Beograd - Društvo - B92 Lokal

Evo kada će biti intenzivirani radovi na obnovi ključnog prelaza preko Dunava

Na pančevačkom mostu u oktobru prošle godine počela je zamena betonskih ploča na pešačkim stazama na delu prema levoj obali Dunava, a planirano je da se početkom aprila nastave radovi na rekonstrukciji ove deonice.

Izvor: Novosti Beograd
Podeli
Foto: Lunja/Shutterstock
Foto: Lunja/Shutterstock

"U planu je da se nastave radovi od prvog aprila, planiramo da krenemo da radimo pravac Pančevo - Beograd. Sve ploče koje su iskrivljene i oštećene planiramo da zamenimo. Takođe, u planu je da se radi na čeličnoj konstrukciji u levoj traci i da se zamene oštećene betonske ograde", rekao je za RTS Igor Stefanović iz JP "Putevi Srbije".

Stručnjaci procenjuju da će rekonstrukcija koštati oko 1.100 evra po metru kvadratnom, a rušenje mosta za sada nije moguće.

"Čim bude završena dokumntacija i kada bude napravljen most kod Ade huje, moći će da se pristupi rušenju i uklanjanju ovih konstrukcija, jer u suprotnom nije izvodljivo", kaže Stefanović.

"Most ostaje sa dve trake i jednom pešačkom, ne planira se proširenje kolovoza za koje su nadležni JP "Putevi Srbije", uvođenje novih traka se ne planira, jer saobraćajnice ispred i iza mosta nisu u mogućnosti da podnesu dodavanje tih traka", kaže za RTS Stefanović.

Most je detaljno pregledan 2007. godine i utvrđeno da je rekonstrukcija neophodna, a od tada je obnovljena čelična rekonstrukcija ispod kolovoza i železnički koloseci.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.