Film/TV 0

23.04.2024.

8:00

Detalj u kultnom filmu iznenadio nakon 14 godina: "Zbog ovoga je još bolji" VIDEO

Još jedan od filmova Leonarda Dikaprija, Shutter Island, ponovo je privukao pažnju na društvenim mrežama.

Izvor: Index.hr

Detalj u kultnom filmu iznenadio nakon 14 godina: "Zbog ovoga je još bolji" VIDEO
Profimedia

Podeli:

U filmu iz 2010. Dikaprio se ponovo ujedinio s legendarnim rediteljem Martinom Skorsezeom, s kojim je prethodno radio na Avijatičaru, Vuku s Volstrita i Bandama Njujorka. Dvojac se u Shutter Islandu udružio s Markom Rafalom i Benom Kingslijem, a u filmu Dikaprio glumi američkog maršala poslanog na udaljeno ostrvo da istraži nestanak pacijenta. Ili se barem tako čini. Oni koji su gledali film znaće šta se događa, ali filmski fanatici i dan danas primećuju nove stvari u kultnom filmu.

Na jedan detalj skrenuo je pažnju na društvenoj mreži X .

"U Shutter Islandu, svaki put kad Leonardo zapali u filmu, cigarete mu zapali neko drugi. To pokazuje da je bio pacijent jer psihički bolesnici ne smeju da imaju šibice", stoji u objavi, a mnogi su korisnici ostali iznenađeni tim otkrićem.

"To je neverovatna količina pažnje posvećene detaljima i čini film još lepšim", napisao je jedan korisnik. "Za mene, verovatno jedan od najneočekivanijih zapleta koje sam video u filmu", dodao je drugi.

Treći je napisao: "Ovaj film ima jednu od najvećih vrednosti za ponovno gledanje." "Zapravo, uopšte nema vrednost za ponovno gledanje. Možete gledati scene kako biste doživeli neverovatno snimanje, ali vas ne pogađa kao na prvo gledanje", nije se složio s njim jedan korisnik.

Film se, ipak, jako sviđa obožavateljima, te je zaradio ocenu publike od 77 posto na Rotten Tomatoesu. Međutim, film nije Skorsezeov omiljeni, kako je otkrio u intervjuu za GQ. Reditelj je objasnio da je Shutter Island nastao nakon što mu je njegov film Departed iz 2006. doneo Oskara za najbolju režiju.

Pobeda je ohrabrila Skorsezea da napravi još jedan film, i to je bio Shutter Island, ali to nije bio najpametniji potez.

"Ispostavilo se da je verovatno trebalo da nastavim da radim Silence", rekao je, misleći na film koji je snimio 2016. godine.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Amerika ima poruku za Rusiju i Kinu

Zvaničnik Stejt departmenta u Birou za kontrolu naoružanja Pol Din pozvao je danas Kinu i Rusiju da objave deklaraciju po uzoru na SAD u kojoj se obavezuju da će o korišćenju nuklearnog naoružanja uvek odlučivati ljudi, a ne veštačka inteligencija (AI).

8:01

2.5.2024.

1 d

Podeli: