"Beli" krenuli sa kontrolom u prevozu – evo kolika je kazna ako nemate kartu

Većina građana prestonice koja se jutros vozila gradskim prevozom je bila iznenađena.

Izvor: B92

Ponedeljak, 05.06.2023.

11:31

Ilustracija/Foto: RitomaggiPhoto / Shutterstock.com

Naime, komunalni milicioneri "Beli" krenuli su sa novim zaduženjem i kontrolom karata u gradskom prevozu, piše Kurir.

Novi sistem naplate karata "Beograd Plus" počeo je pre nekih desetak dana, a "Beli" su od jutros zvanično krenuli sa kontrolom karata.

Putnici više ne koriste "Beogradske kartice", već se karte plaćaju SMS-om, a pored toga građani mogu da kupe karte u papirnoj formi.

Oni koji jutros nisu kupili kartu imali su sreće, s obzirom da "Beli" danas neće pisati kazne već će samo izricati usmena upozorenja.

Jutros u jednom od autobusa na liniji broj 35 kada su "Beli" ušli u kontrolu, mnogi putnici su se iznenadili, a krenuli su međusobno da šapuću: "Jao ja nemam kartu, šta da radim?", "Kako se šalje ova poruka da kupim sad kartu?"

Komunalni milicioner tražio je dokaz o kupovini karte samo od nekoliko putnika, tako da je onima koji nisu kupili karte laknulo.

"Meni su jutros u prevozu tražili kartu, ali nisam imala. Rekli su mi da je kazna 5.000 dinara i zamolili me da ubuduće kod sebe imam kartu ili da pošaljem SMS. Bili su pristojni, zaista ne mogu da grešim dušu. Kazali su i da danas neće pisati kazne već da će samo da upozore putnike", ispričala je jedna od putnica.

Uverili smo se u to i da je ova sistem kontrole drugačiji od prethodnog kada su karte proveravali kontrolori.

"Ne mogu da kupim kartu SMS-om sa svog telefona, nemam tu opciju. Ne znam šta da radim, gužva je da idem da čekam red da bih kupila papirnu kartu", požalila se jedna žena.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: