Ponedeljak, 25.02.2019.

07:30

"And the Oscar goes to": Dodeljene nagrade američke filmske Akademije VIDEO

Izvor: B92

"And the Oscar goes to": Dodeljene nagrade amerièke filmske Akademije VIDEO IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

82 Komentari

Sortiraj po:

kaokakao

pre 5 godina

Najjaca scena u filmu "Bohemian rapsody"je kada Fredi(Remi) izlazi na scenu i sjeda za klavir. Djeluje smijesno, mogli su mu naci manji klavir, onako sicusan , pa jos kad rasiri ruke. Nije zasluzio Oskara, glumata i pokusava da bude sto zenstveniji. O filmu "Green book" ne bih trosio rijeci. Jedan osrednji, politicki korektan film, oslikava svo licemjerje SAD. Nisam gledao sve filmove pa ne mogu suditi kome je trebao otici Oskar, al sigurno je da nikad nije bila losija konkurencija.

marlon

pre 5 godina

Grin Buk zasluženo. Rami Malek je ok, ali me nije ni podsetio na Fredija. Ni fizički, ni karakterno, nikako. Fredi je bio potpuno drugačiji.

popp

pre 5 godina

Koliko je oskar klasicno pr..eravanje najbolje vidimo iz primera M. Skorsezea, covek je snimio neke od najboljih filmova u istoriji a ima samo jednog oskara. Kristijan Bejl vec sad zasluzuje oskara za zivotno delo. Apsolutni vladar ove kategorije vec godinama. Covek je od Betmena napravio karakternu ulogu.

Je li to Betega - Je Betega

pre 5 godina

Komentari su super, a i lajkovanje je jos vise super.
...
Ono sto je najvise super su ne-kliknuti lajkovi ili ne-lajkovi premat tome sta je sustina komentara. Kada je nesto nebitno ili saljivo dobije lajkove u stotinama (decko, kladionica bla bla). Kada neko usporedi polozaj Roma u Srbiji sa Crncima u Americi, svi ga preskacemo kao govance na ulici. Istina smrducka ...

Aca iz Šabca

pre 5 godina

Akademija=TV Pink!
Razočaravajuće, i politički motivisano. Forsiranje Meksikanaca da prkose Trampovoj suludoj ideji izgradnje zida je bila evidentna.
Umetnost je izostala, na žalost ponovo!

@Nenad

pre 5 godina

Jeste, zaslužio je. Trebalo je hrabrosti da se uopšte prihvati takva uloga, još da te unapred svi osude kako nećeš uspeti...kao obožavalac Fredija i grupe Queen već više od trideset godina, mogu da ti kažem da je Rami uradio ozbiljan posao i jeste zaslužio nagradu.

dominus

pre 5 godina

Fei Li

A najpametnije bi ti bilo da uopšte nisi ni spominjao taj deo o uplati, jer koliko sam te shvatio u tome je suština tvoje priče. Zašto? Priča o porocima (naročito pozitivno gledanje na to) nije za hvalu, a naročito kladionica i vreme koje oduzima čoveku.
Što se same uplate tiče (komentar posmatram kao hvaljenje bez pokrića), bio bi frajer i komentar bi imao smisla da si položio baš tih 5000-6000 i dobio na tu kvotu. Retki su koji znaju uzeti pare na klađenju, a opet ni to nije za pohvalu jer gubiš vreme koje kvalitetnije možeš potrošiti. Bolje poslušaj tu devojku i više njoj posveti pažnju nego li klađenju. Nije to za tebe.

...

pre 5 godina

Mislim da je ovo prvi put ikada da sam ok sa svim dobitnicima. Prosla godina je bila blizu, dok ne proglasise Shape of Water za dobitnika. Sad je sve ok. Ali, generalno, losa godina za filmove.

Fredidarling

pre 5 godina

rami malek... prosto njegova uloga nije za oskara nije ni za jednu nagradu. ali glupo je pecati se i davati komentare na dodelu oskara jer politika....

Mr Someone

pre 5 godina

Ne mogu da verujem da izjavljujem ovo, ali prvi put posle dosta godina da pobednički film nije neviđena glupost u kojem ne dominira crnačka i feministička propaganda. Možda ipak ima nade za dobre stare, kvalitetne filmove.Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (student, 25. februar 2019 08:24)Ne znam da li smo gledali isti film, posto je ono sto sam ja gledao crnacki rasizam na kvadrat. Crni gej je predstavljen kao superioran: Inteligentan, kulturan i generalno visa rasa, sto se vidi od samog pocetka, kada pretenciozno i smehotresno seda na nekakav tron i gleda ostale sa visine.Sa druge strane, belci su, kao sto je to sada popularno, prikazani kao gluperde, sirovine, lopovi i naravno rasisti. Svi.Stvari ipak treba posmatrati objektivno. Stvarni lik je bio samo jedan od retkih crnih interpretatora tudje muzike i nista vise. Muzike, koja je stvarana na drugom mestu, dok su njegovi dedovi igrali oko vatre pored kuca od slame i blata.
(politicki nekorektan, 25. februar 2019 12:44) Sta pricas ti? Samo jedan od retkih inerpretatora tudje muzike? Ja ne verujem sta sam procitao. Mogu samo da zakljucim da pojma ti druze o muzici nemas. Cim ti nisi svestan ogromne muzicke vrednosti koju su ovom svetu podarili crni muzicari. Pa ti ljudi su stvorili jazz, blues, soul, funk i da ne nabrajam sta sve ne. Mos’ misliti, “crnacki rasizam na kvadrat”, jer je u filmu crnac muzicar predstavljen kao superioran u odnosu na belca telohranitelja. Posle svega sto su crnci doziveli od nas, belaca, ti napises tako nesto. Ako je to “rasizam na kvadrat”, sta je onda stavljanje u lance, izrabljivanje, ubijanje i sve ostalo sto se desavalo u ne tako davnoj istoriji? Kako bi to definisao?

dado

pre 5 godina

Najjaci su mi ovi likovi sto komentarisu da su nikad gori filmovi a u drugoj recenici napisu da pola tih filmova nisu ni gledali. Green book napokon da je najbolji film zasluzeno pobedio, Marsala i Olivia takodje. A sto se tice Maleka, imao je u startu najzahvalniju ulogu za oskara, na momente neuverljivo i daleko od pravog fredija ali za onu zavrsnu scenu zasluzio je oskara, kako on tako i film za zvuk.

adam

pre 5 godina

Iskreno mislim da je ovo dosta velika sarada. Toliko dobrih glumaca koji nisu dobili nagrade a zasluzili su, al ajde ispratim svake godine. The Green Book zaista zasluzeno, i potajno sam se nadao da ce Vigo uzeti napokon oskara al uze ga Rami Robot, bas mu se ne da.

Liverpool Man

pre 5 godina

@Luka Laban
Pa tako to ide, kad im odgovara onda je crn i bedan a kad im ne odgovara onda je drugi rasista.

Inace, nisam gledao nijedan od ovih filmova iako se spremam duze vreme i necu da komentarisem pobednika ali sam gledao Ramija u seriji Mr. Robot pa me ne cudi sto je dobio u ovako teskoj konkurenciji. Zao mi je Bejla najvise. Mada ionako je ova nagrada izgubila smisao odavno, zna se sve u napred ko dobija i guraju se crnci i homoseksualci i to ti je. Pocece uskoro i ove transformerse ,kako ih ja zovem, da ubacuju u te nagrade. Supermen I Betmen ce postati crnci itd. Da ne nabrajam vise. Treba samo uzivatu u filmu koji vam odgovara a ovo sto serviraju i sto vam nije blisko nemojte da gledate.

zicer

pre 5 godina

spajki na kraju izboksovo sebi oskara, kakav lik.
inace rezija filma mu je teska lakrdija , niđe veze ni smisla ,ne znam ni kojem zanru pripada. kao neki losi pornic iz 70ih.

brm

pre 5 godina

@FeiLi
Pametno ti je devojka i rekla. Ti kad se toliko potresaš oko propuštenih 40 evra na klađenju, očigledno si besposlen i ne radiš ništa u životu. Luzerska posla.

... pobuna na brodu ludaka ....

pre 5 godina

... OLIVIJA KOLMAN ! tooooo hahaha !!

... jedina bila iskreno šokirana nagradom, nije se nadala ali, sada kada je gotovo dolazim do zaključka da je Olivija u stvari - najbezbolnija konpenzacija za najvećeg gubitnika večeri, nažalost "the favourit", koji završi veče sa 1/ 10 .... da ona nije dobila, bio bi to potpuni debakl ... nepisano pravilo-što više nominacija, više "šipka"...

... drago mi je zbog Gage, zaslužila za pesmu...

... Redžina King?? umesto Rejčel ? buuuuuu:-)

... Rejčel, nema ti se šta zameriti osim- 'aljine ! Šta ti bi da obučeš ono crveno čudo napravljeno delom od mušeme :-)

... pozdrav čitaocima i redakciji... ( ipak, moj favorit ostaje favorit:-)

nik

pre 5 godina

Ako cemo samo o glumi, ko se iole razume zna da je Bejl zasluzio oskara pored njega Viggo Mortensen, sto se tice filma green book je zasluzio definitivno....

boris

pre 5 godina

Free Solo je fenomenalan film. Sasvim zaslužen Oskar. Nije nikakav stereotip o nekim jadnim potlačenima, a nije ni o nekim tehnikama u sportu.
Jednostavno priča o čoveku koji pravi podvige. Znate da ima srećan kraj, to smo pratili dok je nastajao ? Obavezno gledanje. (inače ne volim dokumentarce, ali ovo je posebno)

SveU16

pre 5 godina

Sto se mene licno tice nikad manje interesovanje i nikad slabiji filmovi.Filmovi koji za par godina idi u zaborav.Ako je Malek dobio oskara za Fredija Merkjurija sta je onda treba da dobije Val Kilmer za ulogu Dzima Morisona?
(Back in Black, 25. februar 2019 10:22)


Isto Oskara, šta drugo?

politicki nekorektan

pre 5 godina

Ne mogu da verujem da izjavljujem ovo, ali prvi put posle dosta godina da pobednički film nije neviđena glupost u kojem ne dominira crnačka i feministička propaganda.
Možda ipak ima nade za dobre stare, kvalitetne filmove.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (student, 25. februar 2019 08:24)


Ne znam da li smo gledali isti film, posto je ono sto sam ja gledao crnacki rasizam na kvadrat. Crni gej je predstavljen kao superioran: Inteligentan, kulturan i generalno visa rasa, sto se vidi od samog pocetka, kada pretenciozno i smehotresno seda na nekakav tron i gleda ostale sa visine.

Sa druge strane, belci su, kao sto je to sada popularno, prikazani kao gluperde, sirovine, lopovi i naravno rasisti. Svi.

Stvari ipak treba posmatrati objektivno. Stvarni lik je bio samo jedan od retkih crnih interpretatora tudje muzike i nista vise. Muzike, koja je stvarana na drugom mestu, dok su njegovi dedovi igrali oko vatre pored kuca od slame i blata.

da da

pre 5 godina

@FeiLi
Da je kralj Aleksandar poslušao Dragu, ne bi se njome oženio i ne bi bio ubijen (Draga je tražila da raskinu veridbu). Prema tome, malo više čitanja, malo manje kockanja.
Inače, slažem se da je dodela oskara postala totalno bez veze.

Ostin A

pre 5 godina

Kada kazu istinita prica o crnom pijanisti zar to samo po sebi nije rasizam?? Rasizam je najlicemernija stvar, tj. zloupotrebljena je do te mere da je to strasno. A da ima bolesnih umova koji ljude dele po rasi ima.
(Luka Laban, 25. februar 2019 08:53)

Slažem se sa tobom, mada nije sve tako crno-belo ovde. Don Širli je svetski poznati pijanista i izuzetno poznata javna ličnost koja je pre par godina umrla. Takođe i Toni Lip je nedavno umro, koji se isto opisuje u filmu.

Kao kad bi neko u Srbiji snimio film o Šabanu Bajramoviću a opis bio "Istinita priča o pevaču Romskog porekla u Srbiji", a budimo realni diskriminacija prema Romima u Srbiji je mnogo izraženija nego prema Afro-Amerikancima u SAD danas. Što bi rekao Mikri Maus, nije lako biti Romčina, za neke si narkoman a za sve lopovčina.

k

pre 5 godina

Odgledah celu dodelu neplanirano do prvih jutarnjih. Sve je manje vise ocekiveno sem glavne zenske uloge za koju se i dobitnica iznenadila jer su oskara svi vec videli u rukama Glen Close. Moglo se i bez voditelja , cak je bilo i opustenije u takvoj reziji.Duboko je rasizam bio infiltrisan u americko drustvo pa mislim da ce se dugo ta tema i obradjivati u oskarovskim filmovima, na taj nacin pokazuju i glorifikuju nacela demokratije i dokazuju ih njihovim polozajem danas.Koliko god ljudi pricali da je oskar izgubio kompaks i da je sada bezvredan ipak ima nesto magicno u toj veceri i uvek ce biti. :)

Hadžipopović

pre 5 godina

Glen....baš mi žao. Sedmi put i ništa. Gledao sam film sjajna uloga. Ali šta vredi. Akademija kada odbaci nekoga možeš igrati ne znam koju ulogu i ništa na kraju.

Kosta

pre 5 godina

Green book nije o crnom pijanisti već o prijateljstvu Italijana (asistenta, telohranitelja) i crnog pijaniste (koji je inače sporedna uloga). Iako prikazuje rasističku Amerike šezdesetih ko god da je gledao film zna da akcenat nije na tome nego na prijateljstvu i obaranju stereotipa. Divan porodičan film. Ko nije gledao, molim da ne skače sa tim "američki crni lobi". Film zaista nije u tom stilu. Zaslužen oskar, šteta što i Vigo nije mogao da dobije jedan.

nfs

pre 5 godina

Zao mi je Glen Klouz. Nisam gledala film, ali ona je vanserijska glumica i stvarno šteta što joj ova nagrada uvek izmakne. Nadam se da će snimiti još koji film koji će biti po volji žirija pa da i ona konačno kaže da ima Oskara.

Realno

pre 5 godina

za ovog luzera sto ide od devojke do kladionice:

zbog takvih kao ti i političara ova zemlja je na rubu propasti, zbog njih jel kradu a zbog takvih kao ti jer u zivotu nista uradili niste.

NS

pre 5 godina

Bohemian rhapsody je nabacan ,zbrzan film I nije zasluzio oskara a nije ni on za najboljeg glumca,green book potpuno zasluzeno ,odlican film ,pored Alija I Vigo je zasluzio oskara za najboljeg glumca.

Nenad

pre 5 godina

Nisam gledao "Bohemian rhapsody" pa me interesuje da li je Rami Malek zasluženo dobio oskara ili je taj oskar ustvari omaž Frediju Merkuriju?

ЈоБре!

pre 5 godina

Zelena knjiga je to potpuno zaslužila, odličan film.
Rapsodiju sam odgledao do pola, za dalje nisam imao snage, eno je čuči na hardu iako sam veliki Fredijev fan. Nekako mi je film nabacan, zbrzan i prilično plitak.
Ostalo nisam gledao, a čini mi se da verovatno ni neću, sem možda Rome.

nevena

pre 5 godina

Nisam jos uvek pogledala Green book pa ne mogu da sudim ali znam da je Mahershala Ali ozbiljno dobar glumac, ne sumnjam da je briljirao.

Јабучило

pre 5 godina

Одавно не сматрам Оскар за значајну награду. Филмови су већ дуго ту најмање битни.

Back in Black

pre 5 godina

Sto se mene licno tice nikad manje interesovanje i nikad slabiji filmovi.Filmovi koji za par godina idi u zaborav.Ako je Malek dobio oskara za Fredija Merkjurija sta je onda treba da dobije Val Kilmer za ulogu Dzima Morisona?

EU Citizen

pre 5 godina

@FeiLi
Aman, čoveče, da ste potrošili toliko vremena na razmišljanje šta pametno u svom životu da uradite i da vam bude bolje, kako možete da zadovoljite nečije potrebe i to naplatite, koliko mozganjem o tuđem trudu i proizvodima zbog kockanja, i to radili svaki dan, za vrlo kratko vreme biste bili mnogo uspešniji i imućniji. Kladionice su luzerska posla, ko to ne shvata ostaće luzer celog života.

sarajevo.ba

pre 5 godina

Juče popodne sam krenuo do kladionice da uplatim, i sad, viđam se sa jednom devojkom sa kojom čak ni ne mislim ozbiljno, pita me ona gde ću i ja joj onako lakonski kažem ma do kladionice, mislim da mogu da se oparim dobro. Tu krene drama, pa jel se ja viđam sa kladioničarem i kockarom, moj stric rasturio brak zbog kladionice, moj drug zbog ruleta pobegao iz zemlje blabla, i jbg glupo mi bilo da je lažem i reko joj dobro ajde, odigraću samo 500 koliko da ispoštujem sebe i svoj osećaj. I sad umesto da sam zaradio 5200 na dobitku sam od samo 1300, osećam se kao da sam izgubio. 

Tako mi Srbi prolazimo kad slušamo žene, primera je mnogo - Mira i Sloba, kralj Aleksandar i Draga Mašin, nego ajde da ne širim temu, barem sam nešto uzeo na kladži
(Fei Li, 25. februar 2019 08:16)

E brate ala nam se iskuka za 50€ svaka ti cast.
Pa sta bi na kraju sa djevojke, zbog toga sam i citao, mani me kladionica?

nemi posmatrač

pre 5 godina

Christian Bale i Richard Grant su po meni sinoć bili žrtve Gay i rasne korektnosti. Nemam drugo objašnjenje za najbolju mušku i sporednu mušku ulogu.
Čak i Vigo pre Rami Maleka ali eto. Slično je i za žensku sporednu.
Green Book ipak bolji od Vice pa i Rome(potpuno zasluženo za fotografiju), ostale sem The Favorite ne bih ozbiljno komentarisao za najbolji film.
Shoplifters po meni bolji od Rome za strani film.
Sve u svemu nastavlja se sa kompromisima prilikom izbora(uopšte nominacija) tako da stvarno postaje negledljivo.

Djape96

pre 5 godina

Za mene najbolji film i najoriginalniji koji sam pogledao jeste Searching. Nije nominovan niti u jednoj kategoriji, ali Boze moj kolko filmova nije imalo oskar nominaciju pa su i dalje izvanredni. Shutter Island, Memento, American History X (Samo jednu nominaciju). Ko nije pogledao topla preporuka. Rami Malek doktor, ostali samo solidni, ako ne i prosek.

Lik

pre 5 godina

Iako sam ja jedan od onih koji kritikuje crnce u Americi zbog njihovog stalnog kukanja,film Green Book je zasluzeno osvojio i ne mislim da mu je dodeljen Oskar kako bi se pokazala politicka korektnost.

Takodje ni Black Panther nije bio film koji se mesao u politiku previse i njihove nagrade za Oskara su uglavnom sporedne jer je glavan tema filma bila prosecna to je bio i razlog zasto nisu dobili glavnu nagradu.

Jedino je film BlackKKKsman mesao politiku jer je Spajk Li jos jednom pokazao da je potrcko Democrata koji pokusava i dalje da predstavlja crnce kao zrtve kako bi glasali za Democrate.

Cak su mnogi crnci u Americi nezadovoljni izborom pobednika jer su ocekivali Crni Panter da pobedi ali ja sam znao da nema sanse prosecan "superheroj" film da osvoji glavnu nagradu.

mare

pre 5 godina

Kada sam video black panther u nominacijama za najbolji film sve mi je bilo jasno. Neverovatan je pritisak politicke korektnosti i antirasistickih organizacija, toliki je da postaje nepodnosljiv, a njihov nacin komunikacije sa onima koji iznesu sasvim realnu cinjenicu koja se neuklapa u sablon je na ivici fizickog obracuna. Uopstmislim da sam od nominovanih filmova gledao A star is born i film je sasvim dobar, ne znam sta me je vise iznenadilo kuperovo pevanje ili Gaga...

Mesija

pre 5 godina

Fantasticni su ovi likovi sto na svim vestima trabunjaju o njihovim uplatama na kladionicama, koga bre boli uvo sta ti radis sa parama i jesi li pukao ili nisi. Morate da shvatite da to bas nikoga ne zanima i da te vase ego tripove zivite samo u svojim glavama.

Filip

pre 5 godina

samo da kažem da je ROMA smeće od filma ali tačno sam znao da će tome da dodijele najviše oskara. Japanski i njemački film su za ono pretenciozno smeće zaista umetnička dela.
(POP, 25. februar 2019 08:40)
Roma je remekdelo

Jo

pre 5 godina

Ono kad 'mlatis' o crncima i crnackoj propagandi a ne znas ili neces da priznas da je Mahersala Ali fenomenalan glumac i da ne da je zasluzio nagradu nego svaka mu cast! Pustite se teske price, uzivajte u filmovima (mada ovi nominovani nijesu bili nesto bog zna sta).
I najbitnije, bas mi je drago da je Green book osvojio nagradu, a ne ona dva -da ne kazem retardirana- filma.

Evelyn Krimova

pre 5 godina

Dodela Oskara je postala lakrdija.... kada su dodelili pre neku godinu Oskara za najbolji film La la landu.... nisam mogla da poverujem, a kada su sada dodelili Oskara za najbolju glumu, smesnom Rami Maleku, mislim da su i oni dotakli dno. Najgori film za mene, najgori glumac Rami Malik, koji je napravio karikaturu od Fredija Merkjurija u Boemskoj rapsodiji je nagradjen za to! Nagradjen je sto nema ni promil energije Fredija Merkjurija i sto je po meni upropastio njegov lik. Gledala sam ga i u Leptiru... smesan je..... toliko o Oskaru i komediji oko toga.

aca

pre 5 godina

Nadam se da ce Mahersala konacno dobiti neku glavnu ulogu u filmu. Malo vecu. Sigurno top 10 glumaca danasnjice. True Detective je odigrao za 10.

bikojisedi

pre 5 godina

Tri filma - tri oskara, glava uloga i zenska u muska, najbolji fim... sve po istinitim delima tj po stvarnim licnostima. Masta umrla, sta li je? Izgleda da je film u americi (bar za oskara) stigao do vrhunca i sada opada, jel samo sto pogledamo od ponuda za ovu godinu to su sve remake filmovi il suvi CGI, gde su ideje za nesto novo nestale...

Stari Zemunac

pre 5 godina

Ja da sam na mestu Kristijana Bejla vise nikada ne bih udostojio ovu losu predstavu svog prisustva. Covek pokidao kako je odigrao Cejnija, transformacija fenomenalna, dao je celog sebe za ovu ulogu, i neko ga mrtav ladan preskoci zarad lose odglumljenog Fredi Merkjurija. Ova manifestacije je odavno izgubila svaki smisao, ako je ikad i imala.

jsx

pre 5 godina

Ne kazem da je remek-delo niti da nije bilo neke pesme koja je vise zasluzila Oskara, ali nisam ocekivao da ce mi se svideti neka pesma koju peva Lady Gaga, a ovo je skroz simpaticno.

Robute

pre 5 godina

Ovi što čestitaju Remi Maleku očigledno nisu pogledali nijedan intervju sa Fredijem Merkjurijem. Nije ni blizu uspeo da ga odglumi, dobio je oskara na osnovu jedne scene gde je skinuo Fredijeve pokrete na bini i ništa više.

shtajner

pre 5 godina

Dugi niz godina dodele Oskara nisu preterano zanimljive, jer se u 80% kategorija (bar onih "najvažnijih") unapred zna ko će pobediti. Ovo je, između ostalog, posledica toga što postoji mali milion nagrada koje se dodeljuju pre Oskara, a ljudi koji glasaju za velike nagrade su poznati po tome što baš i ne odgledaju mnogo filmova, pa onda vole da "prepisuju" (da ne pominjemo sada glasanje po prijateljskoj i kolegijalnoj osnovi). Tako u nekom trenutku dobitnici počinju da se ponavlajuju, a naravno da i mediji svim iscrpnim izveštavanjem sa svih tih događaja doprinose da se izdvoji jasan favorit za skoro svaku kategoriju. Naravno, može se desiti i poneko iznenađenje, ali to je retkost. Zato je pobeda Olivije Kolman jako važna (pored toga što je zaslužena)! Šteta samo što se iznenađenje nije desilo u nekoj drugoj kategoriji. Mnogo je prihvatljivije da Glen Klouz dobije Oskara za sasvim solidnu ulogu, nego što je Rami Malek dobio za imitaciju i plejbek (Bredli Kuper je zaista pevao, a o glumi da ne pričamo), ili da Maheršala Ali dobije Oskara za sporednu ulogu u filmu u kome glumi glavnu ulogu...
I na kraju - da li je moguće da su članovi Akademije takve kukavice da nisu u stanju da daju stranom filmu (Roma) Oskara za najbolji film, nego ga dodeljuju Zelenoj knjizi!?!? (Bravo za Spajka Lija zbog reakcije!)

Fei Li

pre 5 godina

Odigrao sam juče na kladionici na "Green book", favoriti su bili prvo "Roma" pa onda ovo ostvarenje, moja logika je bila da "Roma" neće osvojiti jer ju je producirao Netflix koji je televizijska kompanija a filmadžije iz Holivuda im neće prepustiti primat u najbitnijoj kategoriji u rođenoj kući - i bio sam u pravu.

Ali sam iskreno ispao pi***ca, uložio sam samo 500 din, a prvobitno sam hteo 2000 što bi mi na kvotu od 3.6 donelo čistih 5200 din zarade, ovako sam dobar samo 1300.

Juče popodne sam krenuo do kladionice da uplatim, i sad, viđam se sa jednom devojkom sa kojom čak ni ne mislim ozbiljno, pita me ona gde ću i ja joj onako lakonski kažem ma do kladionice, mislim da mogu da se oparim dobro. Tu krene drama, pa jel se ja viđam sa kladioničarem i kockarom, moj stric rasturio brak zbog kladionice, moj drug zbog ruleta pobegao iz zemlje blabla, i jbg glupo mi bilo da je lažem i reko joj dobro ajde, odigraću samo 500 koliko da ispoštujem sebe i svoj osećaj. I sad umesto da sam zaradio 5200 na dobitku sam od samo 1300, osećam se kao da sam izgubio.

Tako mi Srbi prolazimo kad slušamo žene, primera je mnogo - Mira i Sloba, kralj Aleksandar i Draga Mašin, nego ajde da ne širim temu, barem sam nešto uzeo na kladži

gradjanin

pre 5 godina

Znaci ove godine su resili da oskare podele obojenim glumcima, ne belcima. Posto je bila velika buka skorije kako su nebelci diskriminisani kod dodele oskara. Amerika, zemlja velika, l azna politicka korektnost i licemerje

ja

pre 5 godina

Prognozirao sam da će Oskara za najbolji film dobiti film koji za temu ima crnce, zbog nastavka holivudske bezvezne političke korektnosti posle rasnih nemira i skandala sa Vajnstinom. Iako sam očekivao da to bude BlacKKKlansmen, nisam mnogo promašio. Takođe je Maheršala Ali bio viđeni pobednik u kategoriji najboljeg sporednog glumca...

Luka Laban

pre 5 godina

Kada kazu istinita prica o crnom pijanisti zar to samo po sebi nije rasizam?? Rasizam je najlicemernija stvar, tj. zloupotrebljena je do te mere da je to strasno. A da ima bolesnih umova koji ljude dele po rasi ima.

Dusan

pre 5 godina

Dodela oskara je izgubila smisao otakako su se pobunili crnci pre par godina, i to se sada jasno vidi, rasizam u USA je grozna svakodnevica sa obe strane.

POP

pre 5 godina

samo da kažem da je ROMA smeće od filma ali tačno sam znao da će tome da dodijele najviše oskara. Japanski i njemački film su za ono pretenciozno smeće zaista umetnička dela.

student

pre 5 godina

Ne mogu da verujem da izjavljujem ovo, ali prvi put posle dosta godina da pobednički film nije neviđena glupost u kojem ne dominira crnačka i feministička propaganda.
Možda ipak ima nade za dobre stare, kvalitetne filmove.

Luka Laban

pre 5 godina

Kada kazu istinita prica o crnom pijanisti zar to samo po sebi nije rasizam?? Rasizam je najlicemernija stvar, tj. zloupotrebljena je do te mere da je to strasno. A da ima bolesnih umova koji ljude dele po rasi ima.

Dusan

pre 5 godina

Dodela oskara je izgubila smisao otakako su se pobunili crnci pre par godina, i to se sada jasno vidi, rasizam u USA je grozna svakodnevica sa obe strane.

gradjanin

pre 5 godina

Znaci ove godine su resili da oskare podele obojenim glumcima, ne belcima. Posto je bila velika buka skorije kako su nebelci diskriminisani kod dodele oskara. Amerika, zemlja velika, l azna politicka korektnost i licemerje

sarajevo.ba

pre 5 godina

Juče popodne sam krenuo do kladionice da uplatim, i sad, viđam se sa jednom devojkom sa kojom čak ni ne mislim ozbiljno, pita me ona gde ću i ja joj onako lakonski kažem ma do kladionice, mislim da mogu da se oparim dobro. Tu krene drama, pa jel se ja viđam sa kladioničarem i kockarom, moj stric rasturio brak zbog kladionice, moj drug zbog ruleta pobegao iz zemlje blabla, i jbg glupo mi bilo da je lažem i reko joj dobro ajde, odigraću samo 500 koliko da ispoštujem sebe i svoj osećaj. I sad umesto da sam zaradio 5200 na dobitku sam od samo 1300, osećam se kao da sam izgubio. 

Tako mi Srbi prolazimo kad slušamo žene, primera je mnogo - Mira i Sloba, kralj Aleksandar i Draga Mašin, nego ajde da ne širim temu, barem sam nešto uzeo na kladži
(Fei Li, 25. februar 2019 08:16)

E brate ala nam se iskuka za 50€ svaka ti cast.
Pa sta bi na kraju sa djevojke, zbog toga sam i citao, mani me kladionica?

Fei Li

pre 5 godina

Odigrao sam juče na kladionici na "Green book", favoriti su bili prvo "Roma" pa onda ovo ostvarenje, moja logika je bila da "Roma" neće osvojiti jer ju je producirao Netflix koji je televizijska kompanija a filmadžije iz Holivuda im neće prepustiti primat u najbitnijoj kategoriji u rođenoj kući - i bio sam u pravu.

Ali sam iskreno ispao pi***ca, uložio sam samo 500 din, a prvobitno sam hteo 2000 što bi mi na kvotu od 3.6 donelo čistih 5200 din zarade, ovako sam dobar samo 1300.

Juče popodne sam krenuo do kladionice da uplatim, i sad, viđam se sa jednom devojkom sa kojom čak ni ne mislim ozbiljno, pita me ona gde ću i ja joj onako lakonski kažem ma do kladionice, mislim da mogu da se oparim dobro. Tu krene drama, pa jel se ja viđam sa kladioničarem i kockarom, moj stric rasturio brak zbog kladionice, moj drug zbog ruleta pobegao iz zemlje blabla, i jbg glupo mi bilo da je lažem i reko joj dobro ajde, odigraću samo 500 koliko da ispoštujem sebe i svoj osećaj. I sad umesto da sam zaradio 5200 na dobitku sam od samo 1300, osećam se kao da sam izgubio.

Tako mi Srbi prolazimo kad slušamo žene, primera je mnogo - Mira i Sloba, kralj Aleksandar i Draga Mašin, nego ajde da ne širim temu, barem sam nešto uzeo na kladži

student

pre 5 godina

Ne mogu da verujem da izjavljujem ovo, ali prvi put posle dosta godina da pobednički film nije neviđena glupost u kojem ne dominira crnačka i feministička propaganda.
Možda ipak ima nade za dobre stare, kvalitetne filmove.

ja

pre 5 godina

Prognozirao sam da će Oskara za najbolji film dobiti film koji za temu ima crnce, zbog nastavka holivudske bezvezne političke korektnosti posle rasnih nemira i skandala sa Vajnstinom. Iako sam očekivao da to bude BlacKKKlansmen, nisam mnogo promašio. Takođe je Maheršala Ali bio viđeni pobednik u kategoriji najboljeg sporednog glumca...

Stari Zemunac

pre 5 godina

Ja da sam na mestu Kristijana Bejla vise nikada ne bih udostojio ovu losu predstavu svog prisustva. Covek pokidao kako je odigrao Cejnija, transformacija fenomenalna, dao je celog sebe za ovu ulogu, i neko ga mrtav ladan preskoci zarad lose odglumljenog Fredi Merkjurija. Ova manifestacije je odavno izgubila svaki smisao, ako je ikad i imala.

Back in Black

pre 5 godina

Sto se mene licno tice nikad manje interesovanje i nikad slabiji filmovi.Filmovi koji za par godina idi u zaborav.Ako je Malek dobio oskara za Fredija Merkjurija sta je onda treba da dobije Val Kilmer za ulogu Dzima Morisona?

Robute

pre 5 godina

Ovi što čestitaju Remi Maleku očigledno nisu pogledali nijedan intervju sa Fredijem Merkjurijem. Nije ni blizu uspeo da ga odglumi, dobio je oskara na osnovu jedne scene gde je skinuo Fredijeve pokrete na bini i ništa više.

POP

pre 5 godina

samo da kažem da je ROMA smeće od filma ali tačno sam znao da će tome da dodijele najviše oskara. Japanski i njemački film su za ono pretenciozno smeće zaista umetnička dela.

Mesija

pre 5 godina

Fantasticni su ovi likovi sto na svim vestima trabunjaju o njihovim uplatama na kladionicama, koga bre boli uvo sta ti radis sa parama i jesi li pukao ili nisi. Morate da shvatite da to bas nikoga ne zanima i da te vase ego tripove zivite samo u svojim glavama.

nfs

pre 5 godina

Zao mi je Glen Klouz. Nisam gledala film, ali ona je vanserijska glumica i stvarno šteta što joj ova nagrada uvek izmakne. Nadam se da će snimiti još koji film koji će biti po volji žirija pa da i ona konačno kaže da ima Oskara.

nemi posmatrač

pre 5 godina

Christian Bale i Richard Grant su po meni sinoć bili žrtve Gay i rasne korektnosti. Nemam drugo objašnjenje za najbolju mušku i sporednu mušku ulogu.
Čak i Vigo pre Rami Maleka ali eto. Slično je i za žensku sporednu.
Green Book ipak bolji od Vice pa i Rome(potpuno zasluženo za fotografiju), ostale sem The Favorite ne bih ozbiljno komentarisao za najbolji film.
Shoplifters po meni bolji od Rome za strani film.
Sve u svemu nastavlja se sa kompromisima prilikom izbora(uopšte nominacija) tako da stvarno postaje negledljivo.

EU Citizen

pre 5 godina

@FeiLi
Aman, čoveče, da ste potrošili toliko vremena na razmišljanje šta pametno u svom životu da uradite i da vam bude bolje, kako možete da zadovoljite nečije potrebe i to naplatite, koliko mozganjem o tuđem trudu i proizvodima zbog kockanja, i to radili svaki dan, za vrlo kratko vreme biste bili mnogo uspešniji i imućniji. Kladionice su luzerska posla, ko to ne shvata ostaće luzer celog života.

ЈоБре!

pre 5 godina

Zelena knjiga je to potpuno zaslužila, odličan film.
Rapsodiju sam odgledao do pola, za dalje nisam imao snage, eno je čuči na hardu iako sam veliki Fredijev fan. Nekako mi je film nabacan, zbrzan i prilično plitak.
Ostalo nisam gledao, a čini mi se da verovatno ni neću, sem možda Rome.

Јабучило

pre 5 godina

Одавно не сматрам Оскар за значајну награду. Филмови су већ дуго ту најмање битни.

nevena

pre 5 godina

Nisam jos uvek pogledala Green book pa ne mogu da sudim ali znam da je Mahershala Ali ozbiljno dobar glumac, ne sumnjam da je briljirao.

aca

pre 5 godina

Nadam se da ce Mahersala konacno dobiti neku glavnu ulogu u filmu. Malo vecu. Sigurno top 10 glumaca danasnjice. True Detective je odigrao za 10.

Kosta

pre 5 godina

Green book nije o crnom pijanisti već o prijateljstvu Italijana (asistenta, telohranitelja) i crnog pijaniste (koji je inače sporedna uloga). Iako prikazuje rasističku Amerike šezdesetih ko god da je gledao film zna da akcenat nije na tome nego na prijateljstvu i obaranju stereotipa. Divan porodičan film. Ko nije gledao, molim da ne skače sa tim "američki crni lobi". Film zaista nije u tom stilu. Zaslužen oskar, šteta što i Vigo nije mogao da dobije jedan.

Jo

pre 5 godina

Ono kad 'mlatis' o crncima i crnackoj propagandi a ne znas ili neces da priznas da je Mahersala Ali fenomenalan glumac i da ne da je zasluzio nagradu nego svaka mu cast! Pustite se teske price, uzivajte u filmovima (mada ovi nominovani nijesu bili nesto bog zna sta).
I najbitnije, bas mi je drago da je Green book osvojio nagradu, a ne ona dva -da ne kazem retardirana- filma.

Evelyn Krimova

pre 5 godina

Dodela Oskara je postala lakrdija.... kada su dodelili pre neku godinu Oskara za najbolji film La la landu.... nisam mogla da poverujem, a kada su sada dodelili Oskara za najbolju glumu, smesnom Rami Maleku, mislim da su i oni dotakli dno. Najgori film za mene, najgori glumac Rami Malik, koji je napravio karikaturu od Fredija Merkjurija u Boemskoj rapsodiji je nagradjen za to! Nagradjen je sto nema ni promil energije Fredija Merkjurija i sto je po meni upropastio njegov lik. Gledala sam ga i u Leptiru... smesan je..... toliko o Oskaru i komediji oko toga.

SveU16

pre 5 godina

Sto se mene licno tice nikad manje interesovanje i nikad slabiji filmovi.Filmovi koji za par godina idi u zaborav.Ako je Malek dobio oskara za Fredija Merkjurija sta je onda treba da dobije Val Kilmer za ulogu Dzima Morisona?
(Back in Black, 25. februar 2019 10:22)


Isto Oskara, šta drugo?

mare

pre 5 godina

Kada sam video black panther u nominacijama za najbolji film sve mi je bilo jasno. Neverovatan je pritisak politicke korektnosti i antirasistickih organizacija, toliki je da postaje nepodnosljiv, a njihov nacin komunikacije sa onima koji iznesu sasvim realnu cinjenicu koja se neuklapa u sablon je na ivici fizickog obracuna. Uopstmislim da sam od nominovanih filmova gledao A star is born i film je sasvim dobar, ne znam sta me je vise iznenadilo kuperovo pevanje ili Gaga...

nik

pre 5 godina

Ako cemo samo o glumi, ko se iole razume zna da je Bejl zasluzio oskara pored njega Viggo Mortensen, sto se tice filma green book je zasluzio definitivno....

dado

pre 5 godina

Najjaci su mi ovi likovi sto komentarisu da su nikad gori filmovi a u drugoj recenici napisu da pola tih filmova nisu ni gledali. Green book napokon da je najbolji film zasluzeno pobedio, Marsala i Olivia takodje. A sto se tice Maleka, imao je u startu najzahvalniju ulogu za oskara, na momente neuverljivo i daleko od pravog fredija ali za onu zavrsnu scenu zasluzio je oskara, kako on tako i film za zvuk.

NS

pre 5 godina

Bohemian rhapsody je nabacan ,zbrzan film I nije zasluzio oskara a nije ni on za najboljeg glumca,green book potpuno zasluzeno ,odlican film ,pored Alija I Vigo je zasluzio oskara za najboljeg glumca.

popp

pre 5 godina

Koliko je oskar klasicno pr..eravanje najbolje vidimo iz primera M. Skorsezea, covek je snimio neke od najboljih filmova u istoriji a ima samo jednog oskara. Kristijan Bejl vec sad zasluzuje oskara za zivotno delo. Apsolutni vladar ove kategorije vec godinama. Covek je od Betmena napravio karakternu ulogu.

bikojisedi

pre 5 godina

Tri filma - tri oskara, glava uloga i zenska u muska, najbolji fim... sve po istinitim delima tj po stvarnim licnostima. Masta umrla, sta li je? Izgleda da je film u americi (bar za oskara) stigao do vrhunca i sada opada, jel samo sto pogledamo od ponuda za ovu godinu to su sve remake filmovi il suvi CGI, gde su ideje za nesto novo nestale...

Lik

pre 5 godina

Iako sam ja jedan od onih koji kritikuje crnce u Americi zbog njihovog stalnog kukanja,film Green Book je zasluzeno osvojio i ne mislim da mu je dodeljen Oskar kako bi se pokazala politicka korektnost.

Takodje ni Black Panther nije bio film koji se mesao u politiku previse i njihove nagrade za Oskara su uglavnom sporedne jer je glavan tema filma bila prosecna to je bio i razlog zasto nisu dobili glavnu nagradu.

Jedino je film BlackKKKsman mesao politiku jer je Spajk Li jos jednom pokazao da je potrcko Democrata koji pokusava i dalje da predstavlja crnce kao zrtve kako bi glasali za Democrate.

Cak su mnogi crnci u Americi nezadovoljni izborom pobednika jer su ocekivali Crni Panter da pobedi ali ja sam znao da nema sanse prosecan "superheroj" film da osvoji glavnu nagradu.

Mr Someone

pre 5 godina

Ne mogu da verujem da izjavljujem ovo, ali prvi put posle dosta godina da pobednički film nije neviđena glupost u kojem ne dominira crnačka i feministička propaganda. Možda ipak ima nade za dobre stare, kvalitetne filmove.Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (student, 25. februar 2019 08:24)Ne znam da li smo gledali isti film, posto je ono sto sam ja gledao crnacki rasizam na kvadrat. Crni gej je predstavljen kao superioran: Inteligentan, kulturan i generalno visa rasa, sto se vidi od samog pocetka, kada pretenciozno i smehotresno seda na nekakav tron i gleda ostale sa visine.Sa druge strane, belci su, kao sto je to sada popularno, prikazani kao gluperde, sirovine, lopovi i naravno rasisti. Svi.Stvari ipak treba posmatrati objektivno. Stvarni lik je bio samo jedan od retkih crnih interpretatora tudje muzike i nista vise. Muzike, koja je stvarana na drugom mestu, dok su njegovi dedovi igrali oko vatre pored kuca od slame i blata.
(politicki nekorektan, 25. februar 2019 12:44) Sta pricas ti? Samo jedan od retkih inerpretatora tudje muzike? Ja ne verujem sta sam procitao. Mogu samo da zakljucim da pojma ti druze o muzici nemas. Cim ti nisi svestan ogromne muzicke vrednosti koju su ovom svetu podarili crni muzicari. Pa ti ljudi su stvorili jazz, blues, soul, funk i da ne nabrajam sta sve ne. Mos’ misliti, “crnacki rasizam na kvadrat”, jer je u filmu crnac muzicar predstavljen kao superioran u odnosu na belca telohranitelja. Posle svega sto su crnci doziveli od nas, belaca, ti napises tako nesto. Ako je to “rasizam na kvadrat”, sta je onda stavljanje u lance, izrabljivanje, ubijanje i sve ostalo sto se desavalo u ne tako davnoj istoriji? Kako bi to definisao?

Ostin A

pre 5 godina

Kada kazu istinita prica o crnom pijanisti zar to samo po sebi nije rasizam?? Rasizam je najlicemernija stvar, tj. zloupotrebljena je do te mere da je to strasno. A da ima bolesnih umova koji ljude dele po rasi ima.
(Luka Laban, 25. februar 2019 08:53)

Slažem se sa tobom, mada nije sve tako crno-belo ovde. Don Širli je svetski poznati pijanista i izuzetno poznata javna ličnost koja je pre par godina umrla. Takođe i Toni Lip je nedavno umro, koji se isto opisuje u filmu.

Kao kad bi neko u Srbiji snimio film o Šabanu Bajramoviću a opis bio "Istinita priča o pevaču Romskog porekla u Srbiji", a budimo realni diskriminacija prema Romima u Srbiji je mnogo izraženija nego prema Afro-Amerikancima u SAD danas. Što bi rekao Mikri Maus, nije lako biti Romčina, za neke si narkoman a za sve lopovčina.

@Nenad

pre 5 godina

Jeste, zaslužio je. Trebalo je hrabrosti da se uopšte prihvati takva uloga, još da te unapred svi osude kako nećeš uspeti...kao obožavalac Fredija i grupe Queen već više od trideset godina, mogu da ti kažem da je Rami uradio ozbiljan posao i jeste zaslužio nagradu.

jsx

pre 5 godina

Ne kazem da je remek-delo niti da nije bilo neke pesme koja je vise zasluzila Oskara, ali nisam ocekivao da ce mi se svideti neka pesma koju peva Lady Gaga, a ovo je skroz simpaticno.

politicki nekorektan

pre 5 godina

Ne mogu da verujem da izjavljujem ovo, ali prvi put posle dosta godina da pobednički film nije neviđena glupost u kojem ne dominira crnačka i feministička propaganda.
Možda ipak ima nade za dobre stare, kvalitetne filmove.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (student, 25. februar 2019 08:24)


Ne znam da li smo gledali isti film, posto je ono sto sam ja gledao crnacki rasizam na kvadrat. Crni gej je predstavljen kao superioran: Inteligentan, kulturan i generalno visa rasa, sto se vidi od samog pocetka, kada pretenciozno i smehotresno seda na nekakav tron i gleda ostale sa visine.

Sa druge strane, belci su, kao sto je to sada popularno, prikazani kao gluperde, sirovine, lopovi i naravno rasisti. Svi.

Stvari ipak treba posmatrati objektivno. Stvarni lik je bio samo jedan od retkih crnih interpretatora tudje muzike i nista vise. Muzike, koja je stvarana na drugom mestu, dok su njegovi dedovi igrali oko vatre pored kuca od slame i blata.

brm

pre 5 godina

@FeiLi
Pametno ti je devojka i rekla. Ti kad se toliko potresaš oko propuštenih 40 evra na klađenju, očigledno si besposlen i ne radiš ništa u životu. Luzerska posla.

Fredidarling

pre 5 godina

rami malek... prosto njegova uloga nije za oskara nije ni za jednu nagradu. ali glupo je pecati se i davati komentare na dodelu oskara jer politika....

k

pre 5 godina

Odgledah celu dodelu neplanirano do prvih jutarnjih. Sve je manje vise ocekiveno sem glavne zenske uloge za koju se i dobitnica iznenadila jer su oskara svi vec videli u rukama Glen Close. Moglo se i bez voditelja , cak je bilo i opustenije u takvoj reziji.Duboko je rasizam bio infiltrisan u americko drustvo pa mislim da ce se dugo ta tema i obradjivati u oskarovskim filmovima, na taj nacin pokazuju i glorifikuju nacela demokratije i dokazuju ih njihovim polozajem danas.Koliko god ljudi pricali da je oskar izgubio kompaks i da je sada bezvredan ipak ima nesto magicno u toj veceri i uvek ce biti. :)

Nenad

pre 5 godina

Nisam gledao "Bohemian rhapsody" pa me interesuje da li je Rami Malek zasluženo dobio oskara ili je taj oskar ustvari omaž Frediju Merkuriju?

... pobuna na brodu ludaka ....

pre 5 godina

... OLIVIJA KOLMAN ! tooooo hahaha !!

... jedina bila iskreno šokirana nagradom, nije se nadala ali, sada kada je gotovo dolazim do zaključka da je Olivija u stvari - najbezbolnija konpenzacija za najvećeg gubitnika večeri, nažalost "the favourit", koji završi veče sa 1/ 10 .... da ona nije dobila, bio bi to potpuni debakl ... nepisano pravilo-što više nominacija, više "šipka"...

... drago mi je zbog Gage, zaslužila za pesmu...

... Redžina King?? umesto Rejčel ? buuuuuu:-)

... Rejčel, nema ti se šta zameriti osim- 'aljine ! Šta ti bi da obučeš ono crveno čudo napravljeno delom od mušeme :-)

... pozdrav čitaocima i redakciji... ( ipak, moj favorit ostaje favorit:-)

Hadžipopović

pre 5 godina

Glen....baš mi žao. Sedmi put i ništa. Gledao sam film sjajna uloga. Ali šta vredi. Akademija kada odbaci nekoga možeš igrati ne znam koju ulogu i ništa na kraju.

Filip

pre 5 godina

samo da kažem da je ROMA smeće od filma ali tačno sam znao da će tome da dodijele najviše oskara. Japanski i njemački film su za ono pretenciozno smeće zaista umetnička dela.
(POP, 25. februar 2019 08:40)
Roma je remekdelo

...

pre 5 godina

Mislim da je ovo prvi put ikada da sam ok sa svim dobitnicima. Prosla godina je bila blizu, dok ne proglasise Shape of Water za dobitnika. Sad je sve ok. Ali, generalno, losa godina za filmove.

shtajner

pre 5 godina

Dugi niz godina dodele Oskara nisu preterano zanimljive, jer se u 80% kategorija (bar onih "najvažnijih") unapred zna ko će pobediti. Ovo je, između ostalog, posledica toga što postoji mali milion nagrada koje se dodeljuju pre Oskara, a ljudi koji glasaju za velike nagrade su poznati po tome što baš i ne odgledaju mnogo filmova, pa onda vole da "prepisuju" (da ne pominjemo sada glasanje po prijateljskoj i kolegijalnoj osnovi). Tako u nekom trenutku dobitnici počinju da se ponavlajuju, a naravno da i mediji svim iscrpnim izveštavanjem sa svih tih događaja doprinose da se izdvoji jasan favorit za skoro svaku kategoriju. Naravno, može se desiti i poneko iznenađenje, ali to je retkost. Zato je pobeda Olivije Kolman jako važna (pored toga što je zaslužena)! Šteta samo što se iznenađenje nije desilo u nekoj drugoj kategoriji. Mnogo je prihvatljivije da Glen Klouz dobije Oskara za sasvim solidnu ulogu, nego što je Rami Malek dobio za imitaciju i plejbek (Bredli Kuper je zaista pevao, a o glumi da ne pričamo), ili da Maheršala Ali dobije Oskara za sporednu ulogu u filmu u kome glumi glavnu ulogu...
I na kraju - da li je moguće da su članovi Akademije takve kukavice da nisu u stanju da daju stranom filmu (Roma) Oskara za najbolji film, nego ga dodeljuju Zelenoj knjizi!?!? (Bravo za Spajka Lija zbog reakcije!)

da da

pre 5 godina

@FeiLi
Da je kralj Aleksandar poslušao Dragu, ne bi se njome oženio i ne bi bio ubijen (Draga je tražila da raskinu veridbu). Prema tome, malo više čitanja, malo manje kockanja.
Inače, slažem se da je dodela oskara postala totalno bez veze.

adam

pre 5 godina

Iskreno mislim da je ovo dosta velika sarada. Toliko dobrih glumaca koji nisu dobili nagrade a zasluzili su, al ajde ispratim svake godine. The Green Book zaista zasluzeno, i potajno sam se nadao da ce Vigo uzeti napokon oskara al uze ga Rami Robot, bas mu se ne da.

Realno

pre 5 godina

za ovog luzera sto ide od devojke do kladionice:

zbog takvih kao ti i političara ova zemlja je na rubu propasti, zbog njih jel kradu a zbog takvih kao ti jer u zivotu nista uradili niste.

zicer

pre 5 godina

spajki na kraju izboksovo sebi oskara, kakav lik.
inace rezija filma mu je teska lakrdija , niđe veze ni smisla ,ne znam ni kojem zanru pripada. kao neki losi pornic iz 70ih.

kaokakao

pre 5 godina

Najjaca scena u filmu "Bohemian rapsody"je kada Fredi(Remi) izlazi na scenu i sjeda za klavir. Djeluje smijesno, mogli su mu naci manji klavir, onako sicusan , pa jos kad rasiri ruke. Nije zasluzio Oskara, glumata i pokusava da bude sto zenstveniji. O filmu "Green book" ne bih trosio rijeci. Jedan osrednji, politicki korektan film, oslikava svo licemjerje SAD. Nisam gledao sve filmove pa ne mogu suditi kome je trebao otici Oskar, al sigurno je da nikad nije bila losija konkurencija.

Liverpool Man

pre 5 godina

@Luka Laban
Pa tako to ide, kad im odgovara onda je crn i bedan a kad im ne odgovara onda je drugi rasista.

Inace, nisam gledao nijedan od ovih filmova iako se spremam duze vreme i necu da komentarisem pobednika ali sam gledao Ramija u seriji Mr. Robot pa me ne cudi sto je dobio u ovako teskoj konkurenciji. Zao mi je Bejla najvise. Mada ionako je ova nagrada izgubila smisao odavno, zna se sve u napred ko dobija i guraju se crnci i homoseksualci i to ti je. Pocece uskoro i ove transformerse ,kako ih ja zovem, da ubacuju u te nagrade. Supermen I Betmen ce postati crnci itd. Da ne nabrajam vise. Treba samo uzivatu u filmu koji vam odgovara a ovo sto serviraju i sto vam nije blisko nemojte da gledate.

marlon

pre 5 godina

Grin Buk zasluženo. Rami Malek je ok, ali me nije ni podsetio na Fredija. Ni fizički, ni karakterno, nikako. Fredi je bio potpuno drugačiji.

Djape96

pre 5 godina

Za mene najbolji film i najoriginalniji koji sam pogledao jeste Searching. Nije nominovan niti u jednoj kategoriji, ali Boze moj kolko filmova nije imalo oskar nominaciju pa su i dalje izvanredni. Shutter Island, Memento, American History X (Samo jednu nominaciju). Ko nije pogledao topla preporuka. Rami Malek doktor, ostali samo solidni, ako ne i prosek.

dominus

pre 5 godina

Fei Li

A najpametnije bi ti bilo da uopšte nisi ni spominjao taj deo o uplati, jer koliko sam te shvatio u tome je suština tvoje priče. Zašto? Priča o porocima (naročito pozitivno gledanje na to) nije za hvalu, a naročito kladionica i vreme koje oduzima čoveku.
Što se same uplate tiče (komentar posmatram kao hvaljenje bez pokrića), bio bi frajer i komentar bi imao smisla da si položio baš tih 5000-6000 i dobio na tu kvotu. Retki su koji znaju uzeti pare na klađenju, a opet ni to nije za pohvalu jer gubiš vreme koje kvalitetnije možeš potrošiti. Bolje poslušaj tu devojku i više njoj posveti pažnju nego li klađenju. Nije to za tebe.

Aca iz Šabca

pre 5 godina

Akademija=TV Pink!
Razočaravajuće, i politički motivisano. Forsiranje Meksikanaca da prkose Trampovoj suludoj ideji izgradnje zida je bila evidentna.
Umetnost je izostala, na žalost ponovo!

Je li to Betega - Je Betega

pre 5 godina

Komentari su super, a i lajkovanje je jos vise super.
...
Ono sto je najvise super su ne-kliknuti lajkovi ili ne-lajkovi premat tome sta je sustina komentara. Kada je nesto nebitno ili saljivo dobije lajkove u stotinama (decko, kladionica bla bla). Kada neko usporedi polozaj Roma u Srbiji sa Crncima u Americi, svi ga preskacemo kao govance na ulici. Istina smrducka ...

boris

pre 5 godina

Free Solo je fenomenalan film. Sasvim zaslužen Oskar. Nije nikakav stereotip o nekim jadnim potlačenima, a nije ni o nekim tehnikama u sportu.
Jednostavno priča o čoveku koji pravi podvige. Znate da ima srećan kraj, to smo pratili dok je nastajao ? Obavezno gledanje. (inače ne volim dokumentarce, ali ovo je posebno)

Fei Li

pre 5 godina

Odigrao sam juče na kladionici na "Green book", favoriti su bili prvo "Roma" pa onda ovo ostvarenje, moja logika je bila da "Roma" neće osvojiti jer ju je producirao Netflix koji je televizijska kompanija a filmadžije iz Holivuda im neće prepustiti primat u najbitnijoj kategoriji u rođenoj kući - i bio sam u pravu.

Ali sam iskreno ispao pi***ca, uložio sam samo 500 din, a prvobitno sam hteo 2000 što bi mi na kvotu od 3.6 donelo čistih 5200 din zarade, ovako sam dobar samo 1300.

Juče popodne sam krenuo do kladionice da uplatim, i sad, viđam se sa jednom devojkom sa kojom čak ni ne mislim ozbiljno, pita me ona gde ću i ja joj onako lakonski kažem ma do kladionice, mislim da mogu da se oparim dobro. Tu krene drama, pa jel se ja viđam sa kladioničarem i kockarom, moj stric rasturio brak zbog kladionice, moj drug zbog ruleta pobegao iz zemlje blabla, i jbg glupo mi bilo da je lažem i reko joj dobro ajde, odigraću samo 500 koliko da ispoštujem sebe i svoj osećaj. I sad umesto da sam zaradio 5200 na dobitku sam od samo 1300, osećam se kao da sam izgubio.

Tako mi Srbi prolazimo kad slušamo žene, primera je mnogo - Mira i Sloba, kralj Aleksandar i Draga Mašin, nego ajde da ne širim temu, barem sam nešto uzeo na kladži

POP

pre 5 godina

samo da kažem da je ROMA smeće od filma ali tačno sam znao da će tome da dodijele najviše oskara. Japanski i njemački film su za ono pretenciozno smeće zaista umetnička dela.

Dusan

pre 5 godina

Dodela oskara je izgubila smisao otakako su se pobunili crnci pre par godina, i to se sada jasno vidi, rasizam u USA je grozna svakodnevica sa obe strane.

gradjanin

pre 5 godina

Znaci ove godine su resili da oskare podele obojenim glumcima, ne belcima. Posto je bila velika buka skorije kako su nebelci diskriminisani kod dodele oskara. Amerika, zemlja velika, l azna politicka korektnost i licemerje

Luka Laban

pre 5 godina

Kada kazu istinita prica o crnom pijanisti zar to samo po sebi nije rasizam?? Rasizam je najlicemernija stvar, tj. zloupotrebljena je do te mere da je to strasno. A da ima bolesnih umova koji ljude dele po rasi ima.

Djape96

pre 5 godina

Za mene najbolji film i najoriginalniji koji sam pogledao jeste Searching. Nije nominovan niti u jednoj kategoriji, ali Boze moj kolko filmova nije imalo oskar nominaciju pa su i dalje izvanredni. Shutter Island, Memento, American History X (Samo jednu nominaciju). Ko nije pogledao topla preporuka. Rami Malek doktor, ostali samo solidni, ako ne i prosek.

politicki nekorektan

pre 5 godina

Ne mogu da verujem da izjavljujem ovo, ali prvi put posle dosta godina da pobednički film nije neviđena glupost u kojem ne dominira crnačka i feministička propaganda.
Možda ipak ima nade za dobre stare, kvalitetne filmove.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (student, 25. februar 2019 08:24)


Ne znam da li smo gledali isti film, posto je ono sto sam ja gledao crnacki rasizam na kvadrat. Crni gej je predstavljen kao superioran: Inteligentan, kulturan i generalno visa rasa, sto se vidi od samog pocetka, kada pretenciozno i smehotresno seda na nekakav tron i gleda ostale sa visine.

Sa druge strane, belci su, kao sto je to sada popularno, prikazani kao gluperde, sirovine, lopovi i naravno rasisti. Svi.

Stvari ipak treba posmatrati objektivno. Stvarni lik je bio samo jedan od retkih crnih interpretatora tudje muzike i nista vise. Muzike, koja je stvarana na drugom mestu, dok su njegovi dedovi igrali oko vatre pored kuca od slame i blata.

Evelyn Krimova

pre 5 godina

Dodela Oskara je postala lakrdija.... kada su dodelili pre neku godinu Oskara za najbolji film La la landu.... nisam mogla da poverujem, a kada su sada dodelili Oskara za najbolju glumu, smesnom Rami Maleku, mislim da su i oni dotakli dno. Najgori film za mene, najgori glumac Rami Malik, koji je napravio karikaturu od Fredija Merkjurija u Boemskoj rapsodiji je nagradjen za to! Nagradjen je sto nema ni promil energije Fredija Merkjurija i sto je po meni upropastio njegov lik. Gledala sam ga i u Leptiru... smesan je..... toliko o Oskaru i komediji oko toga.

student

pre 5 godina

Ne mogu da verujem da izjavljujem ovo, ali prvi put posle dosta godina da pobednički film nije neviđena glupost u kojem ne dominira crnačka i feministička propaganda.
Možda ipak ima nade za dobre stare, kvalitetne filmove.

ja

pre 5 godina

Prognozirao sam da će Oskara za najbolji film dobiti film koji za temu ima crnce, zbog nastavka holivudske bezvezne političke korektnosti posle rasnih nemira i skandala sa Vajnstinom. Iako sam očekivao da to bude BlacKKKlansmen, nisam mnogo promašio. Takođe je Maheršala Ali bio viđeni pobednik u kategoriji najboljeg sporednog glumca...

Filip

pre 5 godina

samo da kažem da je ROMA smeće od filma ali tačno sam znao da će tome da dodijele najviše oskara. Japanski i njemački film su za ono pretenciozno smeće zaista umetnička dela.
(POP, 25. februar 2019 08:40)
Roma je remekdelo

@Nenad

pre 5 godina

Jeste, zaslužio je. Trebalo je hrabrosti da se uopšte prihvati takva uloga, još da te unapred svi osude kako nećeš uspeti...kao obožavalac Fredija i grupe Queen već više od trideset godina, mogu da ti kažem da je Rami uradio ozbiljan posao i jeste zaslužio nagradu.

Robute

pre 5 godina

Ovi što čestitaju Remi Maleku očigledno nisu pogledali nijedan intervju sa Fredijem Merkjurijem. Nije ni blizu uspeo da ga odglumi, dobio je oskara na osnovu jedne scene gde je skinuo Fredijeve pokrete na bini i ništa više.

Back in Black

pre 5 godina

Sto se mene licno tice nikad manje interesovanje i nikad slabiji filmovi.Filmovi koji za par godina idi u zaborav.Ako je Malek dobio oskara za Fredija Merkjurija sta je onda treba da dobije Val Kilmer za ulogu Dzima Morisona?

shtajner

pre 5 godina

Dugi niz godina dodele Oskara nisu preterano zanimljive, jer se u 80% kategorija (bar onih "najvažnijih") unapred zna ko će pobediti. Ovo je, između ostalog, posledica toga što postoji mali milion nagrada koje se dodeljuju pre Oskara, a ljudi koji glasaju za velike nagrade su poznati po tome što baš i ne odgledaju mnogo filmova, pa onda vole da "prepisuju" (da ne pominjemo sada glasanje po prijateljskoj i kolegijalnoj osnovi). Tako u nekom trenutku dobitnici počinju da se ponavlajuju, a naravno da i mediji svim iscrpnim izveštavanjem sa svih tih događaja doprinose da se izdvoji jasan favorit za skoro svaku kategoriju. Naravno, može se desiti i poneko iznenađenje, ali to je retkost. Zato je pobeda Olivije Kolman jako važna (pored toga što je zaslužena)! Šteta samo što se iznenađenje nije desilo u nekoj drugoj kategoriji. Mnogo je prihvatljivije da Glen Klouz dobije Oskara za sasvim solidnu ulogu, nego što je Rami Malek dobio za imitaciju i plejbek (Bredli Kuper je zaista pevao, a o glumi da ne pričamo), ili da Maheršala Ali dobije Oskara za sporednu ulogu u filmu u kome glumi glavnu ulogu...
I na kraju - da li je moguće da su članovi Akademije takve kukavice da nisu u stanju da daju stranom filmu (Roma) Oskara za najbolji film, nego ga dodeljuju Zelenoj knjizi!?!? (Bravo za Spajka Lija zbog reakcije!)

Mr Someone

pre 5 godina

Ne mogu da verujem da izjavljujem ovo, ali prvi put posle dosta godina da pobednički film nije neviđena glupost u kojem ne dominira crnačka i feministička propaganda. Možda ipak ima nade za dobre stare, kvalitetne filmove.Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (student, 25. februar 2019 08:24)Ne znam da li smo gledali isti film, posto je ono sto sam ja gledao crnacki rasizam na kvadrat. Crni gej je predstavljen kao superioran: Inteligentan, kulturan i generalno visa rasa, sto se vidi od samog pocetka, kada pretenciozno i smehotresno seda na nekakav tron i gleda ostale sa visine.Sa druge strane, belci su, kao sto je to sada popularno, prikazani kao gluperde, sirovine, lopovi i naravno rasisti. Svi.Stvari ipak treba posmatrati objektivno. Stvarni lik je bio samo jedan od retkih crnih interpretatora tudje muzike i nista vise. Muzike, koja je stvarana na drugom mestu, dok su njegovi dedovi igrali oko vatre pored kuca od slame i blata.
(politicki nekorektan, 25. februar 2019 12:44) Sta pricas ti? Samo jedan od retkih inerpretatora tudje muzike? Ja ne verujem sta sam procitao. Mogu samo da zakljucim da pojma ti druze o muzici nemas. Cim ti nisi svestan ogromne muzicke vrednosti koju su ovom svetu podarili crni muzicari. Pa ti ljudi su stvorili jazz, blues, soul, funk i da ne nabrajam sta sve ne. Mos’ misliti, “crnacki rasizam na kvadrat”, jer je u filmu crnac muzicar predstavljen kao superioran u odnosu na belca telohranitelja. Posle svega sto su crnci doziveli od nas, belaca, ti napises tako nesto. Ako je to “rasizam na kvadrat”, sta je onda stavljanje u lance, izrabljivanje, ubijanje i sve ostalo sto se desavalo u ne tako davnoj istoriji? Kako bi to definisao?

EU Citizen

pre 5 godina

@FeiLi
Aman, čoveče, da ste potrošili toliko vremena na razmišljanje šta pametno u svom životu da uradite i da vam bude bolje, kako možete da zadovoljite nečije potrebe i to naplatite, koliko mozganjem o tuđem trudu i proizvodima zbog kockanja, i to radili svaki dan, za vrlo kratko vreme biste bili mnogo uspešniji i imućniji. Kladionice su luzerska posla, ko to ne shvata ostaće luzer celog života.

Mesija

pre 5 godina

Fantasticni su ovi likovi sto na svim vestima trabunjaju o njihovim uplatama na kladionicama, koga bre boli uvo sta ti radis sa parama i jesi li pukao ili nisi. Morate da shvatite da to bas nikoga ne zanima i da te vase ego tripove zivite samo u svojim glavama.

kaokakao

pre 5 godina

Najjaca scena u filmu "Bohemian rapsody"je kada Fredi(Remi) izlazi na scenu i sjeda za klavir. Djeluje smijesno, mogli su mu naci manji klavir, onako sicusan , pa jos kad rasiri ruke. Nije zasluzio Oskara, glumata i pokusava da bude sto zenstveniji. O filmu "Green book" ne bih trosio rijeci. Jedan osrednji, politicki korektan film, oslikava svo licemjerje SAD. Nisam gledao sve filmove pa ne mogu suditi kome je trebao otici Oskar, al sigurno je da nikad nije bila losija konkurencija.

Stari Zemunac

pre 5 godina

Ja da sam na mestu Kristijana Bejla vise nikada ne bih udostojio ovu losu predstavu svog prisustva. Covek pokidao kako je odigrao Cejnija, transformacija fenomenalna, dao je celog sebe za ovu ulogu, i neko ga mrtav ladan preskoci zarad lose odglumljenog Fredi Merkjurija. Ova manifestacije je odavno izgubila svaki smisao, ako je ikad i imala.

mare

pre 5 godina

Kada sam video black panther u nominacijama za najbolji film sve mi je bilo jasno. Neverovatan je pritisak politicke korektnosti i antirasistickih organizacija, toliki je da postaje nepodnosljiv, a njihov nacin komunikacije sa onima koji iznesu sasvim realnu cinjenicu koja se neuklapa u sablon je na ivici fizickog obracuna. Uopstmislim da sam od nominovanih filmova gledao A star is born i film je sasvim dobar, ne znam sta me je vise iznenadilo kuperovo pevanje ili Gaga...

Lik

pre 5 godina

Iako sam ja jedan od onih koji kritikuje crnce u Americi zbog njihovog stalnog kukanja,film Green Book je zasluzeno osvojio i ne mislim da mu je dodeljen Oskar kako bi se pokazala politicka korektnost.

Takodje ni Black Panther nije bio film koji se mesao u politiku previse i njihove nagrade za Oskara su uglavnom sporedne jer je glavan tema filma bila prosecna to je bio i razlog zasto nisu dobili glavnu nagradu.

Jedino je film BlackKKKsman mesao politiku jer je Spajk Li jos jednom pokazao da je potrcko Democrata koji pokusava i dalje da predstavlja crnce kao zrtve kako bi glasali za Democrate.

Cak su mnogi crnci u Americi nezadovoljni izborom pobednika jer su ocekivali Crni Panter da pobedi ali ja sam znao da nema sanse prosecan "superheroj" film da osvoji glavnu nagradu.

nemi posmatrač

pre 5 godina

Christian Bale i Richard Grant su po meni sinoć bili žrtve Gay i rasne korektnosti. Nemam drugo objašnjenje za najbolju mušku i sporednu mušku ulogu.
Čak i Vigo pre Rami Maleka ali eto. Slično je i za žensku sporednu.
Green Book ipak bolji od Vice pa i Rome(potpuno zasluženo za fotografiju), ostale sem The Favorite ne bih ozbiljno komentarisao za najbolji film.
Shoplifters po meni bolji od Rome za strani film.
Sve u svemu nastavlja se sa kompromisima prilikom izbora(uopšte nominacija) tako da stvarno postaje negledljivo.

ЈоБре!

pre 5 godina

Zelena knjiga je to potpuno zaslužila, odličan film.
Rapsodiju sam odgledao do pola, za dalje nisam imao snage, eno je čuči na hardu iako sam veliki Fredijev fan. Nekako mi je film nabacan, zbrzan i prilično plitak.
Ostalo nisam gledao, a čini mi se da verovatno ni neću, sem možda Rome.

Jo

pre 5 godina

Ono kad 'mlatis' o crncima i crnackoj propagandi a ne znas ili neces da priznas da je Mahersala Ali fenomenalan glumac i da ne da je zasluzio nagradu nego svaka mu cast! Pustite se teske price, uzivajte u filmovima (mada ovi nominovani nijesu bili nesto bog zna sta).
I najbitnije, bas mi je drago da je Green book osvojio nagradu, a ne ona dva -da ne kazem retardirana- filma.

bikojisedi

pre 5 godina

Tri filma - tri oskara, glava uloga i zenska u muska, najbolji fim... sve po istinitim delima tj po stvarnim licnostima. Masta umrla, sta li je? Izgleda da je film u americi (bar za oskara) stigao do vrhunca i sada opada, jel samo sto pogledamo od ponuda za ovu godinu to su sve remake filmovi il suvi CGI, gde su ideje za nesto novo nestale...

nfs

pre 5 godina

Zao mi je Glen Klouz. Nisam gledala film, ali ona je vanserijska glumica i stvarno šteta što joj ova nagrada uvek izmakne. Nadam se da će snimiti još koji film koji će biti po volji žirija pa da i ona konačno kaže da ima Oskara.

dado

pre 5 godina

Najjaci su mi ovi likovi sto komentarisu da su nikad gori filmovi a u drugoj recenici napisu da pola tih filmova nisu ni gledali. Green book napokon da je najbolji film zasluzeno pobedio, Marsala i Olivia takodje. A sto se tice Maleka, imao je u startu najzahvalniju ulogu za oskara, na momente neuverljivo i daleko od pravog fredija ali za onu zavrsnu scenu zasluzio je oskara, kako on tako i film za zvuk.

Ostin A

pre 5 godina

Kada kazu istinita prica o crnom pijanisti zar to samo po sebi nije rasizam?? Rasizam je najlicemernija stvar, tj. zloupotrebljena je do te mere da je to strasno. A da ima bolesnih umova koji ljude dele po rasi ima.
(Luka Laban, 25. februar 2019 08:53)

Slažem se sa tobom, mada nije sve tako crno-belo ovde. Don Širli je svetski poznati pijanista i izuzetno poznata javna ličnost koja je pre par godina umrla. Takođe i Toni Lip je nedavno umro, koji se isto opisuje u filmu.

Kao kad bi neko u Srbiji snimio film o Šabanu Bajramoviću a opis bio "Istinita priča o pevaču Romskog porekla u Srbiji", a budimo realni diskriminacija prema Romima u Srbiji je mnogo izraženija nego prema Afro-Amerikancima u SAD danas. Što bi rekao Mikri Maus, nije lako biti Romčina, za neke si narkoman a za sve lopovčina.

Je li to Betega - Je Betega

pre 5 godina

Komentari su super, a i lajkovanje je jos vise super.
...
Ono sto je najvise super su ne-kliknuti lajkovi ili ne-lajkovi premat tome sta je sustina komentara. Kada je nesto nebitno ili saljivo dobije lajkove u stotinama (decko, kladionica bla bla). Kada neko usporedi polozaj Roma u Srbiji sa Crncima u Americi, svi ga preskacemo kao govance na ulici. Istina smrducka ...

jsx

pre 5 godina

Ne kazem da je remek-delo niti da nije bilo neke pesme koja je vise zasluzila Oskara, ali nisam ocekivao da ce mi se svideti neka pesma koju peva Lady Gaga, a ovo je skroz simpaticno.

Јабучило

pre 5 godina

Одавно не сматрам Оскар за значајну награду. Филмови су већ дуго ту најмање битни.

Fredidarling

pre 5 godina

rami malek... prosto njegova uloga nije za oskara nije ni za jednu nagradu. ali glupo je pecati se i davati komentare na dodelu oskara jer politika....

aca

pre 5 godina

Nadam se da ce Mahersala konacno dobiti neku glavnu ulogu u filmu. Malo vecu. Sigurno top 10 glumaca danasnjice. True Detective je odigrao za 10.

Liverpool Man

pre 5 godina

@Luka Laban
Pa tako to ide, kad im odgovara onda je crn i bedan a kad im ne odgovara onda je drugi rasista.

Inace, nisam gledao nijedan od ovih filmova iako se spremam duze vreme i necu da komentarisem pobednika ali sam gledao Ramija u seriji Mr. Robot pa me ne cudi sto je dobio u ovako teskoj konkurenciji. Zao mi je Bejla najvise. Mada ionako je ova nagrada izgubila smisao odavno, zna se sve u napred ko dobija i guraju se crnci i homoseksualci i to ti je. Pocece uskoro i ove transformerse ,kako ih ja zovem, da ubacuju u te nagrade. Supermen I Betmen ce postati crnci itd. Da ne nabrajam vise. Treba samo uzivatu u filmu koji vam odgovara a ovo sto serviraju i sto vam nije blisko nemojte da gledate.

...

pre 5 godina

Mislim da je ovo prvi put ikada da sam ok sa svim dobitnicima. Prosla godina je bila blizu, dok ne proglasise Shape of Water za dobitnika. Sad je sve ok. Ali, generalno, losa godina za filmove.

k

pre 5 godina

Odgledah celu dodelu neplanirano do prvih jutarnjih. Sve je manje vise ocekiveno sem glavne zenske uloge za koju se i dobitnica iznenadila jer su oskara svi vec videli u rukama Glen Close. Moglo se i bez voditelja , cak je bilo i opustenije u takvoj reziji.Duboko je rasizam bio infiltrisan u americko drustvo pa mislim da ce se dugo ta tema i obradjivati u oskarovskim filmovima, na taj nacin pokazuju i glorifikuju nacela demokratije i dokazuju ih njihovim polozajem danas.Koliko god ljudi pricali da je oskar izgubio kompaks i da je sada bezvredan ipak ima nesto magicno u toj veceri i uvek ce biti. :)

NS

pre 5 godina

Bohemian rhapsody je nabacan ,zbrzan film I nije zasluzio oskara a nije ni on za najboljeg glumca,green book potpuno zasluzeno ,odlican film ,pored Alija I Vigo je zasluzio oskara za najboljeg glumca.

marlon

pre 5 godina

Grin Buk zasluženo. Rami Malek je ok, ali me nije ni podsetio na Fredija. Ni fizički, ni karakterno, nikako. Fredi je bio potpuno drugačiji.

nevena

pre 5 godina

Nisam jos uvek pogledala Green book pa ne mogu da sudim ali znam da je Mahershala Ali ozbiljno dobar glumac, ne sumnjam da je briljirao.

sarajevo.ba

pre 5 godina

Juče popodne sam krenuo do kladionice da uplatim, i sad, viđam se sa jednom devojkom sa kojom čak ni ne mislim ozbiljno, pita me ona gde ću i ja joj onako lakonski kažem ma do kladionice, mislim da mogu da se oparim dobro. Tu krene drama, pa jel se ja viđam sa kladioničarem i kockarom, moj stric rasturio brak zbog kladionice, moj drug zbog ruleta pobegao iz zemlje blabla, i jbg glupo mi bilo da je lažem i reko joj dobro ajde, odigraću samo 500 koliko da ispoštujem sebe i svoj osećaj. I sad umesto da sam zaradio 5200 na dobitku sam od samo 1300, osećam se kao da sam izgubio. 

Tako mi Srbi prolazimo kad slušamo žene, primera je mnogo - Mira i Sloba, kralj Aleksandar i Draga Mašin, nego ajde da ne širim temu, barem sam nešto uzeo na kladži
(Fei Li, 25. februar 2019 08:16)

E brate ala nam se iskuka za 50€ svaka ti cast.
Pa sta bi na kraju sa djevojke, zbog toga sam i citao, mani me kladionica?

... pobuna na brodu ludaka ....

pre 5 godina

... OLIVIJA KOLMAN ! tooooo hahaha !!

... jedina bila iskreno šokirana nagradom, nije se nadala ali, sada kada je gotovo dolazim do zaključka da je Olivija u stvari - najbezbolnija konpenzacija za najvećeg gubitnika večeri, nažalost "the favourit", koji završi veče sa 1/ 10 .... da ona nije dobila, bio bi to potpuni debakl ... nepisano pravilo-što više nominacija, više "šipka"...

... drago mi je zbog Gage, zaslužila za pesmu...

... Redžina King?? umesto Rejčel ? buuuuuu:-)

... Rejčel, nema ti se šta zameriti osim- 'aljine ! Šta ti bi da obučeš ono crveno čudo napravljeno delom od mušeme :-)

... pozdrav čitaocima i redakciji... ( ipak, moj favorit ostaje favorit:-)

da da

pre 5 godina

@FeiLi
Da je kralj Aleksandar poslušao Dragu, ne bi se njome oženio i ne bi bio ubijen (Draga je tražila da raskinu veridbu). Prema tome, malo više čitanja, malo manje kockanja.
Inače, slažem se da je dodela oskara postala totalno bez veze.

Aca iz Šabca

pre 5 godina

Akademija=TV Pink!
Razočaravajuće, i politički motivisano. Forsiranje Meksikanaca da prkose Trampovoj suludoj ideji izgradnje zida je bila evidentna.
Umetnost je izostala, na žalost ponovo!

Kosta

pre 5 godina

Green book nije o crnom pijanisti već o prijateljstvu Italijana (asistenta, telohranitelja) i crnog pijaniste (koji je inače sporedna uloga). Iako prikazuje rasističku Amerike šezdesetih ko god da je gledao film zna da akcenat nije na tome nego na prijateljstvu i obaranju stereotipa. Divan porodičan film. Ko nije gledao, molim da ne skače sa tim "američki crni lobi". Film zaista nije u tom stilu. Zaslužen oskar, šteta što i Vigo nije mogao da dobije jedan.

nik

pre 5 godina

Ako cemo samo o glumi, ko se iole razume zna da je Bejl zasluzio oskara pored njega Viggo Mortensen, sto se tice filma green book je zasluzio definitivno....

zicer

pre 5 godina

spajki na kraju izboksovo sebi oskara, kakav lik.
inace rezija filma mu je teska lakrdija , niđe veze ni smisla ,ne znam ni kojem zanru pripada. kao neki losi pornic iz 70ih.

popp

pre 5 godina

Koliko je oskar klasicno pr..eravanje najbolje vidimo iz primera M. Skorsezea, covek je snimio neke od najboljih filmova u istoriji a ima samo jednog oskara. Kristijan Bejl vec sad zasluzuje oskara za zivotno delo. Apsolutni vladar ove kategorije vec godinama. Covek je od Betmena napravio karakternu ulogu.

Realno

pre 5 godina

za ovog luzera sto ide od devojke do kladionice:

zbog takvih kao ti i političara ova zemlja je na rubu propasti, zbog njih jel kradu a zbog takvih kao ti jer u zivotu nista uradili niste.

boris

pre 5 godina

Free Solo je fenomenalan film. Sasvim zaslužen Oskar. Nije nikakav stereotip o nekim jadnim potlačenima, a nije ni o nekim tehnikama u sportu.
Jednostavno priča o čoveku koji pravi podvige. Znate da ima srećan kraj, to smo pratili dok je nastajao ? Obavezno gledanje. (inače ne volim dokumentarce, ali ovo je posebno)

SveU16

pre 5 godina

Sto se mene licno tice nikad manje interesovanje i nikad slabiji filmovi.Filmovi koji za par godina idi u zaborav.Ako je Malek dobio oskara za Fredija Merkjurija sta je onda treba da dobije Val Kilmer za ulogu Dzima Morisona?
(Back in Black, 25. februar 2019 10:22)


Isto Oskara, šta drugo?

adam

pre 5 godina

Iskreno mislim da je ovo dosta velika sarada. Toliko dobrih glumaca koji nisu dobili nagrade a zasluzili su, al ajde ispratim svake godine. The Green Book zaista zasluzeno, i potajno sam se nadao da ce Vigo uzeti napokon oskara al uze ga Rami Robot, bas mu se ne da.

dominus

pre 5 godina

Fei Li

A najpametnije bi ti bilo da uopšte nisi ni spominjao taj deo o uplati, jer koliko sam te shvatio u tome je suština tvoje priče. Zašto? Priča o porocima (naročito pozitivno gledanje na to) nije za hvalu, a naročito kladionica i vreme koje oduzima čoveku.
Što se same uplate tiče (komentar posmatram kao hvaljenje bez pokrića), bio bi frajer i komentar bi imao smisla da si položio baš tih 5000-6000 i dobio na tu kvotu. Retki su koji znaju uzeti pare na klađenju, a opet ni to nije za pohvalu jer gubiš vreme koje kvalitetnije možeš potrošiti. Bolje poslušaj tu devojku i više njoj posveti pažnju nego li klađenju. Nije to za tebe.

brm

pre 5 godina

@FeiLi
Pametno ti je devojka i rekla. Ti kad se toliko potresaš oko propuštenih 40 evra na klađenju, očigledno si besposlen i ne radiš ništa u životu. Luzerska posla.

Nenad

pre 5 godina

Nisam gledao "Bohemian rhapsody" pa me interesuje da li je Rami Malek zasluženo dobio oskara ili je taj oskar ustvari omaž Frediju Merkuriju?

Hadžipopović

pre 5 godina

Glen....baš mi žao. Sedmi put i ništa. Gledao sam film sjajna uloga. Ali šta vredi. Akademija kada odbaci nekoga možeš igrati ne znam koju ulogu i ništa na kraju.