Ponedeljak, 30.12.2013.

10:51

Neposlušne boje Srbije na Sandensu

Izvor: Piše: Mladen Savkoviæ

Neposlušne boje Srbije na Sandensu IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

37 Komentari

Sortiraj po:

Ganja

pre 10 godina

Pozdrav za rediteljku. Samo zeli da uradi on sto joj se hoce i ono sta oseca. A evropski festivali i producenti od nas traze samo "rumunske" filmove (koje bytheway ni u Rumuniji niko ne gleda).

Hejteri i ostali

pre 10 godina

"Nisi iz Vojvodine? Ni iz Beograda? 'Ajde barem da si iz Bora... Ni to? U kojoj si NVO? Ni u jednoj!!!??? Aha. Sa kojom si strankom povezan? Kako? A ko ti je iz porodice u filmskoj industriji? Niko? A odakle si ti ono? Pa ne, idi tamo odakle si došao, i ne pojavljuj mi se više pred očima."
Da li je onaj ko nije presrećan što je ovako nešto čuo hejter?

zucco

pre 10 godina

A ko je rekao da je film o stvarnosti srpakog druatva, o cemerni narode? Otkud na osnovu par minuta znate bilo sta o filmu? Reagujete li tako na svaciji uspeh? Da li je Srbiji dozvoljeno da se bavi i lepotom, ili samo sirotinjom, ratom i uzasima? Film nije rijaliti sou, koji oslikava srpsko drustvo. Film je pribeziste u nesto plemenitije od jada koji nas davi. Jetkost u komentarima ispoduspeh nekih mladoh ljudo oslikava srpsko drustvo. Film sigurno ne. Mozda samo uzorak onih medju nama koji se ljubavlju brane od malogradjanstine, banalnosti i gluposti.

Doslo vreme zadnjih

pre 10 godina

Ovo je film? Ovo su glumci?
Goli hipsteraj koji se zaboravlja posle izlaska iz bioskopa.
Pavle Vujisic je bio glumac, Bata, Stojkovic, Zoran Radmilovic, Tasko Nacic...
Ovo danas sve nesto svileno a prazno.

Aleksandar

pre 10 godina

Ok, o cemu se radi?! Ne kapiram ni Dolar. Potpuno falsifikovana stvarnsost srpskog drustva. Tesko ulizivanje. Ali dobro. Vazno je da se spominje nesto amersko tj. Missessippi. Muke mi je vise.

Džeri

pre 10 godina

Nisam siguran da je film sasvim po mom ukusu, ali to nije ni naročito važno, sigurno će imati svoju publiku. U svakom slučaju, treba pozdraviti i čestitati autorki i ekipi filma na njegovom ostvarenju i velikom uspehu. Vidi se da je pre svega, verna sebi, odnosno da je napravila film koji je za nju lično važan i preko koga želi da prenese svoju poruku i viziju, i da u tom smislu nije sklona kompromisima, a to je nešto što itekako cenim, jer je danas retko, pogotovu u Srbiji utonuloj u mulj. U umetnosti kao i u drugim sferama društva, kao što znamo, vlada hipokrizija, prodavanje magle i slično, a autentični umetnici se povlače u svoja geta, u andergraund, što je s jedne strane možda i ok, ali je retko da se autentičan rad probije izvan geta, da autor istovremeno ostane veran sebi i da pobere nagrade i osvoji širu publiku. Zato bi ovakvi primeri trebalo da nas raduju i ohrabruju!

maja

pre 10 godina

Samo sam videla odlomak. Zivim u Kuli i vozim bicikl sa svojim dragim i uzivam u tim predelima koji su oslikani u filmu. Povrati mi osecaj te slobode i srece!

znaš li o čemu govoriš

pre 10 godina

@bbb
Pogledaj malo kako je filmski centar Srbije dodeljivao novac koji mu je na raspolaganju. Pokušaj da se raspitaš ko i kako u Srbiji snima filmove pa onda govori o svetlosti. Može?

dusan ns

pre 10 godina

SVAKA CAST NA HRABROSTI I ISTINI! VELIKA PODRSKA ZA CITAVU EKIPU!!!
KULA JE UVEK BILA BLIŽA ISTINI NEGO ZALUDJIVANJU! PONOSAN SAM ŠTO SI MI BILA KOMŠINICA DOK SMO BILI DECA, VELIKI POZDRAV I SAMO NAPRED

bbb

pre 10 godina

Prosečan komentar na srpskim sajtovima može da se prevede i ovako: "Mrzim kad neko uspe, sigurno su strani plaćenici, njoj( ili njemu) je sigurno pomogao onaj zlikovac, zašto ja nisam uspešan i td." Za Minu Đukić sam kroz ovaj tekst prvi put čuo i želim joj sve najbolje u budućoj filmskoj karijeri. Počeo sam malo slabije da "varim" razne hejtere koji su spremni i najmanji tračak svetlosti u ovoj zemlji da ugase.

Ana

pre 10 godina

Prelepi kadrovi, nadam se da je film kvalitetan i u ostalim segmentima. U svakom slučaju ja ću ga pogledati. U stvari, jedva čekam da ga pogledam. E, sad za one koji film procenjuju na osnovu toga da li su Srbija i Srbi prikazani pozitivno ili negativno: nadam se da će vas progutati neka crna rupa i odvesti u drugu dimenziju da zajedno sa ostalim "poluintelektualcima" uživat u romantičnim komedijama i telenovelama, jer vas realnost očigledno ne zanima.

Bobo

pre 10 godina

Kao neko ko je radio na ovom filmu, mogu da kažem da je to bilo predivno iskustvo. Mina je jako kreativna i genijalna osoba koja je napravila divan film. Vratila je veru u film, pošto je ovdašnja kinematografija u poslednjih 10 godina dotakla dno. Minu znam jako dugo, tako da je sve ovo posledica njene genijalnosti, upornosti, kreativnosti i istrajnosti. Ništa nije slučajno, tako ni ovaj veliki uspeh!
Napred Mina, jedna je Mina!

Muzicar

pre 10 godina

Radio sam na jednom filmu, ovde u Kopenhagenu, koji je snimljen za manje od trecine prosecnog budzeta, i bio je na Sun Dance-u 2011. To mi je omiaejeni festival, zajedno sa Karlog Vagy. Zelim da ovaj film, koji izgleda veoma zanimljivo, dogura daleko. To ce znaciti mnogo za karijeru nasih filmskih ljudi, kako reziserke tako i producenata i fotografa. Srecno!!!

Kako nema?

pre 10 godina

Mislim, kako nema sličnosti sa "Tilva roš"? Pa Ležaić je producent ovih "Neposlušnih". Sećam se priče oko muzike za "Tilva roš"... Na kraju su uzeli muziku nekog anonimnog američkog benda, nadajući se da će se zapadnjaci zapitati kako je moguće da neki tamo sa istoka znaju za njihovu muziku. Nikog nije bilo briga. Sećam se Ležaićevih intervjua koje je tada davao, sećam se i prepucavanja sa tim njegovim "prijateljima" koji baš i nisu bili oduševljeni svojim pojavljivanjem u filmu kad su shvatili da nisu ništa dobili od toga... Sad se neko (Ležaić?) setio - Minje Subote. A Branko Kockica više nije interesantan? Zašto? Onaj Stevan Filipović je pokazao nešto sa "Šišanjem", barem to da se ne pravi da ne vidi to što se dešava pored njega. Ali i ta linija "mladog srpskog filma", "Šišanje" - "Klip", mada iskrenija i životnija od Ležaića, ne deluje kao da će doneti nešto bitno. Ležaić radi lošije filmove ali ima bolje veze u filmskom svetu. "Krugovi" ionako uopšte nisu film nego nešto kao filmovan politički esej. E da, nisam čitao ostale komentare. Nadam se da nema svaka-čast i da-je-više-ovakvih komentara. Nema razloga. Sećam se da je ekipa oko "Tilva roš" strašno burno reagovala na svaku primedbu. Ova devojka deluje kao da ima razrađeniji pi-ar. Ima jedna curica odavde koja studira režiju u Čikagu. Ona nema iza sebe nikakve provincijsko-palanačke hiperambiciozne mediokritete. Ona radi.

objektivno

pre 10 godina

Darko, veruj mi da imam prilicno dobar uvid u filmove koji se snimaju, i koliko se gledaju. Iz prostog razloga sto me istorija filma zanima od malih nogu, imam i dosta godina, plus zivim u tom delu sveta u kom se filmovi najvise snimaju. Sad moguce je da ti bolje znas o cemu se tu radi, to nije ni najvaznije, ja se sa tobom ne takmicim. Vise sam pisao o tome da je zalosno koliko u zadnjih par decenija ima pljuvackih i besmislenih filmova u Srbiji.

jj

pre 10 godina

Nadam se da ce mi se ovo dopasti a deluje vrlo, vrlo interesantno i novo za ove prostore, plus je reziserka imala par fenomenalnih izjava (deo o Evropi i jugoistocnoj Evropi!)

Srle-ex-Sa

pre 10 godina

Bravo za Minu i ekipu! Zaista osvezavajace, autenticno, anti-poltronski deluje razgovor sa autorkom i isecak iz filma. Zadnjih par decenija, ko god od nasih autora bude pozvan napolju po pravilu se dobro ispljuvao-la po sopstvenom narodu uz obavezno samoposipanje pepelom. Podebljavaju mastilom tu tamo nametnutu sliku nas kao monstruma a ostalih kao "sirotih nevinasaca". Ovo delo mi deluje pozitivno, zivotno i progresivno, nenametljivo za razliku od "stvaralaca" koje nam zapad svojim fondovima gura, nagradjuje i favorizuje vec 2 decenije. Svaka cast! U se i u svoje kljuse, a istinska vrednost bice uvek prepoznata!

Misa

pre 10 godina

Sandens je odavno prestao da bude festival nezavisnog filma. Tu dolaze filmovi i sa velikim budzetima, redovni gosti su svetske zvezde...

objektivno

pre 10 godina

Bravo. Za neko vreme niko se nece secati pljuvackih filmova ciji je jedini razlog postojanja sto su postojali fondovi koji su film I narucili. Ako je ovo film koji ima neki svoj razlog postojanja, to je izvanredno. U svetu se vecinom prave filmovi za decu do 16 godina, sa plitkom tematikom, jer samo taj uzrast ide u bioskop I daje novac za filmove kasnije. Nije lako, ali iskren film koji nikome ne podilazi uvek ima sanse.

NN

pre 10 godina

Slavko77

Procitaj tekst jos jednom,bice ti jasnije odakle je Mina.

Mi,njeni sugradjani,veoma smo ponosni na nju i jedva cekamo premijeru.
Samo napred Mina.

Jokohama

pre 10 godina

Sve je ok, ali cemu ovo "misisipi" odbrojavanje, kvari mi utisak o filmu, ne zato sto sam neki kvazipatriota, nego zato sto govori da je napravljen za neki sandens ili drugi hipsterski festival, na drugom kontinentu a ne za nas, obicne ljude, ovde i sad.

Srle-ex-Sa

pre 10 godina

Bravo za Minu i ekipu! Zaista osvezavajace, autenticno, anti-poltronski deluje razgovor sa autorkom i isecak iz filma. Zadnjih par decenija, ko god od nasih autora bude pozvan napolju po pravilu se dobro ispljuvao-la po sopstvenom narodu uz obavezno samoposipanje pepelom. Podebljavaju mastilom tu tamo nametnutu sliku nas kao monstruma a ostalih kao "sirotih nevinasaca". Ovo delo mi deluje pozitivno, zivotno i progresivno, nenametljivo za razliku od "stvaralaca" koje nam zapad svojim fondovima gura, nagradjuje i favorizuje vec 2 decenije. Svaka cast! U se i u svoje kljuse, a istinska vrednost bice uvek prepoznata!

bbb

pre 10 godina

Prosečan komentar na srpskim sajtovima može da se prevede i ovako: "Mrzim kad neko uspe, sigurno su strani plaćenici, njoj( ili njemu) je sigurno pomogao onaj zlikovac, zašto ja nisam uspešan i td." Za Minu Đukić sam kroz ovaj tekst prvi put čuo i želim joj sve najbolje u budućoj filmskoj karijeri. Počeo sam malo slabije da "varim" razne hejtere koji su spremni i najmanji tračak svetlosti u ovoj zemlji da ugase.

NN

pre 10 godina

Slavko77

Procitaj tekst jos jednom,bice ti jasnije odakle je Mina.

Mi,njeni sugradjani,veoma smo ponosni na nju i jedva cekamo premijeru.
Samo napred Mina.

Jokohama

pre 10 godina

Sve je ok, ali cemu ovo "misisipi" odbrojavanje, kvari mi utisak o filmu, ne zato sto sam neki kvazipatriota, nego zato sto govori da je napravljen za neki sandens ili drugi hipsterski festival, na drugom kontinentu a ne za nas, obicne ljude, ovde i sad.

maja

pre 10 godina

Samo sam videla odlomak. Zivim u Kuli i vozim bicikl sa svojim dragim i uzivam u tim predelima koji su oslikani u filmu. Povrati mi osecaj te slobode i srece!

Ana

pre 10 godina

Prelepi kadrovi, nadam se da je film kvalitetan i u ostalim segmentima. U svakom slučaju ja ću ga pogledati. U stvari, jedva čekam da ga pogledam. E, sad za one koji film procenjuju na osnovu toga da li su Srbija i Srbi prikazani pozitivno ili negativno: nadam se da će vas progutati neka crna rupa i odvesti u drugu dimenziju da zajedno sa ostalim "poluintelektualcima" uživat u romantičnim komedijama i telenovelama, jer vas realnost očigledno ne zanima.

Bobo

pre 10 godina

Kao neko ko je radio na ovom filmu, mogu da kažem da je to bilo predivno iskustvo. Mina je jako kreativna i genijalna osoba koja je napravila divan film. Vratila je veru u film, pošto je ovdašnja kinematografija u poslednjih 10 godina dotakla dno. Minu znam jako dugo, tako da je sve ovo posledica njene genijalnosti, upornosti, kreativnosti i istrajnosti. Ništa nije slučajno, tako ni ovaj veliki uspeh!
Napred Mina, jedna je Mina!

zucco

pre 10 godina

A ko je rekao da je film o stvarnosti srpakog druatva, o cemerni narode? Otkud na osnovu par minuta znate bilo sta o filmu? Reagujete li tako na svaciji uspeh? Da li je Srbiji dozvoljeno da se bavi i lepotom, ili samo sirotinjom, ratom i uzasima? Film nije rijaliti sou, koji oslikava srpsko drustvo. Film je pribeziste u nesto plemenitije od jada koji nas davi. Jetkost u komentarima ispoduspeh nekih mladoh ljudo oslikava srpsko drustvo. Film sigurno ne. Mozda samo uzorak onih medju nama koji se ljubavlju brane od malogradjanstine, banalnosti i gluposti.

objektivno

pre 10 godina

Bravo. Za neko vreme niko se nece secati pljuvackih filmova ciji je jedini razlog postojanja sto su postojali fondovi koji su film I narucili. Ako je ovo film koji ima neki svoj razlog postojanja, to je izvanredno. U svetu se vecinom prave filmovi za decu do 16 godina, sa plitkom tematikom, jer samo taj uzrast ide u bioskop I daje novac za filmove kasnije. Nije lako, ali iskren film koji nikome ne podilazi uvek ima sanse.

jj

pre 10 godina

Nadam se da ce mi se ovo dopasti a deluje vrlo, vrlo interesantno i novo za ove prostore, plus je reziserka imala par fenomenalnih izjava (deo o Evropi i jugoistocnoj Evropi!)

Muzicar

pre 10 godina

Radio sam na jednom filmu, ovde u Kopenhagenu, koji je snimljen za manje od trecine prosecnog budzeta, i bio je na Sun Dance-u 2011. To mi je omiaejeni festival, zajedno sa Karlog Vagy. Zelim da ovaj film, koji izgleda veoma zanimljivo, dogura daleko. To ce znaciti mnogo za karijeru nasih filmskih ljudi, kako reziserke tako i producenata i fotografa. Srecno!!!

dusan ns

pre 10 godina

SVAKA CAST NA HRABROSTI I ISTINI! VELIKA PODRSKA ZA CITAVU EKIPU!!!
KULA JE UVEK BILA BLIŽA ISTINI NEGO ZALUDJIVANJU! PONOSAN SAM ŠTO SI MI BILA KOMŠINICA DOK SMO BILI DECA, VELIKI POZDRAV I SAMO NAPRED

Džeri

pre 10 godina

Nisam siguran da je film sasvim po mom ukusu, ali to nije ni naročito važno, sigurno će imati svoju publiku. U svakom slučaju, treba pozdraviti i čestitati autorki i ekipi filma na njegovom ostvarenju i velikom uspehu. Vidi se da je pre svega, verna sebi, odnosno da je napravila film koji je za nju lično važan i preko koga želi da prenese svoju poruku i viziju, i da u tom smislu nije sklona kompromisima, a to je nešto što itekako cenim, jer je danas retko, pogotovu u Srbiji utonuloj u mulj. U umetnosti kao i u drugim sferama društva, kao što znamo, vlada hipokrizija, prodavanje magle i slično, a autentični umetnici se povlače u svoja geta, u andergraund, što je s jedne strane možda i ok, ali je retko da se autentičan rad probije izvan geta, da autor istovremeno ostane veran sebi i da pobere nagrade i osvoji širu publiku. Zato bi ovakvi primeri trebalo da nas raduju i ohrabruju!

Hejteri i ostali

pre 10 godina

"Nisi iz Vojvodine? Ni iz Beograda? 'Ajde barem da si iz Bora... Ni to? U kojoj si NVO? Ni u jednoj!!!??? Aha. Sa kojom si strankom povezan? Kako? A ko ti je iz porodice u filmskoj industriji? Niko? A odakle si ti ono? Pa ne, idi tamo odakle si došao, i ne pojavljuj mi se više pred očima."
Da li je onaj ko nije presrećan što je ovako nešto čuo hejter?

objektivno

pre 10 godina

Darko, veruj mi da imam prilicno dobar uvid u filmove koji se snimaju, i koliko se gledaju. Iz prostog razloga sto me istorija filma zanima od malih nogu, imam i dosta godina, plus zivim u tom delu sveta u kom se filmovi najvise snimaju. Sad moguce je da ti bolje znas o cemu se tu radi, to nije ni najvaznije, ja se sa tobom ne takmicim. Vise sam pisao o tome da je zalosno koliko u zadnjih par decenija ima pljuvackih i besmislenih filmova u Srbiji.

Doslo vreme zadnjih

pre 10 godina

Ovo je film? Ovo su glumci?
Goli hipsteraj koji se zaboravlja posle izlaska iz bioskopa.
Pavle Vujisic je bio glumac, Bata, Stojkovic, Zoran Radmilovic, Tasko Nacic...
Ovo danas sve nesto svileno a prazno.

Kako nema?

pre 10 godina

Mislim, kako nema sličnosti sa "Tilva roš"? Pa Ležaić je producent ovih "Neposlušnih". Sećam se priče oko muzike za "Tilva roš"... Na kraju su uzeli muziku nekog anonimnog američkog benda, nadajući se da će se zapadnjaci zapitati kako je moguće da neki tamo sa istoka znaju za njihovu muziku. Nikog nije bilo briga. Sećam se Ležaićevih intervjua koje je tada davao, sećam se i prepucavanja sa tim njegovim "prijateljima" koji baš i nisu bili oduševljeni svojim pojavljivanjem u filmu kad su shvatili da nisu ništa dobili od toga... Sad se neko (Ležaić?) setio - Minje Subote. A Branko Kockica više nije interesantan? Zašto? Onaj Stevan Filipović je pokazao nešto sa "Šišanjem", barem to da se ne pravi da ne vidi to što se dešava pored njega. Ali i ta linija "mladog srpskog filma", "Šišanje" - "Klip", mada iskrenija i životnija od Ležaića, ne deluje kao da će doneti nešto bitno. Ležaić radi lošije filmove ali ima bolje veze u filmskom svetu. "Krugovi" ionako uopšte nisu film nego nešto kao filmovan politički esej. E da, nisam čitao ostale komentare. Nadam se da nema svaka-čast i da-je-više-ovakvih komentara. Nema razloga. Sećam se da je ekipa oko "Tilva roš" strašno burno reagovala na svaku primedbu. Ova devojka deluje kao da ima razrađeniji pi-ar. Ima jedna curica odavde koja studira režiju u Čikagu. Ona nema iza sebe nikakve provincijsko-palanačke hiperambiciozne mediokritete. Ona radi.

Misa

pre 10 godina

Sandens je odavno prestao da bude festival nezavisnog filma. Tu dolaze filmovi i sa velikim budzetima, redovni gosti su svetske zvezde...

Ganja

pre 10 godina

Pozdrav za rediteljku. Samo zeli da uradi on sto joj se hoce i ono sta oseca. A evropski festivali i producenti od nas traze samo "rumunske" filmove (koje bytheway ni u Rumuniji niko ne gleda).

znaš li o čemu govoriš

pre 10 godina

@bbb
Pogledaj malo kako je filmski centar Srbije dodeljivao novac koji mu je na raspolaganju. Pokušaj da se raspitaš ko i kako u Srbiji snima filmove pa onda govori o svetlosti. Može?

Aleksandar

pre 10 godina

Ok, o cemu se radi?! Ne kapiram ni Dolar. Potpuno falsifikovana stvarnsost srpskog drustva. Tesko ulizivanje. Ali dobro. Vazno je da se spominje nesto amersko tj. Missessippi. Muke mi je vise.

Jokohama

pre 10 godina

Sve je ok, ali cemu ovo "misisipi" odbrojavanje, kvari mi utisak o filmu, ne zato sto sam neki kvazipatriota, nego zato sto govori da je napravljen za neki sandens ili drugi hipsterski festival, na drugom kontinentu a ne za nas, obicne ljude, ovde i sad.

Kako nema?

pre 10 godina

Mislim, kako nema sličnosti sa "Tilva roš"? Pa Ležaić je producent ovih "Neposlušnih". Sećam se priče oko muzike za "Tilva roš"... Na kraju su uzeli muziku nekog anonimnog američkog benda, nadajući se da će se zapadnjaci zapitati kako je moguće da neki tamo sa istoka znaju za njihovu muziku. Nikog nije bilo briga. Sećam se Ležaićevih intervjua koje je tada davao, sećam se i prepucavanja sa tim njegovim "prijateljima" koji baš i nisu bili oduševljeni svojim pojavljivanjem u filmu kad su shvatili da nisu ništa dobili od toga... Sad se neko (Ležaić?) setio - Minje Subote. A Branko Kockica više nije interesantan? Zašto? Onaj Stevan Filipović je pokazao nešto sa "Šišanjem", barem to da se ne pravi da ne vidi to što se dešava pored njega. Ali i ta linija "mladog srpskog filma", "Šišanje" - "Klip", mada iskrenija i životnija od Ležaića, ne deluje kao da će doneti nešto bitno. Ležaić radi lošije filmove ali ima bolje veze u filmskom svetu. "Krugovi" ionako uopšte nisu film nego nešto kao filmovan politički esej. E da, nisam čitao ostale komentare. Nadam se da nema svaka-čast i da-je-više-ovakvih komentara. Nema razloga. Sećam se da je ekipa oko "Tilva roš" strašno burno reagovala na svaku primedbu. Ova devojka deluje kao da ima razrađeniji pi-ar. Ima jedna curica odavde koja studira režiju u Čikagu. Ona nema iza sebe nikakve provincijsko-palanačke hiperambiciozne mediokritete. Ona radi.

Doslo vreme zadnjih

pre 10 godina

Ovo je film? Ovo su glumci?
Goli hipsteraj koji se zaboravlja posle izlaska iz bioskopa.
Pavle Vujisic je bio glumac, Bata, Stojkovic, Zoran Radmilovic, Tasko Nacic...
Ovo danas sve nesto svileno a prazno.

Aleksandar

pre 10 godina

Ok, o cemu se radi?! Ne kapiram ni Dolar. Potpuno falsifikovana stvarnsost srpskog drustva. Tesko ulizivanje. Ali dobro. Vazno je da se spominje nesto amersko tj. Missessippi. Muke mi je vise.

objektivno

pre 10 godina

Bravo. Za neko vreme niko se nece secati pljuvackih filmova ciji je jedini razlog postojanja sto su postojali fondovi koji su film I narucili. Ako je ovo film koji ima neki svoj razlog postojanja, to je izvanredno. U svetu se vecinom prave filmovi za decu do 16 godina, sa plitkom tematikom, jer samo taj uzrast ide u bioskop I daje novac za filmove kasnije. Nije lako, ali iskren film koji nikome ne podilazi uvek ima sanse.

Misa

pre 10 godina

Sandens je odavno prestao da bude festival nezavisnog filma. Tu dolaze filmovi i sa velikim budzetima, redovni gosti su svetske zvezde...

Srle-ex-Sa

pre 10 godina

Bravo za Minu i ekipu! Zaista osvezavajace, autenticno, anti-poltronski deluje razgovor sa autorkom i isecak iz filma. Zadnjih par decenija, ko god od nasih autora bude pozvan napolju po pravilu se dobro ispljuvao-la po sopstvenom narodu uz obavezno samoposipanje pepelom. Podebljavaju mastilom tu tamo nametnutu sliku nas kao monstruma a ostalih kao "sirotih nevinasaca". Ovo delo mi deluje pozitivno, zivotno i progresivno, nenametljivo za razliku od "stvaralaca" koje nam zapad svojim fondovima gura, nagradjuje i favorizuje vec 2 decenije. Svaka cast! U se i u svoje kljuse, a istinska vrednost bice uvek prepoznata!

NN

pre 10 godina

Slavko77

Procitaj tekst jos jednom,bice ti jasnije odakle je Mina.

Mi,njeni sugradjani,veoma smo ponosni na nju i jedva cekamo premijeru.
Samo napred Mina.

Bobo

pre 10 godina

Kao neko ko je radio na ovom filmu, mogu da kažem da je to bilo predivno iskustvo. Mina je jako kreativna i genijalna osoba koja je napravila divan film. Vratila je veru u film, pošto je ovdašnja kinematografija u poslednjih 10 godina dotakla dno. Minu znam jako dugo, tako da je sve ovo posledica njene genijalnosti, upornosti, kreativnosti i istrajnosti. Ništa nije slučajno, tako ni ovaj veliki uspeh!
Napred Mina, jedna je Mina!

bbb

pre 10 godina

Prosečan komentar na srpskim sajtovima može da se prevede i ovako: "Mrzim kad neko uspe, sigurno su strani plaćenici, njoj( ili njemu) je sigurno pomogao onaj zlikovac, zašto ja nisam uspešan i td." Za Minu Đukić sam kroz ovaj tekst prvi put čuo i želim joj sve najbolje u budućoj filmskoj karijeri. Počeo sam malo slabije da "varim" razne hejtere koji su spremni i najmanji tračak svetlosti u ovoj zemlji da ugase.

znaš li o čemu govoriš

pre 10 godina

@bbb
Pogledaj malo kako je filmski centar Srbije dodeljivao novac koji mu je na raspolaganju. Pokušaj da se raspitaš ko i kako u Srbiji snima filmove pa onda govori o svetlosti. Može?

Ana

pre 10 godina

Prelepi kadrovi, nadam se da je film kvalitetan i u ostalim segmentima. U svakom slučaju ja ću ga pogledati. U stvari, jedva čekam da ga pogledam. E, sad za one koji film procenjuju na osnovu toga da li su Srbija i Srbi prikazani pozitivno ili negativno: nadam se da će vas progutati neka crna rupa i odvesti u drugu dimenziju da zajedno sa ostalim "poluintelektualcima" uživat u romantičnim komedijama i telenovelama, jer vas realnost očigledno ne zanima.

objektivno

pre 10 godina

Darko, veruj mi da imam prilicno dobar uvid u filmove koji se snimaju, i koliko se gledaju. Iz prostog razloga sto me istorija filma zanima od malih nogu, imam i dosta godina, plus zivim u tom delu sveta u kom se filmovi najvise snimaju. Sad moguce je da ti bolje znas o cemu se tu radi, to nije ni najvaznije, ja se sa tobom ne takmicim. Vise sam pisao o tome da je zalosno koliko u zadnjih par decenija ima pljuvackih i besmislenih filmova u Srbiji.

Hejteri i ostali

pre 10 godina

"Nisi iz Vojvodine? Ni iz Beograda? 'Ajde barem da si iz Bora... Ni to? U kojoj si NVO? Ni u jednoj!!!??? Aha. Sa kojom si strankom povezan? Kako? A ko ti je iz porodice u filmskoj industriji? Niko? A odakle si ti ono? Pa ne, idi tamo odakle si došao, i ne pojavljuj mi se više pred očima."
Da li je onaj ko nije presrećan što je ovako nešto čuo hejter?

Ganja

pre 10 godina

Pozdrav za rediteljku. Samo zeli da uradi on sto joj se hoce i ono sta oseca. A evropski festivali i producenti od nas traze samo "rumunske" filmove (koje bytheway ni u Rumuniji niko ne gleda).

maja

pre 10 godina

Samo sam videla odlomak. Zivim u Kuli i vozim bicikl sa svojim dragim i uzivam u tim predelima koji su oslikani u filmu. Povrati mi osecaj te slobode i srece!

Džeri

pre 10 godina

Nisam siguran da je film sasvim po mom ukusu, ali to nije ni naročito važno, sigurno će imati svoju publiku. U svakom slučaju, treba pozdraviti i čestitati autorki i ekipi filma na njegovom ostvarenju i velikom uspehu. Vidi se da je pre svega, verna sebi, odnosno da je napravila film koji je za nju lično važan i preko koga želi da prenese svoju poruku i viziju, i da u tom smislu nije sklona kompromisima, a to je nešto što itekako cenim, jer je danas retko, pogotovu u Srbiji utonuloj u mulj. U umetnosti kao i u drugim sferama društva, kao što znamo, vlada hipokrizija, prodavanje magle i slično, a autentični umetnici se povlače u svoja geta, u andergraund, što je s jedne strane možda i ok, ali je retko da se autentičan rad probije izvan geta, da autor istovremeno ostane veran sebi i da pobere nagrade i osvoji širu publiku. Zato bi ovakvi primeri trebalo da nas raduju i ohrabruju!

dusan ns

pre 10 godina

SVAKA CAST NA HRABROSTI I ISTINI! VELIKA PODRSKA ZA CITAVU EKIPU!!!
KULA JE UVEK BILA BLIŽA ISTINI NEGO ZALUDJIVANJU! PONOSAN SAM ŠTO SI MI BILA KOMŠINICA DOK SMO BILI DECA, VELIKI POZDRAV I SAMO NAPRED

jj

pre 10 godina

Nadam se da ce mi se ovo dopasti a deluje vrlo, vrlo interesantno i novo za ove prostore, plus je reziserka imala par fenomenalnih izjava (deo o Evropi i jugoistocnoj Evropi!)

Muzicar

pre 10 godina

Radio sam na jednom filmu, ovde u Kopenhagenu, koji je snimljen za manje od trecine prosecnog budzeta, i bio je na Sun Dance-u 2011. To mi je omiaejeni festival, zajedno sa Karlog Vagy. Zelim da ovaj film, koji izgleda veoma zanimljivo, dogura daleko. To ce znaciti mnogo za karijeru nasih filmskih ljudi, kako reziserke tako i producenata i fotografa. Srecno!!!

zucco

pre 10 godina

A ko je rekao da je film o stvarnosti srpakog druatva, o cemerni narode? Otkud na osnovu par minuta znate bilo sta o filmu? Reagujete li tako na svaciji uspeh? Da li je Srbiji dozvoljeno da se bavi i lepotom, ili samo sirotinjom, ratom i uzasima? Film nije rijaliti sou, koji oslikava srpsko drustvo. Film je pribeziste u nesto plemenitije od jada koji nas davi. Jetkost u komentarima ispoduspeh nekih mladoh ljudo oslikava srpsko drustvo. Film sigurno ne. Mozda samo uzorak onih medju nama koji se ljubavlju brane od malogradjanstine, banalnosti i gluposti.