Film/TV 3

21.06.2024.

8:05

Zlatno pravilo Stivena Spilberga koje nikada ne krši zbog nekog glumca

Stiven Spilberg je jedan od najpoznatijih reditelja današnjice.

Izvor: Index.hr

Zlatno pravilo Stivena Spilberga koje nikada ne krši zbog nekog glumca
Profimedia

Podeli:

Američki reditelj je u svojoj dugogodišnjoj karijeri osam puta bio nominovan za Oskara u kategoriji najbolje režije, a do sada je osvojio dva Oskara, i to za ratne drame Šindlerova lista iz 1993. godine i Spasavanje vojnika Rajana iz 1998. godine.

Kako prenosi Far Out Magazin, nagrađivani reditelj je u jednom intervjuu priznao da ima zlatno pravilo koje nikada ne krši kada snima film, čak i kada radi sa najvećim zvezdama.

"Za mene je scenario zvezda. Svi služimo priči, ali cilj je da se ispriča na dinamičan i živopisan način. Nikada ne dozvoljavam da zvezde zasene celokupno stvaranje filma", prokomentarisao je reditelj.

Otkrio je da nikada nije napisao ulogu koja bi odgovarala određenoj zvezdi; ta zvezda je već morala da se prilagodi scenariju.

"Nikada nisam napisao priču koja bi odgovarala glumcu, ikoni, nikada to nisam radio", objasnio je Spilberg.

Rekao je da je prilagođavanje priče glumcima urađeno u prošlosti, ali to nije ono što on radi.

"U stara vremena, kada je studijski sistem bio moćniji nego ikad i šefovi studija su dominirali poslom, odnosno stvarali zvezde i prilagođavali im priče, moja generacija je radila suprotno. Pronašli smo dobre priče i izabrali prave ljude da ih igraju", zaključio je on.
 

Podeli:

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: