Film/TV 0

04.04.2024.

8:12

Emir Kusturica snima film i u Moskvi

Srpski reditelj Emir Kusturica priprema se da snimi film u filmskom kompleksu Moskino u Moskvi, prenela je agencija RIA.

Izvor: Tanjug

Emir Kusturica snima film i u Moskvi
A.H./ATAImages

Podeli:

''Zamislite samo: naš bioskopski park Moskino, čak i u fazi aktivne izgradnje, izgleda toliko obećavajuće da se svetski poznati reditelj već sprema da ovde snima svoje buduće filmove'', navodi se u saopštenju kompleksa Moskino.

Kusturica je obišao radove na izgradnji filmskog kompleksa, rekavši da mu se posebno dopada izgled aerodroma i železničke stanice.

Odluku o izgradnji Moskina doneo je gradonačelnik Moskve Sergej Sobjanin u avgustu 2019. godine. Kusturica se nalazi u poseti Moskvi, a u utorak se sastao sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom, koji je ocenio da Kusturičin pristup istoriji može da bude "veoma zanimljiv i produktivan".

"Umetnost odražava realnost života, a danas je samo zaboravljena prošlost. Vaše obraćanje istoriji, čini mi se, može da bude veoma zanimljivo i produktivno", rekao je Putin Kusturici, prenosi RIA.

Kusturica je izjavio da planira da snimi "ruski triptih" od tri filma prema delima pisaca Fjodora Dostojevskog, Nikolaja Gogolja i Lava Tolstoja.

Prošle nedelje Kusturica je rekao u intervjuu za TASS da je odabrao Soči za mesto snimanja svog novog filma "The Engineer of Easy Walks".

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se haos? Komšijama preti talas bankrota

Bugarskim ugostiteljima i hotelijerima prete bankroti zbog rastućih cena električne energije u zemlji, a predstavnici ove industrije pozivaju vladu u Sofiji na hitnu intervenciju kako bi se sačuvala stabilnost sektora.

17:04

24.7.2024.

1 d

Svet

Mađarska uzvraća udarac Evropskoj uniji

Mađarska će blokirati fondove Evropske unije za zemlje članice koje su poslale municiju u Ukrajinu dok Kijev ne dozvoli da nafta ruske kompanije Lukoil prođe kroz naftovod na njenoj teritoriji, saopštio je u utorak mađarski ministar spoljnih poslova.

21:43

23.7.2024.

1 d

Podeli: