Srednjoškolci mogu da preuzmu besplatne kartice za prevoz – evo kako i gde

Svi učenici beogradskih srednjih škola, sa prebivalištem na teritoriji grada Beograda, od sutra mogu odmah da preuzmu svoju karticu za besplatno korišćenje javnog prevoza, izjavio je gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić.

Izvor: B92.net

Sreda, 07.06.2023.

15:15

Srednjoškolci mogu da preuzmu besplatne kartice za prevoz – evo kako i gde
Ilustracija/Foto: Photo Oz / Shutterstock.com

Potrebno je da srednjoškolci samo odu do bilo koje od 17 beogradskih opština i na šalteru Grada Beograda uz đačku knjižicu prilože i zdravstvenu knjižicu. Takođe, punoletni srednjoškolci mogu umesto zdravstvene knjižice da daju ličnu kartu, saopštava Beoinfo.

"Procedura je jednostavna, traje nekoliko minuta, srednjoškolci se uz priložena dokumenta slikaju u opštini, na licu mesta. Kada jednom izvade besplatnu personalizovanu karticu za prevoz, ona im automatski važi do kraja srednje škole", objasnio je Šapić.

On je dodao da do sada srednjoškolci nikada nisu imali priliku da se voze besplatno.

"Prvi put Beograd je uveo besplatne kartice za prevoz za sve učenike srednjih škola i nadam se da će našim srednjoškolcima one olakšati korišćenje javnog prevoza i bar malo rasteretiti kućni budžet njihovim roditeljima", zaključio je gradonačelnik.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: