Film/TV 13

28.03.2024.

10:08

Stiven Spilberg: Ovo je najbolji film koji sam ikada gledao

Stiven Spilberg je dao svoje mišljenje o popularnom filmu.

Izvor: B92

Stiven Spilberg: Ovo je najbolji film koji sam ikada gledao
Profimedia

Podeli:

Proslavljeni reditelj Stiven Spilberg je ispričao šta misli o filmu Dina: Drugi deo.

On je imao samo reči hvale za ovo ostvarenje, a posebnu pažnju mu je privukla jedna scena.

"Ovo je zaista vizuelni ep, a takođe je ispunjen jako, jako oblikovanim likovima. Ipak, dijalozi su vrlo oskudni kada ih gledate proporcionalno vremenu trajanja filma. To je takav film. Kadrovi su veoma slikarski, ali ne postoji niti jedan ugao ili pojedinačna postava koji su pretenciozni... Snimili ste jedan od najbriljantnijih filmova naučnefantastike koje sam ikada video", rekao je Spilberg u jednom podkastu.

"U ovom filmu postoji tolika čežnja za vodom. Uz sav pesak koji imate u ovom filmu, zapravo se radi o vodi - svetim vodama za kojima čeznete, zelenom livadom i plavom vodom života. Snimio si pustinju da nalikuje okeanu, moru. Peščani crvi bili su poput morskih zmija i ta scena Paula kako surfuje na peščanom crvu jedna je od najboljih stvari koje sam ikad video. A ti si učinio da pustinja izgleda kao voda", dodao je on.

Inače, određene scene ovog filma su snimane uvek u isto vreme kako bi se održao kontinuitet, pa je tako scena u kojoj se Timoti Šalame i Zendeja ljube, snimana tokom četiri dana, uvek u isti sat.

Podeli:

13 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

1 d

Podeli: