Dekan FDU: Biće raspisan novi konkurs za profesore

Dekan Fakulteta dramskih umetnosti (FDU) u Beogradu Zoran Popović izjavio je danas da će FDU ponovo raspisati konkurs za izbor profesora, od vanrednih do redovnih i da će procedura biti ubrzana, kako bi profesor Istorije svetskog pozorišta i drame Ivan Medenica mogao ponovo da konkuriše za mesto redovnog profesora.

Izvor: Beta
Pošaljite komentar
 1. ako ponovo bude biran za isto mesto, opet nece biti izabran,pogotovo sto je aferama u medijima unizio ostale svoje kolege,ne pljuje se u canak koji te hrani.
  (canak, 25. oktobar 2016 12:50)

  # Link komentara

 2. Svaka cast za dekana FDU!
  (Milica, 13. oktobar 2016 08:26)

  # Link komentara

 3. nece proci ni po drugi put,medenica nema naucne radove, knjige, bio je lenj za takve stvari. a ne znam da li je po zakonu da se neko sa ulice angazuje da predaje na FDU od 1. 11. ja mislim da hleb treba da trazi na drugom mestu, ovde sigurno vise ne prolazi.
  (zao mi je, ali...., 12. oktobar 2016 16:32)

  # Link komentara

 4. Zar taj DEKAN nije u penziji?
  (Marko, 8. oktobar 2016 10:34)

  # Link komentara

 5. @Luk on brajt sajd
  Nisi u pravu, Medenica od 1.11. prestaje da radi na FDU jer se vanredni profesori biraju na određeno vreme od 5 godina. Da bi ga ponovo zaposlili mora novi konkurs za izbor u zvanje pa zasnivanje radnog odnosa. Ne mogu ni po nekom drugom ugovoru da ga angažuju jer je od 1.11. nezaposlen, mogli bi da ga "preuzmu" kad bi bio zaposlen drugde. Nego, ja sam se raspitao i saznao da Medenica zapravo jako puno radi na FDU u smislu predavanja i drugih oblika nastave. Da sam na njegovom mestu ne bih se vratio, pa nek gmazovi i lenštine koje ga nisu izabrali rade malo umesto njega, eto bar taj jedan semestar, a on nek se vrati od februara 2017. To bi toj ekipi bezvrednih nesrećnika koji glasaju protiv referata kojim je jednoglasno utvrđeno da ispunjava sve uslove za napredovanje bila najgora kazna. Kod nas na Fakultetu se o izborima glasa javno, tako mora da bi se izbegle ovakve situacije.
   (Mile, 7. oktobar 2016 23:05)

  # Link komentara

 6. Ma da. Popravicemo sada, rece Car. Ponovice se procedura. To Car moze da radi, prekraja i tumaci pravilnike po zelji. Ima li nesto trulo u drzavi FDU? Kasno. Car je go!!!
  (smurf, 7. oktobar 2016 18:18)

  # Link komentara

 7. cekajte bre. prvo covek je konkurisao za redovnog prof, iamo dobre ocene ali nije prosao na glasanju jer su dva smrada od redovnih prof se uzdrzala ili glasala negativno. ok znaci sta imamo - proces je obavljen po pravilima. ono sto je tropa je to sto nije izabran u redovne profesore ovaj put ne znaci da nece sledeci. kad dodje tih pola lenjivaca koji ga gotive pa glasaju.
  sad ono sto je i dalje dobor je da je covek i dalje profesor i dalje moze tj predaje. na njemu je samom da li ce ugovor produziti, fdu sigurno hoce. dakle ono sto je najbitnije ovde je da prof ivan medenica moze i dalje da PRENOSI SVOJE ZNANJE studentima a to je JEDINO vazno kada si prosvetni radnik.
  budala i sujete ce uvek biti. ali niko nije dobio otkaz i studenti nece biti uskraceni da slusaju dobra predavanja i uce pametne stvari. najglupje bi bilo da medeni da otkaz i time fakticki ovim sujetnima da prostora da rovare i dalje. cuj sinko glavu gore i uci te svoje mlade ljude kako se treba postaviti u svakoj situaciju u zivotu iznad dna i brloga nemoralnih. i ne kukaj previse nije to stil pravog intelektualca dzentlmena
  (Luk on brajt sajd, 7. oktobar 2016 16:36)

  # Link komentara

 8. Eto, to je kad imas lobi iza sebe, krene da pritiska i otvori ti se novi konkurs. Na stranu slucaj Medenica, nego sta cemo sa negativnom selekcijom koja je i dovela na fakultete takve kadrove poput ovih sto su ga preglasali i sistematski godinama odstranjivali toliki broj kvalitetnijih, koji su, umesto da se razvijaju i dobiju podrsku zbog svojih nesumnjivih kvaliteta, bivali primorani da zivotare, budu marginalizovani, zive u siromastvu i psihickom rasulu samo zato sto vise vrede od gomile poltrona i mediokriteta?
  (Neinformisan, 7. oktobar 2016 15:34)

  # Link komentara

 9. Najvise sam voleo da citam pozorisnu kritiku koju je pisao pokojni Muharem Pervic...nije mu bilo ravnog....Medenica je na Munetovim tragovima i ova vest da nece biti izabran za profesora me je bas rastuzila.Nadam se da ce sve biti u redu. Veliki pozdrav i podrska!!!
  (Bojan, 7. oktobar 2016 14:51)

  # Link komentara

 10. O hvala bogu.
  (Raps, 7. oktobar 2016 14:43)

  # Link komentara

 11. Sjajan pedagog i predavač, ponosan sam što sam slušao njegova predavanja, znajući stanje na FDU ne čudi me ovakva situacija bilo da je greška namerna ili slučajna. U svakom slučaju podrška za gospodina Medenicu...
   (manga, 7. oktobar 2016 14:40)

  # Link komentara