Beograd - Društvo - B92 Lokal

Vesić najavio uređenje još jednog parka

"Počinje uređenje Petog parkića na Lionu kako sam obećao na sastanku koji sam održao prošlog oktobra u Skupštini Grada Beograda sa građanima", izjavio je zamenik gradonačelnika Goran Vesić i dodao da radovi počinju u ponedeljak, 17. maja, a trajaće do kraja septembra.

Izvor: Tanjug Beograd
Podeli
Foto: TANJUG/JADRANKA ILIC
Foto: TANJUG/JADRANKA ILIC

Tako će, dodaje, građani posle 13 godina konačno dobiti svoj park.

"Sve je počelo 2008. godine kada je Grad Beograd prodao ovu parcelu privatnom investitoru. Posle protesta građana tadašnja gradska vlast je zaustavila gradnju, ali je Peti parkić ostao u vlasništvu privatnog investitora. Tako su prevarili i građane koji nisu dobili uređen park i privatnog investitora koji nije dobio drugu parcelu da gradi, kako mu je obećano. Prošle jeseni pregovarao sam u ime Grada Begrada sa privatnim investitorom i on je pristao da pokloni parcelu Beogradu", izjavio je Vesić gostujući u jutarnjem programu Studija B.

Foto: Beoinfo
Foto: Beoinfo

On je rekao da na ovaj način gradska vlast i građani zajedno uređuju naš grad kako bi postao bolje mesto za život svih ljudi.

"Hvala građanima što su učestvovali u glasanju i sami birali sadržaje koje žele u novom parku. Do kraja septembra uživaćemo u novoj zelenoj oazi našeg grada", poručio je Vesić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.