Muzika 4

15.04.2024.

8:19

Pesma Rolling Stones-a za koju je Mik Džeger mislio da je "đubre"

S obzirom na slobodan pristup i liberalni stav prema umetnosti koji propagija bend, ne čudi što su se Rolling Stones-i upustili u rege stil u pesmi koja je prvobitno smatrana "đubretom", da bi na kraju postala hit.

Izvor: B92.net

Pesma Rolling Stones-a za koju je Mik Džeger mislio da je "đubre"
EPA-EFE/SIU WU

Podeli:

"Ono što volim kod rege muzikeje to što je sve tako prirodno, nema te prisiljene stvari koja me je umarala u rok muzici", otrkio je Kit Ričards u dokumentarcu iz 2015. godine pod nazivom "Under the Influence".

Ričards je oštro kritikovao bendove poput Led Zeppelina koje naziva previše "akrobatskim", pa čak i Bitlse, za koje je rekao da su se previše "poneli".

Međutim, priznaje da je jedna od njegovih pesama možda nesvesno imala malo previše "rola" za svoje dobro u to vreme.

Uostalom, prirodni ritmovi rege muzike ne mogu  da se forsiraju i Stonsi su skoro platili cenu što su to pokušali.

"Start Me Up" možda je jedan od omiljenih rifova Kita Ričardsa u katalogu benda, ali kad su radili na hitu iz 1981. kao rege komadu, skoro je osuđen na propast.

Kako je Ričards rekao za "Guitar World": "Bio sam uveren da je to rege pesma dok su je oblikovali u studiju. Snimili smo 45 takvih verzija. Ali onda, u pauzi, samo sam odsvirao taj gitarski rif, čak ni ne razmišljajući previše o tome, snimili smo verziju u rokenrol stilu, pa smo se vratili na posao i snimili još 15 rege verzija."

Iako je Ričards bio uveren da rif ima korene u regeu, ostatak benda nije bio tako siguran. Zapravo, Mik Džeger je čak otišao toliko daleko da kaže da je pesma bila "đubre" kad su prvi put krenuli da ga snimaju 1976. godine, piše Far Out Magazine.

Podeli:

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: