Film/TV 3

29.03.2024.

16:33

Najbolje komedije svih vremena: Filmovi koji garantuju smeh

Uzbudljiv svet komedije pruža nam nezaboravne trenutke smeha i opuštanja, često postajući oaza zabave u stresnom svakodnevnom životu.

Izvor: B92.net

Najbolje komedije svih vremena: Filmovi koji garantuju smeh
Profimedia

Podeli:

U ovom pregledu, istražićemo najsmešnije komedije svih vremena - filmske remek-dela koja su ostavila neizbrisiv pečat smeha i humorističnih trenutaka u svetu sedme umetnosti. Od klasičnih ostvarenja do modernih klasika, ovaj pregled pružiće uvid u filmske dragulje koji garantuju smeh, istražujući različite stilove humora i raznovrsne tematske pristupe koji su nasmijavali generacije širom sveta. Pripremite se za putovanje kroz vreme i žanrove dok istražujemo filmove koji su postali sinonim za beskrajnu radost i širok osmeh na licu gledalaca.

Lista najurnebesnijih komedija koje su ostavile trag u filmskoj industriji

Monti Pajton i Sveti Gral

Ova kultna britanska komedija, režirana od strane članova Monti Pajton ansambla, prati apsurdnu potragu za Svetim Gralom. Humor je jedinstven, prepun šale, satira i besmisla, a film se smatra klasikom žanra, ostavljajući neizbrisiv pečat na svetskoj kinematografiji.

Avion

Ova parodija postala je uzor mnogim filmskim komedijama. Sa neprestanim nizom smešnih situacija i satiričnim humorom, film je remek-delo koje je postavilo standarde za žanr komedije u avijaciji.

Dan mrmota

Ovaj film reditelja Harolda Ramisa pruža genijalnu kombinaciju humora i filozofske dubine. Bil Mari igra lik novinara koji zapada u vremensku petlju, prisiljen da proživljava isti dan iznova. Sa suptilnim humorom i izuzetnom glumačkom izvedbom, "Dan mrmota" ostaje dragulj komedije.

Grand Budapest Hotel

Režirao ga je Ves Anderson, ovaj film je šarmantna i vizuelno zadivljujuća komedija koja prati avanture ekscentričnog hotelskog konobarčića. Sa bogatim dijalozima, šarmom i jedinstvenim stilom režije, film je osvojio brojne nagrade i postao klasik savremene komedije.

Devojačko veče

Ovaj film, donosi osvežavajući pristup ženskoj komediji. Sa zvezdanim ansamblom predvođenim Kristen Vig, "Devojačko veče" pruža smeh, ali istovremeno istražuje kompleksnost ženskih prijateljstava. Film je dobio pohvale kritike i postao je simbol novog pristupa komediji u Holivudu.

Najsmešnije komedije svih vremena

Svetska kinematografija obiluje najsmešnijim komedijama koje su zauvek urezane u kolektivnu svest gledalaca.

Nemoguće je ne pomenuti "Ghostbusters" (Isterivači duhova) iz 1984. Godine. Ova kombinacija humora, fantastike i neobičnih likova ostvarila je kultni status, a Dan Ejkroid, Bil Meraj i Harold Ramis doneli su nezaboravne trenutke smeha publici širom sveta.

Još jedan klasik koji se ističe je "Some Like It Hot" (Neki to vole vruće) iz 1959. godine, reditelja Bilija Vajldera. Sa neprestanim slapstick situacijama i genijalnim izvođenjem Merilin Monro, film je postao simbol vremena i vrhunac komedije.

Najsmešnije komedije su ogledalo društva i vremena u kojem su stvorene. Njihova univerzalna privlačnost i sposobnost da izazovu smeh bez obzira na generacijske razlike čine ih neprolaznim draguljima filmske umetnosti.

Pregled najnovijih komedija koje su se pojavile 2023. Godine

Uzbudljive komedije su oduvek pružale osveženje i smeh u svetu filma, a 2023. godina donela nam je neke od najboljih ostvarenja ovog žanra. Kroz originalne zaplete, duhovite dijaloge i izuzetne izvedbe glumaca, ove komedije su se istakle kao nezaobilazni izvor radosti i zabave. U nastavku istražujemo najnovije filmske bisere koji su nas nasmejali do suza tokom ove godine. Među filmskim ostvarenjima iz 2023. Godine najviše se ističu dva naslova, a to su filmovi „Barbi“ i „Vonka“.

"Barbi" je komedija iz 2023. godine i zasnovana na istoimenim modnim lutkama kompanije Matel. Ovo je prvi igrani film o Barbi nakon brojnih računarski animiranih filmova i specijala. U filmu glavne uloge tumače Margo Robi kao naslovni lik i Rajan Gosling kao Ken, a priča prati njihov zajednički put samopronalaženja nakon egzistencijalne krize.

"Vonka" je priča koja otkriva poreklo Vilija Vonke, lika iz romana "Čarli i fabrika čokolade", fokusirajući se na njegove rane dane kao čokolatijera. U filmu glavnu ulogu tumači Timoti Šalame. Ovo je treći igrani film zasnovan na Dalovom romanu, nakon "Vilija Vonke i fabrika čokolade" (1971) i "Čarli i fabrika čokolade" (2005).

Pregled najboljih komedija sa Netflixa

Netflix je domaćin raznovrsnim komičnim filmovima koji će vas nasmejati do suza i pružiti nezaboravne trenutke humoristične zabave.

Ako volite savremeni humor, film "Mamurluk“ će vas sigurno osvojiti. Ova komedija prati grupu prijatelja kroz vrtoglave avanture tokom devojačke večeri u Las Vegasu, donoseći nezaboravan humor i neočekivane zaplete.

Za ljubitelje crnog humora, "Staljin je mrtav" pruža satiričan pogled na političke intrige nakon smrti Jozefa Staljina. Film kombinuje smeh i kritiku totalitarizma na inteligentan način.

Uz Netflix, svet komičnih filmova je na dohvat ruke. Bilo da preferirate klasičan humor, crni humor ili savremeni pristup, ovaj streaming servis nudi bogat izbor naslova koji će vas nasmejati i podići raspoloženje.

Zabavni filmovi za decu i odrasle

Dva filmska dela koja su savršena za zajedničko gledanje dece i odraslih su "Pedington" i "LEGO".

"Pedington" je topla porodična avantura zasnovana na popularnim knjigama o simpatičnom medvedu. Ovaj film prati neobičnog medveda koji dolazi u London u potrazi za novim domom. Svojom nevinošću i osećajem za avanturu, on osvaja srca svih članova porodice. Film je ispunjen simpatičnim humorom, poučnim porukama i fantastičnim avanturama, čineći ga prikladnim za raznoliku publiku.

S druge strane, "LEGO" donosi veseli svet animiranih LEGO figura. Ova filmska avantura prati Emeta, običnog LEGO radnika, koji neočekivano postaje ključna figura u borbi protiv zle sile. Sa šarenim svetom LEGO kockica, film donosi duhovite dijaloge, vizuelnu kreativnost i neočekivane obrte. Ovaj film uspeva da bude podjednako zabavan za mlađu publiku i odrasle, kombinujući humor koji će nasmejati sve generacije.

Oba filma odlikuju toplina, humorna vrednost i poruke koje podstiču zajedništvo i prijateljstvo. Gledanje ovih filmova zajedno može stvoriti nezaboravne trenutke smejanja i radosti za celu porodicu.

Najbolje komedije srpskog filma

Svet kinematografije obiluje najsmešnijim ostvarenjima koja su ostavila neizbrisiv trag u istoriji humora. Jedna od legendarnih komedija svih vremena je "Maratonci trče počasni krug" (1982), reditelja Slobodana Šijana, koja satirično prikazuje apsurdnost Jugoslovenskog društva sedamdesetih godina. Film je poznat po beskrajno smešnim situacijama i nezaboravnim dijalozima.

Još jedno remek-delo domaće komedije je "Ko to tamo peva" (1980), reditelja Slobodana Šijana. Smješten u autobus tokom Drugog svetskog rata, film pruža šarolik ansambl likova, punih komičnih nesporazuma i duhovitih dijaloga.

Kroz vreme, i moderna srpska kinematografija ostvarila je komične uspehe. "Munje!" (2001), reditelja Radivoja Andrića, osvaja publiku urnebesnim avanturama trojice prijatelja u potrazi za ljubavlju i smislom života.

Najsmešnije komedije ne samo da nasmejavaju već i provociraju razmišljanje, ostavljajući neizbrisiv pečat na srpskom filmskom nasleđu. Ova dela postala su klasici koji prenose smeh kroz generacije.

Najbolje romantične komedije

Romantične komedije pružaju savršen spoj ljubavi i smeha, pridonošenjem toplini i radosti svetu filma.

Za ljubitelje klasičnih romantičnih komedija, "Nevesta iz Bakersfilda" je prava poslastica. Film prati mladi par koji pokušava organizovati savršeno venčanje, ali nailazi na različite prepreke koje rezultiraju smešnim situacijama i neočekivanim obrtima.

"Zdravo, Doli!" je još jedan neodoljivi film u ovom žanru, sa Barbara Strajsend u glavnoj ulozi. Priča prati uspešnu poslovnu ženu koja se, iznenada, zaljubljuje u čoveka koji isporučuje cveće. Film donosi šarmantnu mešavinu humora i romantike.

Romantične komedije su izuzetno popularne zbog svoje sposobnosti da podignu duh i unesu radost. Ovi filmovi, svaki na svoj način, pružaju gledaocima nezaboravno iskustvo smejanja i ljubavi.

Najbolje francuske komedije svih vremena

Francuski filmovi su poznati po svojoj jedinstvenoj kombinaciji humora, šarma i suptilnosti ali donose i emotivne poruke koje kroz suptilan humor dolaze do gledalaca. "Nedodirlivi" je dirljiva i duhovita priča o neočekivanom prijateljstvu između bogatog paraplegičara i nekonvencionalnog negovatelja. Ovaj film je osvojio srca publike širom sveta svojom toplinom, humorom i emotivnom snagom.

Podeli:

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zapad zapretio, Kina uzvratila

Kina je usvojila zakon o carinama kojim želi da osnaži mehanizme odbrane svoje ekomonije nakon pretnji Sjedinjenih Američkih Država i Evropske unije da će reagovati na izvoz jeftinih kineskih proizvoda.

7:59

27.4.2024.

1 d

Podeli: