Beograd u mraku zbog lopova?

Osim mračnih deonica na obilaznici oko Beograda, između Pupinovog mosta i Pančevačkog puta, gde je u prethodnom periodu obijeno deset od 11 trafostanica, istih problema je bilo na Kalemegdanu i u Karađorđevom parku.

Izvor: Novosti/A.Z.K.

Petak, 03.02.2023.

08:31

Beograd u mraku zbog lopova?
Ilustracija/Foto: Foo Aggieband/Shutterstock

Gradski menadžer Miroslav Čučković rekao je juče tokom gostovanja na RTS da su zbog ovih problema trenutno angažovane sve državne službe kako bi se pronašli počinioci koji obijaju trafostanice u Beogradu, prenose Novosti.

"Neko stručan radi ove mini-diverzije, struja je u prethodnom periodu bila isključena i na Kalemegdanu i u Karađorđevom parku. Radimo na tome da utvrdimo ko je toliko neodgovoran", rekao je gradski menadžer.

Na Severnoj tangenti lopovi su obili trafostanice duž obilaznice, i tako je ovaj deo puta već neko vreme u mraku. Kako su rekli u JP "Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda", trafoe obijaju kvalifikovana lica, jer niko nije bio povređen tokom krađe u trafostanicama.

Na crnom tržištu veliku vrednost ima ulje iz trafoa, bakarni nosači elektroinstalacija i metalna stolarija. Pretpostavlja se i da krađe nisu izvedene samo zbog sekundarnih sirovina, već i zbog ponovne ugradnje opreme u nelegalne trafostanice.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: