U toku obnova spomenika na KiM

Veliki konzervatorski i restauratorski radovi u našim manastirima na Kosovu i Metohiji, koji su pod zaštitom UNESKA, u punom su zamahu. Najveći posao izvodi se u Pećkoj patrijaršiji, freske u Bogorodičinoj crkvi su u lošem stanju, neke su očišćene, ali potrebno je još vremena da se to privede kraju.

Piše: D. MATOVIĆ/Novosti
Pošaljite komentar
  1. Dobar predlog ima Mihajlo, ali to trenutno nije moguce. Naravno, da bi bilo najlepse da Pecanci, kao nekada, nedeljom i praznikom odlaze na sv. Liturgiju u Pecku Patrijarsiju. Srbi sa Kosova su proterani, ali onda nemojmo praviti duplu stetu, vec ocuvajmo ono sto je nase.Slava Bogu sto se vrse radovi! Ne zaboravite- manastiri i na Kosovu i u Metohiji su zivi. To su prave duhovne kosnice u kojima zivot tece u punom smislu, sve u slavu Bozju.Jedina institucija koja nikada i nigde nije napustila svoj narod, vec sa njim stradala je SPC. Tako je i na Kosovu i Metohiji. Na kraju, moralna je duznost SPC da ocuva za buduce generacije svu duhovnu i materijalnu bastinu.
    (Bela, 23. jun 2012 10:47)

    # Link komentara

  2. Obnova ? Kome ? Cemu ? Da se predstavi kao "Kosovska kulturna bastina"? Prvo demilitarizacija pa povratak izbeglih pa obnova hramova i crkava!!!!
    (Mihajlo, 23. jun 2012 09:59)

    # Link komentara