Muzika 0

08.03.2024.

12:24

Nova imena Arsenal festa 2024: Nouvelle Vague, Sivert Høyem, Partibrejkers, Jarboli...

Čuveni francuski sastav Nouvelle Vague nastupiće na Main stageu Arsenal festa 2024. u prostoru Kneževog arsenala u Kragujevcu (27-29.06) druge festivalske večeri, 28. juna.

Izvor: B92

Nova imena Arsenal festa 2024: Nouvelle Vague, Sivert Høyem, Partibrejkers, Jarboli...
Promo

Podeli:

Grupa čiji naziv na maternjem jeziku znači "novi talas" postoji od 2003. Publika u Srbiji ih godinama unazad sjajno prihvata na koncertima, a sada će se i posetioci u srcu Šumadije prepustiti, potpuno prikladno, pravim letnjim, atmosferičnim obradama pesama "Girls On Film" (Duran Duran), "People Are People" (Depeche Mode), "Only You" (Yazoo), "Shout" (Tears For Fears)...

Bogatom spisku međunarodnih zvezda 14. Arsenal festa pridružuje se i Norvežanin Sivert Høyem, 29. juna na Gardenu. Nekadašnji pevač alternativnog benda Madrugada se, po raspadu grupe 2007, posvetio solo karijeri. U Kragujevcu će nastupiti u sklopu turneje na kojoj promoviše album "On an Island", objavljen krajem januara. Glavnom scenom će uvodne večeri 27. juna odjekivati glas Zorana Kostića Caneta i moćni rifovi Nebojše Antonijevića Antona, jer na Arsenal ponovo stižu Partibrejkers. Drugačiju energiju će na istoj bini dan kasnije, 28. juna, doneti reper iz Majamija Lil Pump, najpoznatiji po pesmi "Gucci Gang" koja se 2017. godine našla na trećem mestu Billboard Hot 100 liste.

Na Garden 27. juna stiže žanrovski raznorodni i sve popularniji kruševački bend Keni nije mrtav, kultni Jarboli koji obeležavaju 25 godina od objavljivanja albuma "Dobrodošli", kao i zagrebački Svemirko. Kontroverzna Mimi Mercedez zatalasaće Zastavinu baštu 28. juna. Podsetimo, prve festivalske večeri u Kragujevac dolazi planetarna holivudska zvezda Kijanu Rivs sa svojim bendom Dogstar, kao i Asian Dub Foundation. Zdravko Čolić će sa simfonijskim orkestrom nastupiti 29.06, kao i britanski Circa Waves i pank-rok veterani Goblini. Potvrđeni su i nastupi kraljice bas gitare Nick West, i regionalno popularnih imena kao što su Letu štuke, Vojko V i Ritam nereda.


Cena pojedinačnih ulaznica za Arsenal fest 2024 je 2.500 dinara, dok komplet za sve tri festivalske večeri košta 5.000 dinara. Karte mogu da se nabave putem sajta www.tickets.rs i na svim njihovim prodajnim mestima.

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

1 d

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

1 d

Podeli: