Beograd obezbedio donaciju za izgradnju pet kuća na Baniji

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić prisustvovao je danas u Starom dvoru potpisivanju ugovora Fondacije za decu i mlade Beograda i više donatora o izgradnji pet kuća u mestu Glina koje su porušene razornim zemljotresom.

Izvor: B92.net

Sreda, 02.03.2022.

11:28

Beograd obezbedio donaciju za izgradnju pet kuća na Baniji
Foto: Printskrin, Youtube/Goran Vesic

Ugovore o donaciji potpisala je direktorka fondacija Tanja Popović i predstavnici više kompanija koje su donirale sredstva za izgradnju kuća.

Događaju je prisustvovala i zamenica gradonačelnika Gline Branka Bakšić.

Vesić je rekao da je danas veliki dan za pojedine stanovnike Gline jer će dobiti nove kuće, ali i za donatore i Grad Beograd. Veliki dan je zato što smo pokazali da možemo da budemo solidarni, što je i smisao ljudskog života, istakao je Vesić i podsetio da se posle razornog zemljotresa Grad Beograd odazvao pozivu tadašnjeg mitropolita, a današnjeg patrijarha Porfirija, da se pomogne našem nastradalom narodu na području Banije i Korduna.

Istakao je da se Grad Beograd odmah odazvao pozivu i donirao kontejnere za privremeno stanovanje.

"Nažalost, ti kontejneri su trebali da budu privremeno rešenje, ali i dan-danas ljudi žive u tim uslovima. Zbog toga smo odlučili da preko naše gradske fondacije 'Gnezdo' i beogradskih kompanija pomognemo tim ljudima u Glini, u Majskim poljanama", kazao je zamenik gradonačelnika, preneo je Beoinfo.

On je naglasio da naši ljudi, gde god da žive, uvek mogu da se oslone na Grad Beograd.

"Beograd je mesto iz koga uvek mogu da očekuju pomoć, a to se pokazalo i u Kosovskoj Mitrovici, Crnoj Gori i sada u Glini. Beograd će pomagati našim ljudima gde god da žive", poručio je Vesić i zahvalio Fondaciji "Gnezdo", donatorima, Branki Bakšić i narodnoj poslanici Sanji Lakić na pomoći.

Vesić je rekao da je njegov posao da pomaže svima kojima je pomoć potrebna.

"Bez obzira na to da li je u pitanju neko iz Marinkove bare, Surčina ili Zemuna, svakoj porodici pružićemo neophodnu pomoć. Moj posao u Gradu Beogradu jeste pronalaženje načina da im se pomogne, ali i našim ljudima u regionu", zaključio je Vesić.

Zamenica gradonačelnika Gline Branka Bakšić je istakla da je danas veliki dan za stanovnike Banije i grada Gline i zahvalila se Gradu Beogradu, Goranu Vesiću, Sanji Lakić i donatorima na velikoj angažovanosti.

Ona je napomenula da se prva kuća u naselju Majske poljane, koja je donacija vojvođanske vlade, već završava.

Tanja Popović je ponovila da je danas veliki dan za Grad Beograd, ali i za Fondaciju "Gnezdo", koja je osnovana u novembru prošle godine.

"Za ovo kratko vreme uspeli smo da pomognemo nekoliko porodica, ali današnja donacija je jedna od većih uspeha", naglasila je Popovićeva i zahvalila zameniku gradonačelnika na nesebičnoj pomoći.

Borislav Meandžija je u ime svih porodica sa prostora Banije zahvalio na donacijama koje se šalju iz Grada Beograda i Srbije narodu čije su kuće nastradale u razornom zemljotresu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: