Nedelja, 23.05.2021.

09:50

Italijani sa trona poručili: "Rokenrol nikad neće umreti!"

Izvor: B92

Italijani sa trona poruèili: "Rokenrol nikad neæe umreti!" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

91 Komentari

Sortiraj po:

Nataša

pre 2 godine

R'n r' je bio pečat jednog vremena i tako će i ostati. Može se povremeno "vraćati" u ovakvim nekim odjecima ali kao sveopšti(respektabilno masovni) pravac kao nekad, teško...Ovo su samo oni retro fazoni za jednu sezonu, kao što se planeta više neće vraćati na kompove "sa zadnjicom" ili telefone iz 1999.I to je tako, dragi moji.Ovo su samo trzaji.

stoke on trent

pre 2 godine

Pozeri ili ne ali nevidim zašto rock nebi našao svoje mesto na Eurosongu. Mislim ipak da je pesma okej iako “smo je već čuli” od ranije. Što mi inače najviše zapalo u oko ovih dana je koliko moralnih gromada Balkan poseduje. Rock je uvek bio buntovan, provokativan i time tolerantan. To očigledno neodgovara našim moralistima i pene li pene. Te su protiv homoseksualaca, protiv droge, rocka i sve to svrstavaju u neku zamisao propast sveta.
Međutim u normalu svrstavaju tri polugole žene sa napumpanim grudima i usnama koje vrte kukovima. Još su smešniji oni koji su prepoznali domaći jezik “ali ništa nisu razumeli” ali avaj: naše su. Vile i nevine. I jok. Na našoj kulturnoj Pink-sceni su svi čisti, zdravi i žive od voća i povrća... Sto posto smo otkačeni.

Semso Dinamitas

pre 2 godine

Sledece godine poslati DJ Zexa na basu..i grupu Monx eventualno pojacanu vokalnim solistom Dragan Kojic Kuba..Da vide sta je rock en roll..

dads

pre 2 godine

Nekako ispada da Eurosong prate samo teški rokeri, stvarno nisam znao da i oni vole huracane i slicne pjesme koje preovladavaju, rok pjesama svega 2,3 plafon...ajde dobro sve je to njima slično hahahha...

insane

pre 2 godine

ahahahahahhahahahahaahahahaaaahahahahhahahahahhahahahahahahahaaahahahahhhhahhaaaaaaaaaaaaahahhahahhahhahhhhhahahhahahahhahahhaaaaaaaaaaaaaahahhahahhhahahahaaaaahahhahhahahhahahhhahahahhahahhahahhhahahahhahahhahahhaaaaaaaaaaaaaahhahaah

Djordje

pre 2 godine

Upravo ta recenica je dokaz da je mrtav. Sto neko pomenu u komentarima "spageti rok" je mozda zanimljiv, ali je kao i "spageti vestern" bio znak da je pravi vestern mrtav.

gargleblaster

pre 2 godine

A seljoberi srbi u soku. Drogirani, rock je mrtav, bla bla bla...
Rock je pobedio, pobedice uvek svaku vasu turboklonju sto posaljete.
Bodovi od tri drzave, ostatak sveta se zgrazava. Dno kulturno i civilizacijsko.
Ne idem ja po tudjim toaletima da proveravan koliko kome smrdi.
Meni najvise smrdi moje.

CATAPA

pre 2 godine

Špageti rok.
Najpouzdaniji znak da je rok mrtav je baš to da ga od smrti "spasavaju" Italijani. Efikasno koliko i davanje veštačkog disanja na dupe leša.

Podseća i na Bertorelija i njegov uzvik "Hajla Musolini!".

Don't be ridiculous.

Puz

pre 2 godine

A ovo je znaci Rock & Roll.... a mogao je da se nazove i mesavinom Panka i Metala. Daleko je Evropa dogurala kad se masovno glasa za drogiranu budalu.
I ne iznenadise me toliko glasovi publike jer ocigledno su neostvareni klinci u ovim kreaturama nasli neke idole. Iznenadise me "strucnjaci" u zirijima koji su u ovom arlaukanju prepoznali neku umetnicku vrednost
Strasno, ovo stvarno vise ne treba pratiti

b.

pre 2 godine

Bend prati 30k ljudi na Instagramu. Eto koliko su aktuelni... Totalni anonimusi. Mi sledeće godine da pošaljemo Van Gog, ali da Djule prvo promeni pol pa da pokidamo.

jako i do samog kraja

pre 2 godine

Biti roker na Evroviziji i "braniti" njegov pravac na najvećem kič i fol festivalu ikada je kao biti najveći šmeker u medicinskoj školi. Pozeraj, budalaština, totalni teatar apsurda.

Марко

pre 2 godine

Е ако ће Евровизија да спашава рок музику, онда боље нека умре. Па ови не би могли да буду предгрупа ни на концерту Ван Гога. Преслушао сам управо 10 најбоље пласираних песама са Евровизије. Знао сам да ћу зажалити због тога. Тај фестивал никада није био ништа посебно, али је до пре једно 30 година ипак била понека добра песма.

Strelok

pre 2 godine

Kada sminkeri koji predstavljaju ono najgore iz r'n'r i glam rock ere brane rock ???
Pesma i ajde, moze proci i ne para usi. Ali kad vidim ovaj scenski nastup i kostime, bljuc.

palop

pre 2 godine

Da l' traže i staklo od polomljene čaše da šmrču kao što je pevač sinoć radio?
(žabožderač, 23. maj 2021 12:35)

A old school rokeri definitivno nisu poznati po konzumiranju droga i generalno turbulentnom zivotu...

Drago mi je da je rok pesma pobedila ma koliko je ovde osporavali po komentarima, a bas zbog takvih rok i umire. Neko je vec napisao da ce zbog ovoga mnogi klinci poceti da uce gitaru i apsolutno se slazem s tim. Mora zanr biti koliko toliko zastupljen u nekom mejnstrimu da bi se odrzao, ne moze se samo ziveti od stare slave...

Апоплекс

pre 2 godine

Изглед мазнули од Jane's Addictiona, музику од хиљаде сличних инди бендова, ништа ту није живо. :)

žilijen

pre 2 godine

Ako ga vi odrzavate zivim umro je odavno. Ajde sad nazad kod tate i mame u neku Lombardiju, ljutice se mama jer ste joj potrosili evu sminku
(mile, 23. maj 2021 12:28)

.. i vratite baki minđuše i maloletnoj sestri lak za nokte

panker u srcu, narodnjak kad popije

pre 2 godine

Ako će ovi mamini ruzmarini da spašavaju rok muziku, onda svi u Honduras. Kao i oni Lordiji, mlake obrade i oblande. Da l' neko misli da će ovi žabari napraviti jedan kršten album i puniti stadione? Oće, kao i Finci. Šminkica rok, za oblajhane tetke i tinejdžere.

Ko se oduševljava sa ovim pesmicama, stvarno ne poznaje pravi zvuk rokačine.
Muške Uraganke sa gitarama, kič cirkusijada.

Bg

pre 2 godine

Samo da kažem da rokenrol nije samo muzika nego način života i razmišljanja. Rokenrol je sloboda a vi pljujete ove Italijane što su stavili šminku i mindjušu. Jel ste čuli nekada za Kiss ili Bovija? Rokenrol rodjaci ne poznaje godine i bori se za ličnu slobodu. Slušajte i dalje OK bend, Koktel bend, i svu tu buraniju koja je fina i ispeglana. Ovi žabari sinoć su više uradili za promociju Rokenrola nego sve NOVOOSNOVANE grupe u Srbiji u poslednjih 20 godina. Ne postoje nove rok grupe u Srbiji!

E_to

pre 2 godine

Kakav crni "rock and roll". Ovo su gejevsko trans gerneracije svi vi moderni klinci ste neki izopaceni degenerici. Bas bih voleo da vidim kako bi se proveli dovoljno da se vratim u 90-te gde su muskarci bili muskarci. Da kazete nekom motorasu, skinsu ili pankeru da su ovi tranvestiti rokeri. Ili da pokusate da ih svrstate u grupaciju ovih nakaza pa mislim da bi vas ugazili napravili fleku od vas polili vas benzinom i zapalili na licu mesta. Ovo i rok nema veze sa zivotom ovo je neka tranvestit "tattoo" komercijalstina kojoj se ni ne moze odrediti pravo ime nesto nakazno i odvratno i prekinite to da stavljate u rok kulturu jel to prosto nije to.

HulaHop

pre 2 godine

Zvuče mi kao neka mešavina White Stripes-a i Arctic monkeys-a, ali ovakav pozerski nastup je ono što za mene ne prestavlja rock'n'roll.

Veliki brat

pre 2 godine

Ne slušam ništa od ovakve muzike, ali samo jedan detalj: sa tom pesmom oni su pobedili na čuvenom festivalu Sanremo, a gde su ove naše pobedile - na Boeviziji? A pitanje i KOGA su sve pobedile, tako da...
Kako biramo, tako i prođemo.

A nije nam tako samo sa muzikom, i u ekipnim sportovima kako biramo i sastavljamo reprezentaciju, tako i prođemo na međunarodnim takmičenjima.
Čak i u individualnim sportovima ima muljanja, eto kad je država finansirala talentovane tenisere, Đoković nije upao u tu ekipicu jer su neki proturili da ima problema sa zdravljem i da nikad neće napraviti značajan rezultat. Đoković je sve to demantovao svojim rezultatima, ali se nije naljutio na Srbiju niti na građane Srbije što dozvoljavaju da nam se i dalje događaju takve stvari, da svugde rade veze i vezice!


A, kad već pominjem, da pitam: KADA ćemo se mi kao narod opametiti, kada ćemo prevazići završavanje svega i svačega preko veza i vezica, kad ćemo da uspostavimo sistem u kome će se birati najbolji?

zhol

pre 2 godine

White stripes wannabe band, i po muzici i po ponasanju. A cak ni taj bend nije bog zna kakva ikona roka. Ako je ovo rok onda jbg, laka mu dusa.

Amila_

pre 2 godine

Ne da su ljigavi!
Ne da im je ponasanje na sceni odron!
Ali su bili na pravom mjestu, haha!
Evrovizija je to.
Izvan Evrovizije oni ne bi smjeli ni spomenuti rokenrol.
Za rokenrol treba vise od sirotog muskarcica u vulgarnim hlacicama.

žabožderač

pre 2 godine

Budite sigurni da je danas gomila dece uzela gitare i pravi grupu u kraju. Traže se devojčice da sviraju gitaru u bendu. Bravo za Italijane. I da pevač ubija kako peva! Živeo rokenrol!
(Azra, 23. maj 2021 10:26)

Da l' traže i staklo od polomljene čaše da šmrču kao što je pevač sinoć radio?

Eugen

pre 2 godine

Pjesma je cisti White Stripes, pravi penicilin za seljanu i autotune "umjetnike" ! Zitty ma vero buoni 😍
(Tuzlak, 23. maj 2021 10:41)

Posto nemas blage veze ajde da ti pomognem na koji bend Italijani zaista podsecaju, sa White Stripes nemaju oni niceg dodirnog:

https://www.youtube.com/results?search_query=band+the+darkness

njanja

pre 2 godine

@Deli
Likovi su rok bend (ili se bar trude). Znaš, rok?
Nema na magistralu? Ima Bregović (bljuc)?
Jesi li ikada video nastup Queen ili Stonsa? Da, izgledaju malo idijotski, ali sa razlogom. Rok je uvek bio kič kao alternativa pop fenseraju i poš gospodi.
Ali bar ne izgledaju kao kafanske pevačice, bez razloga.

mile

pre 2 godine

Ako ga vi odrzavate zivim umro je odavno. Ajde sad nazad kod tate i mame u neku Lombardiju, ljutice se mama jer ste joj potrosili evu sminku

plasticni hirurg

pre 2 godine

nije pitanje kako su osvojili evroviziju, ajde na stranu to "takmicenje", NEGO: na koja kombinaciju su dobili ove godine SAN REMO!!!!?????

Loko loko bem te u oko

pre 2 godine

Gde ide ovaj svet ,kad ovakvi dobijaju podršku ?
(Deli, 23. maj 2021 10:16)

Pogledao sam i čuo 1 (jednom) naše pevaljke, na probi valjda. Izgledaju i pevaju kao na proslavi rođendana meksičkog narko bosa. Ponudili smo svetu domaći civilizacijski doprinos - ribe na izvolte i pesmu na bezveze

bravo

pre 2 godine

Zasluzena pobeda. Pesma, energija na sceni, opsti utisak. Pesma je zabavna i energicna, ostale su samo mlake (izuzimam Finsku i jos par njih). Tri koplja iznad ostalih.

Publika je odlucila a ziri nek se nosi :p

Aleks

pre 2 godine

Mnogi greše što kažu da se rokenrol ne svira na ovakvim mestima. Naprotiv, većina sluša te pesmice i to je pravo mesto za odbranu Rokenrola. Budite sigurni da je danas gomila dece uzela gitare i pravi grupu u kraju. Traže se devojčice da sviraju gitaru u bendu. Bravo za Italijane. I da pevač ubija kako peva! Živeo rokenrol!
(Azra, 23. maj 2021 10:26)

Slažem se. Baš ovako i treba, da dođe bend od 4 člana: bubnjevi, bas gitara, gitara i pevač i oduva ove ostale tralala tralala elektro detinjaste debilane i to sa 320 glasova publike.
Jok trebao Island da pobedi, prijatelji šta je ono? Koji muzički pravac, jel ono umetnost, šta je ono bre?
Finci su isto oduvali, za njih sam glasao.

Kapetanu lađe koji ne zna kud plovi, svaki je vetar nepovoljan

pre 2 godine

Obožavam komentare na Eurosong! Kad je debeo - vidi prasca, kad je balada - pa nije ovo sahrana, kad je malo tvrđe - vidi sataniste, kad je Marija - jel' smo najružniju poslali, kad su ove devojčice što skakuću - silikonke đipaju, kad sexy klinja lepo fura bezobrazni fazon rok zvezde - drogirant, kad Islanđani obuku šarene dukseve - hipsteri sa ćebe žurki.Kad je Bebi došla iz 23. i po veka, svi preneraženi. Da ne idemo, bili bismo zatucano balkansko pleme. Kad je Fredi pevao sa Monserat, nije bila parada kiča. A sve vreme je isto: zabava, šarena i vesela koja i ne pretenduje na nešto drugo. Pa zar je kvantna mehanika to shvatiti?

Johannes Chrysostomus Wolfgangus Theophilus Mozart

pre 2 godine

Rokenrol će svakako umreti i to u najgorim mukama, samo je potrebno vreme, taj šund iz 19-og veka novim generacijama koje tek dolaze svakako neće značiti ništa, samo je potrebno vreme da generacije koje su bile zadojene tom glupošću od rokenrola biološki nestanu i nakon toga nema više tog smeća u muzici.

jelizor

pre 2 godine

Potpuno zaslužena pobeda. U jednom trenutku je izgledalo kao da će onaj fićfirić albanskog porekla što nastupa za Švajcarsku da pobedi, ili ona Francuskinja čija je čukunbaba iz Ćićevca. Sva sreća pa je glas publike nedvosmisleno odlučio ko je bi najbolji

panter pudlica

pre 2 godine

O ukusima ne vredi raspravljati, ali svako ima pravo na mišljenje. Moje je da ni jedna od prvih nekoliko numera nisu ni za donji deo tabele, a pogotovo ova pobednička. Finska je imala mnogo lepšu pesmu isto u rok fazonu, a i pesma Kipra je lepša od prve tri. U suštini, takmičenje je svake godine sve gore i gore...

ANALiticar

pre 2 godine

Pre glasanja sam rekao da će talijani pobediti, Francuska biti druga a naše biti 10+ mesto. Još da sam stavio neku kintu na to...

DBI

pre 2 godine

Ovo rokenrol?

Bruka i sramota što nije pobedila francuska pesma Voila. Jedino ona i ima da se vrti dugo. Ove će sve druge trajati 5,6 dana. U vrh gave.

Džoni

pre 2 godine

Rok sastav koji "privatno" sluša kako nabrojaste sve sem roka??? Jedan od njih sluša rok??? Rock and roll je stil života, a ne da se pojaviš na bini imitirajući bendove sedamdesetih a uz to svi u bendu izgledaju kao devojčice i što napisa već neko, ova devojka im je najmuževnija od njih! Ovo je tipičan primer da je rock n roll na aparatima kada ga ovakvi promovišu.

natalija

pre 2 godine

Anti-muzički festival muzike. Sve je "izvrnuto naglavačke". Prave se "pesme" "na silu" da zadovoljile ukus najširih"masa" a ne da bi bile melodije. Takođe težište se pomerilo od "pesme" na performans/instalaciju/izvedbu/cirkus. Saberi/oduzmi dobijete ove anti-pesme. To traje najmanje 20 godina (ako ne i više).

Vlada

pre 2 godine

Pogledao sinoc...I onda ide turbo folk sve vreme...I onda Francuska zanimljivo i onda Italija izadjose ljudi i pokidase sa na svom jeziku.
U kratkom pregledu sam skontao da Srbija nema nikakve šanse...
Razumem ja da nasa masa voli tu muziku ali to nije pesma koja moze i drugima da se dopadne....

nikola

pre 2 godine

Ovo je upravo komemoracija Rock & Rollu, onakva kakva mu dolikuje, posle svih ovih decenija, i generacija koje su ga živele...
A ova generacija sa ovim grobarima koji ga ne razumeju, odvedoše ga na večni počinak.
Hvala mu.
(Mediocritical, 23. maj 2021 09:58)

Sta ti je bre, o kakvoj komemoraciji Rock'n'Rollu pricas? Ovaj song je pre reanimacija Rock'n' Rolla nego njegova komemoracija. Kaze ti covek koji je uz Rock'n'Roll i Bluz odrastao.

76er

pre 2 godine

Ako ovi lice na Led Zeppelin i Fleetwood Mac, onda ja ne znam. Pa ta dva benda su prvo dijametralno suprotna, mogu liciti na jedne ili na druge, a zapravo kao sto je napisao momak pre mene, iskopirali White Stripes u originalu.

ANALiticar

pre 2 godine

Najveci domet eurosonga ove godine su 2 jako dobre rock stvari, Talijani i Finci. Blaga prednost talijanima zato što pevaju na svom jeziku, iako im je pesma manje autenticna, lici i na white stripes i na mnoge druge rock klasike.
Rock i jedna francuska šansona otpevana iz srca su izvadili eurosong, sve ostalo teška komercijalna bljuzga uz par muzickih eksperimenta izuzetaka kao što su Ukrajinci isl.
O našima ne bih trošio reci...

Azra

pre 2 godine

Mnogi greše što kažu da se rokenrol ne svira na ovakvim mestima. Naprotiv, većina sluša te pesmice i to je pravo mesto za odbranu Rokenrola. Budite sigurni da je danas gomila dece uzela gitare i pravi grupu u kraju. Traže se devojčice da sviraju gitaru u bendu. Bravo za Italijane. I da pevač ubija kako peva! Živeo rokenrol!

Toni

pre 2 godine

Ne mogu da se otmem utisku da sam ovakvih numera čuo na desetine. Van Gog, npr, imaju najmanje desetak sličnih. Druga je priča, ko se odluči za ovo takmičenje, kakav nastup kreira itd... Pjesma je daleko od loše, naprotiv, ali je i daleko od nekog remek djela.

mrkobgd

pre 2 godine

Kakva glupost od pesme, ritam bezveze, vokal recituje posle se nesto dere, kakav rock&roll, mozda za ove mladje generacije kojima je Rasta rege muzicar.

Fugazi

pre 2 godine

Meni su rokenrol i talijanski jezik nespojivi a veličanje rokenrola u pobjedničkoj izjavi nekako izlišno. Ukrajina je sa etno-rejv izvedbom povezala nacionalno i atraktivno i napravili su nešto potpuno drugačije u odnosu na ostale predstavnike.

a

pre 2 godine

Izvorni rock and roll su stvorili crnci.Još od 60-tih on nestaje.Postaje pop
muzika.U stotinama verzija.Hard,metal,.....Tako da ova tragi-komična pobedni.
čka kompozicija(golotinje,štikli,šminke,..) nije ništa novo.

Naprsline

pre 2 godine

Rock'n'roll je odavno mrtav. Komercijalizacija i muzicka industrija su ga upokojili. Isisalu su mu svu bit, sav zivot iz njega jos tokom sedamdesetih.

Poslednji posmrtni trzaj nekog rock'n'roll se desio jos devedesetih u Sijetlu. Od tad nista...

Ovi drpci imaju veze sa rock'n'rollom koliko i onaj pokojni pevac Amadeus sa klasicnim Amadeusom. Ovo se moze shvatiti samo kao pokusaj imitacije jedne epohe...

Mediocritical

pre 2 godine

Ovo je upravo komemoracija Rock & Rollu, onakva kakva mu dolikuje, posle svih ovih decenija, i generacija koje su ga živele...
A ova generacija sa ovim grobarima koji ga ne razumeju, odvedoše ga na večni počinak.
Hvala mu.

Mediocritical

pre 2 godine

Ovo je upravo komemoracija Rock & Rollu, onakva kakva mu dolikuje, posle svih ovih decenija, i generacija koje su ga živele...
A ova generacija sa ovim grobarima koji ga ne razumeju, odvedoše ga na večni počinak.
Hvala mu.

Azra

pre 2 godine

Mnogi greše što kažu da se rokenrol ne svira na ovakvim mestima. Naprotiv, većina sluša te pesmice i to je pravo mesto za odbranu Rokenrola. Budite sigurni da je danas gomila dece uzela gitare i pravi grupu u kraju. Traže se devojčice da sviraju gitaru u bendu. Bravo za Italijane. I da pevač ubija kako peva! Živeo rokenrol!

mile

pre 2 godine

Ako ga vi odrzavate zivim umro je odavno. Ajde sad nazad kod tate i mame u neku Lombardiju, ljutice se mama jer ste joj potrosili evu sminku

jelizor

pre 2 godine

Potpuno zaslužena pobeda. U jednom trenutku je izgledalo kao da će onaj fićfirić albanskog porekla što nastupa za Švajcarsku da pobedi, ili ona Francuskinja čija je čukunbaba iz Ćićevca. Sva sreća pa je glas publike nedvosmisleno odlučio ko je bi najbolji

žabožderač

pre 2 godine

Budite sigurni da je danas gomila dece uzela gitare i pravi grupu u kraju. Traže se devojčice da sviraju gitaru u bendu. Bravo za Italijane. I da pevač ubija kako peva! Živeo rokenrol!
(Azra, 23. maj 2021 10:26)

Da l' traže i staklo od polomljene čaše da šmrču kao što je pevač sinoć radio?

76er

pre 2 godine

Ako ovi lice na Led Zeppelin i Fleetwood Mac, onda ja ne znam. Pa ta dva benda su prvo dijametralno suprotna, mogu liciti na jedne ili na druge, a zapravo kao sto je napisao momak pre mene, iskopirali White Stripes u originalu.

ANALiticar

pre 2 godine

Pre glasanja sam rekao da će talijani pobediti, Francuska biti druga a naše biti 10+ mesto. Još da sam stavio neku kintu na to...

mrkobgd

pre 2 godine

Kakva glupost od pesme, ritam bezveze, vokal recituje posle se nesto dere, kakav rock&roll, mozda za ove mladje generacije kojima je Rasta rege muzicar.

zhol

pre 2 godine

White stripes wannabe band, i po muzici i po ponasanju. A cak ni taj bend nije bog zna kakva ikona roka. Ako je ovo rok onda jbg, laka mu dusa.

Vlada

pre 2 godine

Pogledao sinoc...I onda ide turbo folk sve vreme...I onda Francuska zanimljivo i onda Italija izadjose ljudi i pokidase sa na svom jeziku.
U kratkom pregledu sam skontao da Srbija nema nikakve šanse...
Razumem ja da nasa masa voli tu muziku ali to nije pesma koja moze i drugima da se dopadne....

ANALiticar

pre 2 godine

Najveci domet eurosonga ove godine su 2 jako dobre rock stvari, Talijani i Finci. Blaga prednost talijanima zato što pevaju na svom jeziku, iako im je pesma manje autenticna, lici i na white stripes i na mnoge druge rock klasike.
Rock i jedna francuska šansona otpevana iz srca su izvadili eurosong, sve ostalo teška komercijalna bljuzga uz par muzickih eksperimenta izuzetaka kao što su Ukrajinci isl.
O našima ne bih trošio reci...

Kapetanu lađe koji ne zna kud plovi, svaki je vetar nepovoljan

pre 2 godine

Obožavam komentare na Eurosong! Kad je debeo - vidi prasca, kad je balada - pa nije ovo sahrana, kad je malo tvrđe - vidi sataniste, kad je Marija - jel' smo najružniju poslali, kad su ove devojčice što skakuću - silikonke đipaju, kad sexy klinja lepo fura bezobrazni fazon rok zvezde - drogirant, kad Islanđani obuku šarene dukseve - hipsteri sa ćebe žurki.Kad je Bebi došla iz 23. i po veka, svi preneraženi. Da ne idemo, bili bismo zatucano balkansko pleme. Kad je Fredi pevao sa Monserat, nije bila parada kiča. A sve vreme je isto: zabava, šarena i vesela koja i ne pretenduje na nešto drugo. Pa zar je kvantna mehanika to shvatiti?

CATAPA

pre 2 godine

Špageti rok.
Najpouzdaniji znak da je rok mrtav je baš to da ga od smrti "spasavaju" Italijani. Efikasno koliko i davanje veštačkog disanja na dupe leša.

Podseća i na Bertorelija i njegov uzvik "Hajla Musolini!".

Don't be ridiculous.

palop

pre 2 godine

Da l' traže i staklo od polomljene čaše da šmrču kao što je pevač sinoć radio?
(žabožderač, 23. maj 2021 12:35)

A old school rokeri definitivno nisu poznati po konzumiranju droga i generalno turbulentnom zivotu...

Drago mi je da je rok pesma pobedila ma koliko je ovde osporavali po komentarima, a bas zbog takvih rok i umire. Neko je vec napisao da ce zbog ovoga mnogi klinci poceti da uce gitaru i apsolutno se slazem s tim. Mora zanr biti koliko toliko zastupljen u nekom mejnstrimu da bi se odrzao, ne moze se samo ziveti od stare slave...

panter pudlica

pre 2 godine

O ukusima ne vredi raspravljati, ali svako ima pravo na mišljenje. Moje je da ni jedna od prvih nekoliko numera nisu ni za donji deo tabele, a pogotovo ova pobednička. Finska je imala mnogo lepšu pesmu isto u rok fazonu, a i pesma Kipra je lepša od prve tri. U suštini, takmičenje je svake godine sve gore i gore...

plasticni hirurg

pre 2 godine

nije pitanje kako su osvojili evroviziju, ajde na stranu to "takmicenje", NEGO: na koja kombinaciju su dobili ove godine SAN REMO!!!!?????

jako i do samog kraja

pre 2 godine

Biti roker na Evroviziji i "braniti" njegov pravac na najvećem kič i fol festivalu ikada je kao biti najveći šmeker u medicinskoj školi. Pozeraj, budalaština, totalni teatar apsurda.

HulaHop

pre 2 godine

Zvuče mi kao neka mešavina White Stripes-a i Arctic monkeys-a, ali ovakav pozerski nastup je ono što za mene ne prestavlja rock'n'roll.

gargleblaster

pre 2 godine

A seljoberi srbi u soku. Drogirani, rock je mrtav, bla bla bla...
Rock je pobedio, pobedice uvek svaku vasu turboklonju sto posaljete.
Bodovi od tri drzave, ostatak sveta se zgrazava. Dno kulturno i civilizacijsko.
Ne idem ja po tudjim toaletima da proveravan koliko kome smrdi.
Meni najvise smrdi moje.

b.

pre 2 godine

Bend prati 30k ljudi na Instagramu. Eto koliko su aktuelni... Totalni anonimusi. Mi sledeće godine da pošaljemo Van Gog, ali da Djule prvo promeni pol pa da pokidamo.

DBI

pre 2 godine

Ovo rokenrol?

Bruka i sramota što nije pobedila francuska pesma Voila. Jedino ona i ima da se vrti dugo. Ove će sve druge trajati 5,6 dana. U vrh gave.

Bg

pre 2 godine

Samo da kažem da rokenrol nije samo muzika nego način života i razmišljanja. Rokenrol je sloboda a vi pljujete ove Italijane što su stavili šminku i mindjušu. Jel ste čuli nekada za Kiss ili Bovija? Rokenrol rodjaci ne poznaje godine i bori se za ličnu slobodu. Slušajte i dalje OK bend, Koktel bend, i svu tu buraniju koja je fina i ispeglana. Ovi žabari sinoć su više uradili za promociju Rokenrola nego sve NOVOOSNOVANE grupe u Srbiji u poslednjih 20 godina. Ne postoje nove rok grupe u Srbiji!

nikola

pre 2 godine

Ovo je upravo komemoracija Rock & Rollu, onakva kakva mu dolikuje, posle svih ovih decenija, i generacija koje su ga živele...
A ova generacija sa ovim grobarima koji ga ne razumeju, odvedoše ga na večni počinak.
Hvala mu.
(Mediocritical, 23. maj 2021 09:58)

Sta ti je bre, o kakvoj komemoraciji Rock'n'Rollu pricas? Ovaj song je pre reanimacija Rock'n' Rolla nego njegova komemoracija. Kaze ti covek koji je uz Rock'n'Roll i Bluz odrastao.

Loko loko bem te u oko

pre 2 godine

Gde ide ovaj svet ,kad ovakvi dobijaju podršku ?
(Deli, 23. maj 2021 10:16)

Pogledao sam i čuo 1 (jednom) naše pevaljke, na probi valjda. Izgledaju i pevaju kao na proslavi rođendana meksičkog narko bosa. Ponudili smo svetu domaći civilizacijski doprinos - ribe na izvolte i pesmu na bezveze

Johannes Chrysostomus Wolfgangus Theophilus Mozart

pre 2 godine

Rokenrol će svakako umreti i to u najgorim mukama, samo je potrebno vreme, taj šund iz 19-og veka novim generacijama koje tek dolaze svakako neće značiti ništa, samo je potrebno vreme da generacije koje su bile zadojene tom glupošću od rokenrola biološki nestanu i nakon toga nema više tog smeća u muzici.

stoke on trent

pre 2 godine

Pozeri ili ne ali nevidim zašto rock nebi našao svoje mesto na Eurosongu. Mislim ipak da je pesma okej iako “smo je već čuli” od ranije. Što mi inače najviše zapalo u oko ovih dana je koliko moralnih gromada Balkan poseduje. Rock je uvek bio buntovan, provokativan i time tolerantan. To očigledno neodgovara našim moralistima i pene li pene. Te su protiv homoseksualaca, protiv droge, rocka i sve to svrstavaju u neku zamisao propast sveta.
Međutim u normalu svrstavaju tri polugole žene sa napumpanim grudima i usnama koje vrte kukovima. Još su smešniji oni koji su prepoznali domaći jezik “ali ništa nisu razumeli” ali avaj: naše su. Vile i nevine. I jok. Na našoj kulturnoj Pink-sceni su svi čisti, zdravi i žive od voća i povrća... Sto posto smo otkačeni.

Toni

pre 2 godine

Ne mogu da se otmem utisku da sam ovakvih numera čuo na desetine. Van Gog, npr, imaju najmanje desetak sličnih. Druga je priča, ko se odluči za ovo takmičenje, kakav nastup kreira itd... Pjesma je daleko od loše, naprotiv, ali je i daleko od nekog remek djela.

Fugazi

pre 2 godine

Meni su rokenrol i talijanski jezik nespojivi a veličanje rokenrola u pobjedničkoj izjavi nekako izlišno. Ukrajina je sa etno-rejv izvedbom povezala nacionalno i atraktivno i napravili su nešto potpuno drugačije u odnosu na ostale predstavnike.

Naprsline

pre 2 godine

Rock'n'roll je odavno mrtav. Komercijalizacija i muzicka industrija su ga upokojili. Isisalu su mu svu bit, sav zivot iz njega jos tokom sedamdesetih.

Poslednji posmrtni trzaj nekog rock'n'roll se desio jos devedesetih u Sijetlu. Od tad nista...

Ovi drpci imaju veze sa rock'n'rollom koliko i onaj pokojni pevac Amadeus sa klasicnim Amadeusom. Ovo se moze shvatiti samo kao pokusaj imitacije jedne epohe...

Strelok

pre 2 godine

Kada sminkeri koji predstavljaju ono najgore iz r'n'r i glam rock ere brane rock ???
Pesma i ajde, moze proci i ne para usi. Ali kad vidim ovaj scenski nastup i kostime, bljuc.

Puz

pre 2 godine

A ovo je znaci Rock & Roll.... a mogao je da se nazove i mesavinom Panka i Metala. Daleko je Evropa dogurala kad se masovno glasa za drogiranu budalu.
I ne iznenadise me toliko glasovi publike jer ocigledno su neostvareni klinci u ovim kreaturama nasli neke idole. Iznenadise me "strucnjaci" u zirijima koji su u ovom arlaukanju prepoznali neku umetnicku vrednost
Strasno, ovo stvarno vise ne treba pratiti

Nataša

pre 2 godine

R'n r' je bio pečat jednog vremena i tako će i ostati. Može se povremeno "vraćati" u ovakvim nekim odjecima ali kao sveopšti(respektabilno masovni) pravac kao nekad, teško...Ovo su samo oni retro fazoni za jednu sezonu, kao što se planeta više neće vraćati na kompove "sa zadnjicom" ili telefone iz 1999.I to je tako, dragi moji.Ovo su samo trzaji.

insane

pre 2 godine

ahahahahahhahahahahaahahahaaaahahahahhahahahahhahahahahahahahaaahahahahhhhahhaaaaaaaaaaaaahahhahahhahhahhhhhahahhahahahhahahhaaaaaaaaaaaaaahahhahahhhahahahaaaaahahhahhahahhahahhhahahahhahahhahahhhahahahhahahhahahhaaaaaaaaaaaaaahhahaah

Veliki brat

pre 2 godine

Ne slušam ništa od ovakve muzike, ali samo jedan detalj: sa tom pesmom oni su pobedili na čuvenom festivalu Sanremo, a gde su ove naše pobedile - na Boeviziji? A pitanje i KOGA su sve pobedile, tako da...
Kako biramo, tako i prođemo.

A nije nam tako samo sa muzikom, i u ekipnim sportovima kako biramo i sastavljamo reprezentaciju, tako i prođemo na međunarodnim takmičenjima.
Čak i u individualnim sportovima ima muljanja, eto kad je država finansirala talentovane tenisere, Đoković nije upao u tu ekipicu jer su neki proturili da ima problema sa zdravljem i da nikad neće napraviti značajan rezultat. Đoković je sve to demantovao svojim rezultatima, ali se nije naljutio na Srbiju niti na građane Srbije što dozvoljavaju da nam se i dalje događaju takve stvari, da svugde rade veze i vezice!


A, kad već pominjem, da pitam: KADA ćemo se mi kao narod opametiti, kada ćemo prevazići završavanje svega i svačega preko veza i vezica, kad ćemo da uspostavimo sistem u kome će se birati najbolji?

bravo

pre 2 godine

Zasluzena pobeda. Pesma, energija na sceni, opsti utisak. Pesma je zabavna i energicna, ostale su samo mlake (izuzimam Finsku i jos par njih). Tri koplja iznad ostalih.

Publika je odlucila a ziri nek se nosi :p

njanja

pre 2 godine

@Deli
Likovi su rok bend (ili se bar trude). Znaš, rok?
Nema na magistralu? Ima Bregović (bljuc)?
Jesi li ikada video nastup Queen ili Stonsa? Da, izgledaju malo idijotski, ali sa razlogom. Rok je uvek bio kič kao alternativa pop fenseraju i poš gospodi.
Ali bar ne izgledaju kao kafanske pevačice, bez razloga.

žilijen

pre 2 godine

Ako ga vi odrzavate zivim umro je odavno. Ajde sad nazad kod tate i mame u neku Lombardiju, ljutice se mama jer ste joj potrosili evu sminku
(mile, 23. maj 2021 12:28)

.. i vratite baki minđuše i maloletnoj sestri lak za nokte

Aleks

pre 2 godine

Mnogi greše što kažu da se rokenrol ne svira na ovakvim mestima. Naprotiv, većina sluša te pesmice i to je pravo mesto za odbranu Rokenrola. Budite sigurni da je danas gomila dece uzela gitare i pravi grupu u kraju. Traže se devojčice da sviraju gitaru u bendu. Bravo za Italijane. I da pevač ubija kako peva! Živeo rokenrol!
(Azra, 23. maj 2021 10:26)

Slažem se. Baš ovako i treba, da dođe bend od 4 člana: bubnjevi, bas gitara, gitara i pevač i oduva ove ostale tralala tralala elektro detinjaste debilane i to sa 320 glasova publike.
Jok trebao Island da pobedi, prijatelji šta je ono? Koji muzički pravac, jel ono umetnost, šta je ono bre?
Finci su isto oduvali, za njih sam glasao.

Djordje

pre 2 godine

Upravo ta recenica je dokaz da je mrtav. Sto neko pomenu u komentarima "spageti rok" je mozda zanimljiv, ali je kao i "spageti vestern" bio znak da je pravi vestern mrtav.

Апоплекс

pre 2 godine

Изглед мазнули од Jane's Addictiona, музику од хиљаде сличних инди бендова, ништа ту није живо. :)

dads

pre 2 godine

Nekako ispada da Eurosong prate samo teški rokeri, stvarno nisam znao da i oni vole huracane i slicne pjesme koje preovladavaju, rok pjesama svega 2,3 plafon...ajde dobro sve je to njima slično hahahha...

E_to

pre 2 godine

Kakav crni "rock and roll". Ovo su gejevsko trans gerneracije svi vi moderni klinci ste neki izopaceni degenerici. Bas bih voleo da vidim kako bi se proveli dovoljno da se vratim u 90-te gde su muskarci bili muskarci. Da kazete nekom motorasu, skinsu ili pankeru da su ovi tranvestiti rokeri. Ili da pokusate da ih svrstate u grupaciju ovih nakaza pa mislim da bi vas ugazili napravili fleku od vas polili vas benzinom i zapalili na licu mesta. Ovo i rok nema veze sa zivotom ovo je neka tranvestit "tattoo" komercijalstina kojoj se ni ne moze odrediti pravo ime nesto nakazno i odvratno i prekinite to da stavljate u rok kulturu jel to prosto nije to.

Amila_

pre 2 godine

Ne da su ljigavi!
Ne da im je ponasanje na sceni odron!
Ali su bili na pravom mjestu, haha!
Evrovizija je to.
Izvan Evrovizije oni ne bi smjeli ni spomenuti rokenrol.
Za rokenrol treba vise od sirotog muskarcica u vulgarnim hlacicama.

panker u srcu, narodnjak kad popije

pre 2 godine

Ako će ovi mamini ruzmarini da spašavaju rok muziku, onda svi u Honduras. Kao i oni Lordiji, mlake obrade i oblande. Da l' neko misli da će ovi žabari napraviti jedan kršten album i puniti stadione? Oće, kao i Finci. Šminkica rok, za oblajhane tetke i tinejdžere.

Ko se oduševljava sa ovim pesmicama, stvarno ne poznaje pravi zvuk rokačine.
Muške Uraganke sa gitarama, kič cirkusijada.

Semso Dinamitas

pre 2 godine

Sledece godine poslati DJ Zexa na basu..i grupu Monx eventualno pojacanu vokalnim solistom Dragan Kojic Kuba..Da vide sta je rock en roll..

Džoni

pre 2 godine

Rok sastav koji "privatno" sluša kako nabrojaste sve sem roka??? Jedan od njih sluša rok??? Rock and roll je stil života, a ne da se pojaviš na bini imitirajući bendove sedamdesetih a uz to svi u bendu izgledaju kao devojčice i što napisa već neko, ova devojka im je najmuževnija od njih! Ovo je tipičan primer da je rock n roll na aparatima kada ga ovakvi promovišu.

Марко

pre 2 godine

Е ако ће Евровизија да спашава рок музику, онда боље нека умре. Па ови не би могли да буду предгрупа ни на концерту Ван Гога. Преслушао сам управо 10 најбоље пласираних песама са Евровизије. Знао сам да ћу зажалити због тога. Тај фестивал никада није био ништа посебно, али је до пре једно 30 година ипак била понека добра песма.

a

pre 2 godine

Izvorni rock and roll su stvorili crnci.Još od 60-tih on nestaje.Postaje pop
muzika.U stotinama verzija.Hard,metal,.....Tako da ova tragi-komična pobedni.
čka kompozicija(golotinje,štikli,šminke,..) nije ništa novo.

Eugen

pre 2 godine

Pjesma je cisti White Stripes, pravi penicilin za seljanu i autotune "umjetnike" ! Zitty ma vero buoni 😍
(Tuzlak, 23. maj 2021 10:41)

Posto nemas blage veze ajde da ti pomognem na koji bend Italijani zaista podsecaju, sa White Stripes nemaju oni niceg dodirnog:

https://www.youtube.com/results?search_query=band+the+darkness

natalija

pre 2 godine

Anti-muzički festival muzike. Sve je "izvrnuto naglavačke". Prave se "pesme" "na silu" da zadovoljile ukus najširih"masa" a ne da bi bile melodije. Takođe težište se pomerilo od "pesme" na performans/instalaciju/izvedbu/cirkus. Saberi/oduzmi dobijete ove anti-pesme. To traje najmanje 20 godina (ako ne i više).

Johannes Chrysostomus Wolfgangus Theophilus Mozart

pre 2 godine

Rokenrol će svakako umreti i to u najgorim mukama, samo je potrebno vreme, taj šund iz 19-og veka novim generacijama koje tek dolaze svakako neće značiti ništa, samo je potrebno vreme da generacije koje su bile zadojene tom glupošću od rokenrola biološki nestanu i nakon toga nema više tog smeća u muzici.

žabožderač

pre 2 godine

Budite sigurni da je danas gomila dece uzela gitare i pravi grupu u kraju. Traže se devojčice da sviraju gitaru u bendu. Bravo za Italijane. I da pevač ubija kako peva! Živeo rokenrol!
(Azra, 23. maj 2021 10:26)

Da l' traže i staklo od polomljene čaše da šmrču kao što je pevač sinoć radio?

Mediocritical

pre 2 godine

Ovo je upravo komemoracija Rock & Rollu, onakva kakva mu dolikuje, posle svih ovih decenija, i generacija koje su ga živele...
A ova generacija sa ovim grobarima koji ga ne razumeju, odvedoše ga na večni počinak.
Hvala mu.

mile

pre 2 godine

Ako ga vi odrzavate zivim umro je odavno. Ajde sad nazad kod tate i mame u neku Lombardiju, ljutice se mama jer ste joj potrosili evu sminku

Azra

pre 2 godine

Mnogi greše što kažu da se rokenrol ne svira na ovakvim mestima. Naprotiv, većina sluša te pesmice i to je pravo mesto za odbranu Rokenrola. Budite sigurni da je danas gomila dece uzela gitare i pravi grupu u kraju. Traže se devojčice da sviraju gitaru u bendu. Bravo za Italijane. I da pevač ubija kako peva! Živeo rokenrol!

mrkobgd

pre 2 godine

Kakva glupost od pesme, ritam bezveze, vokal recituje posle se nesto dere, kakav rock&roll, mozda za ove mladje generacije kojima je Rasta rege muzicar.

Puz

pre 2 godine

A ovo je znaci Rock & Roll.... a mogao je da se nazove i mesavinom Panka i Metala. Daleko je Evropa dogurala kad se masovno glasa za drogiranu budalu.
I ne iznenadise me toliko glasovi publike jer ocigledno su neostvareni klinci u ovim kreaturama nasli neke idole. Iznenadise me "strucnjaci" u zirijima koji su u ovom arlaukanju prepoznali neku umetnicku vrednost
Strasno, ovo stvarno vise ne treba pratiti

DBI

pre 2 godine

Ovo rokenrol?

Bruka i sramota što nije pobedila francuska pesma Voila. Jedino ona i ima da se vrti dugo. Ove će sve druge trajati 5,6 dana. U vrh gave.

CATAPA

pre 2 godine

Špageti rok.
Najpouzdaniji znak da je rok mrtav je baš to da ga od smrti "spasavaju" Italijani. Efikasno koliko i davanje veštačkog disanja na dupe leša.

Podseća i na Bertorelija i njegov uzvik "Hajla Musolini!".

Don't be ridiculous.

plasticni hirurg

pre 2 godine

nije pitanje kako su osvojili evroviziju, ajde na stranu to "takmicenje", NEGO: na koja kombinaciju su dobili ove godine SAN REMO!!!!?????

b.

pre 2 godine

Bend prati 30k ljudi na Instagramu. Eto koliko su aktuelni... Totalni anonimusi. Mi sledeće godine da pošaljemo Van Gog, ali da Djule prvo promeni pol pa da pokidamo.

zhol

pre 2 godine

White stripes wannabe band, i po muzici i po ponasanju. A cak ni taj bend nije bog zna kakva ikona roka. Ako je ovo rok onda jbg, laka mu dusa.

Djordje

pre 2 godine

Upravo ta recenica je dokaz da je mrtav. Sto neko pomenu u komentarima "spageti rok" je mozda zanimljiv, ali je kao i "spageti vestern" bio znak da je pravi vestern mrtav.

panter pudlica

pre 2 godine

O ukusima ne vredi raspravljati, ali svako ima pravo na mišljenje. Moje je da ni jedna od prvih nekoliko numera nisu ni za donji deo tabele, a pogotovo ova pobednička. Finska je imala mnogo lepšu pesmu isto u rok fazonu, a i pesma Kipra je lepša od prve tri. U suštini, takmičenje je svake godine sve gore i gore...

Naprsline

pre 2 godine

Rock'n'roll je odavno mrtav. Komercijalizacija i muzicka industrija su ga upokojili. Isisalu su mu svu bit, sav zivot iz njega jos tokom sedamdesetih.

Poslednji posmrtni trzaj nekog rock'n'roll se desio jos devedesetih u Sijetlu. Od tad nista...

Ovi drpci imaju veze sa rock'n'rollom koliko i onaj pokojni pevac Amadeus sa klasicnim Amadeusom. Ovo se moze shvatiti samo kao pokusaj imitacije jedne epohe...

jelizor

pre 2 godine

Potpuno zaslužena pobeda. U jednom trenutku je izgledalo kao da će onaj fićfirić albanskog porekla što nastupa za Švajcarsku da pobedi, ili ona Francuskinja čija je čukunbaba iz Ćićevca. Sva sreća pa je glas publike nedvosmisleno odlučio ko je bi najbolji

HulaHop

pre 2 godine

Zvuče mi kao neka mešavina White Stripes-a i Arctic monkeys-a, ali ovakav pozerski nastup je ono što za mene ne prestavlja rock'n'roll.

Strelok

pre 2 godine

Kada sminkeri koji predstavljaju ono najgore iz r'n'r i glam rock ere brane rock ???
Pesma i ajde, moze proci i ne para usi. Ali kad vidim ovaj scenski nastup i kostime, bljuc.

jako i do samog kraja

pre 2 godine

Biti roker na Evroviziji i "braniti" njegov pravac na najvećem kič i fol festivalu ikada je kao biti najveći šmeker u medicinskoj školi. Pozeraj, budalaština, totalni teatar apsurda.

E_to

pre 2 godine

Kakav crni "rock and roll". Ovo su gejevsko trans gerneracije svi vi moderni klinci ste neki izopaceni degenerici. Bas bih voleo da vidim kako bi se proveli dovoljno da se vratim u 90-te gde su muskarci bili muskarci. Da kazete nekom motorasu, skinsu ili pankeru da su ovi tranvestiti rokeri. Ili da pokusate da ih svrstate u grupaciju ovih nakaza pa mislim da bi vas ugazili napravili fleku od vas polili vas benzinom i zapalili na licu mesta. Ovo i rok nema veze sa zivotom ovo je neka tranvestit "tattoo" komercijalstina kojoj se ni ne moze odrediti pravo ime nesto nakazno i odvratno i prekinite to da stavljate u rok kulturu jel to prosto nije to.

a

pre 2 godine

Izvorni rock and roll su stvorili crnci.Još od 60-tih on nestaje.Postaje pop
muzika.U stotinama verzija.Hard,metal,.....Tako da ova tragi-komična pobedni.
čka kompozicija(golotinje,štikli,šminke,..) nije ništa novo.

Amila_

pre 2 godine

Ne da su ljigavi!
Ne da im je ponasanje na sceni odron!
Ali su bili na pravom mjestu, haha!
Evrovizija je to.
Izvan Evrovizije oni ne bi smjeli ni spomenuti rokenrol.
Za rokenrol treba vise od sirotog muskarcica u vulgarnim hlacicama.

Fugazi

pre 2 godine

Meni su rokenrol i talijanski jezik nespojivi a veličanje rokenrola u pobjedničkoj izjavi nekako izlišno. Ukrajina je sa etno-rejv izvedbom povezala nacionalno i atraktivno i napravili su nešto potpuno drugačije u odnosu na ostale predstavnike.

panker u srcu, narodnjak kad popije

pre 2 godine

Ako će ovi mamini ruzmarini da spašavaju rok muziku, onda svi u Honduras. Kao i oni Lordiji, mlake obrade i oblande. Da l' neko misli da će ovi žabari napraviti jedan kršten album i puniti stadione? Oće, kao i Finci. Šminkica rok, za oblajhane tetke i tinejdžere.

Ko se oduševljava sa ovim pesmicama, stvarno ne poznaje pravi zvuk rokačine.
Muške Uraganke sa gitarama, kič cirkusijada.

gargleblaster

pre 2 godine

A seljoberi srbi u soku. Drogirani, rock je mrtav, bla bla bla...
Rock je pobedio, pobedice uvek svaku vasu turboklonju sto posaljete.
Bodovi od tri drzave, ostatak sveta se zgrazava. Dno kulturno i civilizacijsko.
Ne idem ja po tudjim toaletima da proveravan koliko kome smrdi.
Meni najvise smrdi moje.

dads

pre 2 godine

Nekako ispada da Eurosong prate samo teški rokeri, stvarno nisam znao da i oni vole huracane i slicne pjesme koje preovladavaju, rok pjesama svega 2,3 plafon...ajde dobro sve je to njima slično hahahha...

76er

pre 2 godine

Ako ovi lice na Led Zeppelin i Fleetwood Mac, onda ja ne znam. Pa ta dva benda su prvo dijametralno suprotna, mogu liciti na jedne ili na druge, a zapravo kao sto je napisao momak pre mene, iskopirali White Stripes u originalu.

žilijen

pre 2 godine

Ako ga vi odrzavate zivim umro je odavno. Ajde sad nazad kod tate i mame u neku Lombardiju, ljutice se mama jer ste joj potrosili evu sminku
(mile, 23. maj 2021 12:28)

.. i vratite baki minđuše i maloletnoj sestri lak za nokte

Марко

pre 2 godine

Е ако ће Евровизија да спашава рок музику, онда боље нека умре. Па ови не би могли да буду предгрупа ни на концерту Ван Гога. Преслушао сам управо 10 најбоље пласираних песама са Евровизије. Знао сам да ћу зажалити због тога. Тај фестивал никада није био ништа посебно, али је до пре једно 30 година ипак била понека добра песма.

Апоплекс

pre 2 godine

Изглед мазнули од Jane's Addictiona, музику од хиљаде сличних инди бендова, ништа ту није живо. :)

insane

pre 2 godine

ahahahahahhahahahahaahahahaaaahahahahhahahahahhahahahahahahahaaahahahahhhhahhaaaaaaaaaaaaahahhahahhahhahhhhhahahhahahahhahahhaaaaaaaaaaaaaahahhahahhhahahahaaaaahahhahhahahhahahhhahahahhahahhahahhhahahahhahahhahahhaaaaaaaaaaaaaahhahaah

ANALiticar

pre 2 godine

Pre glasanja sam rekao da će talijani pobediti, Francuska biti druga a naše biti 10+ mesto. Još da sam stavio neku kintu na to...

Džoni

pre 2 godine

Rok sastav koji "privatno" sluša kako nabrojaste sve sem roka??? Jedan od njih sluša rok??? Rock and roll je stil života, a ne da se pojaviš na bini imitirajući bendove sedamdesetih a uz to svi u bendu izgledaju kao devojčice i što napisa već neko, ova devojka im je najmuževnija od njih! Ovo je tipičan primer da je rock n roll na aparatima kada ga ovakvi promovišu.

palop

pre 2 godine

Da l' traže i staklo od polomljene čaše da šmrču kao što je pevač sinoć radio?
(žabožderač, 23. maj 2021 12:35)

A old school rokeri definitivno nisu poznati po konzumiranju droga i generalno turbulentnom zivotu...

Drago mi je da je rok pesma pobedila ma koliko je ovde osporavali po komentarima, a bas zbog takvih rok i umire. Neko je vec napisao da ce zbog ovoga mnogi klinci poceti da uce gitaru i apsolutno se slazem s tim. Mora zanr biti koliko toliko zastupljen u nekom mejnstrimu da bi se odrzao, ne moze se samo ziveti od stare slave...

Eugen

pre 2 godine

Pjesma je cisti White Stripes, pravi penicilin za seljanu i autotune "umjetnike" ! Zitty ma vero buoni 😍
(Tuzlak, 23. maj 2021 10:41)

Posto nemas blage veze ajde da ti pomognem na koji bend Italijani zaista podsecaju, sa White Stripes nemaju oni niceg dodirnog:

https://www.youtube.com/results?search_query=band+the+darkness

Bg

pre 2 godine

Samo da kažem da rokenrol nije samo muzika nego način života i razmišljanja. Rokenrol je sloboda a vi pljujete ove Italijane što su stavili šminku i mindjušu. Jel ste čuli nekada za Kiss ili Bovija? Rokenrol rodjaci ne poznaje godine i bori se za ličnu slobodu. Slušajte i dalje OK bend, Koktel bend, i svu tu buraniju koja je fina i ispeglana. Ovi žabari sinoć su više uradili za promociju Rokenrola nego sve NOVOOSNOVANE grupe u Srbiji u poslednjih 20 godina. Ne postoje nove rok grupe u Srbiji!

Toni

pre 2 godine

Ne mogu da se otmem utisku da sam ovakvih numera čuo na desetine. Van Gog, npr, imaju najmanje desetak sličnih. Druga je priča, ko se odluči za ovo takmičenje, kakav nastup kreira itd... Pjesma je daleko od loše, naprotiv, ali je i daleko od nekog remek djela.

nikola

pre 2 godine

Ovo je upravo komemoracija Rock & Rollu, onakva kakva mu dolikuje, posle svih ovih decenija, i generacija koje su ga živele...
A ova generacija sa ovim grobarima koji ga ne razumeju, odvedoše ga na večni počinak.
Hvala mu.
(Mediocritical, 23. maj 2021 09:58)

Sta ti je bre, o kakvoj komemoraciji Rock'n'Rollu pricas? Ovaj song je pre reanimacija Rock'n' Rolla nego njegova komemoracija. Kaze ti covek koji je uz Rock'n'Roll i Bluz odrastao.

Kapetanu lađe koji ne zna kud plovi, svaki je vetar nepovoljan

pre 2 godine

Obožavam komentare na Eurosong! Kad je debeo - vidi prasca, kad je balada - pa nije ovo sahrana, kad je malo tvrđe - vidi sataniste, kad je Marija - jel' smo najružniju poslali, kad su ove devojčice što skakuću - silikonke đipaju, kad sexy klinja lepo fura bezobrazni fazon rok zvezde - drogirant, kad Islanđani obuku šarene dukseve - hipsteri sa ćebe žurki.Kad je Bebi došla iz 23. i po veka, svi preneraženi. Da ne idemo, bili bismo zatucano balkansko pleme. Kad je Fredi pevao sa Monserat, nije bila parada kiča. A sve vreme je isto: zabava, šarena i vesela koja i ne pretenduje na nešto drugo. Pa zar je kvantna mehanika to shvatiti?

Vlada

pre 2 godine

Pogledao sinoc...I onda ide turbo folk sve vreme...I onda Francuska zanimljivo i onda Italija izadjose ljudi i pokidase sa na svom jeziku.
U kratkom pregledu sam skontao da Srbija nema nikakve šanse...
Razumem ja da nasa masa voli tu muziku ali to nije pesma koja moze i drugima da se dopadne....

natalija

pre 2 godine

Anti-muzički festival muzike. Sve je "izvrnuto naglavačke". Prave se "pesme" "na silu" da zadovoljile ukus najširih"masa" a ne da bi bile melodije. Takođe težište se pomerilo od "pesme" na performans/instalaciju/izvedbu/cirkus. Saberi/oduzmi dobijete ove anti-pesme. To traje najmanje 20 godina (ako ne i više).

njanja

pre 2 godine

@Deli
Likovi su rok bend (ili se bar trude). Znaš, rok?
Nema na magistralu? Ima Bregović (bljuc)?
Jesi li ikada video nastup Queen ili Stonsa? Da, izgledaju malo idijotski, ali sa razlogom. Rok je uvek bio kič kao alternativa pop fenseraju i poš gospodi.
Ali bar ne izgledaju kao kafanske pevačice, bez razloga.

Semso Dinamitas

pre 2 godine

Sledece godine poslati DJ Zexa na basu..i grupu Monx eventualno pojacanu vokalnim solistom Dragan Kojic Kuba..Da vide sta je rock en roll..

ANALiticar

pre 2 godine

Najveci domet eurosonga ove godine su 2 jako dobre rock stvari, Talijani i Finci. Blaga prednost talijanima zato što pevaju na svom jeziku, iako im je pesma manje autenticna, lici i na white stripes i na mnoge druge rock klasike.
Rock i jedna francuska šansona otpevana iz srca su izvadili eurosong, sve ostalo teška komercijalna bljuzga uz par muzickih eksperimenta izuzetaka kao što su Ukrajinci isl.
O našima ne bih trošio reci...

Aleks

pre 2 godine

Mnogi greše što kažu da se rokenrol ne svira na ovakvim mestima. Naprotiv, većina sluša te pesmice i to je pravo mesto za odbranu Rokenrola. Budite sigurni da je danas gomila dece uzela gitare i pravi grupu u kraju. Traže se devojčice da sviraju gitaru u bendu. Bravo za Italijane. I da pevač ubija kako peva! Živeo rokenrol!
(Azra, 23. maj 2021 10:26)

Slažem se. Baš ovako i treba, da dođe bend od 4 člana: bubnjevi, bas gitara, gitara i pevač i oduva ove ostale tralala tralala elektro detinjaste debilane i to sa 320 glasova publike.
Jok trebao Island da pobedi, prijatelji šta je ono? Koji muzički pravac, jel ono umetnost, šta je ono bre?
Finci su isto oduvali, za njih sam glasao.

bravo

pre 2 godine

Zasluzena pobeda. Pesma, energija na sceni, opsti utisak. Pesma je zabavna i energicna, ostale su samo mlake (izuzimam Finsku i jos par njih). Tri koplja iznad ostalih.

Publika je odlucila a ziri nek se nosi :p

Veliki brat

pre 2 godine

Ne slušam ništa od ovakve muzike, ali samo jedan detalj: sa tom pesmom oni su pobedili na čuvenom festivalu Sanremo, a gde su ove naše pobedile - na Boeviziji? A pitanje i KOGA su sve pobedile, tako da...
Kako biramo, tako i prođemo.

A nije nam tako samo sa muzikom, i u ekipnim sportovima kako biramo i sastavljamo reprezentaciju, tako i prođemo na međunarodnim takmičenjima.
Čak i u individualnim sportovima ima muljanja, eto kad je država finansirala talentovane tenisere, Đoković nije upao u tu ekipicu jer su neki proturili da ima problema sa zdravljem i da nikad neće napraviti značajan rezultat. Đoković je sve to demantovao svojim rezultatima, ali se nije naljutio na Srbiju niti na građane Srbije što dozvoljavaju da nam se i dalje događaju takve stvari, da svugde rade veze i vezice!


A, kad već pominjem, da pitam: KADA ćemo se mi kao narod opametiti, kada ćemo prevazići završavanje svega i svačega preko veza i vezica, kad ćemo da uspostavimo sistem u kome će se birati najbolji?

stoke on trent

pre 2 godine

Pozeri ili ne ali nevidim zašto rock nebi našao svoje mesto na Eurosongu. Mislim ipak da je pesma okej iako “smo je već čuli” od ranije. Što mi inače najviše zapalo u oko ovih dana je koliko moralnih gromada Balkan poseduje. Rock je uvek bio buntovan, provokativan i time tolerantan. To očigledno neodgovara našim moralistima i pene li pene. Te su protiv homoseksualaca, protiv droge, rocka i sve to svrstavaju u neku zamisao propast sveta.
Međutim u normalu svrstavaju tri polugole žene sa napumpanim grudima i usnama koje vrte kukovima. Još su smešniji oni koji su prepoznali domaći jezik “ali ništa nisu razumeli” ali avaj: naše su. Vile i nevine. I jok. Na našoj kulturnoj Pink-sceni su svi čisti, zdravi i žive od voća i povrća... Sto posto smo otkačeni.

Loko loko bem te u oko

pre 2 godine

Gde ide ovaj svet ,kad ovakvi dobijaju podršku ?
(Deli, 23. maj 2021 10:16)

Pogledao sam i čuo 1 (jednom) naše pevaljke, na probi valjda. Izgledaju i pevaju kao na proslavi rođendana meksičkog narko bosa. Ponudili smo svetu domaći civilizacijski doprinos - ribe na izvolte i pesmu na bezveze

Nataša

pre 2 godine

R'n r' je bio pečat jednog vremena i tako će i ostati. Može se povremeno "vraćati" u ovakvim nekim odjecima ali kao sveopšti(respektabilno masovni) pravac kao nekad, teško...Ovo su samo oni retro fazoni za jednu sezonu, kao što se planeta više neće vraćati na kompove "sa zadnjicom" ili telefone iz 1999.I to je tako, dragi moji.Ovo su samo trzaji.