Film/TV 13

22.06.2024.

19:35

Pet najjezivijih i najbolje ocenjenih filmova o ajkulama ANKETA

Na Netfliks je nedavno stigao novi film "Ispod Pariza", a od kada se pojavio na platformi nalazio na listi najgledanijih filmova širom sveta.

Izvor: B92.net

Pet najjezivijih i najbolje ocenjenih filmova o ajkulama ANKETA
Shutterstock/Jennifer Mellon Photos

Podeli:

Radnja ovog horora prati morsku biološkinju koja mora da se suoči sa svojom tragičnom prošlošću kako bi spasila Pariz od krvoprolića kada se u Seni pojavi ogromna ajkula.

Glavnu ulogu igra Berenice Bejo, a film je režirao Havijer Gens.

Ovo je bio povod da napravimo kratku listu najbolje ocenjenih filmova o ajkulama.

1. Ajkula

"Ajkula" je čuveni američki triler iz 1975. reditelja Stivena Spilberga. Zasnovan je na istoimenom romanu Pitera Benčlija.

Radnja filma prati veliku belu ajkulu koja napada posetioce plaže ostrva Amiti što primorava šefa policije Martina Brodija (Roj Šajder) na lov zajedno s morskim biologom Metom Huperom (Ričard Drajfus) i lovcem na ajkule Kvintom (Robert Šo).

Ovo ostvarenje se već decenijama smatra jednim od najboljih filmova o ajkulama u istoriji kinematografije.

Ocene: 8.1/10I MDb
             97%Rotten Tomatoes

2. Opasnost iz dubine

"Opasnost iz dubine" je film reditelja Žaumea Kolet-Sere iz 2016. godine u kom igra Blejk Lajvli. Radnja filma prati surferku koja se zaglavi 180 metara od obale i mora da smisli način da preživi napad velike bele ajkule.

Ocene: 6.3/10IMDb
            79%Rotten Tomatoes

3. Duboko plavo more

"Duboko plavo more" je američki naučnofantastični akcioni horor film iz 1999. godine, u režiji Renija Harlina, a po scenariju Dankana Kenedija, Done Pauers i Vejna Pauersa. 

Naučnici podvodne laboratorije Akvatika, koju vodi dr Suzan Mekalister, razvijaju lek za Alchajmerovu bolest zasnovan na ekstraktu moždane supstance ajkula. Pošto je mozak ajkula premali, Suzan i njen kolega, dr Džim Vitlok, potajno pribegavaju metodama genetskog inženjeringa da bi ga povećali. Kao rezultat eksperimenta, tri morske ajkule pretvaraju se u misleće ubice sposobne da nadmudre svoje tvorce.

Ocene: 5.9/10IMDb
             60%Rotten Tomatoes

4. Prepušteni slučaju

"Prepušteni slučaju" je horor triler iz 2003. čija radnja prati američki par koji ide na ronjenje koje će imati katastrofalan ishod.  Film je delimično zasnovan na istinitoj priči o Tomu i Eilen Lonergan, koji su 1998. izašli sa grupom za ronjenje na Veliki koralni greben, gde su slučajno ostavljeni.
 

Ocene: 5.8/10IMDb
            71%Rotten Tomatoes

5. Greben

"Greben" je australijski horor film iz 2010. godine koji je napisao, režirao i producirao Endru Traucki. Prati grupu prijatelja koji su se prevrnuli dok su plovili za Indoneziju, a velika bela ajkula ih uhodi dok pokušavaju da doplivaju do obližnjeg ostrva.

Ocene: 5.8/10IMDb
            79%Rotten Tomatoes

Da li se vi slažete sa ovom listom?

loader

Podeli:

13 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: