i cenu

Vrlo često imamo i kuće po ovoj ceni, dodaje Miloš Mitić iz City Experta. Uglavnom se radi o većim kvadraturama i centralnim krajevima grada, kao što su Savski venac, Vračar, Stari grad. Kuće se, kaže, izdaju nameštene ili prazne, kao poslovni prostor.

Kada je reč o kućama, od ukupno 190 kuća koje se na sajtu 4zida.rs izdaju, a čija cena iznosi preko 2000 evra mesečno, 171 kuća se nalazi u Beogradu. Ovakve kuće se u glavnom gradu većinom nalaze na Dedinju i Senjaku.

Za razliku od stanova, luksuzne kuće koje se izdaju imaju često i znatno veću kvadraturu, a samim tim i višu cenu.

Tako najvišu cenu od svih kuća koje se izdaju na 4zida.rs imaju kuće od preko 1.100 metara kvadratnih, nalaze se na Dedinju, a cena njihovog mesečnog najma iznosi 15.000 evra.

Na tom sajtu ima nekoliko ovakvih kuća, kao i desetak kuća čija je cena najma od 8.000 do 10.000 evra mesečno,

Mitić navodi da ipak postoji blagi pad u tražnji za skupljim nekretninama, pre svega kao posledica ograničenja kretanja i manjeg priliva stranaca u Beograd.

Slično se, kaže, dešava i sa pojedinim stanovima koji su se nekada izdavali kao poslovni prostori.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: