Ponedeljak, 26.12.2016.

00:15

Umro Džordž Majkl

Izvor: B92

Umro Džordž Majkl IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

290 Komentari

Sortiraj po:

fidelio

pre 7 godina

pored club_ 27 sigurno je otvoren 2016 gore na nebu..Nije ni cudo sto je Bowie bio bas prvi u januaru,da domacinski docekuje goste. Da me pogresno ne razumete.Velika tuga,Velika imena su otisla ove godine

vlade

pre 7 godina

godine razuzdanog života su mu uzele maha, iako već dugo nije bio aktivan u stvaralaštvu, zaista je ostavio trag u muzici.. na stranu tu što je imao jedan od naiboljih vokala u istoriji, period sa sonyjem ga je načinio legendom, i onog trenutka kada je prestao saradnju sa njima, i on je prestao da hara top listama a albume jr izbacivao jednom u deset godina.. ok, znamo svi zašto je prekinuo saradnju sa sonyjem, ali realno, džaba glas, džaba pojava, ako nemaš produkciju koja to može da ti iznese.. isto važi i za sve zvezde u zadnjih četrdeset godina.. i dan danas kada čuje whispper, father figure, freedom, faith, fastlove, amaizing, jesus.. ne mogu da verujem kakva je to bila produkcija ispred svoga vremena! mešavina popa iz '80ih i modernog prizvuka, koji prati trend, sa njegovim soul glasom.. svaka čast, da je bio malo stabilnije prirode, a ne samo vođen emocijama, mogao je da traje i traje i da nas počasti sa još 30 hitova! RIP

Now!

pre 7 godina

Bez obzira na to bili bogati ili ne, pozbati ili ne... ne zivite zivot prebrzo. Svaki trenutak je dragocen, treba sto vise se osvrnuti na ljubav, odrzavati unutrasnji mir uprkos svim aktivnostima, obavezama, reflektovati misli i osecanja, deliti radost... Bogati ljudi cesto uzimaju lekove da bi odrzali slavu i imidz, pri cemu srca cesto oslabe...
Inace kao Srpkinja, slavim Bozic po novom kakendaru, a vi kako hocete.

Jelena

pre 7 godina

Za ove što raspravljaju da li je Grk i kad slavi Božić da kažem da je čovek sam izjavio da sa Grcima ne oseća nikakvu povezanost osim što je dlakav. Čovek je rođen u Engleskoj, majka koju je najviše voleo je Engleskinja, a Grk je samo po ocu koji je došao u Englesku sa Kipra i sa kojom nikad nije bio naročito blizak.

еј

pre 7 godina

И ништо после нив.Ќе остане споменот на тоа незаборавно време со кој израсна здрава една генерација што ја научи музиката, да ја сака и слуша онака како само тие знаеја да ти ја испејат ,да и се насладуваш со сите свои чуства.Музичарите - уметници од осумдесетите години никогаш не умираат тие биле и ќе останат легенди.Не е тажно за нас кој ги познаваме со која музика пораснавме ,тажно е за ови генерации што ќе нeмаат спомени за што да раскажуваат.Почивај во мир !

Goran

pre 7 godina

Poslednjih mesec dana na putu do posla i nazad slusam album Listen Without Prejudice / Vol 1. Jedan od muzicara koji je obelezio moje odrastanje. Danas kao odrastao covek cesto joj se vracam, budi u meni lepu energiju i daje mi snagu da nastavim dalje kad je tesko. Za mene jedan od velikih savremenih umetnika. Pocivaj u miru.

Filip Nikolić

pre 7 godina

Od pesme Freedom 90, pa na dalje... više manje njegova muzika je pratila moje odrastanje. Sećam se da kad se pojavio spot sa manekenkama da smo se mi - deca koja voleli pesmu - a imali 10 godina - pitali A ko je George Michael od ovih? Zar devojka ima muško ime? Ah...sećanja

djokara

pre 7 godina

Poceo sam ga slusati preko caleta,on ga je voleo,ja obozavao. Sve najlepse uspomene u zivotu su vezane uz njega i njegovu muziku,jer mi je bio muzicki uzor,omiljeni pevac a njegove pesme sam slusao gotovo svakodnevno... Od moje 11-12god Chareles Whisper mi je omiljena pesma jer me toliko toga veze uz nju. Takav sklad reci,ritma,muzike... nesto posebno... Iako ga nikada nisam slusao uzivo,niti bih verovatno ikada i bio u mogucnosti,njegovim odlaskom se ugasilo i nadanje da cu bar uzivati u nekoj njegovoj novoj fantaziji,ali sva ova simbolika na danasnji dan,mozda i govori da je tako moralo biti,da zaista vise nece plesati... Legendo,i dalje zivis!

nevena

pre 7 godina

Nista mi nije lepse nego kad nedeljom ujutru pustim "Amazing", djuskam, pijuckam kaficu, spremim nesto za klopu, prelepost.
Zbogom ...
tarar tara tararara

Block

pre 7 godina

Uf ovo je bas bolno. Sve je tu, nostalgija, prijemcive i ever green pop melodije, pojava, tracevi... Danas nema nekog slicnog, koji ce ostaviti dubok trag. Cak ni Adel.
Pocivaj u miru matori, detinjstvo i mladost su mi lepsi bili uz tvoje pesme.

zagreb

pre 7 godina

George Michael Arena Zagreb 20.09.2011.
https://www.youtube.com/watch?v=p7ZsEHO8wl0
fantazija od koncerta..............
Georgios Kyriakos Panayiotou obiljezio si nasu mladost, hvala ti na tome.
R.I.P.

Ana-bg

pre 7 godina

Mnogo sam volela njegovu muziku. Bio je veliki umetnik. Tuzno je sto se smrcu svih ovih velikih muzicara ove godine polako zavrsava mladost generacija koje su volele sve te hitove. Normalno je da vreme prolazi ali je tesko suociti se sa tim. Pocivaj u miru, tvoju muziku cemo uvek slusati !

Trovach

pre 7 godina

Bio je megazvezda, ali mi se nije dopadala njegova muzika i pojava. Ipak, moram primetiti da nam je ova luda 2016. odnela jos jednog velikog umetnika.

srdan

pre 7 godina

Pre par nedelja moja sestogodisnja ćerka me pita ko mi je omiljeni pevač? Stvarno jako, jako dugo nisam bio stavljen pred ovaj izbor, i nakon razmišljanja od 30 sekundi. Kažem George michael i odmah posle joj pustim careless whisper.
Zapamtila je to i kasnije je i sama pustala careless whisper na YouTube.
Počivaju u miru legendo.
Najbolja kombinacija izgled + Glas ikada više nije među nama.

Slavisa

pre 7 godina

Ode jos jedna ikona moje mladosti, iako nisam previse obozavao njegov celokupni muzicki opus. Pohvala za pisca ovih redova, konacno da se napise tacno u kojoj godini je neko preminuo, obicno pogresno stavljaju jednu manje. Naravno, najdublje saucesce porodici pokojnog pevaca.

Peca

pre 7 godina

Sinoć pustim preko TV-a Wham i Last christmas,stajalo kao sugestija na listi.Hteo sam da pokažem ćerki šta je bilo popularno u moje vreme.Jutros žena pita da li sam znao da je umro kad sam to pustio.Kakva slučajnost.

Basti

pre 7 godina

@Sanakar
George Michael je svoje najbolje pesme objavio 80tih i 90tih godina, tako da on nije predstavnik mlađe generacije kako Vi to insinuirate u svom komentaru. Evo ja sam u svojim dvadesetim godinama života, pa iako sam rođen posle njegovih najvecih hitova,rado ih slušam. Hoću da kažem da nije važno kojoj generaciji pripada umetnik( namerno kažem umetnik jel GM to jeste, dok mnogi danasnji pevači sigurno nisu umetnici) ili slušalac, prava umetnička dela nemaju svoj rok trajanja, niti su ograničena na neku određenu generaciju

ana68

pre 7 godina

Odrasla sam uz Wham i njegov divan glas. Najlepsi period moga zivota - ljubavi, mladost, obelezile su njegove pesme, i sada u srednjim godinama jos uvek je bio i ostao najbolji za mene. Volim svaku njegovu pesmu, cesto i zaplacem. Bas pre neki dan sam ga slusala " Kissing a Fool" ... Takav umetnik se vise nece roditi. RIP dragi Michael

Neki tamo sa skoro 50 godina

pre 7 godina

U moje verme tinejdzerstva se u skoli ucio ruski...
On me je poceo uciti engleski sa pesmom "Careless Whisper".
RIP legendo...

Patrick

pre 7 godina

Grcka Pravoslavna crkva je prihvatila gregorijanski kalendar te slavi Bozic 25.decembra,kao i Rumuni,Bugari.Samo mi,Rusi,Jermeni i jos neke manje pravoslavne zajednice slave Bozic 7.januara.
(XY, 26. decembar 2016 11:18)

Ne znam kakve to veze ima sa ovom tuznom vescu ali kad si se vec dotakao te teme, oni koji slave bozic 7 januara smo mi,tj. Srbi (iako ja slavim i katolicki bozic jer sam cesto u USA),Rusi,Jermeni,Ukrajinci,Kazahstanci (i oni su pravoslavci),Makedonci,Crnogorci.I dalje ne verujem da si napisao Rumuni.Bato moj oni su katolici,kao vecina naroda na ovom svetu.

Alex

pre 7 godina

Jutros, drugo bozicno jutro, sedoh malo da prelistam novosti uz jutarnju kaficu i saceka me ova vest. Kafa mi je ispala iz ruku. Pa zar i on ove 2016-e da nas napusti? Kakav glas i kakav umetnik! Njegova Careless Whisper me je uvek vracala u 80-te, na mog dobrog, na zalost prerano preminulog druga,na kasetu koju smo specijalno snimili za zurke uz koju smo igrali s devojkama u kasnim satima. I danas je imam i jedan je od najdrazih predmeta iz moje mladosti. Ovo me je bas sastavilo

RIP George!

Maja, Zadar

pre 7 godina

Sto svi krivite 2016. godinu? Kao da se u 2017.godini nece umirati. Doslo je njegovo vrime i covik je umra. Sto sad triba proklinjati godinu?

najodvratnija godina

pre 7 godina

@sancar
Ogroman propust onda imate u poznavanju one dobre i kvalitetne pop muzike...
Pa dokle vise da nam odlaze legende?!?....
RIP

XY

pre 7 godina

Grcka Pravoslavna crkva je prihvatila gregorijanski kalendar te slavi Bozic 25.decembra,kao i Rumuni,Bugari.Samo mi,Rusi,Jermeni i jos neke manje pravoslavne zajednice slave Bozic 7.januara.

Patrick

pre 7 godina

Uzrko smrti vjerovatno sida, tako je uvjek kad nema jasnog razloga. RIP
(gzola, 26. decembar 2016 10:40)

Mozda i narkotici i/ili marihuana,citaj tekst i videces da je to konzumirao.I Carli Sin ima sidu pa je jos ziv.

MS

pre 7 godina

Moj vršnjak, od Wake me up, Tropicana, preko Freedom, Careless whisper, Amazing, Jesus to a Child, Father figure, Older, do White light...svaka pesma je imala mesto u mom životu.
David, Prince, Greg, Keith, Leonard... kakva grupa se skupila gore!!!

Sanja

pre 7 godina

Istovremeno smo starili. Verovatno mi se zbog toga cinilo da je svaki novi album sve bolji. Za dosta pesama i danas ne mogu da odlucim da li su bolje u studijskoj ili uzivo verziji. Veliko postovanje I tuga.

Zen

pre 7 godina

Zadnja dva dana po ceo dan slušam njegove pesme. Ne znam ni sam zašto ali došlo mi niodkuda. Kada sam video vest jutros ne mogu da verujem. Dont let the sun go down on me... počivaj u miru legendo. Hvala ti na ispunjenoj mladosti.

šetač

pre 7 godina

Nemam ništa protiv homesexualaca koji ne mašu time kao da su posebni zbog toga. Šta si i šta radiš u svojoj spavaćoj sobi me uopšte ne dotiče i ne interesuje. Bio je sjajan autor i pevač, kao pojava je ostavljao utisak.

Šteta, mogao je i više. Ubiše ga poroci prokletstvo umetnika i kreativnih neobičnih ljudi. Kada se Wham pojavio nije mi bio interesantan, dva šminkera super za tijendž cice. Ali album "Older" ga je postavio na mesto velikih umetnika, takođe njegovi koncertni nastupi su ga stavili odmah do Fredija i nekih mnogo jakih vokala.

Fudbalski expert

pre 7 godina

Ja sam hevimetalac ali sam uz njegovu muziku crtao neku halu za diplomski na gradjevini. Jeste obrada ali Papa was a rolling stone, neka live verzija, mi bila omiljena. Bio je vrh u svom poslu.

...

pre 7 godina

Od svih uzasnih smrti najvecih legendi ove godine, najgora da se desi bas na samom kraju. Kao dete sam ga obozavala, a kasnije jos vise. Kao klinka od 5-6godina sam bila zaljubljena u njega, pa mi je bio i prva ljubav. Kasnije sam ga volela na mnogo ozbiljniji, umetnicki nacin, jer sam mogla da shvatim njegov neverovatni doprinos istoriji muzike. A i ko nije, covek kog su voleli i muskarci i zene. Bas mi je nekako tuga sad.

Vaše ime*

pre 7 godina

Nerviraju me ovi komentari gde ljudi govore da je bio pravoslavac i da nije umro na Božić. Da, jeste, jer su Grci odavno prihvatili novi kalendar.
Ode jedna mnogo lepša epoha sa svim ovim ljudima ove godine.

Basti

pre 7 godina

@Sankar
George Michael je svoje najbolje pesme objavio 80tih i 90tih godina, tako da i nije predstavnik mlađe generacije kako Vi to insinuirate u svom komentaru. Ja sam sada u dvadesetim godinama života, pa iako sam rođen posle njegovih najvecih hitova, rado ih slušam. Hoću da kažem da nije važno kojoj generaciji pripada umetnik( namerno kažem umetnik, jer GM to jeste, dok mnogi danasnji pevači sigurno nisu umetnici) ili slušalac, prava umetnička dela nemaju svoj rok trajanja, niti su ograničena na neku određenu generaciju.

belgrado

pre 7 godina

sve zane sveta su otkidale na njega ,
brada od 5 dana i crne ray ban su mu bile zastitni znak..
on i madona su cepali u svakom klubu ...

svaka njegova pesma me asocira na neku zenu,neko budjenje uz njegovu muziku. .

voleo ili ne voleo pop,
on je bio ikona generacije.

slava mu.....

dr

pre 7 godina

Uvek sam se zezala kad cujem neku od ogavnih obrada Last Christmas da se George okrece u grobu, a sad je to stvarno... pre neki dan plesem uz carelesss whispers sa svojom desetomesecnom devojcicom i suze mi idu... uh, kako mi je zao...

matori

pre 7 godina

@ Covek je bio pravoslavac, ne znam da li to znas.
U svakom slucaju, pocivaj u miru Jorgose
(mirko, 26. decembar 2016 02:33)

u pravu si, ali grci poštuju gregorijanski kalendar.....samo im uskrs padne kada i nama.

Careless whisper

pre 7 godina

Ljudi šta vam je , čovek je bio pravoslavac,nije mu juče bio Božić.
(rollo tomasi, 26. decembar 2016 06:09)

Dzordz Majkl ne samo da nije bi pravoslavac, nego je posebno kritikovao verske fundamentaliste, i jedino je nesto simpatija pokazivao prema protestantima. A i da je pravoslavac, zbog grckog porekla, i tada bi bozic slavio 25.12, kao i vecina, jer je Grcka pravoslavna crkva presla na savremeni kalendar.

Basti

pre 7 godina

Hvala ti legendo pop muzike na nekim od najlepših pesama ikada. Tvoje pesme živeće večno, a i ti s njima. Zaista neverovatno koliko nas je velikih umetnika napustilo ove godine. Počivaj u miru legendo.

Ja

pre 7 godina

Ne treba nam vremenska mašina, imamo njegovu muziku da nas vraća kroz vreme. Letos sam gledala spot za tropikanu i pomislila kakav baja, pijucka koktel u belim kupaćkama pre 33 godine i još uvek nije zastarela fora. Kroz jednostavne kombinacije je postizao efekat, čuvena kožna jakna kao omaž prisliju, sako sa ruskom kragnom, šimike.. Fantastičan i skroman umetnik, i glasom i stasom. Slava mu.

munz

pre 7 godina

Kakva simbolika. Pevao Last Christmas i umro na Bozic!
(1970, 26. decembar 2016 00:21)
"Last Christmas" prvenstveno znači "Prethodni Božić" (malo bi drugačije bilo da je "The Last Christmas")... Kako god, bio je velik i dobar čovek, izuzetan muzičar...

gargleblaster

pre 7 godina

Uzasna godina kada je ono najvrednije umiralo. Nikad necu zaboraviti Freddy Mercury Tribute gde je dominirao medju legendama. Veliki umetnik sa zaista neverovatnim stavom koji se retko vidja. Jako tuzna vest, posle Bowiea, Princa....uzasna godina.

turgidson

pre 7 godina

mislim da je Sida uzrok, RIP!
(znalac, 26. decembar 2016 08:42)

Od side se ne umire preko noći. Šok u svakom slučaju, baš sam ga voleo kao pevača. Počivaj u miru legendo!

Tanana

pre 7 godina

Imao je najlepsi glas za mene, neponovljiv. Prvi put sam ga cula kada sam imala 10god, 1986. Pesma je bila Careless Whisper. U momentu sam se zaljubila u njegov prelepi glas. I dalje ne mogu da verujem da ga vise nema. Najvise mi je zao sto sam propustila priliku da ga cujem uzivo.

preferisco dirti addio

pre 7 godina

Goru godinu po pitanju smrti poznatih ne pamtim.. nasi glumci, ruski hor, poznati svjetski muzicari... i mene opljackali juce. Jos sam najbolje ja prosao

bane

pre 7 godina

Kako sam se zaprepastio kada sam čuo WHAM! osamdesetih..To je bilo nešto stvarno novo čak i tada kada je bilo puno pravih muzičara a njegov glas je ostao jedinstven.
Njegova muzika ne može da mi dosadi ma koliko je slušao. Bio je stvarno veliki muzičar.

drasko

pre 7 godina

Toliko spekulacija na twitteru oko HIV-a,na kraju krajeva sta a ako je bio HIV pozitivan? sa time se uz redovnu terapiju sada zivi jako dugo!
RIP legendo!!

seven

pre 7 godina

Dzordz je bio vanserijski talenat.Za razliku od drugih on je sam pisao text i stvarao muziku,tako su nastali chareles whisper,last christmas,a diferent corner,wake me up..i mnogi drugi vecni hitovi.Najlepsi vokal,glas za nepoverovati.Jedan od najboljih muzicara ikada.Nikada Playback uvek live,George nikoga nije ostavljao ravnodusnim svojim nastupima,koncertima,unplagdom.Zaista tuzna vest i kraj godine.R.I.P.Legendo.

Što je mnogo, mnogo je!!!

pre 7 godina

Bouvi,Princ,Dzordz Majkl,Bata,Gaga Nikolic,Manda,Madzgalj,nekog sam sigurno propustila ali i ovo je previse...
(Mia, 26. decembar 2016 01:09)

Harper Li i Umberto Eko i to u istom danu?!? O.o
Užas od godine zaista...

tony

pre 7 godina

davna 84-ta, letovanje sa skolom u kraljevici, ona oko 20 a ja tek napunio 14, nocno kupanje, na razglasu se vrti tek objavljena careless whisper, prvo nocno kupanje, prvi ples, prvi pravi poljubac i prvi sex... eh, majstore, hvala ti i pocivaj u miru.

my way

pre 7 godina

Neverovatna godina, jos kao da joj se sad na kraju posebno zuri da stigne sve. Kakav god zivot vodio, Dzordz Majkl je legenda. Spot za pesmu "Freedom" sa svih 5 supermodela je nesto sto se ne moze sa bilo kakvim efektima prevazici...

Herzeg Travunija

pre 7 godina

Ironija zivota? Ovih dana jedna od najslusanijih pjesama na tv/radio stanicama je bila upravo Last Christmas od G.Michaela, i bio mu je nažalost zadnji Božić

M

pre 7 godina

Secam se tog sentiša iz osamdeset i neke koji sam plesao sa Zinkom, drugaricom iz odeljenja u koji smo svi bili zaljubljeni...verujem da ce u mnogima od nas na slican nacin ostati da zivi, slava mu.

Meister Jakob

pre 7 godina

Koja ironija, umro je na Božić a pjevao je jednu od najpoznatijih i najpopularnijih božićnih pjesama svih vremena, you gotta have faith!

šetač

pre 7 godina

Na koncertu posvećenom Frediju je odvalio, većina je bila nedorečena, nekako u senci čoveka kome je koncert posvećen. Dordž je svojim nastupom rekao "sad će te da vidite da sam mnogo jak".

Moj spasilac

pre 7 godina

Kada sam bio u pubertetu i razmisljao o samoubistvu zbog svoje homoseksualnosti, njegov spot za pesmu Outside i cela priča oko toga su me spasli. Tada sam zavoleo i njegovu muziku.
Neka mu je vecna slava i hvala za hrabrost!

Rođa

pre 7 godina

ja sam u šoku,stvarno sam voleo ovog čoveka i njegove pesme,svaka njegova pesma mi budi sećanja na neke moje velike ljubavi u mladosti,Carelles whispers,Last christmas,Jesus to a child,itd,poslušajte neke od njegovih hitova i sve će vam biti jasno,posle Majkla,Vitni,Bouvija sad nas je napustio i Dzordz,nikad me nije zanimalo kakvog je bio seksualnog opredeljenja,pre svega bio je čovek i odličan pevač,obeležio je najlepše dane moje mladosti,počivaj u miru legendo,poslednji pozdrav od Rodje.

biće bolje

pre 7 godina

U zadnje vreme ništa se nije čulo o njemu, verovatno su droga i alkohol uzeli ga pod svoje, bio je dobar pevač i klasa za ove današnje Bibere.

miki

pre 7 godina

@dan nema veze da li je pesma o proslom ili poslednjem Bozicu,cinjenica je da je to jedna od najlepsih pesama o Bozicu ;). Koincidencija je da je pevac koji je pevao pesmu preminuo na Bozic.

Valentina Petrovic

pre 7 godina

I've had enough of danger
And people on the streets
I'm looking out for angels
Just trying to find some peace
Now I think it's time
That you let me know
So if you love me
Say you love me
But if you don't just let me go...

Poslednji pozdrav Legendo! Putuj u miru... :(

Shamu

pre 7 godina

Careless Whisper za ples sa prvom ljubavi 1986, Last Christmass za idealno skijanje, Wake me up za najbolje zurke, Freedom za izlaske tokom studija, As za zrelijeg mene, koncert GM za pamcenje .... wow koliko emocija odlazi danas ....

DrugStari

pre 7 godina

Legenda, svi kazu da su njegove pesme obelezile njihovu mladost, ja sam toga postao tek sad svestan....Neizmerno me rastuzila ova vest, prerano brate, prerano ! Pre neko vece sam bas gledao film Deadpool i ono,ko nije gledao Deadpool i njegova devojka vole Wham da slusaju, i bas mi je drago bilo,lep omaž, pustim Wham posle duze vremena da slusam i uzivam, i sad ovo. Pocivaj u miru legendo, tvoje pesme ce ostati zauvek i ti u nasim srcima.

Johnny

pre 7 godina

Kao klinac 80- i 90-ih godina sam gutao njegove i WHAM-ove spotove i čak sam uvek imao spremnu VHS kasetu kad "uhvatim" neki na TV-u. Hvala na svemu, legendo. Takav glas i talenat se ne pojavljuje često.

Praying For Time

pre 7 godina

These are the days of the open hand
They will not be the last
Look around now
These are the days of the beggars and the choosers

This is the year of the hungry man
Whose place is in the past
Hand in hand with ignorance
And legitimate excuses

The rich declare themselves poor
And most of us are not sure
If we have too much
But we'll take our chances
Because god's stopped keeping score
I guess somewhere along the way
He must have let us alt out to play
Turned his back and all god's children
Crept out the back door

And it's hard to love, there's so much to hate
Hanging on to hope
When there is no hope to speak of
And the wounded skies above say it's much too late
Well maybe we should all be praying for time

These are the days of the empty hand
Oh you hold on to what you can
And charity is a coat you wear twice a year

This is the year of the guilty man
Your television takes a stand
And you find that what was over there is over here

So you scream from behind your door
Say "what's mine is mine and not yours"
I may have too much but i'll take my chances
Because god's stopped keeping score
And you cling to the things they sold you
Did you cover your eyes when they told you

That he can't come back
Beacuse he has no children to come back for

It's hard to love there's so much to hate
Hanging on to hope when there is no hope to speak of
And the wounded skies above say it's much too late
So maybe we should all be praying for time

Srki

pre 7 godina

Nece niko da mi veruje, ali sanjao sam pre neki dan da javljaju kako je on umro. Ni ja sam sebi ne verujem da se taj san i ostvario. Citam vrst i neverujem. Tacno se setih sna.....Aaaaauuu RIP George Michael

P.S. Odrastao sam uz neke njegove pesme...koje su mi bile lek za dusu 90-ih.

elektricna buva

pre 7 godina

UBIO SE jer previse bi bilo nerealno zbog pesme da umre bas na bozic...bio je jako nesrecan zadnjih godina sa mnogo problema,ali naravno da njegova porodica nece reci istinu,to ce ostati medju njima,inace bio je sjajan pevac i obelezio je 80-te sa dobrim pesmama,bio jedna od najvecih pop zvezda u to vreme

DaRko

pre 7 godina

Neka počiva u miru. Žalosno je što se svesno prikriva da je SIDA/AIDS još uvek bolest od koje se umire i za koju nema leka. Evo ove godine imasmo rekord u Srbiji po novo obelelim... Uz skupe lekove se živi duže, ali opet ne mnogo duže. Pazite se deco.

Gerov

pre 7 godina

taman kad sam hteo a ugasim komp i kao ajd... cek davidim sta ima na sajtu...

Bio sam klinac kada su zarile njegove stvari tipa Careless Whisper i Last Christmas. Uvek kada ih cujem nekako me uhvati jeza ako samo sebi dozvolim daih "cujem". I mom klincu, koji uskoro puni 3, pustam skoro svako vece, nekako ga smiruju.

Pocivaj u miru, legendo i idolu mog detinjstva!

Mrtvac

pre 7 godina

Ko malo više prati njegov rad ovo i nije bilo toliko iznenadjenje... pričalo se već neko vreme da je bolestan, verovatno od side. Čak je jednom i sam priznao pre par godina da je verovatno pokupio virus ali ne sme da se testira. A na koncertu za Fredija je rekao da se ljudi paze da se ne zaraze kao fredi...

mirko

pre 7 godina

@E pa ova godina je morala da se zavrsi na cinican nacin, onako kako je i pocela mater li joj j....! Umre covek i to bas na Bozic kad se cesto pusta njegova pesma "Last Christmas". Pokoj dusi umetniku.
(Dr.Nusic, 26. decembar 2016 00:40)

Covek je bio pravoslavac, ne znam da li to znas.
U svakom slucaju, pocivaj u miru Jorgose

Čovek iz senke

pre 7 godina

Prvi put sam cuo za njega na tadasnjem MTVju, kada je izbacio "Faith", iako slusam potpuno drugaciji pravac muzike, nekako je on kao kvalitetan umetnik obelezio jedno odrastanje.

Mimi

pre 7 godina

Sada eksplodira prodaja njegovih albuma,cudo kako je ovo postao hit,sve zvezde"umiru"kad ostanu bez para,tako je bio i sa Prince,David Bowie itd.

satelit

pre 7 godina

koliko je samo tesko i frustrirajuce biti vlasnik najslusanijeg Bozicnog hita ... U ovo doba sta god da pustis cujes svoju pesmu...Razumem coveka! RIP!

dunjaaaaaaaaaaa

pre 7 godina

POČIVAJ U MIRU! ova 2016 je puno,puno,puno legende i ljudi(za koje ne znamo)
uzela(ja mislim nikada više nego ove god.) NADAM SE DA CE NA OVOME STATI I NASTAVITI NEKIM NORMALNIM TOKOM.

igor

pre 7 godina

Tuga velika. Samo 53. godine, a pre neki dan Kirk Daglas napuni 100. Veliki pevac je bio, smekercina. Kada je saopstio da je gay nisam mogao da verujem, jer je bas izledao kao muskarcina koji je menjao zenske kao carape, a one su i dominirale njegovim spotovima. No, to nije vazno, to je njegovo ljudsko pravo..ali pesme Faith, Last Christmas..sve puno njega i lepih zena, navodnih ljubavi..Cudo. U svakom slucaju ostace upamcen kao jedan od najvecih umetnika i pevaca svih vremena koga su poroci, pre svega droga, kostali rane smrti, sto znaci da je bio duboko nesrecan covek. Neka pociva u miru.

Poslednji Božić

pre 7 godina

Žao mi je Džordža, žao mi je svih nas koji smo kao tinejdžeri krajem 80-ih uz Careless Whisper prilazili devojkama u diskotekama, koji smo uz Killer/Papa Was A Rolling Stone lakše dočekali kraj vojnog roka u generaciji 1992/93. Iako ta pesma nije bile original, njegovim izvođenjem je otkrivena i oslobođena ogromna količina skrivene energije. Njegova muzika je početkom 90-ih bila svetlost koja je obasjavala put u bolju budućnost na ovim prostorima. Puno je loše simbolike u ovim estradnim događanjima tokom 2016.

Hvala ti Džordž što sam bio svedok jednog vremena i što će moj sin biti u prilici da se edukuje i odrasta uz najjaču vokalnu interpretaciju u istoriji pop muzike kroz već pomenuti Killer/Papa Was A Rolling Stone i druge vanvremenske hitove.

Doktor

pre 7 godina

From Club Tropicana to Careless Whispers...pisao sam drugima domace da mi snime prvi album na kasetu, uz drugu, za koju je uz Durane napravljen skoro pa najjaci predkompjuterski spot, sam leteo ka zvezdama prvi put jedne noci u Portorozu...Odlazimo,definitivno,dolaze elektricne naprave koje ce naseliti zemlju.I nemoj neko kako iz moje tako i iz mladjih generacija da bi zalajao nesto povodom ovoga ili onoga znate vi dobro o cemu ja, otisao je jos jedan veliki majstor muzike koja se gle cuda ne skida sa talasa vecne popularnosti. Zbogom lave,konacno Freedom za tebe!

Freedom

pre 7 godina

Jedan od najboljih glasova i najvećih muzičkih ikona svih vremena. Šteta što nove generacije nemaju mogućnost da uživaju u ovakvim umetnicima, pored svega i svačega što se danas servira u popularnoj kulturi. Pogledajte samo njegov "unplagged" koncert iz 1996. i biće vam jasno kakva veličina je čovek bio. Veliki gubitak za svet.

lorenzo

pre 7 godina

još samo 6 dana i gotova je ova 2016. koliko loša godina ja ne mogu da vjerujem...ne samo zbog poznatih ličnosti već i zbog nas običnih smrtnika, još nisam čuo nekog prijatelja, poznanika da je rekao da mu je ova godina bila dobra...neki su se razbolili, otišli, izgubili nekoga, svašta nešto im se desilo kao i meni i još na to odlaze naši heroji iz mladosti i osobe koje smo obožavali da vidimo na televiziji...nadam se da će nam ova 2017. biti malo bolja...svako dobro

Jelena

pre 7 godina

Od prvog poljupca uz Careless Whisper, obelezio si decenije moje mladosti... Jedan od najtalentovanijih pevaca, tekstopisaca, muzicara, jedan od najemotivnijih, najiskrenijih, najvecih, ali i najnesrecnijih... Nadam se da ces naci mir na onom svetu. Tvoja muzika zivece zauvek. Laka ti zemlja, legendo...

dobri milenko

pre 7 godina

A bas veceras slusam pop hitove 80ih, izmedju ostalih i Wake me up before you go-go i Careless whisper.Neverovatan vokal, iskreno podseca me ponekad na Fredija glasom. Pocivaj u miru legendo!

dan

pre 7 godina

Počivaj u miru, legendo.
Inače..u pesmi "Last Christmas" peva o prošlogodišnjem Božiću a ne o poslednjem u smislu da se vise nece ponoviti....za sve ove komentare u stilu " kakva koincidencija".

Sergije

pre 7 godina

Freedom nam je bila dusevna hrana da prezivimo sluzenje vojnog roka 1990/1991 godine na samom pocetku krvavog rata u Jugoslaviji. RIP i hvala ti, ako ni zbog cega drugog, onda zbog te predivne pesme.

SadButTrue

pre 7 godina

RIP! Ponadah se da je fake ali izgleda ipak nije. Tuzno, samo 53! Taman krenuh u krevet i da procitam jos samo vesti i evo me vec sat. Kako je godina pocela, tako se i zavrsava - izgleda kod puno ljudi. Meni licno je bila jako, jako naporna: krize, smrt...sve. Evo danas opet fajt u kuci a bilo je ok jedno vreme. Zena mi ulazi u klimaks i samo bi se svadjala. Iscrpljuje me - trebalo bi na pusto ostrvo bar 1-2 meseca, malo da odmorim ;)

Nindza

pre 7 godina

Daaj vise... prvo sam pomislio da je patka i click bait, ali na zalost je istina. Izvanredan umetnik.
I jos nesto, posto ne moze bez naglasavanja te cinjenice - ne on (kao i jos neke njegove kolege) NIJE bio gej, on je bio odlican muzicar i umetnik kojem je seksualno opredeljenje gej. Za razliku od danasnjih "zvezda" kojima je zanimanje gej, cak i kada to nije zaista njihovo seksualno opredeljenje...
Bitna razlika. Zato danas na d*pe da se izvrnu ne mogu da zgotove priblizno dobre pesme kakve su bile Dzordzove (da ne pominjem Queen, ajao...).

Misionar

pre 7 godina

Ceo zivot sam se nadao da cu uspeti da ga slusam uzivo. Nazalost to se nikad nece desiti sad. Toliko secanja, toliko posebnih trenutaka uz njegovu muziku. A bio je i veliki smeker.

nn

pre 7 godina

wake me up before u gogo....
rip legendo. Neke uspomene su ostale vezane za njegovu muziku.
Na neki nacin je obelezio i moj zivot a verujem i mnoge druge

wake me up before you go-go

pre 7 godina

E sad je stvarno Last Christmas. :( Veoma postujem njegov rad, a posebno pesmu (i spot) "Shoot the Dog". Laka mu crna zemlja.

Ana

pre 7 godina

SOK!!! Sta se desava ovo, 2016. godina je definitivno ukleta, neka se zatvori krug vec jednom... Prevelika tuga, dragi Dzordze, sta god da je bilo, sada si sigurno na nekom boljem mestu... Ostaces upamcen kao veliki umetnik i izuzetan vokal...koliko sam te volela slusati kao mala :(( Pocivaj u miru!

Dr.Nusic

pre 7 godina

E pa ova godina je morala da se zavrsi na cinican nacin, onako kako je i pocela mater li joj j....! Umre covek i to bas na Bozic kad se cesto pusta njegova pesma "Last Christmas". Pokoj dusi umetniku.

Gotova priča

pre 7 godina

Sećam se kako su pravili koncert za Fredija kada je preminuo, red bi bio da se organizuju takvi koncerti svim velikanima koji nas redom napuštaju...

matori

pre 7 godina

voleo sam njegovu muziku, njegov glas...kako je pevao uživo, kako na koncertu, tako i u studiju bez muzike, isto kao na albumu...kao DJ sam puštao njegove hitove sa vinila u lokalnoj diskoteci....i pored gomile njegovih pesama, meni se možda najviše svideo duet sa Eltonom Džonom - Don`t let the sun go down on me....

Che

pre 7 godina

Slava mu..


Ja nemam reci.A jos 6 dana do kraja 2016...
Sva vozila hitne poslati pred kuce Stonsa, Dilana, Stivi Vondera, Kleptona, Ringa i Makartnija, Gansa, Pacina, De Nira,Meril Strip...ovo je vise nenormalno.

Mogli

pre 7 godina

Његова приватна ствар што је умро, сигурно нећу сад плакати због тамо неког певача.

dzoni

pre 7 godina

Dzaba sve pare kad je zivot kratak kao treptaj oka ...a umesto da se trosi energija da se produzi pametni ljudi rade na nekim glupavim aplikacijama pa imas milion beskorisnih aplikacija umesto da se ta pamet iskoristi za pametnije stvari kao produzenje zivota jer ovaj zivot je prekratak za bilo sta a i za to kratko vreme je prakticno ispunjen smrcu jer malo pa malo vam umre neko blizak

Jelena

pre 7 godina

Kakva ironija, napisao je najlepšu božićnu pesmu "Last Christmas" i umro baš na Božić. Mnogo mi je žao, bio je sjajan umetnik. Ova godina je najgora za umetnost, koliko je neverovatnih ljudi otišlo i kod nas i u svetu, neka se završila više.

Oleg

pre 7 godina

Moj omiljeni pevac,znam da je muziku bojio svojim divnim glasom i prelepim pesmama.Ode i on,nije svet muzike isti,ova godina je pogubna za velikane muzicke scene.

Beogradjanin

pre 7 godina

Odlaze heroji nase mladosti. Muzicari, glumci, profesori, umetnici. Odlaze uspomene. Odlazi sa njima i neko lepse vreme, vreme gde su ljubav, prijateljstvo, cast i emocije bile izmestene na neko vise mesto. Vreme u kome su razlike bile daleko izrazenije u stepenu humora, šarmu, stilu, pameti, a ne u lovi novokomponovanih roditelja, telefona, bliskosti partijskog bulumenti i svega ono sto nas danas razdvaja.
Odlaze na vreme, jer uskoro ne bi imao ni ko da ih se seca u moru kica, sunda i povrsnosti.
A nema nikoga da ih zameni. Sa njima odlazimo i mi, i kakvo je vreme nazalost doslo i nece nam biti preterano zao.
Last Christmas....To samo zivot moze da namesti.
RIP

poklon

pre 7 godina

Ova verzija je nerealna

https://www.youtube.com/watch?v=xQ9KuQQDEow

Čovek je bio i ostaće ikona, Prince i Michael godinama su dostigli Kirka Douglasa...
Prerano Michaele, prerano!

Beogradjanin

pre 7 godina

Odlaze heroji nase mladosti. Muzicari, glumci, profesori, umetnici. Odlaze uspomene. Odlazi sa njima i neko lepse vreme, vreme gde su ljubav, prijateljstvo, cast i emocije bile izmestene na neko vise mesto. Vreme u kome su razlike bile daleko izrazenije u stepenu humora, šarmu, stilu, pameti, a ne u lovi novokomponovanih roditelja, telefona, bliskosti partijskog bulumenti i svega ono sto nas danas razdvaja.
Odlaze na vreme, jer uskoro ne bi imao ni ko da ih se seca u moru kica, sunda i povrsnosti.
A nema nikoga da ih zameni. Sa njima odlazimo i mi, i kakvo je vreme nazalost doslo i nece nam biti preterano zao.
Last Christmas....To samo zivot moze da namesti.
RIP

Sergije

pre 7 godina

Freedom nam je bila dusevna hrana da prezivimo sluzenje vojnog roka 1990/1991 godine na samom pocetku krvavog rata u Jugoslaviji. RIP i hvala ti, ako ni zbog cega drugog, onda zbog te predivne pesme.

dan

pre 7 godina

Počivaj u miru, legendo.
Inače..u pesmi "Last Christmas" peva o prošlogodišnjem Božiću a ne o poslednjem u smislu da se vise nece ponoviti....za sve ove komentare u stilu " kakva koincidencija".

Oleg

pre 7 godina

Moj omiljeni pevac,znam da je muziku bojio svojim divnim glasom i prelepim pesmama.Ode i on,nije svet muzike isti,ova godina je pogubna za velikane muzicke scene.

matori

pre 7 godina

voleo sam njegovu muziku, njegov glas...kako je pevao uživo, kako na koncertu, tako i u studiju bez muzike, isto kao na albumu...kao DJ sam puštao njegove hitove sa vinila u lokalnoj diskoteci....i pored gomile njegovih pesama, meni se možda najviše svideo duet sa Eltonom Džonom - Don`t let the sun go down on me....

Gotova priča

pre 7 godina

Sećam se kako su pravili koncert za Fredija kada je preminuo, red bi bio da se organizuju takvi koncerti svim velikanima koji nas redom napuštaju...

Dr.Nusic

pre 7 godina

E pa ova godina je morala da se zavrsi na cinican nacin, onako kako je i pocela mater li joj j....! Umre covek i to bas na Bozic kad se cesto pusta njegova pesma "Last Christmas". Pokoj dusi umetniku.

nn

pre 7 godina

wake me up before u gogo....
rip legendo. Neke uspomene su ostale vezane za njegovu muziku.
Na neki nacin je obelezio i moj zivot a verujem i mnoge druge

Ana

pre 7 godina

SOK!!! Sta se desava ovo, 2016. godina je definitivno ukleta, neka se zatvori krug vec jednom... Prevelika tuga, dragi Dzordze, sta god da je bilo, sada si sigurno na nekom boljem mestu... Ostaces upamcen kao veliki umetnik i izuzetan vokal...koliko sam te volela slusati kao mala :(( Pocivaj u miru!

Jelena

pre 7 godina

Kakva ironija, napisao je najlepšu božićnu pesmu "Last Christmas" i umro baš na Božić. Mnogo mi je žao, bio je sjajan umetnik. Ova godina je najgora za umetnost, koliko je neverovatnih ljudi otišlo i kod nas i u svetu, neka se završila više.

poklon

pre 7 godina

Ova verzija je nerealna

https://www.youtube.com/watch?v=xQ9KuQQDEow

Čovek je bio i ostaće ikona, Prince i Michael godinama su dostigli Kirka Douglasa...
Prerano Michaele, prerano!

Che

pre 7 godina

Slava mu..


Ja nemam reci.A jos 6 dana do kraja 2016...
Sva vozila hitne poslati pred kuce Stonsa, Dilana, Stivi Vondera, Kleptona, Ringa i Makartnija, Gansa, Pacina, De Nira,Meril Strip...ovo je vise nenormalno.

munz

pre 7 godina

Kakva simbolika. Pevao Last Christmas i umro na Bozic!
(1970, 26. decembar 2016 00:21)
"Last Christmas" prvenstveno znači "Prethodni Božić" (malo bi drugačije bilo da je "The Last Christmas")... Kako god, bio je velik i dobar čovek, izuzetan muzičar...

Moj spasilac

pre 7 godina

Kada sam bio u pubertetu i razmisljao o samoubistvu zbog svoje homoseksualnosti, njegov spot za pesmu Outside i cela priča oko toga su me spasli. Tada sam zavoleo i njegovu muziku.
Neka mu je vecna slava i hvala za hrabrost!

tony

pre 7 godina

davna 84-ta, letovanje sa skolom u kraljevici, ona oko 20 a ja tek napunio 14, nocno kupanje, na razglasu se vrti tek objavljena careless whisper, prvo nocno kupanje, prvi ples, prvi pravi poljubac i prvi sex... eh, majstore, hvala ti i pocivaj u miru.

my way

pre 7 godina

Neverovatna godina, jos kao da joj se sad na kraju posebno zuri da stigne sve. Kakav god zivot vodio, Dzordz Majkl je legenda. Spot za pesmu "Freedom" sa svih 5 supermodela je nesto sto se ne moze sa bilo kakvim efektima prevazici...

M

pre 7 godina

Secam se tog sentiša iz osamdeset i neke koji sam plesao sa Zinkom, drugaricom iz odeljenja u koji smo svi bili zaljubljeni...verujem da ce u mnogima od nas na slican nacin ostati da zivi, slava mu.

wake me up before you go-go

pre 7 godina

E sad je stvarno Last Christmas. :( Veoma postujem njegov rad, a posebno pesmu (i spot) "Shoot the Dog". Laka mu crna zemlja.

Rođa

pre 7 godina

ja sam u šoku,stvarno sam voleo ovog čoveka i njegove pesme,svaka njegova pesma mi budi sećanja na neke moje velike ljubavi u mladosti,Carelles whispers,Last christmas,Jesus to a child,itd,poslušajte neke od njegovih hitova i sve će vam biti jasno,posle Majkla,Vitni,Bouvija sad nas je napustio i Dzordz,nikad me nije zanimalo kakvog je bio seksualnog opredeljenja,pre svega bio je čovek i odličan pevač,obeležio je najlepše dane moje mladosti,počivaj u miru legendo,poslednji pozdrav od Rodje.

šetač

pre 7 godina

Na koncertu posvećenom Frediju je odvalio, većina je bila nedorečena, nekako u senci čoveka kome je koncert posvećen. Dordž je svojim nastupom rekao "sad će te da vidite da sam mnogo jak".

Alex

pre 7 godina

Jutros, drugo bozicno jutro, sedoh malo da prelistam novosti uz jutarnju kaficu i saceka me ova vest. Kafa mi je ispala iz ruku. Pa zar i on ove 2016-e da nas napusti? Kakav glas i kakav umetnik! Njegova Careless Whisper me je uvek vracala u 80-te, na mog dobrog, na zalost prerano preminulog druga,na kasetu koju smo specijalno snimili za zurke uz koju smo igrali s devojkama u kasnim satima. I danas je imam i jedan je od najdrazih predmeta iz moje mladosti. Ovo me je bas sastavilo

RIP George!

belgrado

pre 7 godina

sve zane sveta su otkidale na njega ,
brada od 5 dana i crne ray ban su mu bile zastitni znak..
on i madona su cepali u svakom klubu ...

svaka njegova pesma me asocira na neku zenu,neko budjenje uz njegovu muziku. .

voleo ili ne voleo pop,
on je bio ikona generacije.

slava mu.....

dzoni

pre 7 godina

Dzaba sve pare kad je zivot kratak kao treptaj oka ...a umesto da se trosi energija da se produzi pametni ljudi rade na nekim glupavim aplikacijama pa imas milion beskorisnih aplikacija umesto da se ta pamet iskoristi za pametnije stvari kao produzenje zivota jer ovaj zivot je prekratak za bilo sta a i za to kratko vreme je prakticno ispunjen smrcu jer malo pa malo vam umre neko blizak

biće bolje

pre 7 godina

U zadnje vreme ništa se nije čulo o njemu, verovatno su droga i alkohol uzeli ga pod svoje, bio je dobar pevač i klasa za ove današnje Bibere.

Shamu

pre 7 godina

Careless Whisper za ples sa prvom ljubavi 1986, Last Christmass za idealno skijanje, Wake me up za najbolje zurke, Freedom za izlaske tokom studija, As za zrelijeg mene, koncert GM za pamcenje .... wow koliko emocija odlazi danas ....

Neki tamo sa skoro 50 godina

pre 7 godina

U moje verme tinejdzerstva se u skoli ucio ruski...
On me je poceo uciti engleski sa pesmom "Careless Whisper".
RIP legendo...

XY

pre 7 godina

Grcka Pravoslavna crkva je prihvatila gregorijanski kalendar te slavi Bozic 25.decembra,kao i Rumuni,Bugari.Samo mi,Rusi,Jermeni i jos neke manje pravoslavne zajednice slave Bozic 7.januara.

šetač

pre 7 godina

Nemam ništa protiv homesexualaca koji ne mašu time kao da su posebni zbog toga. Šta si i šta radiš u svojoj spavaćoj sobi me uopšte ne dotiče i ne interesuje. Bio je sjajan autor i pevač, kao pojava je ostavljao utisak.

Šteta, mogao je i više. Ubiše ga poroci prokletstvo umetnika i kreativnih neobičnih ljudi. Kada se Wham pojavio nije mi bio interesantan, dva šminkera super za tijendž cice. Ali album "Older" ga je postavio na mesto velikih umetnika, takođe njegovi koncertni nastupi su ga stavili odmah do Fredija i nekih mnogo jakih vokala.

...

pre 7 godina

Od svih uzasnih smrti najvecih legendi ove godine, najgora da se desi bas na samom kraju. Kao dete sam ga obozavala, a kasnije jos vise. Kao klinka od 5-6godina sam bila zaljubljena u njega, pa mi je bio i prva ljubav. Kasnije sam ga volela na mnogo ozbiljniji, umetnicki nacin, jer sam mogla da shvatim njegov neverovatni doprinos istoriji muzike. A i ko nije, covek kog su voleli i muskarci i zene. Bas mi je nekako tuga sad.

Fudbalski expert

pre 7 godina

Ja sam hevimetalac ali sam uz njegovu muziku crtao neku halu za diplomski na gradjevini. Jeste obrada ali Papa was a rolling stone, neka live verzija, mi bila omiljena. Bio je vrh u svom poslu.

DrugStari

pre 7 godina

Legenda, svi kazu da su njegove pesme obelezile njihovu mladost, ja sam toga postao tek sad svestan....Neizmerno me rastuzila ova vest, prerano brate, prerano ! Pre neko vece sam bas gledao film Deadpool i ono,ko nije gledao Deadpool i njegova devojka vole Wham da slusaju, i bas mi je drago bilo,lep omaž, pustim Wham posle duze vremena da slusam i uzivam, i sad ovo. Pocivaj u miru legendo, tvoje pesme ce ostati zauvek i ti u nasim srcima.

Careless whisper

pre 7 godina

Ljudi šta vam je , čovek je bio pravoslavac,nije mu juče bio Božić.
(rollo tomasi, 26. decembar 2016 06:09)

Dzordz Majkl ne samo da nije bi pravoslavac, nego je posebno kritikovao verske fundamentaliste, i jedino je nesto simpatija pokazivao prema protestantima. A i da je pravoslavac, zbog grckog porekla, i tada bi bozic slavio 25.12, kao i vecina, jer je Grcka pravoslavna crkva presla na savremeni kalendar.

srdan

pre 7 godina

Pre par nedelja moja sestogodisnja ćerka me pita ko mi je omiljeni pevač? Stvarno jako, jako dugo nisam bio stavljen pred ovaj izbor, i nakon razmišljanja od 30 sekundi. Kažem George michael i odmah posle joj pustim careless whisper.
Zapamtila je to i kasnije je i sama pustala careless whisper na YouTube.
Počivaju u miru legendo.
Najbolja kombinacija izgled + Glas ikada više nije među nama.

Praying For Time

pre 7 godina

These are the days of the open hand
They will not be the last
Look around now
These are the days of the beggars and the choosers

This is the year of the hungry man
Whose place is in the past
Hand in hand with ignorance
And legitimate excuses

The rich declare themselves poor
And most of us are not sure
If we have too much
But we'll take our chances
Because god's stopped keeping score
I guess somewhere along the way
He must have let us alt out to play
Turned his back and all god's children
Crept out the back door

And it's hard to love, there's so much to hate
Hanging on to hope
When there is no hope to speak of
And the wounded skies above say it's much too late
Well maybe we should all be praying for time

These are the days of the empty hand
Oh you hold on to what you can
And charity is a coat you wear twice a year

This is the year of the guilty man
Your television takes a stand
And you find that what was over there is over here

So you scream from behind your door
Say "what's mine is mine and not yours"
I may have too much but i'll take my chances
Because god's stopped keeping score
And you cling to the things they sold you
Did you cover your eyes when they told you

That he can't come back
Beacuse he has no children to come back for

It's hard to love there's so much to hate
Hanging on to hope when there is no hope to speak of
And the wounded skies above say it's much too late
So maybe we should all be praying for time

Valentina Petrovic

pre 7 godina

I've had enough of danger
And people on the streets
I'm looking out for angels
Just trying to find some peace
Now I think it's time
That you let me know
So if you love me
Say you love me
But if you don't just let me go...

Poslednji pozdrav Legendo! Putuj u miru... :(

Zen

pre 7 godina

Zadnja dva dana po ceo dan slušam njegove pesme. Ne znam ni sam zašto ali došlo mi niodkuda. Kada sam video vest jutros ne mogu da verujem. Dont let the sun go down on me... počivaj u miru legendo. Hvala ti na ispunjenoj mladosti.

Mogli

pre 7 godina

Његова приватна ствар што је умро, сигурно нећу сад плакати због тамо неког певача.

Block

pre 7 godina

Uf ovo je bas bolno. Sve je tu, nostalgija, prijemcive i ever green pop melodije, pojava, tracevi... Danas nema nekog slicnog, koji ce ostaviti dubok trag. Cak ni Adel.
Pocivaj u miru matori, detinjstvo i mladost su mi lepsi bili uz tvoje pesme.

Nindza

pre 7 godina

Daaj vise... prvo sam pomislio da je patka i click bait, ali na zalost je istina. Izvanredan umetnik.
I jos nesto, posto ne moze bez naglasavanja te cinjenice - ne on (kao i jos neke njegove kolege) NIJE bio gej, on je bio odlican muzicar i umetnik kojem je seksualno opredeljenje gej. Za razliku od danasnjih "zvezda" kojima je zanimanje gej, cak i kada to nije zaista njihovo seksualno opredeljenje...
Bitna razlika. Zato danas na d*pe da se izvrnu ne mogu da zgotove priblizno dobre pesme kakve su bile Dzordzove (da ne pominjem Queen, ajao...).

Basti

pre 7 godina

@Sanakar
George Michael je svoje najbolje pesme objavio 80tih i 90tih godina, tako da on nije predstavnik mlađe generacije kako Vi to insinuirate u svom komentaru. Evo ja sam u svojim dvadesetim godinama života, pa iako sam rođen posle njegovih najvecih hitova,rado ih slušam. Hoću da kažem da nije važno kojoj generaciji pripada umetnik( namerno kažem umetnik jel GM to jeste, dok mnogi danasnji pevači sigurno nisu umetnici) ili slušalac, prava umetnička dela nemaju svoj rok trajanja, niti su ograničena na neku određenu generaciju

Poslednji Božić

pre 7 godina

Žao mi je Džordža, žao mi je svih nas koji smo kao tinejdžeri krajem 80-ih uz Careless Whisper prilazili devojkama u diskotekama, koji smo uz Killer/Papa Was A Rolling Stone lakše dočekali kraj vojnog roka u generaciji 1992/93. Iako ta pesma nije bile original, njegovim izvođenjem je otkrivena i oslobođena ogromna količina skrivene energije. Njegova muzika je početkom 90-ih bila svetlost koja je obasjavala put u bolju budućnost na ovim prostorima. Puno je loše simbolike u ovim estradnim događanjima tokom 2016.

Hvala ti Džordž što sam bio svedok jednog vremena i što će moj sin biti u prilici da se edukuje i odrasta uz najjaču vokalnu interpretaciju u istoriji pop muzike kroz već pomenuti Killer/Papa Was A Rolling Stone i druge vanvremenske hitove.

Johnny

pre 7 godina

Kao klinac 80- i 90-ih godina sam gutao njegove i WHAM-ove spotove i čak sam uvek imao spremnu VHS kasetu kad "uhvatim" neki na TV-u. Hvala na svemu, legendo. Takav glas i talenat se ne pojavljuje često.

dr

pre 7 godina

Uvek sam se zezala kad cujem neku od ogavnih obrada Last Christmas da se George okrece u grobu, a sad je to stvarno... pre neki dan plesem uz carelesss whispers sa svojom desetomesecnom devojcicom i suze mi idu... uh, kako mi je zao...

Basti

pre 7 godina

@Sankar
George Michael je svoje najbolje pesme objavio 80tih i 90tih godina, tako da i nije predstavnik mlađe generacije kako Vi to insinuirate u svom komentaru. Ja sam sada u dvadesetim godinama života, pa iako sam rođen posle njegovih najvecih hitova, rado ih slušam. Hoću da kažem da nije važno kojoj generaciji pripada umetnik( namerno kažem umetnik, jer GM to jeste, dok mnogi danasnji pevači sigurno nisu umetnici) ili slušalac, prava umetnička dela nemaju svoj rok trajanja, niti su ograničena na neku određenu generaciju.

Herzeg Travunija

pre 7 godina

Ironija zivota? Ovih dana jedna od najslusanijih pjesama na tv/radio stanicama je bila upravo Last Christmas od G.Michaela, i bio mu je nažalost zadnji Božić

seven

pre 7 godina

Dzordz je bio vanserijski talenat.Za razliku od drugih on je sam pisao text i stvarao muziku,tako su nastali chareles whisper,last christmas,a diferent corner,wake me up..i mnogi drugi vecni hitovi.Najlepsi vokal,glas za nepoverovati.Jedan od najboljih muzicara ikada.Nikada Playback uvek live,George nikoga nije ostavljao ravnodusnim svojim nastupima,koncertima,unplagdom.Zaista tuzna vest i kraj godine.R.I.P.Legendo.

zagreb

pre 7 godina

George Michael Arena Zagreb 20.09.2011.
https://www.youtube.com/watch?v=p7ZsEHO8wl0
fantazija od koncerta..............
Georgios Kyriakos Panayiotou obiljezio si nasu mladost, hvala ti na tome.
R.I.P.

Freedom

pre 7 godina

Jedan od najboljih glasova i najvećih muzičkih ikona svih vremena. Šteta što nove generacije nemaju mogućnost da uživaju u ovakvim umetnicima, pored svega i svačega što se danas servira u popularnoj kulturi. Pogledajte samo njegov "unplagged" koncert iz 1996. i biće vam jasno kakva veličina je čovek bio. Veliki gubitak za svet.

Jelena

pre 7 godina

Od prvog poljupca uz Careless Whisper, obelezio si decenije moje mladosti... Jedan od najtalentovanijih pevaca, tekstopisaca, muzicara, jedan od najemotivnijih, najiskrenijih, najvecih, ali i najnesrecnijih... Nadam se da ces naci mir na onom svetu. Tvoja muzika zivece zauvek. Laka ti zemlja, legendo...

djokara

pre 7 godina

Poceo sam ga slusati preko caleta,on ga je voleo,ja obozavao. Sve najlepse uspomene u zivotu su vezane uz njega i njegovu muziku,jer mi je bio muzicki uzor,omiljeni pevac a njegove pesme sam slusao gotovo svakodnevno... Od moje 11-12god Chareles Whisper mi je omiljena pesma jer me toliko toga veze uz nju. Takav sklad reci,ritma,muzike... nesto posebno... Iako ga nikada nisam slusao uzivo,niti bih verovatno ikada i bio u mogucnosti,njegovim odlaskom se ugasilo i nadanje da cu bar uzivati u nekoj njegovoj novoj fantaziji,ali sva ova simbolika na danasnji dan,mozda i govori da je tako moralo biti,da zaista vise nece plesati... Legendo,i dalje zivis!

Vaše ime*

pre 7 godina

Nerviraju me ovi komentari gde ljudi govore da je bio pravoslavac i da nije umro na Božić. Da, jeste, jer su Grci odavno prihvatili novi kalendar.
Ode jedna mnogo lepša epoha sa svim ovim ljudima ove godine.

MS

pre 7 godina

Moj vršnjak, od Wake me up, Tropicana, preko Freedom, Careless whisper, Amazing, Jesus to a Child, Father figure, Older, do White light...svaka pesma je imala mesto u mom životu.
David, Prince, Greg, Keith, Leonard... kakva grupa se skupila gore!!!

ana68

pre 7 godina

Odrasla sam uz Wham i njegov divan glas. Najlepsi period moga zivota - ljubavi, mladost, obelezile su njegove pesme, i sada u srednjim godinama jos uvek je bio i ostao najbolji za mene. Volim svaku njegovu pesmu, cesto i zaplacem. Bas pre neki dan sam ga slusala " Kissing a Fool" ... Takav umetnik se vise nece roditi. RIP dragi Michael

Ana-bg

pre 7 godina

Mnogo sam volela njegovu muziku. Bio je veliki umetnik. Tuzno je sto se smrcu svih ovih velikih muzicara ove godine polako zavrsava mladost generacija koje su volele sve te hitove. Normalno je da vreme prolazi ali je tesko suociti se sa tim. Pocivaj u miru, tvoju muziku cemo uvek slusati !

Meister Jakob

pre 7 godina

Koja ironija, umro je na Božić a pjevao je jednu od najpoznatijih i najpopularnijih božićnih pjesama svih vremena, you gotta have faith!

Srki

pre 7 godina

Nece niko da mi veruje, ali sanjao sam pre neki dan da javljaju kako je on umro. Ni ja sam sebi ne verujem da se taj san i ostvario. Citam vrst i neverujem. Tacno se setih sna.....Aaaaauuu RIP George Michael

P.S. Odrastao sam uz neke njegove pesme...koje su mi bile lek za dusu 90-ih.

Ja

pre 7 godina

Ne treba nam vremenska mašina, imamo njegovu muziku da nas vraća kroz vreme. Letos sam gledala spot za tropikanu i pomislila kakav baja, pijucka koktel u belim kupaćkama pre 33 godine i još uvek nije zastarela fora. Kroz jednostavne kombinacije je postizao efekat, čuvena kožna jakna kao omaž prisliju, sako sa ruskom kragnom, šimike.. Fantastičan i skroman umetnik, i glasom i stasom. Slava mu.

Gerov

pre 7 godina

taman kad sam hteo a ugasim komp i kao ajd... cek davidim sta ima na sajtu...

Bio sam klinac kada su zarile njegove stvari tipa Careless Whisper i Last Christmas. Uvek kada ih cujem nekako me uhvati jeza ako samo sebi dozvolim daih "cujem". I mom klincu, koji uskoro puni 3, pustam skoro svako vece, nekako ga smiruju.

Pocivaj u miru, legendo i idolu mog detinjstva!

Jelena

pre 7 godina

Za ove što raspravljaju da li je Grk i kad slavi Božić da kažem da je čovek sam izjavio da sa Grcima ne oseća nikakvu povezanost osim što je dlakav. Čovek je rođen u Engleskoj, majka koju je najviše voleo je Engleskinja, a Grk je samo po ocu koji je došao u Englesku sa Kipra i sa kojom nikad nije bio naročito blizak.

Peca

pre 7 godina

Sinoć pustim preko TV-a Wham i Last christmas,stajalo kao sugestija na listi.Hteo sam da pokažem ćerki šta je bilo popularno u moje vreme.Jutros žena pita da li sam znao da je umro kad sam to pustio.Kakva slučajnost.

matori

pre 7 godina

@ Covek je bio pravoslavac, ne znam da li to znas.
U svakom slucaju, pocivaj u miru Jorgose
(mirko, 26. decembar 2016 02:33)

u pravu si, ali grci poštuju gregorijanski kalendar.....samo im uskrs padne kada i nama.

najodvratnija godina

pre 7 godina

@sancar
Ogroman propust onda imate u poznavanju one dobre i kvalitetne pop muzike...
Pa dokle vise da nam odlaze legende?!?....
RIP

Tanana

pre 7 godina

Imao je najlepsi glas za mene, neponovljiv. Prvi put sam ga cula kada sam imala 10god, 1986. Pesma je bila Careless Whisper. U momentu sam se zaljubila u njegov prelepi glas. I dalje ne mogu da verujem da ga vise nema. Najvise mi je zao sto sam propustila priliku da ga cujem uzivo.

Doktor

pre 7 godina

From Club Tropicana to Careless Whispers...pisao sam drugima domace da mi snime prvi album na kasetu, uz drugu, za koju je uz Durane napravljen skoro pa najjaci predkompjuterski spot, sam leteo ka zvezdama prvi put jedne noci u Portorozu...Odlazimo,definitivno,dolaze elektricne naprave koje ce naseliti zemlju.I nemoj neko kako iz moje tako i iz mladjih generacija da bi zalajao nesto povodom ovoga ili onoga znate vi dobro o cemu ja, otisao je jos jedan veliki majstor muzike koja se gle cuda ne skida sa talasa vecne popularnosti. Zbogom lave,konacno Freedom za tebe!

miki

pre 7 godina

@dan nema veze da li je pesma o proslom ili poslednjem Bozicu,cinjenica je da je to jedna od najlepsih pesama o Bozicu ;). Koincidencija je da je pevac koji je pevao pesmu preminuo na Bozic.

lorenzo

pre 7 godina

još samo 6 dana i gotova je ova 2016. koliko loša godina ja ne mogu da vjerujem...ne samo zbog poznatih ličnosti već i zbog nas običnih smrtnika, još nisam čuo nekog prijatelja, poznanika da je rekao da mu je ova godina bila dobra...neki su se razbolili, otišli, izgubili nekoga, svašta nešto im se desilo kao i meni i još na to odlaze naši heroji iz mladosti i osobe koje smo obožavali da vidimo na televiziji...nadam se da će nam ova 2017. biti malo bolja...svako dobro

Misionar

pre 7 godina

Ceo zivot sam se nadao da cu uspeti da ga slusam uzivo. Nazalost to se nikad nece desiti sad. Toliko secanja, toliko posebnih trenutaka uz njegovu muziku. A bio je i veliki smeker.

nevena

pre 7 godina

Nista mi nije lepse nego kad nedeljom ujutru pustim "Amazing", djuskam, pijuckam kaficu, spremim nesto za klopu, prelepost.
Zbogom ...
tarar tara tararara

Filip Nikolić

pre 7 godina

Od pesme Freedom 90, pa na dalje... više manje njegova muzika je pratila moje odrastanje. Sećam se da kad se pojavio spot sa manekenkama da smo se mi - deca koja voleli pesmu - a imali 10 godina - pitali A ko je George Michael od ovih? Zar devojka ima muško ime? Ah...sećanja

igor

pre 7 godina

Tuga velika. Samo 53. godine, a pre neki dan Kirk Daglas napuni 100. Veliki pevac je bio, smekercina. Kada je saopstio da je gay nisam mogao da verujem, jer je bas izledao kao muskarcina koji je menjao zenske kao carape, a one su i dominirale njegovim spotovima. No, to nije vazno, to je njegovo ljudsko pravo..ali pesme Faith, Last Christmas..sve puno njega i lepih zena, navodnih ljubavi..Cudo. U svakom slucaju ostace upamcen kao jedan od najvecih umetnika i pevaca svih vremena koga su poroci, pre svega droga, kostali rane smrti, sto znaci da je bio duboko nesrecan covek. Neka pociva u miru.

Mrtvac

pre 7 godina

Ko malo više prati njegov rad ovo i nije bilo toliko iznenadjenje... pričalo se već neko vreme da je bolestan, verovatno od side. Čak je jednom i sam priznao pre par godina da je verovatno pokupio virus ali ne sme da se testira. A na koncertu za Fredija je rekao da se ljudi paze da se ne zaraze kao fredi...

Što je mnogo, mnogo je!!!

pre 7 godina

Bouvi,Princ,Dzordz Majkl,Bata,Gaga Nikolic,Manda,Madzgalj,nekog sam sigurno propustila ali i ovo je previse...
(Mia, 26. decembar 2016 01:09)

Harper Li i Umberto Eko i to u istom danu?!? O.o
Užas od godine zaista...

Goran

pre 7 godina

Poslednjih mesec dana na putu do posla i nazad slusam album Listen Without Prejudice / Vol 1. Jedan od muzicara koji je obelezio moje odrastanje. Danas kao odrastao covek cesto joj se vracam, budi u meni lepu energiju i daje mi snagu da nastavim dalje kad je tesko. Za mene jedan od velikih savremenih umetnika. Pocivaj u miru.

gargleblaster

pre 7 godina

Uzasna godina kada je ono najvrednije umiralo. Nikad necu zaboraviti Freddy Mercury Tribute gde je dominirao medju legendama. Veliki umetnik sa zaista neverovatnim stavom koji se retko vidja. Jako tuzna vest, posle Bowiea, Princa....uzasna godina.

DaRko

pre 7 godina

Neka počiva u miru. Žalosno je što se svesno prikriva da je SIDA/AIDS još uvek bolest od koje se umire i za koju nema leka. Evo ove godine imasmo rekord u Srbiji po novo obelelim... Uz skupe lekove se živi duže, ali opet ne mnogo duže. Pazite se deco.

SadButTrue

pre 7 godina

RIP! Ponadah se da je fake ali izgleda ipak nije. Tuzno, samo 53! Taman krenuh u krevet i da procitam jos samo vesti i evo me vec sat. Kako je godina pocela, tako se i zavrsava - izgleda kod puno ljudi. Meni licno je bila jako, jako naporna: krize, smrt...sve. Evo danas opet fajt u kuci a bilo je ok jedno vreme. Zena mi ulazi u klimaks i samo bi se svadjala. Iscrpljuje me - trebalo bi na pusto ostrvo bar 1-2 meseca, malo da odmorim ;)

bane

pre 7 godina

Kako sam se zaprepastio kada sam čuo WHAM! osamdesetih..To je bilo nešto stvarno novo čak i tada kada je bilo puno pravih muzičara a njegov glas je ostao jedinstven.
Njegova muzika ne može da mi dosadi ma koliko je slušao. Bio je stvarno veliki muzičar.

preferisco dirti addio

pre 7 godina

Goru godinu po pitanju smrti poznatih ne pamtim.. nasi glumci, ruski hor, poznati svjetski muzicari... i mene opljackali juce. Jos sam najbolje ja prosao

Čovek iz senke

pre 7 godina

Prvi put sam cuo za njega na tadasnjem MTVju, kada je izbacio "Faith", iako slusam potpuno drugaciji pravac muzike, nekako je on kao kvalitetan umetnik obelezio jedno odrastanje.

Sanja

pre 7 godina

Istovremeno smo starili. Verovatno mi se zbog toga cinilo da je svaki novi album sve bolji. Za dosta pesama i danas ne mogu da odlucim da li su bolje u studijskoj ili uzivo verziji. Veliko postovanje I tuga.

Maja, Zadar

pre 7 godina

Sto svi krivite 2016. godinu? Kao da se u 2017.godini nece umirati. Doslo je njegovo vrime i covik je umra. Sto sad triba proklinjati godinu?

еј

pre 7 godina

И ништо после нив.Ќе остане споменот на тоа незаборавно време со кој израсна здрава една генерација што ја научи музиката, да ја сака и слуша онака како само тие знаеја да ти ја испејат ,да и се насладуваш со сите свои чуства.Музичарите - уметници од осумдесетите години никогаш не умираат тие биле и ќе останат легенди.Не е тажно за нас кој ги познаваме со која музика пораснавме ,тажно е за ови генерации што ќе нeмаат спомени за што да раскажуваат.Почивај во мир !

drasko

pre 7 godina

Toliko spekulacija na twitteru oko HIV-a,na kraju krajeva sta a ako je bio HIV pozitivan? sa time se uz redovnu terapiju sada zivi jako dugo!
RIP legendo!!

dobri milenko

pre 7 godina

A bas veceras slusam pop hitove 80ih, izmedju ostalih i Wake me up before you go-go i Careless whisper.Neverovatan vokal, iskreno podseca me ponekad na Fredija glasom. Pocivaj u miru legendo!

Slavisa

pre 7 godina

Ode jos jedna ikona moje mladosti, iako nisam previse obozavao njegov celokupni muzicki opus. Pohvala za pisca ovih redova, konacno da se napise tacno u kojoj godini je neko preminuo, obicno pogresno stavljaju jednu manje. Naravno, najdublje saucesce porodici pokojnog pevaca.

turgidson

pre 7 godina

mislim da je Sida uzrok, RIP!
(znalac, 26. decembar 2016 08:42)

Od side se ne umire preko noći. Šok u svakom slučaju, baš sam ga voleo kao pevača. Počivaj u miru legendo!

vlade

pre 7 godina

godine razuzdanog života su mu uzele maha, iako već dugo nije bio aktivan u stvaralaštvu, zaista je ostavio trag u muzici.. na stranu tu što je imao jedan od naiboljih vokala u istoriji, period sa sonyjem ga je načinio legendom, i onog trenutka kada je prestao saradnju sa njima, i on je prestao da hara top listama a albume jr izbacivao jednom u deset godina.. ok, znamo svi zašto je prekinuo saradnju sa sonyjem, ali realno, džaba glas, džaba pojava, ako nemaš produkciju koja to može da ti iznese.. isto važi i za sve zvezde u zadnjih četrdeset godina.. i dan danas kada čuje whispper, father figure, freedom, faith, fastlove, amaizing, jesus.. ne mogu da verujem kakva je to bila produkcija ispred svoga vremena! mešavina popa iz '80ih i modernog prizvuka, koji prati trend, sa njegovim soul glasom.. svaka čast, da je bio malo stabilnije prirode, a ne samo vođen emocijama, mogao je da traje i traje i da nas počasti sa još 30 hitova! RIP

fidelio

pre 7 godina

pored club_ 27 sigurno je otvoren 2016 gore na nebu..Nije ni cudo sto je Bowie bio bas prvi u januaru,da domacinski docekuje goste. Da me pogresno ne razumete.Velika tuga,Velika imena su otisla ove godine

elektricna buva

pre 7 godina

UBIO SE jer previse bi bilo nerealno zbog pesme da umre bas na bozic...bio je jako nesrecan zadnjih godina sa mnogo problema,ali naravno da njegova porodica nece reci istinu,to ce ostati medju njima,inace bio je sjajan pevac i obelezio je 80-te sa dobrim pesmama,bio jedna od najvecih pop zvezda u to vreme

mirko

pre 7 godina

@E pa ova godina je morala da se zavrsi na cinican nacin, onako kako je i pocela mater li joj j....! Umre covek i to bas na Bozic kad se cesto pusta njegova pesma "Last Christmas". Pokoj dusi umetniku.
(Dr.Nusic, 26. decembar 2016 00:40)

Covek je bio pravoslavac, ne znam da li to znas.
U svakom slucaju, pocivaj u miru Jorgose

Basti

pre 7 godina

Hvala ti legendo pop muzike na nekim od najlepših pesama ikada. Tvoje pesme živeće večno, a i ti s njima. Zaista neverovatno koliko nas je velikih umetnika napustilo ove godine. Počivaj u miru legendo.

dunjaaaaaaaaaaa

pre 7 godina

POČIVAJ U MIRU! ova 2016 je puno,puno,puno legende i ljudi(za koje ne znamo)
uzela(ja mislim nikada više nego ove god.) NADAM SE DA CE NA OVOME STATI I NASTAVITI NEKIM NORMALNIM TOKOM.

Trovach

pre 7 godina

Bio je megazvezda, ali mi se nije dopadala njegova muzika i pojava. Ipak, moram primetiti da nam je ova luda 2016. odnela jos jednog velikog umetnika.

Patrick

pre 7 godina

Grcka Pravoslavna crkva je prihvatila gregorijanski kalendar te slavi Bozic 25.decembra,kao i Rumuni,Bugari.Samo mi,Rusi,Jermeni i jos neke manje pravoslavne zajednice slave Bozic 7.januara.
(XY, 26. decembar 2016 11:18)

Ne znam kakve to veze ima sa ovom tuznom vescu ali kad si se vec dotakao te teme, oni koji slave bozic 7 januara smo mi,tj. Srbi (iako ja slavim i katolicki bozic jer sam cesto u USA),Rusi,Jermeni,Ukrajinci,Kazahstanci (i oni su pravoslavci),Makedonci,Crnogorci.I dalje ne verujem da si napisao Rumuni.Bato moj oni su katolici,kao vecina naroda na ovom svetu.

satelit

pre 7 godina

koliko je samo tesko i frustrirajuce biti vlasnik najslusanijeg Bozicnog hita ... U ovo doba sta god da pustis cujes svoju pesmu...Razumem coveka! RIP!

Patrick

pre 7 godina

Uzrko smrti vjerovatno sida, tako je uvjek kad nema jasnog razloga. RIP
(gzola, 26. decembar 2016 10:40)

Mozda i narkotici i/ili marihuana,citaj tekst i videces da je to konzumirao.I Carli Sin ima sidu pa je jos ziv.

Now!

pre 7 godina

Bez obzira na to bili bogati ili ne, pozbati ili ne... ne zivite zivot prebrzo. Svaki trenutak je dragocen, treba sto vise se osvrnuti na ljubav, odrzavati unutrasnji mir uprkos svim aktivnostima, obavezama, reflektovati misli i osecanja, deliti radost... Bogati ljudi cesto uzimaju lekove da bi odrzali slavu i imidz, pri cemu srca cesto oslabe...
Inace kao Srpkinja, slavim Bozic po novom kakendaru, a vi kako hocete.

Mimi

pre 7 godina

Sada eksplodira prodaja njegovih albuma,cudo kako je ovo postao hit,sve zvezde"umiru"kad ostanu bez para,tako je bio i sa Prince,David Bowie itd.

Mogli

pre 7 godina

Његова приватна ствар што је умро, сигурно нећу сад плакати због тамо неког певача.

dzoni

pre 7 godina

Dzaba sve pare kad je zivot kratak kao treptaj oka ...a umesto da se trosi energija da se produzi pametni ljudi rade na nekim glupavim aplikacijama pa imas milion beskorisnih aplikacija umesto da se ta pamet iskoristi za pametnije stvari kao produzenje zivota jer ovaj zivot je prekratak za bilo sta a i za to kratko vreme je prakticno ispunjen smrcu jer malo pa malo vam umre neko blizak

Che

pre 7 godina

Slava mu..


Ja nemam reci.A jos 6 dana do kraja 2016...
Sva vozila hitne poslati pred kuce Stonsa, Dilana, Stivi Vondera, Kleptona, Ringa i Makartnija, Gansa, Pacina, De Nira,Meril Strip...ovo je vise nenormalno.

Beogradjanin

pre 7 godina

Odlaze heroji nase mladosti. Muzicari, glumci, profesori, umetnici. Odlaze uspomene. Odlazi sa njima i neko lepse vreme, vreme gde su ljubav, prijateljstvo, cast i emocije bile izmestene na neko vise mesto. Vreme u kome su razlike bile daleko izrazenije u stepenu humora, šarmu, stilu, pameti, a ne u lovi novokomponovanih roditelja, telefona, bliskosti partijskog bulumenti i svega ono sto nas danas razdvaja.
Odlaze na vreme, jer uskoro ne bi imao ni ko da ih se seca u moru kica, sunda i povrsnosti.
A nema nikoga da ih zameni. Sa njima odlazimo i mi, i kakvo je vreme nazalost doslo i nece nam biti preterano zao.
Last Christmas....To samo zivot moze da namesti.
RIP

Patrick

pre 7 godina

Grcka Pravoslavna crkva je prihvatila gregorijanski kalendar te slavi Bozic 25.decembra,kao i Rumuni,Bugari.Samo mi,Rusi,Jermeni i jos neke manje pravoslavne zajednice slave Bozic 7.januara.
(XY, 26. decembar 2016 11:18)

Ne znam kakve to veze ima sa ovom tuznom vescu ali kad si se vec dotakao te teme, oni koji slave bozic 7 januara smo mi,tj. Srbi (iako ja slavim i katolicki bozic jer sam cesto u USA),Rusi,Jermeni,Ukrajinci,Kazahstanci (i oni su pravoslavci),Makedonci,Crnogorci.I dalje ne verujem da si napisao Rumuni.Bato moj oni su katolici,kao vecina naroda na ovom svetu.

Mimi

pre 7 godina

Sada eksplodira prodaja njegovih albuma,cudo kako je ovo postao hit,sve zvezde"umiru"kad ostanu bez para,tako je bio i sa Prince,David Bowie itd.

elektricna buva

pre 7 godina

UBIO SE jer previse bi bilo nerealno zbog pesme da umre bas na bozic...bio je jako nesrecan zadnjih godina sa mnogo problema,ali naravno da njegova porodica nece reci istinu,to ce ostati medju njima,inace bio je sjajan pevac i obelezio je 80-te sa dobrim pesmama,bio jedna od najvecih pop zvezda u to vreme

Sergije

pre 7 godina

Freedom nam je bila dusevna hrana da prezivimo sluzenje vojnog roka 1990/1991 godine na samom pocetku krvavog rata u Jugoslaviji. RIP i hvala ti, ako ni zbog cega drugog, onda zbog te predivne pesme.

Patrick

pre 7 godina

Uzrko smrti vjerovatno sida, tako je uvjek kad nema jasnog razloga. RIP
(gzola, 26. decembar 2016 10:40)

Mozda i narkotici i/ili marihuana,citaj tekst i videces da je to konzumirao.I Carli Sin ima sidu pa je jos ziv.

dan

pre 7 godina

Počivaj u miru, legendo.
Inače..u pesmi "Last Christmas" peva o prošlogodišnjem Božiću a ne o poslednjem u smislu da se vise nece ponoviti....za sve ove komentare u stilu " kakva koincidencija".

Trovach

pre 7 godina

Bio je megazvezda, ali mi se nije dopadala njegova muzika i pojava. Ipak, moram primetiti da nam je ova luda 2016. odnela jos jednog velikog umetnika.

Dr.Nusic

pre 7 godina

E pa ova godina je morala da se zavrsi na cinican nacin, onako kako je i pocela mater li joj j....! Umre covek i to bas na Bozic kad se cesto pusta njegova pesma "Last Christmas". Pokoj dusi umetniku.

tony

pre 7 godina

davna 84-ta, letovanje sa skolom u kraljevici, ona oko 20 a ja tek napunio 14, nocno kupanje, na razglasu se vrti tek objavljena careless whisper, prvo nocno kupanje, prvi ples, prvi pravi poljubac i prvi sex... eh, majstore, hvala ti i pocivaj u miru.

mirko

pre 7 godina

@E pa ova godina je morala da se zavrsi na cinican nacin, onako kako je i pocela mater li joj j....! Umre covek i to bas na Bozic kad se cesto pusta njegova pesma "Last Christmas". Pokoj dusi umetniku.
(Dr.Nusic, 26. decembar 2016 00:40)

Covek je bio pravoslavac, ne znam da li to znas.
U svakom slucaju, pocivaj u miru Jorgose

Jelena

pre 7 godina

Kakva ironija, napisao je najlepšu božićnu pesmu "Last Christmas" i umro baš na Božić. Mnogo mi je žao, bio je sjajan umetnik. Ova godina je najgora za umetnost, koliko je neverovatnih ljudi otišlo i kod nas i u svetu, neka se završila više.

Ana

pre 7 godina

SOK!!! Sta se desava ovo, 2016. godina je definitivno ukleta, neka se zatvori krug vec jednom... Prevelika tuga, dragi Dzordze, sta god da je bilo, sada si sigurno na nekom boljem mestu... Ostaces upamcen kao veliki umetnik i izuzetan vokal...koliko sam te volela slusati kao mala :(( Pocivaj u miru!

munz

pre 7 godina

Kakva simbolika. Pevao Last Christmas i umro na Bozic!
(1970, 26. decembar 2016 00:21)
"Last Christmas" prvenstveno znači "Prethodni Božić" (malo bi drugačije bilo da je "The Last Christmas")... Kako god, bio je velik i dobar čovek, izuzetan muzičar...

Maja, Zadar

pre 7 godina

Sto svi krivite 2016. godinu? Kao da se u 2017.godini nece umirati. Doslo je njegovo vrime i covik je umra. Sto sad triba proklinjati godinu?

Oleg

pre 7 godina

Moj omiljeni pevac,znam da je muziku bojio svojim divnim glasom i prelepim pesmama.Ode i on,nije svet muzike isti,ova godina je pogubna za velikane muzicke scene.

Gotova priča

pre 7 godina

Sećam se kako su pravili koncert za Fredija kada je preminuo, red bi bio da se organizuju takvi koncerti svim velikanima koji nas redom napuštaju...

matori

pre 7 godina

voleo sam njegovu muziku, njegov glas...kako je pevao uživo, kako na koncertu, tako i u studiju bez muzike, isto kao na albumu...kao DJ sam puštao njegove hitove sa vinila u lokalnoj diskoteci....i pored gomile njegovih pesama, meni se možda najviše svideo duet sa Eltonom Džonom - Don`t let the sun go down on me....

wake me up before you go-go

pre 7 godina

E sad je stvarno Last Christmas. :( Veoma postujem njegov rad, a posebno pesmu (i spot) "Shoot the Dog". Laka mu crna zemlja.

Alex

pre 7 godina

Jutros, drugo bozicno jutro, sedoh malo da prelistam novosti uz jutarnju kaficu i saceka me ova vest. Kafa mi je ispala iz ruku. Pa zar i on ove 2016-e da nas napusti? Kakav glas i kakav umetnik! Njegova Careless Whisper me je uvek vracala u 80-te, na mog dobrog, na zalost prerano preminulog druga,na kasetu koju smo specijalno snimili za zurke uz koju smo igrali s devojkama u kasnim satima. I danas je imam i jedan je od najdrazih predmeta iz moje mladosti. Ovo me je bas sastavilo

RIP George!

Herzeg Travunija

pre 7 godina

Ironija zivota? Ovih dana jedna od najslusanijih pjesama na tv/radio stanicama je bila upravo Last Christmas od G.Michaela, i bio mu je nažalost zadnji Božić

nn

pre 7 godina

wake me up before u gogo....
rip legendo. Neke uspomene su ostale vezane za njegovu muziku.
Na neki nacin je obelezio i moj zivot a verujem i mnoge druge

Moj spasilac

pre 7 godina

Kada sam bio u pubertetu i razmisljao o samoubistvu zbog svoje homoseksualnosti, njegov spot za pesmu Outside i cela priča oko toga su me spasli. Tada sam zavoleo i njegovu muziku.
Neka mu je vecna slava i hvala za hrabrost!

XY

pre 7 godina

Grcka Pravoslavna crkva je prihvatila gregorijanski kalendar te slavi Bozic 25.decembra,kao i Rumuni,Bugari.Samo mi,Rusi,Jermeni i jos neke manje pravoslavne zajednice slave Bozic 7.januara.

poklon

pre 7 godina

Ova verzija je nerealna

https://www.youtube.com/watch?v=xQ9KuQQDEow

Čovek je bio i ostaće ikona, Prince i Michael godinama su dostigli Kirka Douglasa...
Prerano Michaele, prerano!

Jelena

pre 7 godina

Za ove što raspravljaju da li je Grk i kad slavi Božić da kažem da je čovek sam izjavio da sa Grcima ne oseća nikakvu povezanost osim što je dlakav. Čovek je rođen u Engleskoj, majka koju je najviše voleo je Engleskinja, a Grk je samo po ocu koji je došao u Englesku sa Kipra i sa kojom nikad nije bio naročito blizak.

Meister Jakob

pre 7 godina

Koja ironija, umro je na Božić a pjevao je jednu od najpoznatijih i najpopularnijih božićnih pjesama svih vremena, you gotta have faith!

srdan

pre 7 godina

Pre par nedelja moja sestogodisnja ćerka me pita ko mi je omiljeni pevač? Stvarno jako, jako dugo nisam bio stavljen pred ovaj izbor, i nakon razmišljanja od 30 sekundi. Kažem George michael i odmah posle joj pustim careless whisper.
Zapamtila je to i kasnije je i sama pustala careless whisper na YouTube.
Počivaju u miru legendo.
Najbolja kombinacija izgled + Glas ikada više nije među nama.

Praying For Time

pre 7 godina

These are the days of the open hand
They will not be the last
Look around now
These are the days of the beggars and the choosers

This is the year of the hungry man
Whose place is in the past
Hand in hand with ignorance
And legitimate excuses

The rich declare themselves poor
And most of us are not sure
If we have too much
But we'll take our chances
Because god's stopped keeping score
I guess somewhere along the way
He must have let us alt out to play
Turned his back and all god's children
Crept out the back door

And it's hard to love, there's so much to hate
Hanging on to hope
When there is no hope to speak of
And the wounded skies above say it's much too late
Well maybe we should all be praying for time

These are the days of the empty hand
Oh you hold on to what you can
And charity is a coat you wear twice a year

This is the year of the guilty man
Your television takes a stand
And you find that what was over there is over here

So you scream from behind your door
Say "what's mine is mine and not yours"
I may have too much but i'll take my chances
Because god's stopped keeping score
And you cling to the things they sold you
Did you cover your eyes when they told you

That he can't come back
Beacuse he has no children to come back for

It's hard to love there's so much to hate
Hanging on to hope when there is no hope to speak of
And the wounded skies above say it's much too late
So maybe we should all be praying for time

Mrtvac

pre 7 godina

Ko malo više prati njegov rad ovo i nije bilo toliko iznenadjenje... pričalo se već neko vreme da je bolestan, verovatno od side. Čak je jednom i sam priznao pre par godina da je verovatno pokupio virus ali ne sme da se testira. A na koncertu za Fredija je rekao da se ljudi paze da se ne zaraze kao fredi...

Fudbalski expert

pre 7 godina

Ja sam hevimetalac ali sam uz njegovu muziku crtao neku halu za diplomski na gradjevini. Jeste obrada ali Papa was a rolling stone, neka live verzija, mi bila omiljena. Bio je vrh u svom poslu.

najodvratnija godina

pre 7 godina

@sancar
Ogroman propust onda imate u poznavanju one dobre i kvalitetne pop muzike...
Pa dokle vise da nam odlaze legende?!?....
RIP

šetač

pre 7 godina

Nemam ništa protiv homesexualaca koji ne mašu time kao da su posebni zbog toga. Šta si i šta radiš u svojoj spavaćoj sobi me uopšte ne dotiče i ne interesuje. Bio je sjajan autor i pevač, kao pojava je ostavljao utisak.

Šteta, mogao je i više. Ubiše ga poroci prokletstvo umetnika i kreativnih neobičnih ljudi. Kada se Wham pojavio nije mi bio interesantan, dva šminkera super za tijendž cice. Ali album "Older" ga je postavio na mesto velikih umetnika, takođe njegovi koncertni nastupi su ga stavili odmah do Fredija i nekih mnogo jakih vokala.

dr

pre 7 godina

Uvek sam se zezala kad cujem neku od ogavnih obrada Last Christmas da se George okrece u grobu, a sad je to stvarno... pre neki dan plesem uz carelesss whispers sa svojom desetomesecnom devojcicom i suze mi idu... uh, kako mi je zao...

DaRko

pre 7 godina

Neka počiva u miru. Žalosno je što se svesno prikriva da je SIDA/AIDS još uvek bolest od koje se umire i za koju nema leka. Evo ove godine imasmo rekord u Srbiji po novo obelelim... Uz skupe lekove se živi duže, ali opet ne mnogo duže. Pazite se deco.

miki

pre 7 godina

@dan nema veze da li je pesma o proslom ili poslednjem Bozicu,cinjenica je da je to jedna od najlepsih pesama o Bozicu ;). Koincidencija je da je pevac koji je pevao pesmu preminuo na Bozic.

my way

pre 7 godina

Neverovatna godina, jos kao da joj se sad na kraju posebno zuri da stigne sve. Kakav god zivot vodio, Dzordz Majkl je legenda. Spot za pesmu "Freedom" sa svih 5 supermodela je nesto sto se ne moze sa bilo kakvim efektima prevazici...

M

pre 7 godina

Secam se tog sentiša iz osamdeset i neke koji sam plesao sa Zinkom, drugaricom iz odeljenja u koji smo svi bili zaljubljeni...verujem da ce u mnogima od nas na slican nacin ostati da zivi, slava mu.

turgidson

pre 7 godina

mislim da je Sida uzrok, RIP!
(znalac, 26. decembar 2016 08:42)

Od side se ne umire preko noći. Šok u svakom slučaju, baš sam ga voleo kao pevača. Počivaj u miru legendo!

Vaše ime*

pre 7 godina

Nerviraju me ovi komentari gde ljudi govore da je bio pravoslavac i da nije umro na Božić. Da, jeste, jer su Grci odavno prihvatili novi kalendar.
Ode jedna mnogo lepša epoha sa svim ovim ljudima ove godine.

Neki tamo sa skoro 50 godina

pre 7 godina

U moje verme tinejdzerstva se u skoli ucio ruski...
On me je poceo uciti engleski sa pesmom "Careless Whisper".
RIP legendo...

Srki

pre 7 godina

Nece niko da mi veruje, ali sanjao sam pre neki dan da javljaju kako je on umro. Ni ja sam sebi ne verujem da se taj san i ostvario. Citam vrst i neverujem. Tacno se setih sna.....Aaaaauuu RIP George Michael

P.S. Odrastao sam uz neke njegove pesme...koje su mi bile lek za dusu 90-ih.

Shamu

pre 7 godina

Careless Whisper za ples sa prvom ljubavi 1986, Last Christmass za idealno skijanje, Wake me up za najbolje zurke, Freedom za izlaske tokom studija, As za zrelijeg mene, koncert GM za pamcenje .... wow koliko emocija odlazi danas ....

biće bolje

pre 7 godina

U zadnje vreme ništa se nije čulo o njemu, verovatno su droga i alkohol uzeli ga pod svoje, bio je dobar pevač i klasa za ove današnje Bibere.

Gerov

pre 7 godina

taman kad sam hteo a ugasim komp i kao ajd... cek davidim sta ima na sajtu...

Bio sam klinac kada su zarile njegove stvari tipa Careless Whisper i Last Christmas. Uvek kada ih cujem nekako me uhvati jeza ako samo sebi dozvolim daih "cujem". I mom klincu, koji uskoro puni 3, pustam skoro svako vece, nekako ga smiruju.

Pocivaj u miru, legendo i idolu mog detinjstva!

Rođa

pre 7 godina

ja sam u šoku,stvarno sam voleo ovog čoveka i njegove pesme,svaka njegova pesma mi budi sećanja na neke moje velike ljubavi u mladosti,Carelles whispers,Last christmas,Jesus to a child,itd,poslušajte neke od njegovih hitova i sve će vam biti jasno,posle Majkla,Vitni,Bouvija sad nas je napustio i Dzordz,nikad me nije zanimalo kakvog je bio seksualnog opredeljenja,pre svega bio je čovek i odličan pevač,obeležio je najlepše dane moje mladosti,počivaj u miru legendo,poslednji pozdrav od Rodje.

šetač

pre 7 godina

Na koncertu posvećenom Frediju je odvalio, većina je bila nedorečena, nekako u senci čoveka kome je koncert posvećen. Dordž je svojim nastupom rekao "sad će te da vidite da sam mnogo jak".

preferisco dirti addio

pre 7 godina

Goru godinu po pitanju smrti poznatih ne pamtim.. nasi glumci, ruski hor, poznati svjetski muzicari... i mene opljackali juce. Jos sam najbolje ja prosao

matori

pre 7 godina

@ Covek je bio pravoslavac, ne znam da li to znas.
U svakom slucaju, pocivaj u miru Jorgose
(mirko, 26. decembar 2016 02:33)

u pravu si, ali grci poštuju gregorijanski kalendar.....samo im uskrs padne kada i nama.

ana68

pre 7 godina

Odrasla sam uz Wham i njegov divan glas. Najlepsi period moga zivota - ljubavi, mladost, obelezile su njegove pesme, i sada u srednjim godinama jos uvek je bio i ostao najbolji za mene. Volim svaku njegovu pesmu, cesto i zaplacem. Bas pre neki dan sam ga slusala " Kissing a Fool" ... Takav umetnik se vise nece roditi. RIP dragi Michael

еј

pre 7 godina

И ништо после нив.Ќе остане споменот на тоа незаборавно време со кој израсна здрава една генерација што ја научи музиката, да ја сака и слуша онака како само тие знаеја да ти ја испејат ,да и се насладуваш со сите свои чуства.Музичарите - уметници од осумдесетите години никогаш не умираат тие биле и ќе останат легенди.Не е тажно за нас кој ги познаваме со која музика пораснавме ,тажно е за ови генерации што ќе нeмаат спомени за што да раскажуваат.Почивај во мир !

Now!

pre 7 godina

Bez obzira na to bili bogati ili ne, pozbati ili ne... ne zivite zivot prebrzo. Svaki trenutak je dragocen, treba sto vise se osvrnuti na ljubav, odrzavati unutrasnji mir uprkos svim aktivnostima, obavezama, reflektovati misli i osecanja, deliti radost... Bogati ljudi cesto uzimaju lekove da bi odrzali slavu i imidz, pri cemu srca cesto oslabe...
Inace kao Srpkinja, slavim Bozic po novom kakendaru, a vi kako hocete.

satelit

pre 7 godina

koliko je samo tesko i frustrirajuce biti vlasnik najslusanijeg Bozicnog hita ... U ovo doba sta god da pustis cujes svoju pesmu...Razumem coveka! RIP!

Doktor

pre 7 godina

From Club Tropicana to Careless Whispers...pisao sam drugima domace da mi snime prvi album na kasetu, uz drugu, za koju je uz Durane napravljen skoro pa najjaci predkompjuterski spot, sam leteo ka zvezdama prvi put jedne noci u Portorozu...Odlazimo,definitivno,dolaze elektricne naprave koje ce naseliti zemlju.I nemoj neko kako iz moje tako i iz mladjih generacija da bi zalajao nesto povodom ovoga ili onoga znate vi dobro o cemu ja, otisao je jos jedan veliki majstor muzike koja se gle cuda ne skida sa talasa vecne popularnosti. Zbogom lave,konacno Freedom za tebe!

igor

pre 7 godina

Tuga velika. Samo 53. godine, a pre neki dan Kirk Daglas napuni 100. Veliki pevac je bio, smekercina. Kada je saopstio da je gay nisam mogao da verujem, jer je bas izledao kao muskarcina koji je menjao zenske kao carape, a one su i dominirale njegovim spotovima. No, to nije vazno, to je njegovo ljudsko pravo..ali pesme Faith, Last Christmas..sve puno njega i lepih zena, navodnih ljubavi..Cudo. U svakom slucaju ostace upamcen kao jedan od najvecih umetnika i pevaca svih vremena koga su poroci, pre svega droga, kostali rane smrti, sto znaci da je bio duboko nesrecan covek. Neka pociva u miru.

dunjaaaaaaaaaaa

pre 7 godina

POČIVAJ U MIRU! ova 2016 je puno,puno,puno legende i ljudi(za koje ne znamo)
uzela(ja mislim nikada više nego ove god.) NADAM SE DA CE NA OVOME STATI I NASTAVITI NEKIM NORMALNIM TOKOM.

Johnny

pre 7 godina

Kao klinac 80- i 90-ih godina sam gutao njegove i WHAM-ove spotove i čak sam uvek imao spremnu VHS kasetu kad "uhvatim" neki na TV-u. Hvala na svemu, legendo. Takav glas i talenat se ne pojavljuje često.

Tanana

pre 7 godina

Imao je najlepsi glas za mene, neponovljiv. Prvi put sam ga cula kada sam imala 10god, 1986. Pesma je bila Careless Whisper. U momentu sam se zaljubila u njegov prelepi glas. I dalje ne mogu da verujem da ga vise nema. Najvise mi je zao sto sam propustila priliku da ga cujem uzivo.

Basti

pre 7 godina

Hvala ti legendo pop muzike na nekim od najlepših pesama ikada. Tvoje pesme živeće večno, a i ti s njima. Zaista neverovatno koliko nas je velikih umetnika napustilo ove godine. Počivaj u miru legendo.

Careless whisper

pre 7 godina

Ljudi šta vam je , čovek je bio pravoslavac,nije mu juče bio Božić.
(rollo tomasi, 26. decembar 2016 06:09)

Dzordz Majkl ne samo da nije bi pravoslavac, nego je posebno kritikovao verske fundamentaliste, i jedino je nesto simpatija pokazivao prema protestantima. A i da je pravoslavac, zbog grckog porekla, i tada bi bozic slavio 25.12, kao i vecina, jer je Grcka pravoslavna crkva presla na savremeni kalendar.

Basti

pre 7 godina

@Sankar
George Michael je svoje najbolje pesme objavio 80tih i 90tih godina, tako da i nije predstavnik mlađe generacije kako Vi to insinuirate u svom komentaru. Ja sam sada u dvadesetim godinama života, pa iako sam rođen posle njegovih najvecih hitova, rado ih slušam. Hoću da kažem da nije važno kojoj generaciji pripada umetnik( namerno kažem umetnik, jer GM to jeste, dok mnogi danasnji pevači sigurno nisu umetnici) ili slušalac, prava umetnička dela nemaju svoj rok trajanja, niti su ograničena na neku određenu generaciju.

belgrado

pre 7 godina

sve zane sveta su otkidale na njega ,
brada od 5 dana i crne ray ban su mu bile zastitni znak..
on i madona su cepali u svakom klubu ...

svaka njegova pesma me asocira na neku zenu,neko budjenje uz njegovu muziku. .

voleo ili ne voleo pop,
on je bio ikona generacije.

slava mu.....

Block

pre 7 godina

Uf ovo je bas bolno. Sve je tu, nostalgija, prijemcive i ever green pop melodije, pojava, tracevi... Danas nema nekog slicnog, koji ce ostaviti dubok trag. Cak ni Adel.
Pocivaj u miru matori, detinjstvo i mladost su mi lepsi bili uz tvoje pesme.

djokara

pre 7 godina

Poceo sam ga slusati preko caleta,on ga je voleo,ja obozavao. Sve najlepse uspomene u zivotu su vezane uz njega i njegovu muziku,jer mi je bio muzicki uzor,omiljeni pevac a njegove pesme sam slusao gotovo svakodnevno... Od moje 11-12god Chareles Whisper mi je omiljena pesma jer me toliko toga veze uz nju. Takav sklad reci,ritma,muzike... nesto posebno... Iako ga nikada nisam slusao uzivo,niti bih verovatno ikada i bio u mogucnosti,njegovim odlaskom se ugasilo i nadanje da cu bar uzivati u nekoj njegovoj novoj fantaziji,ali sva ova simbolika na danasnji dan,mozda i govori da je tako moralo biti,da zaista vise nece plesati... Legendo,i dalje zivis!

fidelio

pre 7 godina

pored club_ 27 sigurno je otvoren 2016 gore na nebu..Nije ni cudo sto je Bowie bio bas prvi u januaru,da domacinski docekuje goste. Da me pogresno ne razumete.Velika tuga,Velika imena su otisla ove godine

SadButTrue

pre 7 godina

RIP! Ponadah se da je fake ali izgleda ipak nije. Tuzno, samo 53! Taman krenuh u krevet i da procitam jos samo vesti i evo me vec sat. Kako je godina pocela, tako se i zavrsava - izgleda kod puno ljudi. Meni licno je bila jako, jako naporna: krize, smrt...sve. Evo danas opet fajt u kuci a bilo je ok jedno vreme. Zena mi ulazi u klimaks i samo bi se svadjala. Iscrpljuje me - trebalo bi na pusto ostrvo bar 1-2 meseca, malo da odmorim ;)

Poslednji Božić

pre 7 godina

Žao mi je Džordža, žao mi je svih nas koji smo kao tinejdžeri krajem 80-ih uz Careless Whisper prilazili devojkama u diskotekama, koji smo uz Killer/Papa Was A Rolling Stone lakše dočekali kraj vojnog roka u generaciji 1992/93. Iako ta pesma nije bile original, njegovim izvođenjem je otkrivena i oslobođena ogromna količina skrivene energije. Njegova muzika je početkom 90-ih bila svetlost koja je obasjavala put u bolju budućnost na ovim prostorima. Puno je loše simbolike u ovim estradnim događanjima tokom 2016.

Hvala ti Džordž što sam bio svedok jednog vremena i što će moj sin biti u prilici da se edukuje i odrasta uz najjaču vokalnu interpretaciju u istoriji pop muzike kroz već pomenuti Killer/Papa Was A Rolling Stone i druge vanvremenske hitove.

Jelena

pre 7 godina

Od prvog poljupca uz Careless Whisper, obelezio si decenije moje mladosti... Jedan od najtalentovanijih pevaca, tekstopisaca, muzicara, jedan od najemotivnijih, najiskrenijih, najvecih, ali i najnesrecnijih... Nadam se da ces naci mir na onom svetu. Tvoja muzika zivece zauvek. Laka ti zemlja, legendo...

DrugStari

pre 7 godina

Legenda, svi kazu da su njegove pesme obelezile njihovu mladost, ja sam toga postao tek sad svestan....Neizmerno me rastuzila ova vest, prerano brate, prerano ! Pre neko vece sam bas gledao film Deadpool i ono,ko nije gledao Deadpool i njegova devojka vole Wham da slusaju, i bas mi je drago bilo,lep omaž, pustim Wham posle duze vremena da slusam i uzivam, i sad ovo. Pocivaj u miru legendo, tvoje pesme ce ostati zauvek i ti u nasim srcima.

Valentina Petrovic

pre 7 godina

I've had enough of danger
And people on the streets
I'm looking out for angels
Just trying to find some peace
Now I think it's time
That you let me know
So if you love me
Say you love me
But if you don't just let me go...

Poslednji pozdrav Legendo! Putuj u miru... :(

Što je mnogo, mnogo je!!!

pre 7 godina

Bouvi,Princ,Dzordz Majkl,Bata,Gaga Nikolic,Manda,Madzgalj,nekog sam sigurno propustila ali i ovo je previse...
(Mia, 26. decembar 2016 01:09)

Harper Li i Umberto Eko i to u istom danu?!? O.o
Užas od godine zaista...

Zen

pre 7 godina

Zadnja dva dana po ceo dan slušam njegove pesme. Ne znam ni sam zašto ali došlo mi niodkuda. Kada sam video vest jutros ne mogu da verujem. Dont let the sun go down on me... počivaj u miru legendo. Hvala ti na ispunjenoj mladosti.

Sanja

pre 7 godina

Istovremeno smo starili. Verovatno mi se zbog toga cinilo da je svaki novi album sve bolji. Za dosta pesama i danas ne mogu da odlucim da li su bolje u studijskoj ili uzivo verziji. Veliko postovanje I tuga.

Basti

pre 7 godina

@Sanakar
George Michael je svoje najbolje pesme objavio 80tih i 90tih godina, tako da on nije predstavnik mlađe generacije kako Vi to insinuirate u svom komentaru. Evo ja sam u svojim dvadesetim godinama života, pa iako sam rođen posle njegovih najvecih hitova,rado ih slušam. Hoću da kažem da nije važno kojoj generaciji pripada umetnik( namerno kažem umetnik jel GM to jeste, dok mnogi danasnji pevači sigurno nisu umetnici) ili slušalac, prava umetnička dela nemaju svoj rok trajanja, niti su ograničena na neku određenu generaciju

Slavisa

pre 7 godina

Ode jos jedna ikona moje mladosti, iako nisam previse obozavao njegov celokupni muzicki opus. Pohvala za pisca ovih redova, konacno da se napise tacno u kojoj godini je neko preminuo, obicno pogresno stavljaju jednu manje. Naravno, najdublje saucesce porodici pokojnog pevaca.

zagreb

pre 7 godina

George Michael Arena Zagreb 20.09.2011.
https://www.youtube.com/watch?v=p7ZsEHO8wl0
fantazija od koncerta..............
Georgios Kyriakos Panayiotou obiljezio si nasu mladost, hvala ti na tome.
R.I.P.

Goran

pre 7 godina

Poslednjih mesec dana na putu do posla i nazad slusam album Listen Without Prejudice / Vol 1. Jedan od muzicara koji je obelezio moje odrastanje. Danas kao odrastao covek cesto joj se vracam, budi u meni lepu energiju i daje mi snagu da nastavim dalje kad je tesko. Za mene jedan od velikih savremenih umetnika. Pocivaj u miru.

Filip Nikolić

pre 7 godina

Od pesme Freedom 90, pa na dalje... više manje njegova muzika je pratila moje odrastanje. Sećam se da kad se pojavio spot sa manekenkama da smo se mi - deca koja voleli pesmu - a imali 10 godina - pitali A ko je George Michael od ovih? Zar devojka ima muško ime? Ah...sećanja

lorenzo

pre 7 godina

još samo 6 dana i gotova je ova 2016. koliko loša godina ja ne mogu da vjerujem...ne samo zbog poznatih ličnosti već i zbog nas običnih smrtnika, još nisam čuo nekog prijatelja, poznanika da je rekao da mu je ova godina bila dobra...neki su se razbolili, otišli, izgubili nekoga, svašta nešto im se desilo kao i meni i još na to odlaze naši heroji iz mladosti i osobe koje smo obožavali da vidimo na televiziji...nadam se da će nam ova 2017. biti malo bolja...svako dobro

Misionar

pre 7 godina

Ceo zivot sam se nadao da cu uspeti da ga slusam uzivo. Nazalost to se nikad nece desiti sad. Toliko secanja, toliko posebnih trenutaka uz njegovu muziku. A bio je i veliki smeker.

Nindza

pre 7 godina

Daaj vise... prvo sam pomislio da je patka i click bait, ali na zalost je istina. Izvanredan umetnik.
I jos nesto, posto ne moze bez naglasavanja te cinjenice - ne on (kao i jos neke njegove kolege) NIJE bio gej, on je bio odlican muzicar i umetnik kojem je seksualno opredeljenje gej. Za razliku od danasnjih "zvezda" kojima je zanimanje gej, cak i kada to nije zaista njihovo seksualno opredeljenje...
Bitna razlika. Zato danas na d*pe da se izvrnu ne mogu da zgotove priblizno dobre pesme kakve su bile Dzordzove (da ne pominjem Queen, ajao...).

Freedom

pre 7 godina

Jedan od najboljih glasova i najvećih muzičkih ikona svih vremena. Šteta što nove generacije nemaju mogućnost da uživaju u ovakvim umetnicima, pored svega i svačega što se danas servira u popularnoj kulturi. Pogledajte samo njegov "unplagged" koncert iz 1996. i biće vam jasno kakva veličina je čovek bio. Veliki gubitak za svet.

dobri milenko

pre 7 godina

A bas veceras slusam pop hitove 80ih, izmedju ostalih i Wake me up before you go-go i Careless whisper.Neverovatan vokal, iskreno podseca me ponekad na Fredija glasom. Pocivaj u miru legendo!

bane

pre 7 godina

Kako sam se zaprepastio kada sam čuo WHAM! osamdesetih..To je bilo nešto stvarno novo čak i tada kada je bilo puno pravih muzičara a njegov glas je ostao jedinstven.
Njegova muzika ne može da mi dosadi ma koliko je slušao. Bio je stvarno veliki muzičar.

drasko

pre 7 godina

Toliko spekulacija na twitteru oko HIV-a,na kraju krajeva sta a ako je bio HIV pozitivan? sa time se uz redovnu terapiju sada zivi jako dugo!
RIP legendo!!

gargleblaster

pre 7 godina

Uzasna godina kada je ono najvrednije umiralo. Nikad necu zaboraviti Freddy Mercury Tribute gde je dominirao medju legendama. Veliki umetnik sa zaista neverovatnim stavom koji se retko vidja. Jako tuzna vest, posle Bowiea, Princa....uzasna godina.

Ja

pre 7 godina

Ne treba nam vremenska mašina, imamo njegovu muziku da nas vraća kroz vreme. Letos sam gledala spot za tropikanu i pomislila kakav baja, pijucka koktel u belim kupaćkama pre 33 godine i još uvek nije zastarela fora. Kroz jednostavne kombinacije je postizao efekat, čuvena kožna jakna kao omaž prisliju, sako sa ruskom kragnom, šimike.. Fantastičan i skroman umetnik, i glasom i stasom. Slava mu.

...

pre 7 godina

Od svih uzasnih smrti najvecih legendi ove godine, najgora da se desi bas na samom kraju. Kao dete sam ga obozavala, a kasnije jos vise. Kao klinka od 5-6godina sam bila zaljubljena u njega, pa mi je bio i prva ljubav. Kasnije sam ga volela na mnogo ozbiljniji, umetnicki nacin, jer sam mogla da shvatim njegov neverovatni doprinos istoriji muzike. A i ko nije, covek kog su voleli i muskarci i zene. Bas mi je nekako tuga sad.

MS

pre 7 godina

Moj vršnjak, od Wake me up, Tropicana, preko Freedom, Careless whisper, Amazing, Jesus to a Child, Father figure, Older, do White light...svaka pesma je imala mesto u mom životu.
David, Prince, Greg, Keith, Leonard... kakva grupa se skupila gore!!!

Peca

pre 7 godina

Sinoć pustim preko TV-a Wham i Last christmas,stajalo kao sugestija na listi.Hteo sam da pokažem ćerki šta je bilo popularno u moje vreme.Jutros žena pita da li sam znao da je umro kad sam to pustio.Kakva slučajnost.

nevena

pre 7 godina

Nista mi nije lepse nego kad nedeljom ujutru pustim "Amazing", djuskam, pijuckam kaficu, spremim nesto za klopu, prelepost.
Zbogom ...
tarar tara tararara

Ana-bg

pre 7 godina

Mnogo sam volela njegovu muziku. Bio je veliki umetnik. Tuzno je sto se smrcu svih ovih velikih muzicara ove godine polako zavrsava mladost generacija koje su volele sve te hitove. Normalno je da vreme prolazi ali je tesko suociti se sa tim. Pocivaj u miru, tvoju muziku cemo uvek slusati !

vlade

pre 7 godina

godine razuzdanog života su mu uzele maha, iako već dugo nije bio aktivan u stvaralaštvu, zaista je ostavio trag u muzici.. na stranu tu što je imao jedan od naiboljih vokala u istoriji, period sa sonyjem ga je načinio legendom, i onog trenutka kada je prestao saradnju sa njima, i on je prestao da hara top listama a albume jr izbacivao jednom u deset godina.. ok, znamo svi zašto je prekinuo saradnju sa sonyjem, ali realno, džaba glas, džaba pojava, ako nemaš produkciju koja to može da ti iznese.. isto važi i za sve zvezde u zadnjih četrdeset godina.. i dan danas kada čuje whispper, father figure, freedom, faith, fastlove, amaizing, jesus.. ne mogu da verujem kakva je to bila produkcija ispred svoga vremena! mešavina popa iz '80ih i modernog prizvuka, koji prati trend, sa njegovim soul glasom.. svaka čast, da je bio malo stabilnije prirode, a ne samo vođen emocijama, mogao je da traje i traje i da nas počasti sa još 30 hitova! RIP

Čovek iz senke

pre 7 godina

Prvi put sam cuo za njega na tadasnjem MTVju, kada je izbacio "Faith", iako slusam potpuno drugaciji pravac muzike, nekako je on kao kvalitetan umetnik obelezio jedno odrastanje.

seven

pre 7 godina

Dzordz je bio vanserijski talenat.Za razliku od drugih on je sam pisao text i stvarao muziku,tako su nastali chareles whisper,last christmas,a diferent corner,wake me up..i mnogi drugi vecni hitovi.Najlepsi vokal,glas za nepoverovati.Jedan od najboljih muzicara ikada.Nikada Playback uvek live,George nikoga nije ostavljao ravnodusnim svojim nastupima,koncertima,unplagdom.Zaista tuzna vest i kraj godine.R.I.P.Legendo.