Beograd - Društvo - B92 Lokal

"Umesto medvedića hvataju retrovizore": Ringišpil u Ovči koji vrti decu po ulici šokirao građane VIDEO

Na društvenim mrežama se pojavio šokantan snimak iz Ovče, na kome se vidi kako deca koja se voze na ringišpilu preleću preko i pored automobila, koji se trude da ih izbegnu.

Izvor: Blic Beograd
Podeli
Foto: Shutterstock/Christian Bertrand
Foto: Shutterstock/Christian Bertrand

Najnovije lokalne vesti čitajte ovde.

Snimak je šokirao mnoge građane koji su osudili vlasnika ringišpila, ali i roditelje koji su pustili decu da se voze, uz komentare: "Zar umesto medvedića treba da hvataju retrovizore?!"...

Na svu sreću, rigišpila ovde više nema.

Nešto pre 11 časova Komunalna milicija je izašla na teren i uklonila sporni ringišpil.

Protiv vlasnika je podneta prijava, a kako meštani kažu, on nije ni imao drugog izbora sem da ga postavi tu, piše Blic.

Ulica u kojoj je postavljen ringišpil je glavna ulica u tom kraju i predstavlja centar svih dešavanja. Sam povod za dolazak ringišpila u Ovču jeste vašar "Kran", koji se svake godine održava u Ovči, Borči i okolnim mestima.

"Oni uvek dođu dva, tri dana pred sam vašar, jer moraju da idu i po drugim mestima. Deca obožavaju kada im dođe ringišpil i videli ste na snimku da su sva nasmejana. Ovo i nije tolko prometna ulica, ali stvarno na snimku izgleda strašno. Kada počne vašar zauzme se cela ulica, tako da je ovo za nas lokalce uobičajena stvar. Svesna sam da nije u redu, ali znam tog čoveka godinama, svaki put dolazi. Deca ga najviše vole, jedva su čekali da im dođe ringišpil, a baš danas su ga sklonili kada niko ne ide u školu", rekla je jedna žena.

NIsu ni drugi meštani bili previše ogorčeni na vlasnika ringišpila, a našoj ekipi su ukazali da jednostavno za tako nešto nema mesta u Ovči, pošto, kako kažu, "svako je uzeo šta je mogao od slobodne zemlje".

Lokalci tvrde kako nikada nisu imali incident i da vozači koji prolaze tom ulicom znaju da treba da uspore i obiđu, a tu je i ležeći policajac da ih na to primora.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.