Petak, 08.09.2023.

12:52

Poznato kada će biti završeni radovi u Glavnoj ulici u Zemunu FOTO

Gradonačelnik Aleksandar Šapić obišao je danas radove na rekonstrukciji Glavne ulice u Zemunu, koji se odvijaju prema planu, i tom prilikom izjavio da će ova ulica, kada bude završena, biti ponos ne samo svih Zemunaca već i Beograđana.

Izvor: B92.net

Poznato kada će biti završeni radovi u Glavnoj ulici u Zemunu FOTO
Foto: Beoinfo

On je rekao da se u ovoj opštini radi veliki broj projekata, kao i da Grad Beograd više ili manje učestvuje u svakom od njih, saopštava Beoinfo.

"Kada bude završena, Glavna ulica zaista će biti simbol samog jezgra Zemuna jer ona diše tim duhom autentičnosti i nosi ono što čini ovu opštinu posebnom, a to je sama arhitektura koja karakteriše njen najurbaniji deo. Već sada se nazire kako će izgledati trotoari i čitava ulica, ali neće to biti samo estetski lepše. Ovde će biti sprovedeni svi radovi koji su neophodni na takozvanoj niskogradnji, instalacije, kanalizaciona i elektromreža. To je ono o čemu sam posebno govorio kada sam došao na ovo mesto, da nikada više nećemo dozvoliti da se radi bilo koja vrsta rekonstrukcije neke ulice a da istovremeno ne uradimo sve ono ispod zemlje i što je neophodno", rekao je gradonačelnik.

Šapić je dodao da su radovi sada otprilike na polovini, a da je rok za završetak do kraja februara iduće godine.

"Za sada radovi teku po planu i u rokovima, a pokušaćemo da završimo i koji dan ranije i da tada sa ponosom otvorimo ovu ulicu. Obići ću i radove na garaži "Pinki" koja bi trebalo da bude završena do kraja godine. I to je velika stvar za centar Zemuna jer suštinski menja kvalitet svakodnevnog života građana", rekao je Šapić.

"Nastavićemo da radimo i poštujemo pre svega rokove, a time i naše sugrađane koji žive u delovima grada gde se izvode određeni radovi. Mislim da smo u ovih godinu dana ipak uspeli da uvedemo neke nove standarde u smislu da poštujemo termine, da poštujemo sugrađane i da se radi na kvalitetniji način kada je reč o umrežavanju svih službi, i to ne samo gradskih već i republičkih, što se videlo na primeru Višnjičke ulice", rekao je Šapić.
Foto: Beoinfo
On je podsetio da je 1. septembra bio na otvaranju škole "Svetislav Golubović Mitraljeta" i dodao da ta škola treba da nam posluži za primer kako treba da izgleda svaka škola u Beogradu.

"Ono što tada nismo rekli, a nije nevažno, jeste da je potpuno rekonstruisano i sređeno istureno odeljenje Osnovne škole "Sonja Marinković". Navijam da ovo istureno odeljenje ponovo postane osnovna škola u koju će ići deca svih osam razreda jer za tim će postojati potreba. Nisu mala sredstva uložena u tu rekonstrukciju, Grad je dao oko 60 miliona, opština je dodala ono što je bilo neophodno. Zato taj prostor sada izgleda zaista moderno i deca mogu da uživaju. Vidimo se opet u Glavnoj ulici za par meseci kada bude sve gotovo, ali do kraja godine i na parkingu kod hale "Pinki", poručio je gradonačelnik.

Predsednik opštine Zemun Gavrilo Kovačević je rekao da je rekonstrukcija Glavne ulice, koju svi znamo kao staro jezgro Zemuna, peti veliki projekat u opštini.

"Posle rekonstrukcije gimnazije rekonstruisan je i Kej oslobođenja, a u ovom trenutku privode se kraju radovi na rekonstrukciji kanalizacione mreže u dužini od 6,5 kilometara, kao i radovi na podzemnoj garaži kod hale "Pinki". Takođe, u saradnji sa gradskim službama rekonstruiše se kilometar i po prilazne saobraćajnice na Grmovcu, a pri kraju su radovi na 21 kilometru vodovodne mreže u naselju Šangaj. U saradnji sa Sekretarijatom za investicije i Direkcijom za građevinsko zemljište, u planu je rekonstrukcija više ulica na teritoriji naše opštine. U pripremi je rekonstrukcija Doma zdravlja u Batajnici, kao i dva groblja, jednog u Batajnici, a drugog u Ugrinovcima", rekao je Kovačević.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Servisne informacije

Upućen važan apel svim Beograđanima

Javno-komunalno preduzeće "Beogradski vodovod i kanalizacija" uputilo je apel svim građanima, s obzirom na to da se nalazimo u periodu sa izuzetno visokom dnevnom temperaturom vazduha, da racionalno i namenski koriste vodu iz gradskog vodovoda.

8:14

12.7.2024.

1 d

Društvo

"Zbogom komarci"

Ekipe Sektora ekologije i unapređenja životne sredine JKP "Gradska čistoća“ Beograd će i danas sprovoditi akciju suzbijanja odraslih jedinki komaraca na teritoriji grada Beograda uređajima sa zemlje, ukoliko vremenski uslovi to budu dozvolili.

11:05

13.7.2024.

17 h

Podeli: