Pozorište 0

20.03.2024.

11:24

U Ateljeu 212 premijera predstave Simptomi

Rediteljka Iva Milošević dramatizovala je roman Milice Snive koji govori o egzistencijalnoj, identitetskoj i emocionalnoj krizi tridesetosmogodišnje Sanje.

Izvor: B92

U Ateljeu 212 premijera predstave Simptomi
Boško Đorđević

Podeli:

Sanja je žena na životnoj prekretnici, koja živi sa dementnom tetkom otkako su joj roditelji prokockali stan, a potom i umrli.

Ona se suočava sa činjenicom da ju je muž koji je na samrtničkoj postelji prevario, te da je i ona njega varala, i preispituje (ne)mogućnost ljubavi i iskrenih odnosa u surovom svetu neoliberalnog kapitalizma i šunda u kome živi. Jednog dana Sanja odlučuje da izvrši samoubistvo.

U trenutku kada krene nožem ka venama svoje podlaktice pred njenim očima se odmota ceo njen dotadašnji život i ona odlučuje da je život ipak dragocen i da ga vredi živeti.

Boško Đorđević

Iva Milošević prepoznaje dramski potencijal u ovom romanu i kroz dramatizaciju uspeva da progovori o važnosti teme mentalnog zdravlja, krize kroz koju svaki pojedinac prolazi, suočavanju sa samima sobom…

Iva Milošević je u Ateljeu 212  režirala uspešno više predstava, a trenutno je na repertoaru njena predstava Amsterdam.

Predstava Simptomi je zamišljena kao intimna predstava sa četvoro glumaca. U predstavi igraju Ana Mandić, Branislav Trifunović, Jelena Stupljanin i Dara Džokić. Premijera će se održati 24. marta u 20.30 časova, na sceni Petar Kralj.

Dramaturg je Dimitrije Kokanov, scenograf Gorčin Stojanović, kostimografkinja Marija Marković Milojev.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

1 d

Društvo

MUP upozorio građane Srbije

Povodom predstojećih prvomajskih i uskršnjih praznika očekuje se povećan priliv velikog broja putnika i vozila u našu zemlju, zbog čega se mogu očekivati duža zadržavanja na graničnim prelazima, upozorio je danas MUP.

9:37

26.4.2024.

1 d

Podeli: