Čeka se na odluku komisije: Beograd planira dve linije prevoza kakve dosad nismo imali

Beograđani i gosti prestonice uskoro bi mogli da se u sklopu sistema javnog prevoza voze i rekama, a za prevoz putnika u javnom rečnom prevozu u Beogradu zasad se javila jedna firma sa ponudom.

Izvor: B92.net/A.R.

Petak, 25.02.2022.

14:38

Čeka se na odluku komisije: Beograd planira dve linije prevoza kakve dosad nismo imali
Ilustracija: Depositphotos, tinnitusdoll

Kako je ranije saopšteno, podneta je jedna ponuda kompanije PD "Beoreka" d.o.o. Beograd.

Iz Sekretarijata za javni prevoz poručuju da još nisu u mogućnosti da daju informacije u vezi sa navedenom ponudom, s obzirom na to da nije završena tenderska procedura, odnosno od strane stručne komisije nije doneta odluka o dodeli ugovora.

"Komisija će odluku doneti u zakonski propisanom roku", napominju iz gradske uprave.

Kako navode za B92.net, prema modelu ugovora, privatni partner je u obavezi da u prve tri godine od momenta stupanja na snagu ugovora nabavi i pusti u rad deset novih (nekorišćenih) putničkih brodova i jedan rezervni putnički brod.

Brodom na posao: Kako bi izgledao gradski prevoz rekama u Beogradu?

"Predmet projekta su dve linije, koje će biti fazno uspostavljane, pri čemu je planirano prva faza Crvene linije (Linija 1) bude 'Blok 70 - Ada Ciganlija - TC Galerija - Brankov most', a da prva faza Plave linije (Linija 2) bude 'Zemun kej - SRC Milan Gale Muškatirović'", podsećaju.

Prema njihovim rečima, linije će funkcionisati u okviru Integrisanog tarifnog sistema (ITS), na isti način i pod istim uslovima kao što u okviru ITS funkcionišu linije ostalih podsistema javnog linijskog prevoza putnika (autobuski, tramvajski, trolejbuski), što znači da će i na ovim linijama važiti Beogradska kartica.

"Privatni partner je takođe dužan da u periodu do 18 meseci od momenta obezbeđenja potrebne lokacije od strane Grada, pribavi sve neophodne dozvole i saglasnosti i izgradi privezište za brodove (u funkciji marine) i depo za prihvat i servisiranje putničkih brodova", zaključuju iz uprave Grada Beograda.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: