Pozorište 0

07.03.2024.

16:47

"Neodustajanje" u Bitef teatru

U Bitef teatru 11. marta gostovaće monodrama „Neodustajanje“, autorke Marije Medenice.

Izvor: B92.net

"Neodustajanje" u Bitef teatru
Shutterstock/ Photology1971

Podeli:

Monodrama „Neodustajanje“ je po mišljenju umetničko producentskog tima Bitef teatra, jedna  od umetnički najprovokativnijih i formalno najsloženijih ostvarenja u selekciji programa Mesec nezavsne scene,  te je na sebe skrenula posebnu pažnju.

Saradnice na tekstu i režiji su Divna Stojanov i Maja Grgić, a kompozitorka je Irena Popović Dragović.

Monodrama Neodustajanje tematizuje fenomen pozorišta iz zakulisne perspektive i predstavlja na neki način „virenje kroz ključaonicu“ u intimni prostor jedne glumice. Njeno stasavanje u umetničkom svetu ispunjeno je brojnim izazovima i dilemama, a najvažnija odluka koju treba da donese je da li da odustane od pozorišta.

"U procesu rada sa glumicom Marijom Medenicom pokušala sam da napravim muziku koja je njen partner. Onaj sloj teksta koji se nikad ne napiše ili izgovori. Slojevitost Marijinog umetničkog bića je toliko bogata da mi je bilo čak i jako jednostavno da se razmaštam i iskomponujem muziku koja će joj pomoći da “ne odustane” od one najiskrenije ideje da stvori jedan artistički komad. Ona govori u ime svih nas koji smo na tom putu istine ili bar pokušavamo da budemo, istrajemo i ne odustanemo. Glas u songu je Marijin vapaj i njena iskrena, čista ispovest o tome gde nam je teatar, njen pevani monolog u kome nas upozorava i opominje gde smo svi mi u današnjem svetu. Zahvalna sam na ovom procesu", navela je Irena Popović Dragović, kompozitorka

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

1 d

Društvo

MUP upozorio građane Srbije

Povodom predstojećih prvomajskih i uskršnjih praznika očekuje se povećan priliv velikog broja putnika i vozila u našu zemlju, zbog čega se mogu očekivati duža zadržavanja na graničnim prelazima, upozorio je danas MUP.

9:37

26.4.2024.

1 d

Podeli: